Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Nokialla on sitä näkemyksen ottamista, kosketusnäyttöjä ei tarvitse 2005,2010,2015,2020 :rofl: Samat insinöörit painaa siellä mullistavia uutuuksia, joko on iPhonen tappaja?

5 tykkäystä

Nämä on työpuhelimina ihan loistavia nämä Nokian kalikkapuhelimet. Akku kestää viikon eikä mene miksikään vaikka tippuis 1000 kertaa lattialle.

27 tykkäystä

Juuri ollut parin viikon mittavat keskustelut Inderesin tavoitehinnoista ja Osta/myy- suosituksista. Sitten Kempower bullerointi tapahtuu. Mitä nyt helvettiä taas? lukeeko niitä analyysejä kukaan edes?

Melkein olisi parempi että Inderes luopuisi koko tavoitehinnasta koska kohta ammutaan taas yksi analyytikko jos Kempower pettääkin bulleroiden ylioptimistiset odotukset.

Toivon kyllä että Inderes aloittaa Stokkan seuraamisen OSTA suosituksella ja 10€ tavoitehinnalla pian, niin pääsen vähäksi aikaa etelään =)

30 tykkäystä

Muutin nykyiseen omakotitaloon noin 10 vuotta sitten ja istutin omenapuun. Pienen rääpäleen, josta jo ensimmäisenä talvena jänis söi latvat. Hiljalleen se kasvoi. Hyvin vaatimattomasti, melkein salaa. Kolme vuotta sitten se teki ensimmäistä kertaa muutaman omenan, ollessaan ehkä 2 metriä korkea. Viime vuonna omenia tuli ehkä kymmenen. Tänä vuonna, ollessaan jo räystäskorkeudessa, omenia on jo varmaan kolmisen kymmentä. Joskin kaikkiin on iskenyt ilmeisesti pihlajanmarjakoi.

Onkohan sellaista kuin omenapuustrategia/ajatus? Hausta löytyi yksi omenapuu QT ketjusta, vähän eri vertauksella. Joka tapauksessa omenapuun ajattelu on minulle hyvä keino ymmärtää sijoittamista. Jos en olisi istuttanut 10 vuotta sitten puuta, ei minulla olisi omenia nyt, eikä varsinkaan joka vuosi kasvavaa määrää omenia. Hiljalleen se potti kasvaa. Tai no olisi minulla omenapuu, talon edellinen omistaja on istuttanut ehkä 40 vuotta sitten omenapuun. Sen saldo on varmaan lähemmäs 50 kiloa omenia vuodessa. Mutta että vaatiihan se omenapuun istuttaminen kaukonäköisyyttä, kykyä odottaa, että tulosta tulee. Mielenkiinnolla odotan seuraavaa kymmentä vuotta. Se menee nopeasti, melkein varkain.

34 tykkäystä

@Maahinen1
Itse istutin tyhjään salkkuun Kamuxin omenapuuksi viime viikolla. Pitkältä aikaväliltä yhtiöllä on erittäin kauniit näytöt arvonluonnista, liikevaihto 50-kertaistunut 15v aikana ja sama tahti jatkunee tulevaisuudessa. Toimitusjohtajalla omat rahat pelissä ja ymmärtää näkemykseni mukaan omistaja-arvon käsitteen ja ollut alusta asti mukana rakentamassa yhtiötään.
Sijoitetun pääoman tuotto >20% tasolla ja liiketoiminnan tuotot sijoitetaan uudelleen liiketoimintaan samalla pääoman tuotolla ja korkoa-korolle pääsee tekemään työtään.
Osake on arvostettu kohtuulliselle tasolle tällä hetkellä, vaikka osake voi toki vielä laskea näkemykseni mukaan joitain kymmeniä prosentteja nykytasoilta, mikäli haasteet markkinaympäristössä jatkuvat. Tästä omenapuusta näkemykseni mukaan olisi mahdollista kasvaa melkoisen suuri, jos 15 vuotta jatkunut track-record jatkuisi myös seuraavat 15 vuotta.
Tällöin omistamalla saisi siis mahdollisesti tuloskasvun+arvostuskertoimen positiivisen muutoksen, jolloin tuloksena olisi onnistunut osakesijoitus.
Osake on myös Inderesin mallisalkussa. Ei sijoitussuositus vaan omaa aloittelijan pohdintaa.

15 tykkäystä

Nyt täytyy kysyä, että miten tälläinen toimii :thinking: Entä jos tytön salkku nousee 100% ja pojan salkku 20% niin miltä se tuntuu lapsista vai onko tähän jotan suunnitelmaa?

22 tykkäystä

Tämän takia omat valinnat lasten osalta kohdistuu rahastoihin. En jaksa ottaa näkemystä jonnekin 18v päähän enkä varsinkaan alkaa veivaamaan edestakaisin lyhemmällä aikavälillä.

14 tykkäystä

Kahvihuone parempi :slight_smile:

Olikin odotettavissa, että tuon suuntaisia uutisia alkaa tulla juuri, kun hetki sitten ostin lisää Konetta sillä odotuksella, että kiinalaiset osaavat pelata korttinsa venäläisiä paremmin ja eivät ehdoin tahdoin pyri “tilaamaan” itselleen eristämistä muusta maailmasta :sweat_smile:

3 tykkäystä

Eli tästä kyse.

6 tykkäystä

Oppiipahan, että elämä ei aina ole reilua :smiley:. No mutta vakavasti puhuen, voihan sitä mahdollista eroa tasailla tässä vuosien saatossa. Itsellä sellainen filosofia, etten lapselle sijoita mihinkään bumtsibumeihin, vaan pyrin hakemaan suht vakaata tuottoa.

Rahastoihin sijoittaessakin voi eroja syntyä, kun salkut on (oletettavasti) avattu eri aikoina.

1 tykkäys

Aika hyvin menee maailma 50/50 väkilukujen puolesta jos Kiina/Intia ja Venäjä satellitteineen alkaa luoda yhtä armeijaa.

1 tykkäys

Pojalle rahastoja ja tyttärelle runsaasti vipua ja turbo unlimited -tuotteita, niin sukupuolistereotypiat saavat kyytiä.

40 tykkäystä

Onko tuo sitten reilua kun poika aloittaa aikuisiän messävällä alkupääomalla ja tytön salkku on mennyt poikki ja joutuu kerjäämään kadulle? :smiley:

5 tykkäystä

Voihan siinä tiettyjä kysymyksiä herätä, jos pojalla on salkku täynnä öljy- ja tupakkafirmoja, kun taas tytöllä rahat laitettu Ark etf:ään :face_with_monocle:

1 tykkäys

Kuulostaa ikävän sukupuoliroolitetulta ja vanhakantaiset roolimallit mielessä tehdyiltä valinnoilta. Tytölle vaatteita ja käsilaukkuja ja pojalle tekniikaa ja pelejä, tiedä vaikkapa myöhemmässä elämässä paljastuisi että kiinnostuksen kohteet ovat juuri päinvastaiset :wink:

9 tykkäystä

Kiina ja Intia ei oikein soi yhteen, Intia taas ei ole kiinnostunut lännen pakotteista esim.

No, joka tapauksessa seurataan tilannetta mielenkiinnolla. Jokohan niitä puolijohdetehtaita saataisiin lisää muuallekin kuin Taiwaniin…

6 tykkäystä

ei ne rahastotkaa iha reiluja ole. nimimerkillä systerin rahastot oli tuottanu jotain 700% ja oma oli alle 100%. en kyl silti ole katkera tai kateellinen. ilmasta rahaa se on kaikki itelle silti. kiitollinen vanhemmille ku on jotain… Ja oman lapsen salkku on pieni, mutta 100% fortumii vuoden sijotuksella, että tappiolla 50% :slight_smile:

3 tykkäystä

Uskon et Inden Mallisalkun tuore Kamux-ostos osuu kohdalleen!
Edellinen Harvia-ostos ei ihan niin mennyt, -50%…

3 tykkäystä

Voi olla että juju on justiin siinä ettei kannata lähteä taklaamaan iFööniä sen markkinoilla. Näille Nokialaisille voi olla oma niche-kysyntänsä.

Juttelin muutama vuosi sitten erittäin luotettavan oloisen itä-eurooppalaisen kaverin kanssa, joka bisnesmiehenä mm. diilasi vanhoja rekkoja Syyriaan ja Afganistaniin (tuttujen kesken lausutaan “druckdealer”). Hän kertoi, että nimenomaan vanhat ja uudet nokialaiset on ne mitä siellä yhä halutaan. Syynä juurikin akun- ja luodinkesto.