Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Ilmeisesti laiva oli jumissa viisi tuntia. Ei enää ongelmia.

20 tykkäystä

Hyvä pointti tässä tviittiketjussa. Omaan näkemykseen ei kannata rakastua ja yrittää kääntää negatiiviset uutiset positiiviseksi.

Jos lopulta ainoa argumentti osakkeen puolesta on ”se on halpa!” niin pitäisi juosta karkuun. :sweat_smile::warning:

24 tykkäystä

Juuri näin. Minua häiritsee tämä paljon jo teksti/whatsapp/signal-viesteissäkin saati sitten tällaisissa harkitummissa postauksissa tai sähköposteissa.

Sinulla muuten on puhekieltä tuossa. :slight_smile:

Ei tule ja se on paljon raskaampaa lukea. Jos havaitsen tällaista, jätän johdonmukaisesti lopulta lukematta. Hyvin ja oikein kirjoitettu teksti on helppoa sisäistää ja mukavaa lukea.

Oikeinkin kirjoitettu puhekieli on minusta sekin jo häiritsevää. Jotkut tuntuvat blogeissaan tätä harjoittavan. Ei sitä kestä lukea kovin pitkään.

Viestintä ei siis onnistu, koska kuulija sulkee kokonaan korvansa kieliasun takia.
Isojen kirjainten välttäminen lauseen alussa tekee tekstistä sekavaa ja epämiellyttävää lukea.

11 tykkäystä

Hyviä ajatuksia Twitterissä tarjoilee myös @Olli_Koponen, jolla on ollut myös Pörssien suunta-ketjussa erinomaisia viestejä.

Tuo lainauksissa oleva teksti sopii ainakin jokseenkin itseeni. :slight_smile:

9 tykkäystä

Mitäs kautta saan vaihdettua salasanan? Muokkaa tili kohdasta saan vaihdettua vain sähköpostin jne…

1 tykkäys

Moikka!

Tässä on sulle ohjeet:

Toivottavasti näistä on apua. :slight_smile:

3 tykkäystä

Mitenkäs nyt oli Fortumin pääomitusten kanssa, onko ne laskettu budjettiin? Kai siihen ainakin tuon verran saadaan menemään. :sweat_smile:

Ehkä bonuksena voidaan sitten kysellä pelastuspakettia Espanjalta tai Italialta, kun savu laskeutuu valtiontalouden raunioiden ympärille.

1 tykkäys

Ei liity sijoittamiseen millään tavalla, mutta kysynpä kuitenkin kun täällä on jalkapalloa seuraavia ihmisiä paikalla. Onko sattumalta jollakin kokemusta miten Real Madridin peleihin hankitut liput toimitetaan sähköpostiin? Sain sähköpostiin liput Ranskan Ticket Masterista, mutta näissä ei ole viivakoodia, passin numeroa tai muutakaan yksilöivää tietoa. Mahtaako päästä sisään peliin edes… Taisi olla aika huono sijoitus. :smiley: Jos jollakin vastaavasta kokemusta, niin olisin kiitollinen vinkeistä (privana vaikka).

Onnea @Petri_Gostowski !!

90 tykkäystä

Ei ole juuri Real Madridista kokemusta, mutta erilaisista eurooppalaisista lippubyrokratioista kylläkin. Sattuuko siellä kenties jossain lukemaan “Will call” tai jotain vastaavaa? Jos on, niin se tarkoittaa sitä, että saat liput paikanpäältä (pitää yleensä noutaa x ajankohtana), yleensä henkilöllisyystodistusta ja tilausvahvistusta vastaan. Jostain käsittämättömästä syystä joihinkin tapahtumiin ulkomaisille ostajille myydään usein liput tuolla menetelmällä, ihan kuin pdf -lipun toimittaminen ulkomaille olisi sen vaikeampaa kuin kotimaahan…

3 tykkäystä

Omien havaintojeni mukaan ammattilaiset myyvät laskeviin kursseihin ja ostavat nouseviin kursseihin. Monissa sijoitusoppaissa kehoteaan toimimaan juuri noin. Alla yksi esimerkki. Tämä ei missään nimessä ole sijoitussuositus ja aina ei osu :nerd_face:

kuva

Nordnetin sivulle tullut näemmä uusi ominaisuus. Ristin sen “Turskalaatikoksi” :partying_face:

On kyllä synkän näköistä käyrää tuossa.

57 tykkäystä

Huh, mulla oli vain neljä noista kuudesta. :sunglasses:

23 tykkäystä

Taidankin nimetä salkkuni Turskalaatikoksi. On siellä paljon matojakin.

17 tykkäystä

Mielenkiintoista nähdä Marimekon tilanne vaikka sitä ei voi verrata suoraan Harviaan Mutta voisi kuvitella että mekot ja laukut jäävät kauppaan jos ihmisten täytyy keskittää varat maksamaan energia ja ruokalaskut.

3 tykkäystä

Vaikea uskoa, että jäisi kauppaan. Ei noita Marimekon tuotteita perseaukiset osta tänäkään päivänä. En usko, että ruokalasku tulee olemaan mikään este sellaiselle, jolla on tällä hetkellä vaate- ja astiakaapit täynnä Marimekkoa.

18 tykkäystä

Juuri näin. Marimekon kohdeostajat tuskin on vähävaraisia yksinhuoltaja äitejä. Ne kenellä on rahaa ei inflaatio huolet paljoo paina :smiley: 300€ takki ja 300€ laukku tulee kaupasta mukaa jos sellaselle on tarvetta.

3 tykkäystä

Tosin korjataan nyt sen verran, että tuon Stockmannin osalta taitaa olla heinäkuun luvut sulla tuohon livahtanut

1 tykkäys

Ainakin tähän asti oma tuntuma on ollut toisenlainen. Kun rahat ovat vähissä, jätetään harkitsemattomat turhat ostokset pois ja hankitaan laadukasta Marimekkoa.

Näin ainakin meidän taloudessa ja monessa tuttavaperheessä.:grinning:

3 tykkäystä

Näin juuri. Sanonta “Köyhän ei ole varaa ostaa halpaa”. Eli mielummin vähän kalliimpi ja laadukkaampi, että kestäisi käyttöä.

3 tykkäystä