Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Tietää että pörssi on pohjamudissa kun sijoitusfoorumilla puhutaan päivä kausia takan sytyttämisestä. Ei siinä, hauska aihehan se on vaikka itsellä ei mitään lisättävää. Samaa voisi sanoa omasta kyykkypyllistely keskustelusta :grinning:

Näyttäisi että riski on taas pöydällä. Vähän tekisi mieli ostaa nasse longia… :roll_eyes::person_gesturing_no:t2:

44 tykkäystä

Kun tässä alkaa kuplat poksahtelemaan, saattaa viranomaiset todella puuttua asioihin,

Karo Hämäläiseltä ilmestyi huikea kirja jokin aika sitten, jossa oli käsiteltynä joitain historian makoisimpia, joskus vuosikausiakin läpi menneitä huijauksia.

Esimerkiksi nämä tunnetut huijaukset

  • Idmanin kavallus, oma lemppari Tampereen historiasta
  • Charles Ponzin postin palautuskuponkeihin liittyvä pyramidihuijaus
  • Wincapitan sijoitusklubi
  • Tredateiden Libor-manipulaatio
  • Enronin kirjanpitokikkailua

Tyypilliset osapuolet näissä on läpi vuosisatojen ollut

  • se tyyppi, joka päätyy huijariksi
  • se tyyppi, jota huijataan
  • ja joukko tyyppejä, jotka ovat tietoisia siitä, että jonkinlainen koijaus on meneillään, pyrkivät hyötymään siitä ja uskovat pystyvänsä irtautumaan tilanteesta ajoissa.

Tyypillistä ja odottamatonta näissä oli myös, että vaikka olit se tyyppi, joka ehti tekemään rahaa ja realisoimaan omaisuutensa mukavalla voitolla ennen kuin huijaus paljastui, saatoit joutua palauttamaan rahat.

Oikotietä onneen ei ole. Parempi vain, että lukee analyysia ja tekee hyviä osakepoimintoja.

Älä ole noissa mukana.

26 tykkäystä

Taas tylsä ja tapahtumaton päivä Harvia sijoittajalle.

37 tykkäystä

Viimeksi kun vaihdoit strategiaa markkinat päättivät kontrata. Parempi onni tällä kertaa.

23 tykkäystä

In its annual report on the global economic outlook, the United Nations Conference on Trade and Development said the Fed risks causing significant harm to developing countries if it persists with rapid rate rises. The agency estimated that a percentage point rise in the Fed’s key interest rate lowers economic output in other rich countries by 0.5%, and economic output in poor countries by 0.8% over the subsequent three years.

:face_with_monocle:

8 tykkäystä

Kiitokset @Kale-possu lle kauniista sanoista ja muillekin foorumilaisille positiivista viesteistä. :blush: Kiitos myös @Sijoittaja-alokas uudesta arvonimestä, ei taida löytyä Suomesta toista yhtä kallista arvonimeä, vuorineuvoksenkin arvonimen olisi saanut merkittävästi edullisemmin tähän verrattuna :smiley:

Profiilikuvaa en valitettavasti ole @Jurpo2 vaihtamassa sillä nykyinen on valikoitunut oman sijoitustavoitteeni “one million dollars” perusteella. Vaikka se onkin tämän vuoden jälkeen aika paljon kauempana niin tavoite ei ole muuttunut miksikään.

EDIT: Näköjään tuosta sijoitusvirhe-postauksestani tuli jo foorumihistoriani tykätyin viesti kun se ohitti aiemmin kärkipaikkaa pitäneen jo legendaariseksi muodostuneen (vaikka itse itseäni kehunkin) BUMTSIBUM™ viestin:

78 tykkäystä

Eikös tuo lähinnä kerro, että firmat ovat listautuneet liian korkeilla aloitushinnoilla? Esim. Harvia listautui 5 € hintaan ja nythän tilanne on siihen verraten oikein mainio eli karvan alle 14 € kaiken myllerryksenkin jälkeen :slight_smile: Toisessa ääripäässä sitten Lifa Air, joka putosi 3,40 € → 0,6 € eli -82 %.

6 tykkäystä

Artikkelissa mainitaan, että 1-2 pesällistä puuta on tarpeeksi ylilämpiämisen estämiseksi. Oma uuni ei kyllä tuolla määrällä lämpiä, kuin noin 175 - 200 asteeseen. Olenko lämmittänyt uuniani aina väärin? :laughing:

1 tykkäys

Aiemmin sytytin takan pesän 20 € seteleillä,nyt kun kurssit pudonneet niin joutunut tyytymään kymppeihin,toivottavast ei enää tulla alaspäin kun nuo vitosen setelit on niin pieniä.

19 tykkäystä

Vaihda arvopapereihin seuraavaksi. Palaa paremmin.

2 tykkäystä

Niissä polttaa näppinsä sanovat.

37 tykkäystä

Minulle takan polttelu on jollakin tapaa jopa terapeuttista. Syy pysähtyä hetkeksi paikalleen. Voi vain istuskella ja katsella tanssivia liekkejä. Välillä vähän kohennella ja istuskella takkamestarina luukun vieressä nauttien samalla suloisesta lämmöstä.

Takan ääressä istuessa on tullut myös usein lueskeltua Inderesin foorumia, selattua pörssikursseja ja tehtyä kauppa jos toinenkin. Joskus työhuoneessa pelkkään pörssiin keskittyessä voi turhautua jos juuri silloin ei ole missään hyviä kauppapaikkoja. Takan äärellä voi nekin tyhjät hetket täyttää liekkejä katsellen ja ei niin haittaa vaikka pörssissä ei tapahtuisikaan mitään. Takan polttelu on minulle “aikaa itselleni”.


Etenin V-polton testauksessa jo senverran, että hain pari arinaa 6.90 €/kpl, asettelin ne V-muotoon ja hain tarkoituksella aavistuksen kosteita puita suoraan ulkoa. Pinosin V-aukon täyteen pitäen vain huolta ettei pino ole liian tiivis ja sytyttelin kuivilla kiehkuroilla pinon päältä.

Syttyi nokeamatta ja palaa jotenkin - oudon tasaisesti. Voi olla ettei V-tyylistä ole paluuta entiseen.

Samalla huomasin että arina on takan pohjalle ollut aina aseteltuna niin, että suorastaan estää parhaan ilmavirtauksen pääsyn etuosaan ja saattaa ehdottomasti olla syyllinen miksi etuosa ei koskaan pala puhtaaksi. En tiedä onko arinalle tuossa takassa olemassa tarkka kohta missä sen kuuluu olla mutta nyt on pakko ainakin kokeilla työntää sitä peremmälle jolloin aukeaa etuosaan ilmarakoa.

31 tykkäystä

@SijoitusSeppo kiitokset Sijoitusvirheiden jakamisesta. Ei tunnu enää läheskään yhtä pahalta kun tietää että joku toinen on tehnyt täsmälleen samat virheet. Tunnistin aikajanaa seuratessa kuinka omakin optimismi vuoden varrella on ollut lähinnä toivoa tai oikestaan epätoivoa.
Oma ytd% kävi aamulla jo -50% mutta siitä palatui maltillisempaann-48%. Tästä vielä +98% ja tappiot on paikattu. Varmaan ruletti olisi vähiten riskinen laji.

36 tykkäystä

Joskus luin jostain:

“Sijoitusten arvo voi vaihdella(myös alaspäin).”

Tiedä sit onko mitään perää :expressionless:

1 tykkäys

Nokitan vielä että Tesla menee alle viimeisen viiden vuoden pohjien seuraavan viiden vuoden sisällä.

Kahvihuoneessa saanee huudella samoin kuin Twitterissä. @Jukka_Lepikko

1 tykkäys

Tarkista nyt vielä luitko oikein…:grimacing:

Yllätti hieman tämä tänään aiemmin laittaneeni kyssäri. Onko osalta pahimmista karhuista jo kynnet hieman viilattu, kun ”pohjat ihan juuri nähty” meni neljänneksi ja kymppi tokaksi :thinking:

1 tykkäys

Täsmälleen samat virheet + sen lisäksi olen tehnyt vielä 10-kertaisen määrä muita virheitä.

Jotenkin tuossa lohduttaa mua erityisesti se, että Seppo on tietäväinen ja fiksu kaveri, niin jopa hänkin tekee inhimillisiä virheitä… okei mulla niitä virheitä on monta kertaa enemmän ja huomattavasti hullumpia mokia, mutta silti.

Omasta mielestäni ei Seppo kuitenkaan varsinaisesti ole isosti hölmöillyt, vaikka salkku on kovasti kärsinyt. :slight_smile: Ainakin useimpiin noista virheistä voi suurin osa varmaan samaistua.

Tämäkin oli tärkeää vertaistukea itselleni, kun monipuolisesti fiksulla kaverilla Vernerilläkin on mennyt hieman kehnohkosti. Toki hän on mua tällä hetkellä 5-10 prosenttiyksikköä edellä, mutta about samassa luokassa ollaan ja samaan suuntaan menossa.

Käymme yhdessä ain
Käymme aina rinnakkain
Vaikka esteitä on
Joskus tiellä kohtalon

Toki varmasti ainakin joltain osin “ne kaupankäyntisäännökset” haitannee Verneriä ja muutenkin Inderesin väkeä heidän omassa sijoitustoiminnassaan:

19 tykkäystä

Jäin katsomaan A-Studiota sillä olihan hoitajille saatu palkkasopu aikaan. Keskustelu oli todella sekavaa, enkä saanut minkäänlaista kuvaa kuka oli neuvottelujen “voittaja”, ajattelin jo, että olen niin tyhmä ettei asia aukea. Onneksi Minna Helle oli twiitannut aiheesta, “En minäkään ymmärrä… Taitavat olla osapuolet lisäksi aivan eri mieltä siitä, mitä sovittu”…

2 tykkäystä

Joku taisi tästä silloin varottaakin. Oli virhe hypätä ATH-hinnoissa mukaan ylikuumentuneisiin kasvuyhtiöihin parempien tuottojen perässä ja myydä tylsiä osinkomörnijöitä. Harviaa, tecnotreetä, optomed, kryptoja jne. Pelkästään isosti harviassa mukaan hyppäämisellä 60€ hinnoissa ja dippiä ostamalla tuli takkiin about 15 000€ - mikä on iso raha.

Toivotaan parempaa onnea nyt.

31 tykkäystä