Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Kiinnostava poiminta Verneri ja itselläkin tämä excelin nurkassa boldattuna ollut siitä lähtien kun keväällä katsoin Red Eye:n sarjayhdistelijäpäivän esityksen.

Historia ei ole tae tulevasta, mutta ainakin toistaiseksi nämä Bergman & Bevingin pudottelemat uudet taimet ovat olleet “kohtuullisia” menestyksiä.

Esimerkiksi:


Historiallisen Bergman & Bevingin menestys oli myös ihan mukiin menevä, ainakin hetki ennen näitä isoimpia spin offeja:
kuva
(Lähde: 1999/2000 vuosikertomus).

Huikeita tuottoja. Tästä olisi joskus hienoa lukea jokin hyvin kirjoitettu kirja, B&B tuotot spin offeineen hakevat nimittäin vertaistaan ihan jo globaalissakin mittakaavassa.

10 tykkäystä

Arvopaperi on vihdoin löytänyt vastavoiman kaikelle A dip within a dip -meemeilylle:

12 tykkäystä

Meillä Suomessa on rahaa vaikka muille jakaa…

Suomi auttaa kirgisialaisia lopettamaan tupakoinnin - Politiikka - Ilta-Sanomat

12 tykkäystä

Hauskaa sinäänsä, että kaikki noista Bergmanin “lapsista” ovat merkittävästi nykymuotoista yhtiötä suurempia. :grin: Kertoo tietysti siitäkin, miten spinoffeilla voidaan luoda merkittävästi arvoa, jos pienempi liiketoimintasegmentti on jäänyt emoyhtiössä liian vähälle huomiolle.

Samaan kastiin menee kaikkien sarjayhdistelijöiden isoäiti Danaher, joka on tykittänyt yli 22 prosentin vuosituotolla kohta neljäkymmentä vuotta - ja siinä sivussa sylkäissyt ulos kaksi merkittävän kokoista uutta yhtiötä, Fortiven ja Vontierin (yhteensä n. 30 miljardin market capit). Tällaiseen kun osuisi, niin olisi kissanpäivät.

1 tykkäys

”Hyvä muisti mutta lyhyt”?

7 tykkäystä

Se on näköjään parempi vastata tänne ettei viestit katoa :smile:

Erityisesti mieltä lämmitti ’Puhutaanpa ongelmista eikä haasteista, se on parempaa suomenkieltä’

8 tykkäystä

Tässä itsepiiskaus videota pieleen menneestä analyysistä etenkin näkyvissä yhteisön suosimissa yhtiöissä tänä vuonna.

18 tykkäystä

Kauhee parta kasvanu Atelle. :flushed:

21 tykkäystä

Sanoppa muuta.

Pohjois-Amerikkalaisista sarjayhdistelijöistä puheen ollen, lämmin kuuntelusuositus ihan kaikille:

Itse kuunnellut nyt tuon Will Thorndiken (The Outsidersin kirjoittaja) haastattelun ja ekan podin TransDigmista. Kovaa settiä, ja ihan mahtavat taustamateriaalit!

Vesi kielellä odotellen, mitä yhtiöitä tuossa tullaankaan käsittelemään. Eiköhän siellä voisi just esimerkiksi Danaher/Roper/Constellation Software olla tapetilla jossain kohtaa.

3 tykkäystä

:smiley: Pitkä päivä takana…

10 tykkäystä

Arvelinkin, että kova tuloskausi alkaa jo näkyä. :face_with_hand_over_mouth:

3 tykkäystä

Tota viestiä ei vaan voi tykätä, sorry :cry:. Tuollaisesta ei vain haluaisi tietää mitään, ketkähän tuossa ovat olleet asialla? Oma arvausta en tohdi laittaa, sitten ihmetellään miksi Jeppe juo :wink:

2 tykkäystä

@Zipuli aika hyvin haisteltiin Vareliuksen ilmeestä yritysosto :face_with_hand_over_mouth:

2 tykkäystä

Lehto Groupilta opittu taktiikka. Oikeastaan laittavat vielä paremmaksi. Osariaamuna ennen pörssin aukeamista julkaistu negari on ihan kiva tällaiseen verrattuna.

Onnittelut ennen loppuhuutaria myymään ehtineille. Loput odottaa varmaan mielessään kun huomenna selitellään tätäkin asiaa.

7 tykkäystä

Nopeaa toimintaa :open_mouth: :open_mouth: :open_mouth:

111 tykkäystä

Joo. Ajattelin että eivät haluaisi pilata vähäistä mainettaan (käytettyjen autojen kauppiaat) näin helpolla, mutta näköjään ei ole ongelma. Nyt kun tuli vielä hyvin radikaalisti heikompi ohjeistus niin ei voi mitenkään tulla puun takaa.

Nämä läppäfirmojen johtoryhmät jotka laittavat aina negarinsa 18:20 ennen osariaamua julkisuuteen saisi laittaa julkiseen jalkapuuhun.

22 tykkäystä

Ei yllätä enää Inderesin hype osta suositukset aka Kamux 12e

7 tykkäystä

Aika pahoja missejä ollut kyllä inden ennusteissa, vaikka moni negari on ollut aika helppo arvioida varsinkin kun näitä alkanut tippua peräkanaan. Vähän tuossa olisi petrattavaa kyllä, vaikka itse tykkäänkin katsella lähinnä lukuja ja muita yhtiön toimintoja raportista.

3 tykkäystä

No niin, eipä siinä kauaa kestänyt. Kurssi tosin vaan - 5,5%…kai tuon olisi voinut kaupankäynnin jälkeen antaa? En nyt ole varsinaisesti yllättynyt…

1 tykkäys

Bingo huudettu ja palkinnoksi kaksikymmentä kiloa turskaa.

125 tykkäystä