Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Talousoppeja omasta perheestäni:

  • Lainaaminen pankista on aina pahasta - ainakin jos se ei ole asuntolaina

  • Sukulaisille / hädänalaisille pitää aina lainata rahaa - etenkin sukulaisille

  • Tienaaminen ja rahan kerääminen on pahasta - jaa siis voittosi laiskoille sukulaisille

  • Sukulaiset puhuvat aina totta raha-asioistaan, yhtään ei käytetä värikynää

  • Menoja ei kannata karsia, koska kaikki menot ovat tärkeitä - etenkin ne pelikoneiden pelaamiset, lotto ja järjetön velaksi eläminen

  • Sossusta ja kelasta ei haeta rahaa, jos on rikkaita sukulaisia joilta ottaa rahaa - tämä on kunniakysymys

  • Älä missään tapauksessa ala hoitaa pieleen meneviä asioita ajoissa - kun paska on tuulettimessa, pyydä loputtomasti lainaa vaikka et koskaan pysty maksamaan takaisin

  • Kysy neuvoa, ja kun kaikki sanovat että älä nyt ainakaan tuollaista mene tekemään niin tee juuri niin ja ihmettele miksi kaikki menee päin persettä (ja pyydä rahaa)

On kantapään kautta opittu pois noista hölmöjen opeista.

106 tykkäystä

Ei antanu pankki lainaa perkeles. Uutta kämppää ei oo lyhennetty tarpeeksi vielä että voisi käyttää vakuutena isommissa määrin.

Sitten se kahto mun sijoituksia ja oli että “HYI HELVETT*”, ei vaan, Dansken politiikka ainakin oli ettei osakkeita/osaketilejä voi käyttää vakuutena.

Harmillista, mutta sitten mennään pienemmällä riskillä mikä voi olla hyväkin juttu.

8 tykkäystä

Tän takia varmaan olivat lisäämässä kouluihin pakkoruotsia taas, että tulevaisuuden sukupolvi osaisi käyttää Nordnettia.

6 tykkäystä

@Divinesia menee vähän ohi viestistäsi, mutta heräsi ajatus. Itsellä oli tarkoitus jossain välissä pankeilta kysellä, että kumpi on heidän näkökulmasta parempi asiakas.

A. Pienempi asuntolaina, ei hirveästi sijoituksia.

B. Isompi asuntolaina, enemmän sijoituksia.

Tämä ajatelma siis sillä, jos satun asuntoni myymään. Otanko ison lainan ja jätän rahaa sijoituksiin, vai pienempi laina ja en siirrä isoa siivua sijoituksiin :thinking: Voin postailla tästä suoraan oikeaan ketjuun jos tuloksia tutkinnassa saan aikaan.

2 tykkäystä

Kiehtoo kuulla kyllä aiheesta lissää, että ilman muuta jaa vaan tietova jos jotain ilmenee! :slight_smile:

Jäi itelläki mieleen että oisko ne sitten hyväksyny lainan jos ne rahat ois ollu jossain säästötilillä eikä osakkeissa. Tai jos olisin vuokralla asuntolainaa.

Mutta sittenkin, mikäs nyt ois estäny että asiakas ois sitten siirtäny ne osakkeisiin. Kummallista että arvottivat nollaan, mutta pitää ymmärtää.

1 tykkäys

Kaipailisin taas foorumilaisilta tietoa heidän osakepainostaan:

Kiitoksia vastauksista.

3 tykkäystä

Onko ensisijaisena tavoitteenasi siis vaurastua pitkäjänteisesti vai olla pankille hyvä asiakas? :thinking:

1 tykkäys

Oletteko pyytäneen/saaneet vapaina oleville vakuuksillenne korkoa pankilta?
Jos niin minkälaisia tuottoja.

Tarkoitan että pitääkö pankki kiinni panttikirjoistannw kynsin hampain maksamatta teille korvausta. Käyttäen niitä kuitenkin itse vakuutena omassa toiminnassaan.

Tuli tällainen vastaan Youtubessa, eli kisa, jossa oli kyykyssä, maastavedossa ja penkissä rautaa oman painon verran, sitten katsotaan, kuinka monta toistoa tulee näistä kolmesta liikkeestä yhteensä. Naisten sarjan voittaja sai vajaa 160 toistoa (tosi kova tulos!) ja miesten sarjan voittaja 133. Itse kokeilin noita liikkeitä erikseen muutaman päivän välein, mutta nämä tekivätkin liikkeet tietysti saman päivän aikana, joka on vähän eri kuin ottaa jokaisen liikkeen erikseen erillisinä päivinä. @Kimi.Heikkila:ä ja @RahatonMies ainakin voisivat kiinnostua tästä. :+1:

Meiltä Foorumipoliiseilta vaaditaan kovaa kuntoa ja se myös näkyy.

25 tykkäystä

Ulkoiletko tarpeeksi? Näytät ryhmäkuvassa vähän kalpealta :sunglasses:

14 tykkäystä

Jaa-a, ehkä voi yrittää arpoa mikä on yhtiön tulos (tai liikevaihto tai käyttökate) sekä sallittu arvostuskerroin 5 vuoden päästä, näihin ottaa molempiin -20% turvamarginaalia, ja sitten laskee milloin saisi vaikka +15% p.a. tuotto-odotuksen sijoitukselleen. Ja sitten voi nostaa/laskea eri tekijöitä mikä onkaan itselle sopiva taso.

1 tykkäys

Mielenkiintoinen haaste :slightly_smiling_face: Voisi toteuttaa joskus niin, että joka toisto lähtee kuoletettuna. :thinking:

2 tykkäystä

Tänään pitkästä aikaa bensan hinta 1.94€, ei ole kovin kauan siitä kun kävi yli 2.5€. Onko tämä jonkinlainen pieni todiste siitä että inflaatiohuippu on ohitettu?

4 tykkäystä

:smiley:

Itse asiassa oikeasti en, koneella tulee oltua päivittäin pitkälti varmaan n.14h-16h, joka johtuu siitä, kun teen palkkahommia, sivutöitä ja kattelen sijoitusjuttuja näillä tietokoneillani. Sitten on jotain muitakin juttuja, mitä teen, kuten sali, joihin ei pahemmin sisälly ulkoilua. :smiley:

Se on kyllä kovin rankka, jos ottaa penkit ja kyykyt stopilla sekä maastavedot aidosti kuolleista. :muscle: Itse en varsinaisesti pompautellut, mutta vedin silleen jatkuvalla vedolla. Kyykyn osalta en ole silleen vielä testaillut, että vetäisin kunnolla failureen asti, jota voisin ensi kerralla koettaa.

Toistomaksimit eivät ole mun juttuni, tosin ei enää maksimiykkösetkään. :slight_smile:

1 tykkäys

Ainakin omalla kohdalla yritys käyttää pankkia ilmaisena asunto-osakekirjojen säilytyspaikkana loppui pankin pyyntöön hakea paperit pois. Eli eivät halua säilöä, jos niihin ei kytkeydy lainaa. Kyllä nuo fyysiset (myös sähköiset?) taitaa pankeille olla vain kustannus.

Vastaan samalla @Spangb22 lle. Kävin viime talvena pankin kanssa keskustelua ja selvisi heille olevan oleellisinta taloutesi vapaakassavirta. Eli varallisuudella ei ole juurikaan merkitystä (minimivakuudet toki tarvitaan), vaan enemmänkin haluavat näyttöä että kykenet kuukausittain maksamaan lyhennykset+korot. Toki pankit myyvät mielellään myös omia sijoitustuotteitaan ja saattavat yhdistellä näitä lainanhoitoon, jos näkevät riittävän kassavirran (ainakin aikanaan kauppasivat ideaa pienemmästä lyhennyksestä+rahastosijoituksista - tämä ennen finanssikriisiä tosin, eli voi olla ettei tätä enään harrasteta).

3 tykkäystä

@kabu hyvällä asiakkaalla tarkoitin tässä, että minkälaisia tarjouksia saan pankilta lainan suhteen. “Hyvä asiakas”=edullisempi/parempi laina tarjous.

1 tykkäys

Yksi firma ottaa nokkaan 8 miljardia, ja silti löytyy peräti kolme huonompaa firmaa :o

image

Tuloskausiyhteenveto Q2’22: Tulokset olivat vielä hyviä, mutta näkymä on synkistynyt | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

13 tykkäystä

Mielenkiintosta luettavaa tulee olemaan Coeus investmentin Q3. Kuutit myyty pohjilla ja tilalle stokkaa joka sekin laskenut? :sweat_smile:

Ei pitäisi nauraa kun Evolution ja Stockmann on isoimmat myös omassa salkussa.

14 tykkäystä

Olen tehnyt tuon haasteen tämän vuoden tammikuussa painon ollessa 93 kg. Penkki 14 toistoa, kyykky 40 toistoa ja MV 50 toistoa (ei mukavaa alaselälle). Yhteensä 104 toistoa eli parantamisen varaa jäi :smiling_face_with_three_hearts:. Postistasi innostuneena voisin kokeilla uudelleen, paino on varmaan suurin piirtein samassa.

3 tykkäystä

Terveiset Turkuun

Poliisi ei tiedä onko avaimella murtauduttu, mutta paikallinen lukkoliike tuntuu silti tietävän.

Kaikk kunnossa

5 tykkäystä