Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Nyt menee jo yli äyräitten tämäkin sekoilu. Ei taida löytyä sellaista työehtosopimusta, jossa vapaa-ajan täysin laillisesta toiminnasta tulisi edes suullista huomautusta, saatika suoraa lopputiliä.

Ainut tuomittava asia tässä tapauksessa on se, että joku puupää kuvaa videota Marinista ja suuressa viisaudessaan vielä laittaa sen jakoon.

30 tykkäystä

Aikamoisessa poliisivaltiossa taidat elää? Onneksi meillä ei ole jatkuvasti velvollisuutta todistaa testillä ettei huumeita ole käytetty. Huhhuh.

8 tykkäystä

https://tyoelamaan.fi/blog/2020/02/28/tyontekijan-huumetestaus/
Pääministerillä ei ole työaikaa, eli on aina valmiina tekemään töitä isänmaan eteen, toki pieni vaihtelu siinä sallitaan.

6 tykkäystä

Hienoa väärinymmärtämistä @Tohtori!

Kommenttiesi perusteella pääministerin virka on mielestäsi turhanpäiväinen, ja kuka tahansa luku- ja kirjoitustaitoinen bilehile voisi sen hoitaa, koska pm ei voi mihinkään keskeiseen asiaan vaikuttaa? Mittava avustajakunta toki antaa pääministerille mahdollisuuden bilettää enemmän kuin olisi tarve.

Suomen Perustuslaki luku 5 66§ määrittelee pääministerin tehtävät:

Pääministeri johtaa valtioneuvoston toimintaa ja huolehtii valtioneuvostolle kuuluvien asioiden valmistelun ja käsittelyn yhteensovittamisesta. Pääministeri johtaa asioiden käsittelyä valtioneuvoston yleisistunnossa.
Pääministeri edustaa Suomea Eurooppa-neuvostossa. Pääministeri edustaa Suomea myös muussa valtion ylimmän johdon osallistumista vaativassa Euroopan unionin toiminnassa, jollei valtioneuvosto poikkeuksellisesti toisin päätä. [(4.11.2011/1112)]

Pääministerin tehtävänä on siis johtaa toimintaa. Se tarkoittaa, että tehtäviä voi ja pitääkin jakaa muiden hoidettavaksi. Valtioneuvoston tehtäviin kuuluu esimerkiksi lainsäädännön toimeenpano. Se tapahtuu valtioneuvoston kokouksissa, jotka hyvin harvoin sijoittuvat viikonlopulle tai yöaikaan.

Kannattaa yrittää tunnistaa kenellä on valta päättää asioista. Ihan vapaasti voi käydä haukkumassa sen lähikaupan kassan tai vaikka pääministerin kalliista maitotölkistä, mutta vain tyhmä ihminen olettaa kummankaan voivan vaikuttaa siihen maksaako maitolitra 80snt, euron vai 1,20.

Vähän kuin yrityksissäkin: firma voi pyöriä hyvin yövuorossa ja toimari itse on viettämässä iltaa tai ihan vain nukkumassa. Yövuorolaisten ongelmia on palkattu ratkomaan vuoroesimiehet. Toimari sitten valvoo isoa kuvaa. Aika harvoin tarvitsee toimaria häiritä ellei tyyliin tehdas pala.

@Markakorva:

Pääministerin työssä ei ole aikatauluja. “Aina on oltava valmis työskentelemään. Vapaa-ajalla, lomalla. yömyöhällä. Kaikki muu väistyy työn edestä”, Sanna sanoo

Lainsäädännön ja haastatteluun annetun mielipiteen välinen ero on aika iso. Tätä kutsuttiin ainakin takavuosina medialukutaidoksi tai jopa lähdekritiikiksi.

8 tykkäystä

Pidän videon kuvaamista ja lähettämistä älyvapaana. Poliitikko tuomitaan uurnilla ja siksi ihmettelen PM:n toimintaa. Pettikö pelisilmä vain tässä asiassa.

1 tykkäys

Näitä videoita ei tule koko ajan. Jos pääministeri tai pörssijohtaja ryyppäisi jatkuvasti niin se olisi ongelma. Sen sijaan jos Pajuharju tai Kalliokoski dokailee omalla vapaa-ajallaan, vaikka firmojen kyyti on ollut kylmää eikä käännettä näy niin en pidä sitä edes uutisoinnin arvoisena asiana. En ajattele niin typerästi, että siellä se vaan dokailee (festareillakin kehtaa käydä tuollaisen osarin jälkeen) eikä edes yritä saada firman uutta nousua aikaiseksi. Sekä pörssiyhtiön johtajilla, että ministereillä on työaika ja vapaa-aika. Jos dokaaminen vapaa-ajalla ei vaikuta työsuorituksiin negatiivisesti niin mitä ihmettä se kenellekään kuuluu? Hommat hoituu hyvin ja sekös näitä vaatteista ja biletyksestä rähiseviä ärsyttää.

10 tykkäystä

Voisiko joku kertoa missä kohdassa videolla sanotaan “jauhojengi”?

Ei missään. Ihminen kuulee mitä haluaa. Jos videon katsoo uudestaan ja yrittää kuulla “jalluu jenny” niin kuulee sen.

2 tykkäystä

Tietoturva-asiantuntija Petteri Järvinen arvioi Iltalehdelle, että Venäjällä voi olla osuutta pääministeri Sanna Marinista (sd) kuvattujen bilevideoiden levittämiseen.

”Voi olla, että joku sometili tai puhelin, jossa videot ovat, on hakkeroitu tai murrettu venäläisten toimesta”, Järvinen arvioi.

”Vai onko joku todella niin typerä, että on pääministerin juhlissa kuvannut tällaista ja laittanut itse someen? Alkeellinen järkikin pitäisi sanoa, että tällaista ei pitäisi julkaista”, hän pohtii.

8 tykkäystä

En usko hetkeäkään, etteikö menneitä valtionjohtosukupolvia olisi villit humpat houkutelleet. Somea ei kuitenkaan ollut, joten kansalaiset saivat elää autuaasti tietämättömyydessään.

2 tykkäystä

On kaksi eri asiaa, miltä asiat näyttävät ja miten ne oikeasti ovat. Tärkein on tietenkin tulos, mutta hyväkään tulos ei oikeuta holtittomuuteen. On myös kulttuuri- ja tapa-asioita. Jossakin maissa johtajien ja ministerien kuuluukin juhlia ja …, joissakin raja on tiukempi. Joskus luottamusmies joutuu ryyppäämään myös edustamansa henkilöstön puolesta :), mutta ministerin ei tarvitse juhlia kansan puolesta - paitsi itsenäisyyspäivänä.
Ryyppäämistäkin on monenlaista. Kekkonen sen osasi kääntää itsensä ja kansan hyväksi.
Marinoinnin raja menee huumeissa, siihen kansa haluaa vielä vastauksen, tai kansa siunaa huumeet. Marin alkaa olla pelle, jolle ei oikein todellinen elämä ja tehtävänsä ole auennut. Jossain toisessa maassa tavoittelisi diktaattorin asemaa, kuten menelle hyvälle tyypille käy, kun valtaa (ja rahaa) pääsee maistamaan. Pätevänä valtiohenkilönä en häntä ole koskaan pitänyt.

2 tykkäystä

Ero on tässä sen välillä miten Sanna kertoo hoitavansa tehtäväänsä, ja miten hän tosiasiallisesti hoitaa sitä.

Jos joku sanoo yhtä ja tekee toista, olen tupannut kutsumaan sitä valehteluksi, en syyttämään lukijaa tai kuulijaa siitä, että hänen olisi kyllä pitänyt ymmärtää, ettei ollut tarkoituskaan olla luotettava, vaan kyse oli puhtaasti paskapuheesta.

5 tykkäystä

Heräilin tänään pihlajalinna sairaalasta nukutuksesta. Kun sain unihiekat silmistä ja sänkyyni tuotiin ruokatarjoilu. Niin kylläpä osakkeenomistajaa ilahdutti kaunis marimekon astiasto! :smiling_face_with_three_hearts: ps. Leikkauskin sujui hyvin :smile:

87 tykkäystä

Mitä, eikö Pihlajalinnassa enää tule konjakkia?!

2 tykkäystä

Tuossa kotiin ajaessa tuli samalla kuunneltua kolmen vuoden takainen pätkä, jossa Andy Serwer haastattelee Charlie Mungeria. Oli taas niin paljon timanttista asiaa, mutta yksi hauskimmista kommenteista kyllä kiteytti niin paljon elämästä ja sijoittamisesta. Itse video löytyy tuosta.

Ja tässä tuo Mungerin sitaatti kyseistä haastiksesta:

8 tykkäystä

Nyt on asiallisen näköistä ja mukava että leikkasit samalla edes yhdeksi viestiksi Marin-sekoilut. :slight_smile:

Toipumisia! :man_health_worker:

2 tykkäystä

uusi shitcoin!

28 tykkäystä

Ei taida XO sopia lääkkeiden kanssa :smile:

Eiköhän tuo riipu kuinka hyvä/tärkeä työntekijä on :smiley: Paremmille annetaan enemmän löysää.


Myös ylilauta keskustelupalstalla on pyydetty levittämään jauhojengiä twitterissä eilen illalla. Näyttäisi olevan tarkoituksellinen provokaatio?

7 tykkäystä