Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Onko minkä alan tutkinto?

Liikunnanohjaaja. @Polakki ja @Harmaakarhu Theseuksesta ei löydy hänen nimellään mitään. Mistäköhän asti niitä sinne on laiteltu, eli mitkä vanhimmat Theseuksessa?

Theseukden hakukriteerien mukaan vuodesta 2000 alkaen on jo aika paljon.

2 tykkäystä

Meet koulun kirjastoon ja kyselet sieltä. Theseukseen ei ole mikään pakko työtä lisätä.

Siitä miksi joku viitsisi valehdella omaavansa AMK-tutkinnon en ota kantaa.

2 tykkäystä

Jos koulu tiedossa niin varmaan sinne kannattaa olla yhteydessä, jos haluaa asiaa enemmän selvittää. KOSKI ja VIRTA-järjestelmistä myös löytyy, mutta yksityishenkilönä näistä ei varmaan tietoja saa pihalle.

@Sijoittaja-alokas, pelasta meidät :pray:

14 tykkäystä

Sijoitusmaailman Uhri
Yksi Alokas, yksi ostopäätös, yksi tehtävä - tavoitteena pelastaa Eurooppa

image

51 tykkäystä

Nyt kaikki foorumilaiset, tilamaan yksi Hyzon rekka kotiin. Saadaan Sijoittaja-alokas (ja Karibu) ylös murheen alhosta, jump startataan Suomen vetyskene ja pelastetaan ilmasto. Tässä ei enää valtiokaan voi enää pullikoida, vaan tankkiasemat tulee sitten aikas äkäseen joka pitäjään. Win-win kaikille! :clap: :partying_face:

18 tykkäystä

siin olis duunikaveritki kateellisia ku päräyttää töihin vetyrekalla pari kertaa, useemmi ei sitte pystykkää ku ei saa lisää vetyy mistää :slight_smile:

edit: eikä tietenkää mihkää rekkahommii vaa ihan toimistotöihin.

12 tykkäystä

Maanpuolustuskorkeakoulun opinnäytetöistä monet salataan julkisuuslain perusteella. Miksei myös muiden oppilaitosten, jos työn aihe ja sisältö täyttää julkisuuslain mukaiset kriteerit salaamiselle? Toki vastaavia perusteita monelta muulta alalta ei löytyne.

Edit: taitaa muuten noistakin työt olla otsikkotasolla julkisia

Keskiväli on vähän laskeskellut, mitä kodinlaitteet kuluttavat ja minkä verran maksaa nykyhinnoilla.

21 tykkäystä

Tätä samaa juttua on toistettu jo monella foorumilla. Oikaistaan hiukan

Sähköautoilu ei voi ikinä tulla pitkällä aikavälillä dinoautoilua kalliimmaksi energian osalta, koska agregaatilla voi tehdä sähköä. Youtubessa on pätkä missä Tesla kulki dieselillä jota agregaatista ladattiin. Tesla kulutti dieseliä saman kuin pihi nafta auto. Agregaattia saa myös pyörittää polttoöljyllä joten pääsee noin 7% alle dieselin hintojen.

Tossa ylempänä @Torniojaws postasi Ylen jutun jossa aggregaattisähkö omakotitaloon maksoi laitteineen 36 snt/kwh.

Pörssisähkö on niin kallista että pientuottajien kannattaa aurinkopaneelien lisäksi hommata agregaatti jolla puskee kuormaa verkon piikkituntien aikana. Ilmastonmuutoksen kannalta tässä kuviossa ei ole järkeä, mutta pointti siis on että polttoöljyn hinta cappää sähkön hinnan.

18 tykkäystä

Hulluksi menee tämä maailma. Onko sähkön tuottaminen aggregaatilla sähköverkkoon uusi bitcoin :smile:

32 tykkäystä

Voiko Bitcoinin louhimista shortata? Laitat laitteeseen Bitcoin poletin ja ulos tulee tyhjästä luotua energiaa?

7 tykkäystä

Vaikka puhtaasti polttoaineen muuttamisen tuntihinnalla mitattuna tuo voi ehkä kannattaa pitää laskea mukaan myös laitteen osto huolto ja elinkaari. Erilaiset mallit kestänevät 1000-10000 tuntia käyttöä.

Tosin varmaan noilla Baltian sähkön hinnoilla se kannattaisi silti. Saa nähdä nouseeko Suomessakin niin korkealle.

1 tykkäys

Tässä Ylen jutussa 36snt laitteineen. Juttu vuodelta 2016. Olisko nykyään rajahinta 45snt. Olisi nousua 25%.

Mulle on epäselvää että miten sähkön hinta voi ikinä ylittää agregaatti hinnan. Näinhän on tänä kesänä ollut jo satoja tunteja. Jos tuollaisella jokaisen kuluttajan ostetavissa olevalla laitteella voi takoa rahaa ympärivuoden niin joku tässä yhtälössä ei toimi tai joku kusettaa. Kuluttajan ei tarvitse ostaa päästöoikeuksia joten se voi olla selitys.

9 tykkäystä

Keski-Pohjanmaalla sähkön hinta oli vielä helmikuussa 6,13 snt/kwh. Kokkolan energia sanoi toistaiseksi voimassa olevat sopimukset irti ja nostaa 1.10 hinnan 46,29 snt/kwh.Kokkolan kaupunki omistaa 100% kokkolan energian.

16 tykkäystä

@timontti, sulla on näköjään uus hieno profiilikuva.

Tuota onkin helpompi käyttää meemeissä kuin edellistä, joka oli hyvin haastava niihin. :wink: :sunglasses:

image

24 tykkäystä

Verkkoon ei taida saada loppukäyttäjä myytyä takaisin kaiken ihan nollakululla silloisella pörssihinnalla. Lisäksi tuossa voi olla pohjalla halvempi polttoaine ja taas oletus että ei tarvitse huoltoa. Joten voi olla hieman optimistinen.

Toki jos itse tarvitsee sähköt tuo lienee tänä talvena ihan kannattava kuvio.

Tästä tuli väkisinkin mieleen tämä:

3 tykkäystä