Inderesin kahvihuone (Osa 5)

En räpeltänyt tänään mitään ja salkku 8€ plussalla, vaikka pörssissä melkoinen härdelli päällä. Pitäisiköhän ottaa oikein tavaksi olla vähemmän paperikäsi :thinking:

24 tykkäystä

En räpeltänyt itsekään mutta salkku ui vastavirtaan kuin Fifaxin lohet. Jotenkin löytynyt negatiivinen korrelaatio indekseihin. Vaikka Invision surkea tulos tuli tänään ja veti -10% niin salkku nousi reilusti yli toista tuhatta euroa.
Kopioin myös @Wallet_Nahlroos taktiikan ja kevensin Hexatronicia 20% kun oli jo noussut 766%.

10 tykkäystä

https://www.inderes.fi/fi/tiedotteet/fifax-ruokavirasto-ihn-virustapauksen-johdosta-maarannyt-eckeron-laitoksen-oireettomat

:thinking: :thinking:

1 tykkäys

Jossain Paasin tweetissä(?) oli maininta että Nordnetillä on 5-10 asiakasta jotka treidaavat ammattimaisesti ja voitollisesti, joten pienet on piirit. Mäkinen&co on ehkä lähimpänä vaikka heilläkin aikajänne on monesti vähän pidempi.

Mitä enemmän olen treidausta mietiskellyt ja backtestannut omia ideoita, sitä vakuuttuneempi olen että kyse on enemmänkin sattumasta kuin mistään muusta. Voi löytyä jotain nichejä missä saa taottua jatkuvaa voittoa, mutta se on kyllä äärimmäisen vaikeaa ja joku täysin ulkopuolinen asia voi keikauttaa tilanteen tappiolliseksi.

12 tykkäystä

Tarjoan oluet jos suostut kertomaan mitä tästä opit. Voin vastavuoroisesti kertoa kuinka minun satumaiset Harvia paperi voitot muuttuivat 10 000 euron (paperi)tappioiksi kun treidailin dippejä ja jätin pitkään salkkuun.

19 tykkäystä

En usko twiitin vanhenevan hyvin.

Nykyinenkään kurssitaso ei kestä minkäänlaisia korkoja ja vaatii lisäksi ylimääräistä likviditeettiä markkinoille.

5 tykkäystä

Ihan vaan arvaus mutta ettei vaan tämä 5-10 tarkoittaisi niitä jotka käyttävät Nordnetin tarjoamaa treidaushuonetta Helsingissä ja ovat lisäksi voitollisia? Vaikea uskoa että koko (Suomen) treidaajista jotka Nordnetin asiakkaina ovat, vain muutama olisi voitollisia. Toki ajat ovat haastavat mutta silti…

Tarjottiin muuten minullekin mahdollisuutta käyttää Nordnetin treidaushuonetta. En muista enään tarkkaan mutta olisikohan ollut oikeus käyttää työtiloja ilmaiseksi ja datayhteydet ym. Harmi vain en asunut pk-seudulla ja välityskulut ei houkutelleet, joten jatkoin kotitoimistossa.

…hieman aasinsillan kautta lisään vielä, että kun on olemassa IBKR kaltainen välittäjä jolla välityskulut murto-osa vrt. Nordnet/Nordea/OP/Mandatum jne., niin ihmettelen miksi yksikään “ammattilainen” käyttää Nordnettiä. Tämän valossa en ihmettele yhtään jos Nordnetillä kaikenkaikkiaan olisikin vain se 5-10 voitollista treidaajaa, kun välityskulut syö tuotot ja shorttaaminen ei onnistu USA markkinoilla.

19 tykkäystä

@KalleH @Wallet_Nahlroos

Probsit äijät että jaatte myös epäonnistumisia. Mitä useampi näin tekee, sitä totuudenmukaisempi kuva “lajin helppoudesta” saadaan aikaan :slightly_smiling_face:

61 tykkäystä

Pitäisiköhän senttiosakkeille tehdä oma indeksi? Se voisi olla vaikka OMG WTF-indeksi.

11 tykkäystä

Tekninen analyysi on astrologiaa miehille, mutta silti nautin salaa Traders Clubista ja toivon että se jatkuu. Makro-osuus on myös kiva kertaus ajankohtaisista aiheista (vaikka kymmenessä minuutissa makroanalyysiä hukkaakin vartin).

8 tykkäystä

rautainen itseluottamus kyllä treidareilla on. jos miulle tapahtuisi tuollaisia julkisia teurastuksia olisin aivan palasina. holdari paper handinä joudun joka kerta karhumarkkinassa käymään jokaisen lapun perusteita mielessä läpi epävarmuuden täyttäessä mieleni.

4 tykkäystä

Tässä hyvä biisi mikä on myös tunnettu Saravon Pekka biisinä mutta ite tykkään kuunnella Lepikön Jukkana tämän. Jukka rock :heart: Hanaa vaan

1 tykkäys

Lepikkö on niitä henkilöitä, ketä vois oikeasti kuunnella tunteja väsymättä. Toinen on Sauli Inderesiltä.

16 tykkäystä

Erinomainen osakesalkku voi performoida surkeasti lyhyellä aika välillä. Samaa ajattelen Lepikön huonosta treidaus vuodesta -21.

Näitä sattuu ja pitkä tekeminen on tärkeämpää. Vallström vaikuttaa erittäin rehdiltä kaverilta ja hyväksyi tappionsa hienosti.

Toivottavasti tämä “kohu” ei vaikuta Traders Clubin tulevaisuuteen…

13 tykkäystä

Sama.

Silloin kun TC alkoi, en edes kuunnellut, kun ajattelin että en aio kuitenkaan alkaa päivätreidaajaksi.
Mutta sitten kun joskus satuin yhden kuuntelemaan, niin olen kyllä kuunnellut kaikki.
Paljon siellä on asiaakin ollut, vaikka ei päivätreidaisi ja on Jukan joku salkku mennyt miten on mennyt.
Aina muuten kun puhutaan TC:sta, niin puhutaan vain Jukasta, joka tietysti on “päätähti”, mutta ei se podi niin hyvä olisi ilman Tuomasta! hyvin toimii kavereilla yhteen.

Toki miellyttävistä ihmisistä kuunnella sijoittamisen saralla täytyy mainita ehdottomasti myös Ylen Pörssipäivän Mikko Jylhä.

Nämä kaikki osaavat puhua niin että tallainen tavis duunarikin käsittää mistä puhutaan.

Toivottovasti TC jatkuu normaalisti, ja tämä Jukan firman isot tappiot antaa ihmisille vain perspektiiviä treidauksen vaikeuteen.

31 tykkäystä

En usko. Kuitenkin moni tietää Jukan ja alueen millä hän pyörii. Tiedetään tietotaito. Tiedetään vaihtelevat vuodet ja tapahtumat. Nämä kaksi viimeistä vuotta ovat olleet vaikeat. Kuka tietääkään, mitä 2023 tulee tullessaan…

4 tykkäystä

Voisin aika rohkeasti sanoa että tämä on äärimmäisen oleellinen juttu. Harvalla kiinnostus pysyy jos on kujalla podissa ekat 40min.

7 tykkäystä

Tästä case Lepiköstä tekee mielenkiintoisen seuraa a asia:

  1. Lepikkö perusti sijoitusyhtiön suomalaisen sijoittajan kanssa. Jos Lepiköllä olisi merkittävä omaisuus ei hän varmasti ottaisi passiivista yhtiökumppania.
  2. Lepikkö hävisi satoja tuhansia euroja tämän sijoittajan rahoja yhdessä kaikkien aikojen nousumarkkinoista.
  3. Lepikkö on esiintynyt voittavana treidaajana ja tykännyt päivitellä eri salkkujensa edesottamuksia silloinkun menestystä on tullut. Suurista tappioista ollaan oltu hiljaa tai näitä on vähätelty.

Näillä tiedoilla pidän todennäköisenä että Lepikön indeksituoton biittaaminen (jos edes on biitannut ottaen huomioon nuo viime vuoden massiiviset turskat!) voi mennä varianssin piikkiin.

29 tykkäystä

En vetäisi yhdestä huonosta vuodesta johtopäätöksiä Lepikön suhteen. Sama koskee myös paria hyvää vuotta.

Vertailun vuoksi: olen harrastanut osakepoimintaa vuodesta 2020 alkaen.

2020: +50%
2021: +102%
2022: -19%

Olisi ikävää, jos joutuisin nyt toiminnan lopettamaan yhden huonon vuoden vuoksi. Toisaalta taas kahden hyvän vuoden jälkeen olisi aika paksua väittää minua joksikin lahjakkuudeksi😁

23 tykkäystä

En haluisi itsekään puida yksittäisen ihmisen sijoitusmenestystä, mutta koska Jukka on tietoisesti tehnyt itsestään näkyvän hahmon ja esitellyt itsensä selvästi voitollisena treidaajana, niin sanotaanpa nyt itsekin oma mielipide.

Kieltämättä Jukan toimista tulee vähän kuva, että kun meni kovaa (2020), niin jaksoi kyllä hämmästyttävän aktiivisesti päivitellä tuottoja. Kommentoin twitterissä jo 02/2021, että miksi Jukka lopetti miljoonasalkun päivitykset. Noh, kyllä se juurisyy taisi selvitä. Toki on mahdoton sanoa kumpi on muna ja kumpi kana (lähtikö luisu psykologisen paineen vuoksi vai lopettiko päivitykset laskun vuoksi) näin ulkopuolisena.

Psykologinen paine on aika armoton ja on varmasti selvää että se on Jukalle ollut taakka kun tappioita tullut. Tämän takia itsekään en omia myyntejä ja ostoja päivitellyt nousumarkkinassa enkä päivitellyt salkkutuottoja.

Jukan kommentointia viime aikaiseen kohuun twitterissä en ymmärrä. Vähän tuollainen “uhriutumisen” maku tohon HS:n laadukkaaseen juttuun, kun kommentoi että “Epäonnistumisia osataan selvästi Suomessa arvostaa, olisikohan juttua tullut jos olisikin menestystä tullut?”

Tässä mielessä kyllä propsit laski Lepikköä kohtaan. Jukka on kuitenkin brändännyt itsensä voitolliseksi treidaajaksi jo pitkään joten on suorastaan kyllä valehtelemista sitten vaieta näistä tappioista. Vain voitolliset onnistuneet treidit saavat päivityksen, epäonnistumisista ei mainintaa. Eri asia olisi, jos olisi hiljaa niistä onnistumisistakin.

Traders Club on loistava formaatti ja Jukka on ammattimies markkinakommentaattorina. Toivottavasti jatkaa näissä hommissa edelleen. Muutenkin kaikkea hyvää hänelle treidaamiseen, toivottavasti homma kääntyisi parempaan ja riskienhallinta ei enää pettäisi noin pahasti.

90 tykkäystä