Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Mainittuja osakkeita saa yhtä isolla alennuksella tilaamattakin :slightly_smiling_face:

Hyvää settiä taas H&V!

Olen ihmetellyt jo pidemmän aikaa miten Inderesin auktoriteettihahmot ovat usein avoimen skeptisiä Inderesin(kin) analyysien suhteen. Juhan ja Saulin kuplapodeissa, Heikkilä&Vilénissä ja Vepun Varteissa on noin vuoden ajan melko voimakkaasti kyseenalaistettu vallitsevia ennusteita liian optimistisiksi (hyvällä menestyksellä). Toki tämä tehdään yleisellä tasolla, eli koskien myös muita kuin Inderesin analyytikoita. Mutta meinaan vaan että kun karhuinen konsensus on ollut niin yksimielisen selvä, niin eikö oltaisi voitu jossain aamunavauksessa isällisesti neuvoa, että nostakaas kaverit nyt tuottovaatimusta että saadaan suositukset ja tavoitehinnat maan pinnalle?

Samoin kun tällä hetkellä “kaikki” tietävät, että eps-ennusteet ovat haastavia (joskin ihan viime aikoina näissä on alkanut näkymään myös leikkauksia Inderesin ennusteissa), niin eikö olisi preventiivisesti fiksua laittaa kaikille analyytikoille ryhmäsähköposti, että vaihtakaa ne lätkämailat niistä epseistä nyt hyvän sään aikana Grahamin viiden vuoden keskiarvoihin, niin ei tarvitse taas kuunnella tuulipukujen vaikerrusta tavoitehinnoista myös tulevana keväänä.

4 tykkäystä

Itse suhtaudun neutraalisti Martin Paasaajaan, enkä häntä peesaa. Hän puhuu Oksaharjumaisesti kansan kapitalismista ja tukee kk-säästämiseen ja sijoittamiseen. Jos ja kun ei ole keskimääräistä parempi oaskepoimija eikä siihen aikaa, niin keskimääräinen indeksituotto voi olla järkevä ratkaisu, kulut minimoiden. Alla Martin Paasaajan Nordnet salkun kehitys - ei huippu, mutta sanotaanko keskinkertaisen välttävä:


Sisältö:

1 tykkäys

90 miljoonan jäsenen Chesscom paljastanut, kuinka laajasti sillä on dataa nettihuijaamisesta, monia ammattilaisia myöten. Ei kuitenkaan mainitse muita nimiä kuin Niemann, jonka huijaukset se avaa perusteellisesti.

Norjan TV-kanavan tutkiva journalismi paljastanut, että myös maan shakkiliiton presidentti on huijannut netissä kovassa turnauksessa. Joutunut nyt eroamaan.

Niemann aloitti voitolla USA:n mestaruusturnauksessa jossa siirrot välitetään nyt puolen tunnin viiveellä nettiin, sanoi ettei peräänny vaan pelaa parasta peliään. Kieltäytyi analysoimasta peliään, oli niin kaunis peli ettei selityksiä kaipaa.

Jollain pornosivustolla on miljoonan dollarin tarjous Niemannille siitä että hän alkaisi pelata alasti shakkia heidän sivustollaan.

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin, hyvää viikonloppua!

50 tykkäystä

Osaako joku kertoa, että onko Itävallan pörssillä jotain ikävää veroa tai maksua osinkoja kohtaan? Jos siis ostan Viennan pörssistä Britanniassa pääkonttoriaan pitävää yhteyttä saanko osingot Britannian osinkoverotuksen mukaan?

Muistaakseni joku palveluntarjoaja varoitti Xetra pörssistä hankittujen brittilappujen kohtelusta, että ne menisi Saksan osinkoverosääntöjen mukaan, riippumatta yhtiön kotimaasta.

1 tykkäys

Epäonnistunutta lyncheilyä

“Aina ei mene kuin Brysselissä kuuluu vanha lyncheilijän sanonta. Sain todeta sen Luxemburgin suurherttuakunnan Home Expo-tapahtumassa. Tosin odotuksetkaan tälle tapahtumalle eivät olleet kovin korkealla.

Messut olivat B2C tyyliin kodin sisustamiseen ja rakentamiseen keskittyvä tapahtuma. Olen kerran aikaisemmin käynyt vastaavassa tapahtumassa ja mielestäni nyt paikalla oli vähemmän näytteilleasettajia.

Paikalla oli muutama jacuzzien myyjä sekä yksi(1) belgialainen yrtiys, joka myi saunakoppeja. Suureksi pettymykseksi heidän käyttämä kiuas oli jotain mallia pilipali, eikä mitkään tunnettu brändi. Molemmissa näytillä olleissa kopeissa oli infralämmittimet, toisessa pienen pieni sähkökiuas.


^Missä sauna ja messut, siellä Inderesin paita.^

Kun lähdin utelemaan menekkiä, selvisi että esittelijän kielitaito rajoittuu ranskaan. Kun oma kyseisen kielen osaaminen ei yllä lyncheilyssä vaadittavalle tasolla, vaan vahvuudet siinä keskittyy alla olevassa kuvassa esiintyvän virvokkeen käyttöön liittyvien aktiviteettien ympärille (joihin saunominen kyllä toki kuuluu), jäi syvllisempi markkinatutkimus paikallisen saunabisneksen osalta nyt tekemättä.

Onneksi paikalla oli sentään suomalaisen Drop-altaan paikallinen jälleenmyyjä, jonka edustajien kanssa pääsi heittämään jerryä englannin lisäksi myös omalla äidinkielellä.

Jacuzzi-markkinasta ehkä pystyi sen verran tekemään johtopäätöksiä, että hiljaista on. Tähän viittaa 40% messualennukset.

Yhteenvetona voinee siis todeta, että korona-krapula elää ja voi hyvin. Kuten suomalainen esittelijä sen osuvasti ilmaisi “korjaussarjaa harrastavia odotellessa”.

Mukavaa perjantai-iltaa foorumille.

59 tykkäystä

SAUNATUOKSU, TURSKA

Ohessa malli. Jokainen voi mielessään runoilla tuotteelle kuvauksen. Mahdollisuudet ovat rajattomat. Rentouttavia saunahetkiä.

9 tykkäystä

Harvian turskatuoksu on yhdistelmä satama-altaan ja metsälampeen unohtuneen täyden turskakatiskan tunnelmaa peltipurkkiin pakattuna. Tuoksu tarjoilee saunojalle luihin ja ytimiin uppoavan fyysisen tunteen laskumarkkinan tunkkaisesta epätoivosta. Tätä tuoksua kerran saunassa käytettyäsi et koskaan unohda miltä tuntuu tehdä kunnolla turskaa.

23 tykkäystä

Voisihan se Harvia lanseerata vielä uudet kiuaskivet. Nimittäin kuukivet. Näitä tosin rajoitettu erä, koska lyhyen aikaa siellä vietettiin, niin ei ehditty louhia enempää. Tavoitehinta 60€/ltk, nyt 12,98€.

No ei Harviasta enempää. Hyvä yritys ja hienot tuotteet.

1 tykkäys

Salkku kivasti plussalla ja viikonloppua viettämään. Muutama drinkki ja ravintola illallinen. Kotiin ajoissa nukkumaan. Vilkaisu salkkuun. Perkeleen saatanan kusetus markkinat!

56 tykkäystä

Mennee poistoon, mutta pakko laittaa tuohon repliikiksi:

Look out! there’s danger! no where to run!
It seems like desperate measures but sometimes it has to be done
Over, it’s over at last
There’s a message inside as we build a new life from the past…

1 tykkäys

Maanantaina ja tiistaina tuntui oudolta, kun salkku vihersi mukavasti. No onneks nyt meno on tuttua ja turvallista.

34 tykkäystä

Miten en muista noita FED selfieitä siltä ajalta kun kaikki oli ikivihreää ja painokoneet lauloi.

Ilmeisesti kun oma salkku nousee on kyse taidosta, kun se laskee on se jonkun muun syy…

10 tykkäystä

Kyseiseen assosiaatioon tarvitaan mukaan muuttujaksi myös eräs ehkäpä tärkein katsantokanta eli aika…

Laskut ovat nopeita, mutta nousut hitaita…

:smirk:

Jep, toki jos kylmän rehellisiä ollaan niin markkinat on olleet jo kauan rikki ja fedin ohjaamia. Ei siinä paljoa väliä onko hyvä vai huono sijoittaja…

1 tykkäys

FED ohjasi osakkeet kuuhun kun elvytti liian pitkään nollakoroilla ja samana aikaan analyytikot diskonttasivat tulevat kassavirrat vielä ylemmäs nollakorkolaskelmilla.

Nyt on vaan pakko nostaa niitä korkoja, se toki tarkoittaa että kurssit pihisevät, mutta FED toimii nyt ihan oikein. Aikaisemmin ei.

Miten musta tuntuu että osa ottaa “kusetusmarkkinavitsin” tosissaan. Ehkä inderes voisi vääntää nämä insidevitsit rautalangasta, tietysti ongelmallista jos fakta ja fiktio menevät vakavastiotettavalla sijoituspalstalla sekaisin.

e: läpällä heitin tavoitehinnan 170 euroa

2 tykkäystä

Kusetusmarkkina tai mikä, mutta ihan perinteiseen malliin kuitenkin taas mennään. Nyt sitten aloitetaan se hartaasti odotettu, vihdoin markkinan puhdistava, loppuliuku. Iso nousu ei koskaan voi ilman sitä alkaa, lasku on nousun polttoaina. Iso lasku ison nousun.
Rahastot on jo miltei myytävänsä myyneet, Nordeakin ollut viimeiset pari viikkoa lähes kaikissa hexin pikkulapuissa massiivinen myyjä.
Vielä bulleroilta täytyy tyhjentää velkasalkut ensi viikolla pakkomyynneillä.

Siihen paikkaan pitäisi nyt olla käteistä mutta eihän sitä juuri kellään enää ole. Periaatteessa itselläkin ‘all in’ mutta pakko kaivaa jostain muutama tonni vielä jotta saa ihan pohjilta ostettua edes jotain.

Aina sama kaava oli maailma sitten missä mallissa tahansa, sopiva syy laskulle löydetään.
Sillä ei ole väliä mitä markkina tekee, vain sillä miten reagoit siihen.

Yli 100% tuotto tulee vuodessa kellä käteistä vielä ostoihin.

13 tykkäystä

Osakkeet ovat riskisempi omaisuusluokka kuin bitcoin :sweat_smile:

12 tykkäystä

https://twitter.com/wallstreetsilv/status/1578525621042393090?s=61&t=AKsaaukVVkA-W7jnY5fHeQ

Keskuspankkien päätöksenteko

3 tykkäystä