Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Sijoittaminen on kiva harrastus, josta voi vaikka vähäsen maksaakin!

:partying_face:

15 tykkäystä

Huomenna on Vihreä päivä :rocket:
Tänään isot pojat vaan Cashaa shortit.

9 tykkäystä

Eihän tuolta mitään osaa ostaa kun kallista. Plugikin yli 100% kesäkuun pohjista. Joku Amazonkin +28%. Lisää verta kaduille ja äkkiä :slightly_smiling_face:

6 tykkäystä

Muuannella toisella foorumilla mainittiin, että euron tullessa olivat eräät sankarit säilöneet pitemmältäkin ajalta 50 pennin pantilla ostamiaan kaljapulloja, koska olivat aivan oikein arvanneet, että euroaikana niistä saisi 10 senttiä takaisin.

1 tykkäys

Auuuu! Susijengi taisteli, mutta maailmanmestari Espanja oli parempi 100-90.
Hieno turnaus susijengiltä!

34 tykkäystä

Hajautin sitten noista 17. korista kolmeen alimpaan ja shorttasin käteistä joka on ylimpänä(lyhentäntämätön asuntolaina ja iso sijoituslaina)
Seuraavassa elämässä sitten parempi sijoitus onni.

21 tykkäystä

Kevennystä tähänkin päivään :upside_down_face:

20 tykkäystä
10 tykkäystä

Amerikasta on kantautunu paljon kannanottoja ja “tutkimustuloksia”, että toimistoille paluu on edessä kun etäilyn on katsottu heikentävän tuottavuutta. Tästä olisi sinällään mielenkiintoista tehdä kokonaan oma ketjukin mitä mieltä on toimisto vs etäkonttori -tavasta.

Itsellä oli tässä 900:n päivän putki etäilyä ja pakko sanoa että vaikka “moraali” kesti kohtuullisen hyvin niin psyyke alkoi hiljalleen rikkoontua ja fiilis oli että etääntyi kollegoista, kuin ylipäätänsä henkisesti koko firma alkoi tuntua etäiseltä ja epärelevantilta. Oman työn arvo katosi omissa silmissä ja kehitys lamaantui kun kollegan kanssa ei millään voi samalla tapaa tekstimuodossa tai videopalaverissa vaihtaa kokemuksia ja oivalluksia puolivahingossa.

Nyt kun on käyny viikottain toimistolla niin on alkanu oma ymmärrys työhön liittyen palata. On se ihminen vaan sosiaalinen eläin. Etäily ei kyllä sovi kaikille, on helppoa uppoutua liikaa vaikkapa foorumeja lukemaan (köh köh) ja huomata että varsinaiset hommat on jäänyt pitkälti tekemättä. Selkärankaa se vaatii (ja mielikuvitusta).

Uskon että Suomessa kynnys palata 100% toimistolle on mahdoton ajatus, mutta yhtälailla uskon että 100% etäily rapauttaa työkultttuuria. Jännä nähdä millainen tulee olemaan “uusi arki” 2-5 vuoden sisällä.

34 tykkäystä

Kuutti alkaa kutitella ostosormea mutta tämän kuun osto jo tehtynä :scream:
Toivotaan pitkää ja jyrkkää laskumarkkinaa talveksi :pray:

10 tykkäystä

Legendaarisen pätkän päälle on joku taiteilija luonut taas hienot tekstitykset. Kyllä se vaan alkaa naurattamaan, vaikka punaista pukkaa ihan huolella pörssin puolella. :joy:

22 tykkäystä

Yleensä öljy seuraa kovina laskupäivinä alas, mutta nyt öljy pitää aika hyvin. Voi olla että senkin hinta lähtee ylös, jenkkikuluttaja porskuttaa vielä näillä hurjilla negatiivisilla reaalikoroilla.

Toinen tärkeä havainto on 2-vuotinen joka tykittää ylös.

image

Ikävää tämän päivän luvuissa oli nimenomaan se, että energiaputsattu inflaatio on erittäin laaja-alaista, eikä ilakointi öljynhinnan rekyylistä olekaan auttanut odotetusti.

Kun inflaatio kerran pääsee irti ja esim. palkkoihin, on niitä erittäin vaikeaa saada enää alas, ilman massatyöttömyyttä.

Eli nyt kun FED viivytteli, yhä todennäköisemmin joudutaan menemmän kovemman “landingin” kautta.

6 tykkäystä

Öljy seurasi aika kiltisti muuta markkinaa tänään kunnes tuli uutisia mahdollisesta SPR:än täystöstä alle 80 dollarin hinnoilla :smile:

3 tykkäystä

hyvä havainto, ehkä tuli pelko että joudutaankin täyttämään ne varastot vielä kovaan hintaan ja vaalitemppu epäonnistuu aivan totaalisesti

2 tykkäystä

Päivä ilman puhelinta. Aloin tehdä heti järkeviä asioita. Aluksi muutama tunti pahat vieroitusoireet, levottomuutta, minun on pakko päästä tarkistamaan jotain puhelimesta. Sitten kevyt taustavitutus, kun ei pääse tarkistamaan mitään. Tylsistyminen. Lopulta mielenkiinto alkoi herätä vanhoja elämän perusasioita kohtaan, taidanpa vaikka lukea jotain kirjaa, onko tuo metsä näyttänyt aina tuolle, onko siellä ennenkin ollut peuroja. Nyt olen taas nenä kiinni ruudussa ja olo on helpottunut.

70 tykkäystä

Onhan siinä aina se vaara että pörssi laskee 5% jos on pari tuntia vilkuilematta.

9 tykkäystä

Tänään tehty vaihtoehtoinen sijoitus hankkimalla Fiat 500 henkilöauto opetusajoneuvokäyttöön. Säästyy pitkä penni autokoulumaksuista ja tulee vietettyä intensiivinen kaksivuotinen laadukasta isä-tytäraikaa esikoisen kanssa yhdessä liikennettä opetellen. Pohjilta löytyy toki jo mopokortti, niin luvan saantikin on vain kiinni huoltajan käynnistä Ajovarman tiskin takana. Aika varattu ensi viikolle.

Ja ties monennettako kertaa hyödynnetty kaskossa nimimerkin @RJW alekoodia INSSIN ja säästetty neljännessatanen ensimmäisen vuoden vakuutusmaksusta, jos tällainen mainostus tässä sallittakoon.

5 tykkäystä

Ei auta kuin istua tupakkiyhtiöiden kyydissä ja nauttia tasaisesta kyydistä: tuttuuus, taattu koukku ja hinnoitteluvoima :grinning_face_with_smiling_eyes:

3 tykkäystä

Oli kyllä ruma päivä kerrassaan.

37 tykkäystä

Kylläpä! Hyvä muistaa näinä aikoina että elämää börsin ulkopuolellakin. Itse pyrin tekemään nyt sijoitukset reaalimailman turhuuksiin jotka tuottaa toisenlaista kivaa. Laudepakettia puusaunaan…

9 tykkäystä