Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Ja tässähän on siis paras kirja mitä on suomeksi käännetty. Oma rannekello ja siihen liittyvät tuntemukset selittynee myös profiilikuvallani :sweat_smile:

9 tykkäystä

Jaa a. Armeijan aikana tuli pidettyä vuoden jotain halpiskelloa. Muuten ei ole ikinä ollut mitään ranteessa. Eipä tosiaan yleensä kauheasti kiinnosta, että mitä kello mahtaa juuri nyt olla.

5 tykkäystä

Kohta joku kateellinen tulee valittamaan liian suuresta verovähennys mahdollisuudesta.
Miehekäs salkku ja tavoitetta muille :+1:

13 tykkäystä

On tullut käytyä tuolla Pompeiin “auditoriossa”. Opas laitoi kaikki vuorioollaan puhumaan jossain kaiun keskipisteessä, huima paikka.

6 tykkäystä

Aivan sama idea ollut pari kymmentä vuotta. Niin iloisesti on käynyt, että Seamasterin hinta on noussut samaa tahtia oman ostokynnyksen kanssa. Parasta vielä on , että mintissä kunnossa olevasta käytetystä saa enemmän kuin kyseisen vekkarin hinta oli himojen alkutaipaleella.

3 tykkäystä

Juuri tämän takia noita vartteja on kiva katsella. Sisältö on hyvin mietittyä ja samalla kaikille helposti lähestyttävässä formaatissa. :slight_smile: Aloittelija tuskin ihan kaikkea vartin sisältöä pystyy helposti sisäistämään, mutta jos noita katselee aktiivisesti vuoden pari, niin auttanee vähentämään turhaa hötkyilyä markkinoilla.
Yleensäkin varteissa painotetaan riittävästi sijoittamisen fundamentteja sekä pitkää aikajännettä. Nämä ovat kuitenkin sijoittamisessa tärkeitä elementtejä ymmärtää. Seuraavaa 3kk/1v ajan jaksoa spekuloi liian moni Wall Streetin kaveri työkseen. Jos haluaa sijoittajana tehdä rahaa paremmalla todennäköisyydellä, niin kannattaa pidentää aikahorisonttia. Kilpailu vähenee, kun pidentää aikajännettä. Tätä kärsivällisen rahan periaatetta Vernerin vartti ihan selvästi vaalii todella onnistuneesti. :+1:

13 tykkäystä

Ei nyt ihan näinkään. Toki on myös heitä, jotka ostavat Rolexin iha statussyistä. Suurinta osaa arvokkaammista kelloista ei kuitenkaan tavan tallaaja erota 100€ Tissotista laisinkaan.

Avovaimoni sanoi oman kelloni näyttävän 50€ kellolta, vaikka onkin päälle 1000€ ja tämä on mielestäni vain hyvä asia ettei herätä muissa huomiota, paitsi jos joku sattuu tykkäämään kellon ulkonäöstä. Nautin kun ranteessa on insinöörityön taidonnäyte ja viimeisen päälle viimeisteltyä muotoilua, joka näyttää ajan tarkasti tilanteessa kuin tilanteessa. On hienoa omistaa tämän kulutus- ja kertakäyttökulttuurin keskellä jotain kestävämpää ja pysyvämpää; ajoittaisilla huolloilla hyvä kello kestää helposti isältä pojalle ja arvo ei välttämättä juuri edes tipu.

3 tykkäystä

Olet muuten väärässä :grin:. Parikymppisillä ja alle alkaa olla kellot ranteessa jälleen, sitä pyydetään jo rippilahjaksi. Toki ei välttämättä rolexia, mutta kuulinpa sellaisenkin tilatun. Ja boomereilla kännykät kellon lisäksi, joten ikähaitari näiden välissä taitaa olla jotenkin väliinputoajia jo nykyisin. :laughing:

2 tykkäystä

No mutta tämäpä ilahduttava uutinen. Joskin tässä iässä on jo tottunut siihen, että vaatekaapista ja päältä löytyy aina välillä tuoreinta muotia. Jossain vaiheessa jälkikasvu vei jostain varastolaatikosta vanhat Niken ja Karhun tuulipuvutkin, joiden en muistanut edes olleen tallessa. Sanoi, että oli satasten tuotteita. Uskottava se on.

5 tykkäystä

Kelloja on tullut itsekin viime aikoina hieman tutkailtua. Speedmaster Moonwatch olisi itselleni kenties se tavoitekello ihan vaan sen takia, että niitä käytettiin avaruuslennoilla. Hinnan lisäksi ongelmaksi muodostuu se, että tätä nykyä ranteessa on aika lailla 24/7 Garminin 945, joka on toki ruma kuin mikä, mutta ajaa sinällään asiansa. Kestävyysurheilupiireissä sekin toki tunnistetaan :wink:.

Joka tapauksessa en ole saanut itselleni perusteltua kovinkaan kalliin ns. pukukellon hankintaa, koska aika harvoin sellaiselle olisi lopulta käyttöä. Seikot on tällä hetkellä ehkä ykkösenä listalla jos päädyn kelloa hankkimaan.

2 tykkäystä

Myös älykellot ja urheilukellot/aktiivirannekkeet ovat lisänneet kellon käyttöä viime vuosina. Itsekin pidän urheilukelloa ranteessa oikeastaan 24/7. Kiva kun voi seurata stressitasoja, unen määrää ja saa esimerkiksi yleensä 1-2 vuorokauden ennakkovaroituksen jos on sairastumassa.

7 tykkäystä

Tässä on helppolukuinen Sijoittaja.fi:n juttu, jossa käsitellään ruotsalaisosakkeita Bolidenia, H&M:ää, Assa Abloyta ja Alfa Lavalia. Omasta mielestäni ihan lukemisen arvoinen juttu, varsinkin jos on kiinnostunut ruotsalaisista osakkeista. :slight_smile:

Suurten kansainvälisten sijoittajien silmissä ruotsalaisosakkeet ovat houkuttelevampi vaihtoehto kuin Venäjän naapurimaa Suomen. Siksi myös suomalaissijoittajan kannattaa tässä hetkessä miettiä ruotsalaisosakkeita suomalaisosakkeiden rinnalle.

8 tykkäystä

Tuohan vain vahvistaa sitä, että joka noin 10. vuosi on vastaava rommaus (2022, 2008, 2001-2, 1981, 1973, 1962, 1953, 1946) eli ei mitään uutta auringon alla. Ainoa poikkeus on 1990-luku, joka taas oli Suomessa oma lukunsa :smiley:

6 tykkäystä


Liitytääs turskaklubiin :slight_smile:

85 tykkäystä

Itse rakastan kelloja ja aina välillä lueskelen lisää tietoa/yritän laajentaa tietämystä historiasta harrastelijana. Sitä voi selittää myös se, että pidän myös hajuvesistä harrastetasolla ja omaan pienen aloittelijan kokoelman hyllyssä, josta sitten jokaiselle vuodenajalle, tilaisuudelle (esim. Illanvietto) ja jos menee tekemään jotain sporttisempaa, niin löytyy oma sillekkin :smiley:

Kellot ovat jo itsessään älyttömiä konseptina. Entiset luolamiehet rakentavat tuhansia ja tuhansia vuosia myöhemmin ranteeseen tikittävän koneiston rattaista ja jousista, joka kertoo niin käsittämättömästä asiasta kuin aika ja miten me sen käsitämme. Kellot ovat myös ihmisen historiassa ja kulttuurissa todella syvällisessä asemassa ja sellainen kädessä käyty jopa kuussa. Kelloja annetaan lapsille isältä pojalle lahjaksi ja juuri pidetään sellaista kuin tavoitekello, jonka kanssa mentäisiin suunnilleen hautaan saakka.

7 tykkäystä

Haluan vielä kannustaa kaikkia sijoittajia lainaamalla wanhaa puhettani. :slight_smile:

25 tykkäystä

Itsellä on arkikäytössä Dolce & Gabbanen The One. Syystäkin vuosia kestänyt menestys. Sitten erikoisempiin menoihin pieni pullo Tom Fordin Neroli portofino

Molemmat erinomaisia ja varsinkin edeltävä oikea Arvosijoittajan kestosuosikki hameväen seurassa :wink:

4 tykkäystä

Sanoisin itse tärkeimmäksi teemaksi sananvapauden puolesta puhumisen (yksilön vastuun ohella). Jenkeissä woke-kulttuuri on tekemässä erilaisten mielipiteiden esittämisestä helposti jopa työuran päättävän tilanteen. Esim. Jenkeissä masinoidaan kampanjoita poliittisen kentän oikean laidan mielipiteitä esittäviä vastaan woke-liikkeen kannattajien toimesta. Ihminen voi menettää noitavainoissa vaikka työpaikkansa tai tulla leimatuksi miksi lie julkisesti. Cancel-kulttuuri on jenkkilässä kasvava ongelma. Toivotaan, ettei tämä ajattelumalli rantaudu samassa määrin Suomeen.
Kristillis-konservatiivi Peterson on silti.
Aborttikanta Petersonilla on henkilökohtaisella tasolla selkeästi kielteinen, mutta Peterson näkee silti asian yhteiskunnan tasolla hieman väljemmin. Linkin videolla asiaa pohditaan laajemmin. Ajattelin linkata videon, kun aborttikantaa arvuuteltiin joissain päivityksissä.

7 tykkäystä

Omega juuri muutaman viikon sisään nosti taas hintoja. Itseä miellyttää kelloissa niiden historia ja erityisesti tykkään perehtyä siihen miten eri koneistot toimivat. Haaveilen ajasta, jolloin itsellä olisi aikaa hankkia jokin 60-70 luvun vintage Omega ja kunnostaa se alusta loppuun itse :sweat_smile: Jos aihe kiinnostaa niin täältä saa hyvän käsityksen mekaanisten kellojen koneistosta ja sen eri osista Mechanical Watch – Bartosz Ciechanowski Ihanaa että maailmassa on vielä asioita, joita on tarkoitus käyttää ja huoltaa sekä parhaimmaissa tapauksessa toimivat vielä seuraavallekin polvelle.

4 tykkäystä

Molemmat mahtavia tuoksuja ja tompan tuoksujen tai pukujen kanssa on vaikea mennä pieleen :wink:

Itsellä tulee nyt taas syksyllä lemppareiksi ja pääkäyttöön Mancera Cedrat Boise ja Guerlain L’homme Ideal edp. Mancera on hieman Creed Aventuksen tyyppinen, mutta halvempi niche ja Aventuksen laatu/kestävyys on nykyään muutenkin huonontunut, joten ”parempi” vaihtoehto. Guerlainin tuoksu on taas todella erottuva massatuoksuista, koska sisältää esim. kirsikkaa.

3 tykkäystä