Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Kotoisa olo, kun vihdoin taas uutisoidaan bumbtsibumeista :smiling_face_with_three_hearts:

Woltin liiketappio oli viime vuonna 182 miljoonaa euroa, eli yli neljä kertaa suurempi kuin vuoden 2020 liiketappio 42 miljoonaa euroa.

Lähettiyhtiön liikevaihto sen sijaan nousi viime vuonna noin 624 miljoonaan euroon. Vertailukaudella vuonna 2020 liikevaihto oli 281 miljoonaa euroa. Woltin liikevaihto yli kolminkertaistui edeltävään vuoteen verrattuna vuosina 2020 ja 2019.

8 tykkäystä


Tää on nyt pikkuisen kahvihuonekamaa, mutta tulipa mieleen ihan puhtaasti suositushistorian ja muutaman vuoden sivusta seuraamisen jälkeen - onkohan Panostaja yksi niistä pikkufirmoista, jonka hinnoittelu sattumalta on aika pirun hyvin seurannut firman (yhtiöpäivityksen ajankohdan mukaista) käypää arvoa? :thinking: Toki asian voisi kääntää toisinkin (tätä jälkimmäistä vaihtoehtoa kuvittelisin @Juha_Kinnunen käyttävän lauseessa), että osakkeessa ei ole ollut montaa kertaa riittävää riskikorjattua tuottoa tarjolla positiivisen suosituksen perustelemiseksi. Ihan vaan tämmönen perjantai-illan ajatus :night_with_stars:

14 tykkäystä

Kaverilla ikää 600v. niin tulee vähän viiveellä huomiot markkinalla :smiley: Eiköhän tässä oo kupla puhjennut jo 9kk.

7 tykkäystä

diktaattorilla on oma agendansa puhua huonoa lännestä venäjän ystävämaille, joiden ongelmat ovat tietenkin EUn ja USAn syytä, eikä venäjällä ole ollut missään asiassa mitään arpaa

2 tykkäystä

Sama, käytän GIMPiä. Tehnyt pieniä animaatioita ja tietty kuvamanipulaatiota. Viimeisimpänä Verneri joulupukkina, vähän punaa nenään ja myssy päähän. :laughing:

2 tykkäystä

Tuli nopeasti muutama lause mieleen kommentistasi. Se tosiaan jää nähtäväksi oletko fiksumpi kuin osakemarkkina.

Time in the market generally beats timing the market because many of the best days in the market occur during or immediately following downturns . Based on historical returns over the past 15 years, missing the 10 best days in the market each year would have cut your returns in half.

*It’s not whether you’re right or wrong that’s important, but how much money you make when you’re right and how much you lose when you’re wrong.

1 tykkäys

Ei ole vielä puhjennut jenkkimarkkinoilla, valitettavasti!

1 tykkäys

Mörnintä ei lopu koskaan… Kiina kaatuu… ja koko maailma mukana…

Onneksi osakemarkkina on osannut ennustaa tämän!

Onko tässä Inden foorumin seuraajat 2023? :thinking:

Tässä on meidän tulevaisuus… :flushed:
kuva

Vai onko?

21 tykkäystä

mitäs nyt, dax futusta 1.5% 10:ssä minuutissa???

2 tykkäystä

Uh…oh…

kuva

2 tykkäystä

Nord Streamissa jotakin pikkuvikaa :wink:

2 tykkäystä

joo, pysyy suljettuna, eikö tämä nyt ollut jo selvä ennestään, tottakai nyt kuristetaan ja katsotaan miten eurooppa pärjää ilman kaasua.

en pitäisi tätä noin isona uutisena, mutta jos tuo jaksaa vetää jenkkipörssit pakkaselle n;ttä kertaa peräkkäin niin sitten on se musta maanantai taas lähempänä…

9 tykkäystä

Tai sitten työllisyys vaan pysy edelleen odotuksia vahvempana Uudella Mantereella. Uutta 0,75 koronnostoa aletaan sitä myöten pitää selviönä ja liekkö sitäkin seuraavaa jo.

5 tykkäystä

Ei kylllä nuo työllisyysluvut tukivat markkinaa, työttömyysastehan nousi 3.5:stä 3.7:ään ja muutkin luvut olivat huonompia kuin odotettiin ja tämä vaikutti korkoihin heti laskevasti ja pörssit kiittivät.

Kyllä se on tuo kaasuputki nyt kun painaa, saa nähdä miten päivä päättyy.

6 tykkäystä

Ihan totta, ihan totta. Näköjään luen enklantia ihan päin helvettiä. Ihmekkään kun oo sijotukset sujunu tänä vuonna. :grin:

2 tykkäystä

Kuka olisi arvannut…

https://twitter.com/LiveSquawk/status/1565781131521302531?t=l3GicRfTpZYxJH7EdqGrtg&s=19

6 tykkäystä

En vieläkään ymmärrä miksi Venäjä valehtee taas. Tai siis eurooppalaiset tietävät, että Venäjä valehtelee ja Venäjä tietää, että eurooppalaiset tietävät heidän valehtelevan. Miksi ei voi vaan sanoa, että emme toimita teille enää maakaasua deal with it.

11 tykkäystä

Koska täytyy sieltä suunnalta kuitenkin pitää varalta väylä auki länteen, jos sattuukin tulemaan sellainen tilanne, että Ukrainan homma ratkeaa tai sitten länsimaat ryhtyvät talven kylmyydessä anomaan kaasua. Jos ilmoitetaan, että ei tipu, niin se kauppasuhde saattaa sitten olla pysyvästi siinä. Kun näitä “vuotoja” sun muita sattuu aina tapahtumaan silloin, kun länsi päättää jotain pakotteista, niin Putte pysyy ns. kontrollissa ja voi silti näpäyttää meitä.

10 tykkäystä

Yksi selitys, ketju:

15 tykkäystä

Tähänkin varmaan vaikuttaa venäläiset kulttuuripiirteet. Venäläisessä kulttuurissa on omasta mielestäni kaikkein ikävin piirre se, että valehtelu tai siitä kiinni jääminenkään ei ole erityisen häpeällistä kuten vaikkapa Suomessa. Siellä on yleinen toimintatapa yrittää saada itselleen tai yhteisölleen etua jotenkin huijaamalla. Monissa piireissä huijaamalla saatua hyötyä arvostetaan ja rehellisiä ihmisiä voidaan pitää tyhminä. Ei tietenkään kaikki venäläiset ajattele näin, mutta yleistä se on. Yhteiskunnallisella tasolla tämä epärehellisyyden kulttuuri jarruttaa maan kehitysta valtavasti kun ihmiset eivät luota toisiinsa eivätkä viranomaisiin.

31 tykkäystä