Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Korkopäivän tuotto on huomisen turska. Meillä Qt-sijoittajilla on bepanthen-korkit jo löysytettynä.

31 tykkäystä

Ilmankos pankki olis sitä mieltä, että taloyhtiön kattoremontti pitäisi maksaa takaisin 7v aikana. :face_with_symbols_over_mouth::face_with_monocle:

3 tykkäystä

Noniin ja taas toiseen suuntaan nq100 -0,76% (22:30)

En kyllä ymmärrä enää mistään mitään.

2 tykkäystä

Markkinoilla on pulaa sijoittajista ja ylitarjontaa veivaajista…

19 tykkäystä

Ympäristö ja ilmastoministeri Ohisalon mielestä on ensi talvena tärkeintä pitää pää kylmänä. Tämä tulee olemaan helppoa kun sähkölaskut ja -katkot tulevat pitämään kämpän viileänä jos siihen nyt neljän prosentin koroilla on enää edes varaa.

51 tykkäystä

Kiitos Marianne illan setistä! :pray:

Itselle nämä(kin) asiat ovat vähän haastavia ja jos itse eri medioista koettaisin löytää hyvää, selkeää + monipuolista artikkelia tämän iltaisesta tapahtumasta, niin se olisi vaikeaa… ehkä jopa mahdotonta. On vaikea muodostaa välillä kokonaiskuvaa asioista, jos joutuu poimimaan palasia sieltä sun täältä eri uutissivustoilta.

Sä osaat aina koostaa olennaisimmat asiat selkeästi ja mielenkiintoisesti kerrottuna. Kaltaiseni suhteellisen tietämätön sijoittajakin saa hyvin irti pääkohdat eri asioista ja tapahtumista, mutta samalla myös kokeneemmatkin konkarit saavat paljon hyvää tietoa kirjoittamistasi kommenteista.

Olisi hienoa, jos eri toimittajat ja asiantuntijatahot osaisivat samalla tavalla koostaa ja kertoa asiat.

Niin ja kiitos vielä muillekin Pörssien suunta -ketjussa tietoa jakaneille, annoitte hyvää täydennystä Mariannen jutuille! :slight_smile:

57 tykkäystä

Hyvää huomenta! Olipa kiva herätä uutta aamukatsausta tekemään tämän viestin luettuani, kiitos paljon kauniista sanoistasi @Sijoittaja-alokas. :slight_smile:

45 tykkäystä

Oli hyvää settiä, tässähän osaa jo ennakoida jotakin.

Preppailla jo siihen ettei vuonnakaan välttämättä plussalle päästä, tämän syksyisissä päätöksissä hyvä koittaa pitäytyä 2024 asti ja katsella vasta sitten miten meni (ellei firmoilta oikeasti tule tietoa että se on lappu luukulle nyt)…

Onpahan harrastus ja perhe on tärkein vai miten se meni… :smile:

27 tykkäystä

Nyt alkaa tulla sijoitusmeemit ja kusetusmarkkinat jo uniinkin (tämä uni kyllä kertoo varmaankin enemmän minusta kuin Verneristä):

Katselin unessa Vernerin varttia. Se oli jotenkin uudistunu live-stream -tyyppiseksi, jossa kameramies seurasi Verneriä, joka touhusi videolla kaikenlaista ja jutteli aina välillä ajatuksiaan. Kun aloitin streamin katselun, niin Verneri juoksenteli jossakin laivan tai hotellin käytävillä ja auloissa. Pienen ryntäilyn jälkeen mies tuli kameran eteen silminnähden päihtyneenä ja höpisi ihan ihmeellisiä asioita markkinoista ja maailman menosta. Mietin, että nyt on kyllä aika erikoinen tämä uusi konsepti, eikä tällainen juoppolätinä oikein vastaa sitä laatutasoa, mitä varteissa on totuttu näkemään.

Jatkoin kuitenkin katselua ja hetken päästä Verneri juoksenteli taas laiva-/hotellikäytävillä, mutta tällä kertaa miehellä oli päällään vain T-paita ja valkoiset pikkukalsarit. Välillä Verneri kurvasi kameran eteen, mutta päästeli linssin edessä lähinnä vain jotakin mylvintää, josta ei oikein ensimmäistäkään sanaa erottanut.

Lopulta homma meni jo ihan villiksi ja valkoiset pikkukalsaritkin heitettiin pois. Qulli vain vilahteli, kun mies kirmasi menemään niin, ettei streamin kameramieskään pysynyt perässä.

Tämän nähtyäni mietin, että kaikenlaisia lieveilmiöitä tämä karhumarkkina teettää ja surkuttelin, että vähiin käy sijoittamisen asiasisällöt jos Vernerikin on nykyään ihan rappiolla.

77 tykkäystä

FED:lle on pakko nostaa isoa peukkua. Powell veti todella hyvin ja tilanne näyttää olevan niin hallinnassa kun se voi olla. Oikea aikaisia ja perusteltuja liikkeitä.

Eilisen perusteella olen enemmän olen huolissaan euroalueesta ja EKP:sta. Me tulemme olemaan todella lirissä tulevan velka- ja korkotason kanssa. Todennäköisesti EKP joutuu jatkamaan koronnostoja jopa vuoden 2023 loppupuoliskolle,

Euroalueella jonkinnäköisen markkinahäiriön riski jatkaa vain kasvamista. Keskuspankkien nykyiset toimet eivät tule riittämään pitämään velkaisimpien maiden velkakirjoja kestävällä tasolla eli jonkinnäköisen intervention tarve kasvaa kuukausi kuukaudelta.

4 tykkäystä

Katsoin hätäisesti pöytälaatikkoon ja huomasin ensi kevään Vartin tuotantokauden käsikirjoituksen kadonneen. :open_mouth:

58 tykkäystä

Tossa on hyvä outline Vernerin Out of Office -jaksoon :ok_hand:

22 tykkäystä

@Verneri_Pulkkinen joko on kohta tulossa raflaavampia otsikoita vartteihin?

“Helvetin tulessa roihuavat kassavirrat”

Pääsisi heti aamusta paremmin pörssin tarjoamaan tunnelmaan, eikä tarvitsisi aina miettiä mihin eilen jäätiin.

7 tykkäystä

Suositus käyttäjän @Verneri_Pulkkinen feedille :+1:

29 tykkäystä

Eiköhän me olla jo hävitty tämä peli tämän vuoden osalta. Ensi vuoden ennusteet myös syytä heittää romukoppaan, kun inflaatio ei mihinkään katoamassa, raha kallista ja energiakriisiä ei voiteta nopealla aikataululla. Osakemarkkinoilla karhuillaan varmasti myös koko ensi vuonna, ellei Alokkaalle tule yllättävää keittiöremppaa ja myy osakkeitaan.

Pienissä kasvuteknoissa aletaan varmasti jo näkemään kohta pohjia, mutta feeniksin nousuja joudutaan odottamaan pitkään. Mörnintää luvassa ja Itsellä katse jo vuodessa 2024.

6 tykkäystä

Vaikka tuntuukin siltä, että pulkkamäki on jatkuvaa, niin kotipörssimme ei ole indeksitasolla (OMXHGI) vieläkään mennyt alle maaliskuun pohjien. Itse asiassa ei edes heinäkuun pohjien, vaikka lähellä kävikin (päätöskurssit, päivän sisällä ehkä?). Reilun puoli vuotta on siis menty edestakaisin sahaten, ei lasketellen.

Ja kokonaislaskua on tullut vain juuri ja juuri karhumarkkinaan oikeuttavat 20 pinnaa. Ja tässä on sentään ollut kaikenlaista jännittävää tapahtumaa käynnissä viime aikoina.

7 tykkäystä

Omassa salkussa on hienosti skipttu karhumarkkinarallit, alaspäin on kyllä oltu mukana. Jos joku tuntuu tilanteessa hankalalta niin tämä.

4 tykkäystä

Jos ei muuta, niin ainakin saadaan hienoja kuvia sitten 2023 :slightly_smiling_face:

7 tykkäystä

Alkaa olla kyllä vähän tuollainen olo. Erikoisia fiiliksiä alkanut kumuloitua tässä ihan viimeisen 2vk sisään. Pitäis varmaan vilkuilla vähemmän foorumia ja salkkua :upside_down_face:

9 tykkäystä

Pörssien digitalisoituminen pilaa hyvät kuva-aiheet :slightly_frowning_face:

7 tykkäystä