Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Yritysvastuun näkökulmasta oikeuden tuomio on jo sinänsä negatiivista, puhumattakaan siitä, että yhtiö protestoi hovioikeuden tuomiota vastaan ja kieltäytyy noudattamasta sitä.

Naurettava kostonhalu aiheuttaa negatiivista julkisuutta koko yhtiölle ja sen tuotteille.

-Tällainen aina kertoo firman kulttuurista ja asenteesta. Ilmeisesti Harvia kokee olevansa sen verran iso alalla että katsoo olevansa lain yläpuolella. Toinen mahdollisuus, jota olen korostanut itse tässä ketjussa, on se että esim. Virossa on 6 kiuasvalmistajaa jota agressiivisesti ovat alkaneet panostamaan markkinointiin ja myyvät erittäin edullisesti. Eli Harvia kokee asemansa uhatuksi yrittää kaikin keinoin taistella asemastaan uhkaa vastaan. Eli kyse Harvialle paljon isommasta asiasta kuin tästä yhdestä casesta, uhan alla on; markkinajohtajuus ja kannattavuus sekä asemasta suuriman rautakaupan myyntipanostuksissa. Aina kaupoissa on joku tuote/valmistaja josta kauppa saa suurimmat katteet ja sitä kehutaan ja myydään ensisijaisesti myyjien toimesta.

Kiitos @NukkeNukuttaja!

Siirsin viestisi ja jatkokeskustelun Kahvihuoneelle. Ehkä helpointa ja yksinkertaisinta näin, vaikka sinällään viestisi sopikin yhtiöketjuun, mutta helposti joskus tällainen aihe lähtee liiaksi rönsyilemään. :slight_smile:

1 tykkäys

Kiitos tätäkin kautta @Sijoittaja-alokas :slightly_smiling_face:, tiesin riskin jo viestiä kirjoittaessa, näihin aiheisiin on aina kaikilla jotakin sanottavaa, vaikka ei edes omista tai seuraa itse yhtiötä.

4 tykkäystä

Kyllä, ihan helvetin pienillä tiedoilla ihan helvetin suuria päätelmiä ja yleistyksiä jostain yrityksestä tai jopa koko toimialasta.

6 tykkäystä

Tuo rekryämisten seuraaminen on vähän viime vuotta. Nykyisessä sentimentissä tuo tulkitaan niin, ettei yhtiö osaa hallita kasvuaan ja se rekryää holtittomasti. Se painaa kassavirtaa alas ja vaikuttaa osakkeeseen negatiivisesti.

40 tykkäystä

Riippuu rekryämisen syistä, kasvaako yhtiö vai yrittääkö epätoivoisesti paikata ylikuumentuneiden palkkojen perässäjouksijoita.

1 tykkäys

Vladimir, Olaf ja Sanna kokoontuivat bilettämään :partying_face:

Vladimir: Tyypit hei! Pilkotaan Uniper. Me otetaan voimalat Venäjällä.
Olaf: Mahtava idis Vova. Ja meille voimalat Saksassa.
Sanna: Sopii. Me otetaan voimalat Suomessa. Ihanaa tämä eurooppalainen yhteisshhtyö. Kääntäkää kundit musaa kovemmal :tada: :partying_face:

23 tykkäystä

Iso määrä avoimia rekryjä voidaan tulkita myös niin, että yhtiö ei houkuttele riittävästi osaavaa työvoimaa tai kykene pitämään nykyisistä resursseistaan kiinni. Seurauksena tästä on se, ettei yhtiö kykene täyttämään kasvulupauksiaan ja tuottaa pettymyksen. Tässä sentimentissä.

1 tykkäys

Tarkoitin tuon huumorilla mutta kyllä, voi sen noinkin nähdä. :sweat_smile:

2 tykkäystä

Kiitos asian selventämisestä evankelista! Laitankin kuutit tästä laitaan ja ostan salkun täyteen yhtiöitä, jotka ovat aloittaneet yyteet lähiaikoina.

5 tykkäystä

Marinista puheen ollen. Katselin juuri traileria Brad Pitt:n tammikuussa ilmestyvästä uutuusleffasta. Lavasteet sykähdyttivät :grinning: mutta olin aistivinani leffassa jonkinlaista Marinointiakin. Katsokaa vaikka ite.

8 tykkäystä

Tarkennatko vielä mikä tuossa oli se vitsi siis. (keksin tästä muutaman, mutta ihan vain selvyyden vuoksi)

Vitsi oli, miten nykyisessä sentimentissä kaikki uutiset käännetään huonoiksi vaikka ne olisi hyviä.

@poutapilvia toi ansiokkaasti esille, miten Qt:n henkilöstömäärä lisääntyyy LinkedInin mukaan.

Qt rekrytoi paljon myyntiin (ja tuotekehitykseen) jengiä, joten tuon voi tulkita positiiviseksi ja johdolla riittää luottoa pitkän aikavälin kasvuun.

Rekryt menee äkkiä kiinni jos olisi toisin.

Ehkä pitää olla tarkempi tällaisen huumorin kanssa ettei joku tulkitse tosissaan. :sweat_smile:

26 tykkäystä

Sekavaa Lahtelaista huumoria… vai miten se oli? :thinking:

2 tykkäystä

Syyhän on sama kuin Nvidiassa (löytyi Sharevillestä).

NVIDIA

69 tykkäystä

Tässä on selkeää osakeanalyysia, ei mitään turhaa fundahömppää, dcf:ää ja wacceja. Miksi esittää asiat monimutkaisesti ja pitkästi, kun voi ilmaista selkeästi ja ytimekkäästi!

82 tykkäystä

Mäkisen Mikkokin on kommentoinut QT:ta ja sen hinnoittelua. :slight_smile:

19 tykkäystä

Hei. Me sijoittajat on opittu jotain :grin: Osta nouseviin ja myy laskeviin kursseihin. Monien voi olla vaikea uskoa tätä todeksi.

5 tykkäystä

Osta huipulla, myy pohjalla. Vaikka ajoittaminen on vaikeaa niin tähän on hyvä silti pyrkiä.

17 tykkäystä