Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Ite koen että tuo kahvikuppisuositus kuvaa lähinnä ketjun pituutta ei sisältöä. Keskivälin tekstit täyttä timanttia ja pituutensa puolesta juuri sopivat aamukahvin kanssa nautittaviksi.

43 tykkäystä

Tämä. Ja jos jotain juotavaa uskaltaisi pitää käden ulottuvilla niin ne ois iso viskitumbleri ja kylmä tuopillinen :cry: :drooling_face:

7 tykkäystä

Kiitos tästä. :slightly_smiling_face: Haha eihän mulla ole yhtään kokemusta blogin pitämisestä nousumarkkinassa, kun osakkeet lähtivät raketoimaan heti alas kun pistin blogin pystyyn. Eli en tiedä olisiko blogin pitäminen mukavampaa nousussa, mutta en usko että olisin nousumarkkinassa sen aktiivisempi sillä päätin heti alussa, että pyrin maltillisuuteen kirjoitteluaktiviteetissa. Toisekseen täällä kotona asuu kaksi kävelevää katastrofia (Alokas tietää mistä puhun kun on joskus kerran nähnyt nämä tuholaiset :smile::wink:) jotka pitää huolen, ettei ylimääräisiä ehdi kirjoitella.

Omavaraisuushaasteen blogi on kyllä Suomen sijoitusblogiskenen eliittiä mihin itse en ikinä kykenisi edes puutteellisten tietotaitojen vuoksi. :smiley: Olen lähinnä kategorisoinut itseni luokkaan ”keskinkertainen kirjoittelija, lue juttujani jos ei ole parempaa tekemistä”, joka lähinnä omaksi ilokseen kirjoittelee. Mutta todellisuudessa maailma tarvitsee myös laatuvaatimuksia. Huonosti johdettuja yrityksiä ja keskinkertaisia kirjoittelijoita pitkin somea on ihan tarpeeksi. Huonosti suunnitellut talot romahtavat ja huonosti suunnitellut autot tappavat ihmisiä. Mutta kaikessa omassa tekemisessä ei tarvitse olla paras. Olen iloinen, että voin todeta ettei blogini tarvitse järisyttää maailmaa tai yltää Omavaraisuushaasteen tasolle. Samaten en edes yritä haastaa kokkaustaidoillani Ferran Adriaa tai matemaattisilla taidoillani John Nashia. Ehkä tärkeintä, että siinä omassa pelissä kasvaa, joka on merkittävin voittamisen muoto, jossa luodaan jotain uutta ja vaikeaa.

17 tykkäystä

Hyvää kuunneltavaa lauantai-iltaan. Kannattaa ottaa tuopillinen kylmää kaveriksi. :beer:

Rauhallista viikonloppua kaikille ja ensi viikolla taas “Never Stop The Madness”.

14 tykkäystä

Vuoden 2022 luontokuva valittu. Turskaa nähtävissä tässäkin :face_with_spiral_eyes:
Eivais, hieno kuva :blush:

48 tykkäystä

Alokas on luonut katseensa tähän…tiedätte mitä tulee tapahtumaan…:pleading_face::fish:

3 tykkäystä

:smiley:

Minusta el_Loskake on sanonut aika osuvasti:

Huhtamäessä tuntuu olevan paljon hyvää, vaikka ala on sinällään omalla tavallaan tylsä, jos näin saa sanoa.

Olen ymmärtänyt, että Huhtamäki on melko innovatiivinen yritys, joka osaa katsoa tulevaisuuteen, eli tässäkin mielessä tämä voisi olla hyvä pitkän ajan sijoitus.

Arvostustasotkin ovat vielä suhteellisen houkuttelevat, joten ei tätä kalliina voi pitää. Huhtamäki on pärjännyt haastavinakin aikoina hyvin ja sillä on ilmeisesti vielä potentiaalia kehittää kannattavuutta. Venäjältäkin se on irtautunut suhteellisen hienosti.

Tällä firmalla on useampia tukipilareita ja ehkä vielä parempien aikojen koettaessa sen potentiaali realisoituu entistä paremmin. Huhtamäen tuotteita tarvitaan hankalinakin aikoina tai ei niistä ainakaan olla ensimmäisinä luopumassa.

Tässä on pikaisesti sepustustani, miksi tämä firma voisi olla hyvä vaihtoehto. Harmi ettei firma ole Inderesin asiakas, sittenhän tästä olisi tarjolla se laaja raporttikin. :slight_smile:

3 tykkäystä

Aikamoisia visioita arabeilla…Eikös Hyzon ollut jollain tasolla mukana tässä Neomissa :laughing:

29 tykkäystä

Törmää usein myös teksteihin mitkä pitää ottaa suolan kanssa. En ymmärrä miksi, mutta en ymmärrä vielä paljoa muutakaan, vaikka elettyä elämää takana jo useampi vuosikymmen. Liika suolan käyttö nostaa mm. verenpainetta. Kahvistakin tykkään, mutta ainakaan itselleni ei tarvitse erikseen kertoa, että mitä ravintoaineita on nautittava jos alkaa lukemaan jotain kirjoitettua tekstiä. Tämä vain oma pohdinta, tehköön muut miten parhaaksi näkee.

10 tykkäystä

Tulipas kohtalaisen vahvat vibat jostain eriarvoisuutta korostavista scifi-leffoista, kuten Elysiym :grimacing: Olisi käynyt ihan leffan alkupätkästä, jonka jälkeen näytetään aavikolla tai viemäreissä asuvia nomadeja, ulkopuolisia, köyhiä tms.

Mutta aidosti aika villi pätkä. Ans kattoo…

11 tykkäystä

Ronnie James Dio oli upea ääninen.

5 tykkäystä

Tehtiin tuossa kaverien kanssa 170 km pitkä 500 m korkea peiliseinä. Ai mitenkö eläimet kulkee veden äärelle? Niin no… ääh.

18 tykkäystä

Olisi “hauska” tietää tämän pikku ydinase jutun tieteellisestä uskottavuudesta, onko mahdollista. Kylmän sodan kehittyessä ydinpommien koot kasvoivat ja kokeita tehtiin paljon. Usa sai vihiä Venäjän kokeesta, jättimäinen vetypommi Tsar Bomba. Venäjän kehittämällä pommilla voisi tuhota kokonaisia kaupunkeja. Vaikka jokainen askel ydinasekehityksessä ja kokeissa oli siihen asti ollut aivan looginen, lopputuloksesta oli tulossa järjenvastainen, pommien voima tuntui karkaavan mielettömyyksiin. Eisenhower kysyi tiedemiehiltään, minkälainen voima tarvittaisiin suistamaan koko maapallon kiertoradaltaan. Tiedemiehet vastasivat, että meressä räjäytetty vetypommi voisi aiheuttaa 70 metrisen tsunamin, joka saisi maapallon heilumaan holtittomasti radallaan. Mitenköhän lienee? Heiluisiko vaiko eikö?

“Ei”

Tsunamin joka ainakin paikallisesti tekisi rumaa jälkeä rannikolla voi varmaan saada aikaan, mutta maapallo on todella todella iso. Ei hetkauttaisi koko palloa. Seismometreissä näkyisi, mutta ei sen kummemmin.

4 tykkäystä

Nyrkkisääntö näihin atomipommituhofantasioihin on että ne ei ole totta. Mukana on paljon kylmänsodan aikaista pelottelua, propagandaa ja tietämättömyyttä.
Isoimmat vetypommit ovat massiivisia pommeja mutta eivät mitään verratuna isojen asteroIdien iskuihin. Ja niidenkin seurauksena maapallo on pysynyt ihan kiltisti radallaan. Chicxulubin kraaterin aiheuttanut asteroidi oli reilu 10km kokoinen ja isku vastasi kahta miljoonaa Tsar Bombaa tai kymmentä miljardia Hiroshimaan pudotettua Little Boyta.

33 tykkäystä

Tuli selattua foorumia noin sadan vuoden takaa ja kieltämättä vähän kyllä huvitti kun tuli tommonen vastaan :smile: Tohon vielä kuvatekstiksi ”Harvian uus TP :muscle::muscle:” ja nostalgiapölly on maksimissaan.

66 tykkäystä

Vau :open_mouth:

Innostava mainos ja ostaisin kyllä tuosta heti kämpän, kun mahdollista…

1 tykkäys

En ole kaupunkisuunnittelija mutta ihan järjettömän kuuloinen suunnitelma tehdä kaupunki viivan muotoiseksi. Matemaattisesti kaikista mahdollisista muodoista huonoin. Viivan muotoisessa kaupungissa etäisyys(linnuntietä) satunnaisesta pisteesta toiseen on keskimäärin maksimaalinen. Ei ole sattumaa että lähes kaikki maailman kaupungit ovat suunnitellusti tai orgaanisesti päätyneet lähes päinvastaiseen muotoon.

32 tykkäystä

Ah mutta kun koko kaupunki on yhtä suurnopeusjunarataa niin luonnollisesti tämä on ok.

Eikun ootas…

(taidetaan iloisesti unohtaa se ongelma että joko joudutaan tekemään monimutkainen moniportainen systeemi tai sitten se kulku päästä toiseen = 50 asemalla pysähtyvä “suurnopeusjuna”)

3 tykkäystä

Luulisi, että esim rengas olisi hiukan tehokkaampi kuin viiva, säilyttäen saman perusidean.

Sisään jäisi muuten tällöin 2300km^2 ympyrä.

2 tykkäystä