Inderesin kahvihuone (Osa 5)

En halua dissata kenenkään muun salkun kokoa tai performanssia tms mutta kyllä minullakin särähti että nostit Mähkän tikun nokkaan, ja kyllä ne jotka vähänkään seuraavat tiesivät ketä tarkoitit vaikka nimi piiloitettu. Eli sait tässä kyllä Ekalta ihan aiheellisesti vittuilua osaksesi.

Ehkä kaikki oppivat tästä casesta jotain. Paitsi Eka, se on vähän hassu sillai.

42 tykkäystä

Toivoisin kyllä muiltakin keskusteluun osallistuneista kunnioittavempaa sävyä @Jukka_Lepikko kohtaan. Selvästi tämä asia monia puhututtaa, joten hyvä muistaa kunnioittava käytös molemmin puolin.

66 tykkäystä

Oli virhe alunperin ottaa se isompi salkku julkiseksi. Nyt tästä viisastuneena vain yksi julkinen salkku.

Näyttäisi viimeisimmän USA kaupan kulut olleet 6,10 USD. Se on joku Active Trader -hinnoittelun luokka.

Se on mainossalkku ja siitä nimenomaisesta syystä julkinen. Salkun koko on nyt vähän yli 20k.

Active Trader -hinnoittelun mukaan 2 eur suomikaupat ja 6,10 USD jenkkikaupat. Ihan normaalit kaupankäyntikulut siis.

Vikan vuoden ajalta näyttäisi olevan 418 salkkutapahtumaa. Ihan pari prosenttia (hiha-arvio) tuotoista selittyy 1v ajalta listautumisanneista.

kuva

47 tykkäystä

Ylläpito on samaa mieltä. :cowboy_hat_face:

Olemme moniosaajia, joten jos jotkut kaipaavat ilosanomaa pikkujouluihin niin…

EDIT: Inderes hakee vähän lisää skaalautuvuutta tai jotain vastaavaa. Yhteydenotot voi ohjata Foorumin ylläpitotiimille. :policeman: :policeman: :policeman: :policeman: :policeman:

57 tykkäystä

Oho! Inden house bandin Moks onkin hauska ja hyvä biisi. :star_struck:

3 tykkäystä

On taas pakko kehua ja kiittää -

tällä kertaa @Sijoittaja-alokas ta :yellow_heart:

Osaat taitavasti paimentaa ja ohjata foorumia - asiallisesti, mutta pilke silmäkulmassa. Sinua onneksi aika ajoin kehutaankin, mutta mielestäni ansaitset kiitosta jälleen kerran :pray:

Olet vapaa-ajallasi alkanut koostaa foorumin ohjeita yhteen paikkaan, omaksi viestiketjukseen

Ohjeet ovat juuri sitä, mitä itsekin aloittaessani kaipasin!

Voisiko tästä ohje-ketjusta ja foorumin säännöistä vinkata automaattisella tervetulo-viestillä kaikille, jotka ensimmäistä kertaa ovat kirjoittaneet foorumille, vaikkapa priva-viestillä? Samassa viestissä voisi olla myös muutama sana foorumin toisia kirjoittajia kunnioittavasta kirjoittamiskulttuurista ja ehkäpä liputuskäytännöistä foorumipoliiseineen :blush:

42 tykkäystä

Kiitos paljon @Pyoratar! :smiling_face_with_three_hearts:

On todella mukava saada palautetta ja kiitos myös perusteluista. :pray:

Kiitos, sain sinulta hyviä ideoita tuon työstämiseen ja niistä oli apua. :slight_smile:

Ohjeita työstetään ja hiotaan vielä hiljalleen, mutta voisihan noita ohjeita jotenkin paremmin vinkata sekä tarjota eri tavoin jo nyt! Kaikki antamasi ideat ovat hyviä, kopioin viestisi ideat tuonne meidän Foorumin ylläpitotiimille, koska ne ovat sellaisenaan mainioita.

Toisia kirjoittajia kunnioittavasta kirjoittamiskulttuurista voisi varsinkin kertoa vielä selkeämmin esim. tuollaisessa automaattisessa tervetuloa-viestissä. Välillä hyvien ideoiden toteuttamisessa voi mennä vähän aikaa erilaisista syistä, mutta kyllä nuo sinun ideasi varsin toteuttamiskelpoisia on.

On entistä mukavampi jatkaa sunnuntai-iltaa viestisi johdosta. :smiling_face:

17 tykkäystä

Tuli mieleen Teslan & Harvian yms osakekurssien lyhyen aikavälin tuotoista mieleen, että kaikkihan tietää että keskipitkä ja pitkä aikaväli ratkaisee. Muistan inderespodista kuulleeni joskus: Hyvä osakesalkku voi performoida huonosti lyhyellä aikavälillä ja huono salkku hyvin. Aika näyttää…

Tässä tullaan mielestäni siihen, että on todella vaarallista ikinä missään julkisesti kehua tai suositella jotain osaketta, koska lukijat voivat pistää rahansa silloin kiinni ja mr. markkina voi heilutella sitten sitä niin paljon että mahaan sattuu, pää osuu mastoon ja jäljelle jää vain katkeruus “huonosta vinkistä”. Vaikka todellisuudessa keissi voi olla vielä hyvä, kunhan tietää missä on kiinni ja osaa alentaa keskihinta yms.

Buy high sell low :smiley: paras meemi sitaatti ikinä

21 tykkäystä

Case esimerkki tuli mieleen: HS Artikkeli Jens Kyllösestä, kehui Smart Eye, menin heti googlettelemaan ja tein ostopäätöksen 15minuutissa.

Ei tarvi varmaan arvata miten sille possalle kävi :rofl:

Jens saattoi ostaa sitä 80 kympillä ja myydä 200, minä menin tuolla buy high sell low taktiikalla. Onneksi myin ajoissa ja tappiot jäi vähäiseksi, kun selveni myös se että en tiennyt hevonpersausta mitä koko yritys edes tekee.

26 tykkäystä

Olen lukenut noin 60 viestiä twiiteistä, cherrypickkaamisesta ym. mutta päällimmäinen ajatus on silti mielikuva @Verneri_Pulkkinen osuudesta tässä kapteenin unessa :rofl: :joy: :joy:

14 tykkäystä

Tässä Mähkän jutussa varmasti @Jukka_Lepikko :ä varmasti eniten hiersi se, että jutussa mainittiin nimenomaan Tesla, johon ei kannata sijoittaa. Jos Mähkä olisi sanonut “älkää sijoittako Lucidiin”, niin tuskin koko juttua Jukka olisi nostanut esille. Älkää rakastuko osakkeeseen vai miten se vanha viisaus meni…

Varsin outo ajankohta nostaa tämä vanha juttu esille Jukalta, kun juuri oli lehdessä juttua kuinka oltiin luvattu 40 % (!!) vuosituottoa ja alettu hallinnoimaan toisen massiivista omaisuutta. Persiillehän se meni. Tätäkin salkun seurantaa kesti niin kauan, kun tuottoa tuli.

Näillä julkisilla nälvimisillä tuolla vajaan 20K seuraajamäärällä ei aiheuteta toiselle kuin pahaa mieltä.

8 tykkäystä

Jos tästä Mähkä/Lepikkö-casesta kannattaa jotain oppia, niin tämä:

Älä ota sijoitusvinkkejä hesarista tai mistään muustakaan lehdestä.

(Toinen oppi voisi olla, että älä jaa sijoitusvinkkejä hesarissa tai muussakaan lehdessä :wink: Vaikka toimittaja jotain kysyy, asian voi myös kiertää, eikä ole pakko astua miinaan)

44 tykkäystä

Älä rakastu osakkeeseen on varmaan yksi parhaista sijoitusneuvoista.

Pienenä kevennyksenä voin kertoa, että en jossain vaiheessa voinut mennä nukkumaan, jos en omista 100K Hyzonia. :laughing: :rofl: :rofl: Onhan se melkoista uhkapelaamista, vaikka yrityksen toiminta-ajatus on edelleen mielestäni onnistunut ja yritys voi vielä onnistua. Onneksi olen osannut välillä luopua.

Melkein jokainen tällä foorumilla kirjoittaneista on joskus hypettänyt jotain osaketta ja saanut paljon seuraajia. Kaikkiin fomoihin sitä on tullut puolentoista aktiivisemman sijoitusvuoden aikana lähdettyä. Oma vika on. Hyvä ottaa opiksi.

Hyzonisteja on mollattu ehkä enemmän kuin muita ja sen toivoisi loppuvan. Kai jokainen saa tehdä omilla rahoillaan mitä lystää. Tänä vuonna ovat tavalliset osakkeet ovat olleet riskisiä.

Onnea meille kaikille!

19 tykkäystä

Tässä aina välillä on tullut mieleen, että te osaavat kirjoittajat joiden postauksia kehutaan usein hyvinsisällötetyksi, niin voisitte perustaa tänne jonkun topicin, jossa annatte vinkkejä hyvään sisältörikkaaseen postaukseen. En tiedä, kuinka moni täällä vain seuraa keskustelua, haluisi kovin osallistua siihen itse, mutta kokee osaamattomuutta oma kirjoittamisen laadun ja sisällöllisyyden suhteen.

Alan itse petrata uusien postauksieni kanssa siten, että asiasisältöä tulisi enemmän jotta saisin jalansijaa täällä enemmän. Ei välttämättä tykkäykset suurimmassa osassa vaan että saisin keskustelua aikaan asiasisällön osalta. Sitä pitää harjoitella.

Toki näitä vinkkejä löytää paljon netistäkin, mutta uskon, että monella tekstiosaajalla olisi jaella enemmän kuin 15-vinkkiä kuinka saada tekstiin sisältöä, ideaa ja ajatusta. Vastauksia kysymykseen kuinka rikastaa tekstiä niin,että sitä jaksaa lukea ja vastata siihen asiallisesti.

9 tykkäystä

Ei missään nimessä foorumipostausten tarvi kaikkien olla ihmeempiä, kirjota mitä mieleen tulee :+1: kunhan nyt käytöstapoja on.

Jotkut valveutuneet ja oppineet välillä jakaa pitempiä postauksia ne on sitten erikseen ja pelkän hyvän kirjoitusasun myötä taustalta ilmenee yleensä pitkä kokemus, asioista otettu selvää ja hyvää argumentointia yms

3 tykkäystä

Pörssin suunta -ketjua kun välillä lukee niin täytyy myöntää, että välillä täytyy oikein kunnolla miettiä, mistäs tässä nyt puhutaan. Selvästi jokainen siellä kirjoitteleva on joko töissä pankissa, on sijoitusmaailmassa töissä tai seuraa pörssiä jne ympärillä olevia aiheita 12h päivittäin. Se nimenoman on positiivinen asia. Yksi mikä tässä foorumissa koukuttaa, on keskustelutaso. Suomi24 jne ylilauta turhauttavat mm siitä syystä, että osa keskustelusta on niin sisältököyhää.

13 tykkäystä

Samaa mieltä. Huoneen tyhmimmällä on eniten opittavaa, viisaimmalla annettavaa.

Näin sitä on tultu oltua kärpäsenä katossa monessa hyvässä podcastissa, viestiketjussa ja artikkelissa.

Parempi vain joskus olla hiljaa :sweat_smile:

8 tykkäystä

Sun hyvästä pohtivasta viestistä tuli mieleen tämä alla oleva Ituhippisen viesti, siinä on muutama hyvä pointti ja kyseiseen viestiin tägätyt kaverit voivat muutamat vinkit heittää, mikäli ehtivät. :slight_smile: Minusta tuossa sun kirjoittamassasi viestissä on mukava “kirjoitusasu” ja se on sisällöltään selkeä. :+1:

Itse en ole erityisen hyvä kirjoittamaan, mutta koetan kompensoida tiettyä taidottomuuttani, että käytän suhteellisen paljon aikaa yhden viestin kirjoittamiseen. Toki nokkelat ja pätevät huiskaisevat hetkessä priimaa. :slight_smile:

10 tykkäystä

Minun postauksia harvemmin kehutaan, mutta kun tänään sain arvostamaltani @Ituhippinen kehuja, niin vastaan kuitenkin. (Heti nousi hattuun?:cold_sweat:)

Tuo on mielestäni erinomainen tavoite, ja kannustan ihan jokaista samaan. Itseäni etenkin.

Minulla on yksi tehokas vinkki: kannattaa kirjoittaa vähän. Jätän varmaan joka kolmannen viestini lähettämättä. Kirjoitusvaiheen jälkeen tajuan, että ei tämä kiinnosta ketään tai että muut ovat jo sanoneet ihan samaa.

Ja niistä viesteistä, jotka julkaisen, varmaan joka toisen kohdalla kadun, etten poistanut sitäkin :slight_smile: Yhtään julkaisematonta viestiäni en ole koskaan katunut.

Mielestäni @Mauri on tässä hyvä esikuva. Hän kirjoittaa vähän harvemmin, mutta aina tekstit ovat täyttä kultaa.

Lopetin Incap-ketjuun kirjoittamisen, kun jossain vaiheessa huomasin sen turhaksi. Kohta tulee kuitenkin Mauri, joka sanoo saman asian osuvammin ja on vielä ajatellut minua paljon pidemmälle :smiley:

32 tykkäystä

Tämä pitää pitää mielessä. Olen aina ihaillut heitä jolla on joku 10-15 riviä priimaa tekstiä jossain erittäin asiapitoisessa topicissa. Vaikka et ymmärtäisikään lukemaasi, huomaat heti kaveri tietotaidon. Jos täällä olisi topic henkilökohtaisesta avustuksesta, siellä olisin haka. Loogisestikkaan ei ole mutta jos olisi.

2 tykkäystä