Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Noh, piti tämäkin nähdä. Kanssaihmiset hermostuivat jatkuvasti postatusta köllöttelevästä sammakosta. Kyseinen Amphibia on liittynyt poikkeuksetta yhteen yhtiöön. Foorumin sääntöjen mukaan tämän selkärankaisen postailu hehkutteluketjussa on ollut ok, kaikille ei toki. Närästys tuntuu voimakkaimmin heillä, joilla ei ole kyseiseen meemeilyyn liittyvää arvopaperia salkussa. Foorumi on lähtenyt vaaralliselle tielle: kaikkia ei voi miellyttää, ei eikä pidäkään. Hitaat on sormet ,jos ei ärsyttävää Kermittiä saa ruudulta skrollattua pois ennen kuin otsasuoni alkaa vaarallisesti sykkiä.

14 tykkäystä

Sellaista täällä kahvihuoneessa kyselisin, että palkkaako Inderes pian jonkun henkilön lukemaan noita aamukatsauksen kirjoitettuja juttuja ääneen esim. Inderes appiin? Helpottaisi allekirjoittaneella Inden materiaalin seuraamista, koska aika on kortilla lukemiseen, mutta kuunteluun on kotitöiden ja harrastusten ohella aikaa.

Edit. Lisäisin, että Lars Svedberg lukemassa makron madonlukuja antaisi teemalle sen ansaitseman vakavuuden

7 tykkäystä

TAIWAN :heart:
"Mattlinin mukaan kaluston määrän ja laadun suhteen saaren asevoimat ovat maailmanmitassa melko vahvat, enemmän kysymysmerkkejä on ollut ilmassa koulutuksen, esimerkiksi vain muutamaan kuukauteen lyhennetyn asepalveluksen, ja puolustustahdon suhteen.

– Jotkut ovat ehkä Kiinassa ajatelleet, että siellä olisi myötämieltä Kiinaa kohtaan ja että taistelu luovutettaisiin helposti. Mutta kuten on nähty Ukrainan osalta, niin sen varaan ei kannata laskea, Mattlin sanoo."

4 tykkäystä

Normaalisti tämä olisi hyvin helppo kysymys, mutta tällä hetkellä kaikkea muuta. Perinteisesti mahdollisimman lyhyt euribor on ollut taloudellisesti järkevin, mutta tuossa oli puoli vuosikymmentä negatiiviset korot ja nyt korot heiluvat poikkeuksellisen rajusti. Pankit lopettivat alle vuoden euriborien tarjoamisen kokonaan.

Nuo primet puolestaan ovat perinteisesti hyvin huonoja valintoja. Nyt voi kuitenkin olla ettei esim OP ole ehtinyt päivittämään, jolloin voit hetkellisesti hyötyä matalasta korosta. Kannattaa kuitenkin huomioida ettei tuo ole suinkaan kiinteä korko, vaan OP tarkistaa sitä tasaisin väliajoin.

Itsellä on 12 kk euribor.

EDIT:
@Olen.Otto sieltä se Primen nosto tuli 0,25 → 0,75

5 tykkäystä

Tässä on kiva ja rento juttu Mikaelista, juttu ei ole maksumuurin takana. :slight_smile:

"”Katkaisen internetin aina viikoksi joka kesä, eikä minua silloin tavoita kuin soittamalla tai tulemalla ovelle koputtamaan. Se myös pakottaa organisoimaan kaikki työt niin, ettei mikään jää hoitamatta ennen lomalle lähtöä.

18 tykkäystä

Nousikohan tämä @Pohjolan_Eka n nostosta sen verran etteriin, että noteerasivat sen ihan Kauppalehdessä asti? En muualla tätä itse nähnyt, kuin foorumilla ja Twitterissä Ekan toimesta…

5 tykkäystä

Kuulemma Fiva ainakin aloitti alustavan tutkinnan, että hyvä jos asiaan tulee selko :man_shrugging:
Johdolla ja sisäpiirillä on vastuu hoitaa myyntinsä reilulla tavalla niin ettei edes epäilystä sisäpiiritiedon väärinkäytöstä saa syntyä. Tähän on männävuosina kiinnitetty aivan liian vähän huomiota erityisesti pörssin pienimmissä yhtiöissä ja toivottavasti siihen saadaan muutos parempaan, kun aletaan nostamaan näitä ihmeellisiä ostoja- ja myyntejä ihmisten tietoisuuteen Twitterissä :pray: :+1:

35 tykkäystä

Eli sihteeri osti kauppareissulla kampaviinereitä :slight_smile: ?

10 tykkäystä

Tärkeä askel tutkinnassa. Työn alla siis!

7 tykkäystä

Somea kyllä haukutaan paljon ja osittain syystäkin, mutta kyllä sen kautta kummasti vaan pontta saa vilunkipelien bustaamiseen. Se on hyvä. :slight_smile:

2 tykkäystä

Sisäpiiriläinen oli käsittänyt väärin toimarin puheet myyntisaatavista.

5 tykkäystä

Osakesäästäjillä semmoisia on tarjolla. Tuli tutustuttua yhteen jäsenille maksuttomaan ilmeisestikin aloittajille tarkoitettuun. Sai huomata, että Inderesin foorumilta oppii paljon enemmän. Jatkokurssista en tiedä, kun ei ole ollut kiinnostusta siitä maksaa. Ehkä joku muu voisi kertoa siitä enemmän?

On se upeaa aikaa tämä loppukesä. Lyhyet rankat sadekuurot puhdistavat ilman ja puiden sateesta kuivuvat lehdet antavat puhdistuneeseen ilmaan voimakkaat mutta viehkot tuoksunsa. Metsään siitä, tai edes puistoon! Auringonpaisteessa on kiva lueskella INDERESin foorumia.

11 tykkäystä

Jos ei muuta, niin tämä tapaus vie futuristilta uskottavuutta. Ei osannut ennustaa Fivan aloittavan tutkintaa. :smile:

2 tykkäystä

Tecnotreen sisäpiiriläinen myi yhtiön osakkeita viikkoa ennen tulosjulkistusta – ”Moka mikä moka” | Kauppalehti

Tecnotreen hallituksessa istuva Markku Wilenius kertoo suljettuun ikkunaan ajoittuneen osakemyynnin olleen virhe ja unohdus. ”Kerta kaikkiaan unohdin, että olimme niin lähellä tulosjulkistusta.”

Heh… Googlestakin olisi selvinnyt milloin tulosjulkistus on, luulisi hallituksessa olevan muistavan… :slight_smile:

17 tykkäystä

Tästä on pakko käydä aktiivista keskustelua ja yrittää nostaa näitä päivänvaloon, koska emme voi luottaa että viranomaiset hoitavat hommansa. Sijoittajien pitäisi tehdä epäeettisestä kaupankäynnistä sellainen mainehaitta yhtiöille, että ne alkavat itse kitkeä hämärää kaupankäyntiä osareiden ja tulosvaroitusten ympärillä!

Olen joskus ollut mukana sellaisessa pörssifirmassa, jossa tehtiin vakavaraisen firman osalta suunnattu anti alennuksella ja takautuvalla oikeudella jo maksettuun osinkoon. Toivon kovasti että someaktivismin ansiosta tulevaisuudessa sijoittajat pystyvät luottamaan siihen että pelikenttä on reilu aivan kaikille sijoittajille ja ainakin ne pahimmat ja räikeimmät ylilyönnit kitketään pois pienyhtiökentältä!

63 tykkäystä

”Minulla oli tilaisuus investoida toisaalle ja päätin asiasta äkkiä. Tajusin virheen vasta jälkeenpäin

Hyzon? :wink:

19 tykkäystä

Onko kenelläkään tietoa siitä, onko sisäpiiritiedon käytöstä ollut joskus ennen rankempia seuraamuksia. Mieleen tulee 2000 luvun alusta erään suomalaisen ison pörssiyhtiön johtajan ero kun hänen tulkittiin käyttäneen tietoa omaksi hyödykseen. Myytyjen osakkeiden arvo taisi olla markoissa 25 000 luokkaa, seuraamuksena potkut ja melkoiset sakot.

5 tykkäystä

Siili Solutions teki annin tuossa parin kuukauden sisään alle pörssikurssin ja hallituksen puheenjohtaja osti ~25% annista. Itselle olisi kanssa kelvannut, kun omien muutamien tonnien tankkaukset meinas jo laittaa pörssikurssin laukalle.

Paska lafka lähti laitaan ja jätin 1 osakkeen muistuttamaan tästä pelleilystä.

13 tykkäystä

Melkein ostin jo Palantir osaketta, katsoin market cap edelleen 24miljardia USD, hyi helvt. Puolet joutaa ainakin vielä laskea.

6 tykkäystä

Eikös nämä ole niin selviä tapauksia, että robottikin pystyisi huomaamaan rikkeet ja pyytäämään lisäselvitystä? Sisäpiiriläisten kaupoista tulee aina ilmoitus ja pitää vain tarkistaa onko osari tulossa.
Jos tästä ei tule Wileniukselle vähintään 25 000€ sakkoa on kauppa ollut kannattava.

Toteutunut kauppa: 250 000x0,78€=195 000€
Osarin jälkeen Wilenius olisi parhaassa tapauksessa saanut myytyä osakkeensa 0,68€ kurssilla, mutta tuo volyymi olisi varmaan painanut kurssia enemmän.
250 000x0,68€=170 000€

19 tykkäystä