Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Kaikki hänen salkkunsa eivät ole pärjänneet ihan yhtä hyvin.

HS 22.7.2022 Lepikön yritys konkurssiin

8 tykkäystä

En ymmärrä mitä järkeä on tuijottaa yhden vuoden (tai edes 2-3 vuoden) tuottoja. Koko peli perustuu tuolla aikajänteellä Keynesialaiseen kauneuskilpailuun. Teesinä silti poimintojen taustalla on lähes varauksetta argumentit yhtiön liiketoimintaan liittyen, kuitenkin noin lyhyen ajan heilunnassa näillä ei ole kovinkaan paljoa väliä, vaan arvostuskertoimien muutos määrittää lopputuloksen. Tällöin ollaan oikeassa, mutta vääristä syistä verrattuna omaan teesiin.

En myöskään osta, että kyseessä on ainoastaan markkinaa kontraavia sijoituksia. Väärinhinnoittelun korjaantuminen vie joskus aikaa ja lyhyellä aikajänteellä voi tulla isosti lunta tupaan vaikka sijoitus olisi erinomainen.

8 tykkäystä

Kävin viime yönä suorittamassa kenttätutkimusta ja aistimassa ihmisten mielialaa näin heikomman pörssikauden aikana. Kävin siis Kallen torstaibileissä.

Alkuillasta ihmisiä oli kovasti paikalla ja huomasin, että olin tullut oikeaan paikkaan tekemään tutkimusta. Seurueiden puheenaiheet olivat hyvin ajankohtaisia ja asiallisia. Illan edetessä väki alkoi myös löytää tanssilattioille ja mieliala ihmisillä oli korkealla. Tanssilattian tungoksessa huomasin, että Ränta På ränta alkoi soimaan ja ihmiset lähtivät kappaleeseen hyvin mukaan. Laulu raikoi ja tanssi suijui. Sanoisin siis, että vaikka foorumilla mieli on monella maassa pörssin takia, niin tuolla siitä ei näkynyt vielä merkkiäkään.

Tämän pohjalta päättelen, että pörssin laskettelu jatkuu vielä. Uskaltasinko väittää, että olemme lähellä pohjia siinä vaiheessa, kun Kallessa on hiljaisempaa, tai räntä på räntän alkaessa soimaan tanssilattia tyhjenee.

18 tykkäystä
6 tykkäystä

Aiemmin luin kommentteja ettei veri vielä virtaa kaduilla, joten tuskin pohjia ollaan nähty.
Jotain salkun tyhjennys kommentteja jo on ja porukka on lopulta aika karhuisia. Paniikki meinaa tulla ja se näkyy pörssissä. Lupasin istua omien lappujen päällä ja tämän myös teen, mutta onhan tämä hurjaa laskettelua. Meinaa sarvi kasvaa otsaan. Eiköhän taas ensi viikolla nähdä punaista kun porukka odottaa vaan huonoja asioita enemmän. Fiksumpaa olisi varmaan myydä kaikki ja ostaa uusiksi 1kk päästä, mutta en antaisi itselleni anteeksi jos raketti lähtisikin tässä välissä ylös.

16 tykkäystä

Minä joudun ostelemaan joka kuukausi lisää, että saan pidettyä allokaationi edes entisellään :astonished:

6 tykkäystä

32 tykkäystä

Oma psyyke on ainakin ihan paniikkimoodissa. Täyteen ahdettu OST on tällä hetkellä arvoltaan 38300. Tuottavimmat liikkeet on viime aikoina olleet myyntejä, ostot on järjestään 5-10 % turskalla. Päätä kivistää ja vituttaa. Samaan aikaan asumismenot nousee ja työnantaja viivyttelee palkankorotuksia. Möin tänään Sampot ja Qt:t ja sain näin hyvän 20% käteispainon. Varmaan istun sen päällä liian pitkään tai fomotan johonkin karhumarkkinarallin huipulle mutta noh…

40 tykkäystä

Paitsi tässä vertauskuvassa webkamerasta näkyisi kuinka metsä palaa poroksi silmiesi edessä :slight_smile:

4 tykkäystä

Ei sitä palanutta metsää kannata myöskään joka päivä useasti päivässä tuijottaa jos ahdistaa :smile: Kasvatetaan uutta tilalle vähän kerrallaan :ok_hand:

3 tykkäystä

Ihmettelen etteikö tällainen alamäki sataisi esim.Anoran laariin.Ennenvanhaan kaikkeen suruun ja murheeseen käytetyin lääke oli alkoholi.Ajat tieten muuttuneet kun panimotkin menee nurin.Nykyään nuoriso ei tieten enää juopottele ja vanhemmat ei jaksa eikä tarvi samaa määrää kuin nuoruudessa.Tämä oli pika-analyysi Anorasta,konttaa sekin kuin meikä nuorempana.Sama tilanne osakkeen suhteen kuin silloin joskus ennen,ottaisin jos ois rahaa.

1 tykkäys

Ei se toimi. 100€ häviäminen vartissa tuntuu huomattavasti kevyemmeltä kuin 1000€. Voin vaan kuvitella mikä fiilis jos summat ovat viisinumeroisia.

Suosittelen kaikille eilistä peliliikettäni. Lukottakaa NN tunnukset, niin ei turska maistu. En edes tiedä paljonko tänäänkin köyhdyin.

14 tykkäystä

Sori @Wallet_Nahlroos, kerkesin poistaa kommenttini sillä aikaa kun kirjoitit, kun totesinkin että siinä puhuttiin nimenomaan päiväkaupan psykologisesta eikä teknisestä puolesta. Eli kasvavista päiväkauppasummista johtuva paine vaikutti toimivaksi todetussa strategiassa pysymiseen. Kuulostaa ihan sijoittamiselta. Hyvin usein positiiviset tai negatiiviset tapahtumat vaikuttavat omaan strategiaan vaikkei pitäisi.

1 tykkäys


Helsingin pörssi: Turskaa vuodesta 1999
9983

15 tykkäystä

ScreenShot536
matka jatkuu

3 tykkäystä

Druckin ajatuksia.

Haastattelu :point_down:

11 tykkäystä

Eihän tässä tee mieli vielä edes suuremmin lähteä tuonne puukkoviidakkoon heilumaan, on muutki paikat ku vaan kädet verillä. Odotellaan odotellaan

2 tykkäystä

Minä en todellakaan kuvittele osaavani ennustaa makroa. Tilanteen tekee vielä vaikeammaksi se, että osakkeet eivät aina mene siihen suuntaan kuin makro ja sitä osaan ennustaa vielä vähemmän. Joten ainoaksi mahdollisuudeksi jää, kuten minua viisaampi tuolla ylempänä sanoi:

7 tykkäystä

Ulkomaalaiset ovat olleet USAn osakemarkkinoilla myyntilaidalla tänä vuonna.

Eli USD-likviditeetti ja tyyliin 3 kk Treasury bills ovat kaikkein halutuinta kamaa.

5 tykkäystä

Minusta tuo on ollut perusnarratiivi niin kauan kuin euroalue on ollut olemassa (omasta mielestäni aika osuva arvio) ja siitä huolimatta euro-dollari kurssi on heitellyt edes sun takaisin. Nyt trendi on dollarin vahvistumiseen, mutta kääntynee taas jossain vaiheessa meidän kaikkien ihmetykseksi.

1 tykkäys