Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Liekkö ns. pakko mainita?

1 tykkäys

Tuossa olisikin hyvä EU-pakote Venäjälle, lopetetaan Venäjän kanssa taxfree for tourists.

Totta, mutta tätä en toivo…

2 tykkäystä

Jeps, ei se paljoa painaisi oligarkeilla ja muilla parempaa luokkaa edustavilla kun tax freetä ei saisikaan. Tätä(kin) olen ihmetellyt miksi hyökkäyssotaa käyvän valtion kansalaisille pitää vielä tax freet antaa?

5 tykkäystä

Ei se mainitsemillasi ryhmillä vaikuttaisi käytännössä lainkaan, vaikka toki ketuttaisi. Se lukumääräisesti suurempi massa, keskiluokka, ottaisi osumaa enemmän ja lisäisi painetta Putlerille.

Martin on oikeasti älykäs ihminen kun hänen kanssa juttelee kasvokkain. :smiley:

23 tykkäystä

No sehän tässä just pelottaakin :cold_face:

5 tykkäystä

Paasi korostaa näkemystään osakkeiden yliarvostuksesta ja kuplaantumisesta, kuten tekee Titaanien Taistossakin kehuessaan aina 70% laskun olevan tulossa loppuvuonna. Haluaa ilmeisestikin vain herättää ihmisissä ajatuksia kommenteillaan eikä yrittää arvailla pörssien suuntaa seuraavan vuoden ajalle.

2 tykkäystä

Meinasin että mediaan hän laukoo ihan päättömyyksiä. :smiley: Hahah, ei kukaan osaa ennustaa tuollaista. Voipi olla, voipi että ei.

Sinänsä mediastrategiana röyhkeiden heittojen heittely voi toimia: ihmiset unohtaa pieleen menneet jutut (ellei joka päivä niitä toista). Jos tuo toteutuisi sattuman kaupalla, voisi leikkiä gurua. Tiedän että Martin tietää kyllä paremmin ettei noita voi ennustaa oikeasti.

32 tykkäystä

Täytyypä hakeutua joskus kasvokkain Martin Paasin kanssa. :slight_smile: Siihen asti pidän lehtikommentteja omituisina perusteluineen päivineen. Mutkia on ainakin oiottu huolella (tai mehukkaita yksityiskohtia jätetty pois).

Tässä on liian monta palloa ilmassa, jotta pystyisi ennustamaan mitään lyhyellä aikajänteellä. Suomessakin pitää seurata montaa asiaa: Työllisyys, työttömyys, inflaatio, korot ja tottakai sota, joka vaikuttaa lyhyellä aikajänteellä kaikkeen. Moni asia on edelleen nurinkurinen. Voimakas kysyntä aiheutti ongelman, jota kysynnän hiipuminen vauhdittaa. Puuhapetelle olisi hommia.

Omasta mielestäni sentimentti on liian synkkä realiteetteihin nähden. Olen itsekin ollut liian varovainen hyötyäkseni tilanteesta, jonka edellisessä lauseessa väitin tunnistavani.

7 tykkäystä

https://tekniikanmaailma.fi/syyllinen-varmistui-satoja-auton-moottoreita-hajottanut-mystinen-oulun-tauti-johtuu-asfaltin-oktomurskeesta-laajan-tutkimuksen-tulokset-yksiselitteisia/

25 tykkäystä

Tästä tulee hidas verenvuodatus, pörssi tykkää aiheuttaa ajoittain kärsimystä

Ja minä haluaisin vielä notifikaation iPhoneen kun se oikea pohja on saavutettu :point_up:

28 tykkäystä

Antti Ilmanen kirjoitti kirjan Investing amid low expected returns. Tämän kirjan tiimoilta hän esiintyi useamassa podcastissa ja toi vahvasti ilmi, että odottaa pörssin tuovan mukanaan ”fast and slow pain”. Liekköhän tuo fast pain pikkuhiljaa takana. Seuraavaksi uusiin huippuihin sit pidemmällä tähtäimellä. Esimerkiksi koronan rommin mukaista reboundia turha toivoa.

5 tykkäystä

No toivottavasti ei.

Jos joku älypää käy kohta kippaamassa teratsiljoonittain fyffeä kuluttajille kuten USAn viisaat koronamontussa niin sen saa mun puolesta ripustaa lähimpään lyhtypylvääseen.

En kommentoi eurooppalaisia yrityksiä ‘tukea kuluttajia inflaation keskellä’ ettei tule häkkiäputkaalinnaa. :shushing_face:

2 tykkäystä

Paasi on heittäny noita pörssi rommaa -50% niin kauan kuin muistan😀

No ehkä se joku päivä on oikeassa vielä.

6 tykkäystä

@Verneri_Pulkkinen tai kuka vaan voi vastata. Oliko jotain nettisivua josta näkee, mitä koronnosto prosenttia, markkina hinnoittelee tällä hetkellä?

Viimeisimmän CPI tuloksen jälkeen nähtiin roima lasku alas. Se sai miettimään, alkoiko markkina hinnoitella sisään 0.75% vai jopa 1.0% nostoa?

Core CPI ylittyi 0.3% ja jos siihen markkina reagoi laskemalla sisään 0.25% sijasta → 0.5% noston. Ja tämä olisi aiheuttanut tämän ~5% laskun sp500 indeksissä?

Minusta tuo yhtälö ei oikein täsmää. Siksi epäilenkin, että koronoston tahtia/suuruutta laskettiin kertaheitolla enemmän sisälle.

Pahoittelen epäselvää viestiä. Toivottavasti tästä järjettömyydenjuoksusta saa lukija kiinni.

6 tykkäystä

Onko olemassa ETF:ä, joka seuraa first northia vai onko sellaista? En meinannut millään löytää sellaista.

On Wednesday, the central bank will announce its latest decision on rates. It is expected to raise its benchmark rate, which influences interest rates throughout the economy, another three-quarters of a percentage point.

0.75 on tämän hetken odotus. Ja tuo notkahdus alaspäin tapahtui kun odotukset siirtyivät 0.5 → 0.75. Jotkut povaavat jo 1.00 mälliä, mutta sitä ei vielä pidetä todennäköisenä.

Oma odotukseni skenaarioista

0.5 ja raketoidaan
0.75 ja pieni helpotusralli
1.00 niin… uuuh… :grimacing:

Sen päälle sitten normaalit jutut liittyen turinoihin joista yritetään ennakoida ja arpoa miten tästä eteenpäin.

6 tykkäystä

Tässä teille todelliset kusetus markkinat. Näytetään ensin tosi kapea spread, jee saan halvalla, ja kun yrität sieltä ostaa tai myydä niin laidat repeää jotta spread reilusti päälle prosentin. (Kuvat)

Onko tälle kusetukselle joku nimi? Ja miten jatkossa ton spreadi kusetuksen voisi välttää. Xtrasta ei Degiro näytä koko laitoja vaan ainoastaan reunassa olevan tarjouksen. Eli ovat vähän mukana tässä kusetuksessa.