Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Hmh mielenkiintoista! :smiley: Osaako äppimestari @Miikka_Laitila sanoa sillä välin kun naama punaisena lataan uuden version tuonne. :smiley:

5 tykkäystä

Tämä on taas aiheeltaan hömppä/humoristinen pikkukirjoitus, mutta ajattelin jakaa tänne kaffehuoneelle.
Itselläni on tapana katsoa aina Joey Diazin letkautukset päivän aikana, jos satun selaamaan hieman twitteriä. Kyseinen henkilö →
kuva
on melko värikäs ja monen kyseenalaistama koomikko villillä menneisyydellä. Hyvin omanlaisen persoonan tavoin hän lataa kaikenlaista nettiin ilman isompia suodattimia. Itsellä ja monella muulla hauskojen juttujen keskeltä on myös osunut silmään tämmöiset #mondaymotivation tyyppiset postaukset. Vihaan muuten tämmöisiä somessa, kun californiassa ”vaikuttaja” pukee juoksukamat päälle ja kiertää oman korttelin puhelin kädessä ladaten kuvia tällä #:llä. Näissä on kuitenkin juuri sitä aitoa persoonaa mukana, ja ideana on ettei maanantai ole mikään surkea päivä →



Jotenkin itsellä koomisuuden/karkean pinnan lisäksi näistä hänen jutuista kuitenkin tulee jollain oudolla tavalla aina ajatus, että nyt vaikka lopetan skrollaamisen, puhelin pöytää vasten, ja hommiin. Nämä nyt oli vain kaksi humoristista esimerkkiä, mutta samalla aika kevyitä hänen sanavarastostaan. Näiden lisäksi olen myös lisännyt voimakeinoksi aamun viimeiseen herätyskellon hälytykseen hänen ”get up cocksucker” lausahduksen. Tämä on siitä syystä, että se on neljästä hälytyksestä juuri se viimeinen ja sen jälkeen olen muuten myöhässä. Muutamaan kertaan tämä on joutunut käyttöön, mutta tällä keinolla kyllä säikähtää jo jaloillensa.

Ajattelin myös antaa tänne nyt ”aamuisen” motivaation lainaten suoraan häntä videoistaan, vaikka vähän myöhään.

Sanavaraston puhtaasta kulmasta työstetty puhe → ” If you do anything this monday to make yourself better, little commitments become big fucking commitments at any level, even when you’re fucking 60 and im living fucking proof. Just show up once a week, thats it. ”

Ennen aamukahvia ja sanavaraston suodattamattomalla kulmalla puhuttu → ” Its all about mondays motherfuckers. Uncle Joey here wishing you all a fucking great monday, but remember that it’s not that easy. You just dont wake up, go outside, and there’s a little fucking note with a buried treasure. You gotta dig bitch! You gotta get in there, you gotta roll up your fucking sleeves, you gotta shine your shoes, you gotta powder your balls, and you gotta feel good from the inside first. Then the outside, and you’re ready to take these motherfuckers down like hostages, you understand me? ”

Ehkä jatkossa ujutan kahvihuoneelle lyhyesti maanantaisin hänen taiteellisia näkemyksiään, josta joku ehkä saa hymähdyksen toimistollaan työvälttelyn keskellä.

Hyvää maanantaita :cowboy_hat_face:

8 tykkäystä

Päivän sisänen maksaa vielä jotain, mutta saa tästä kyllä eeppisen näköistä käppyrää.

32 tykkäystä

Markkinan kyky tarjota joustoa on ollut aivan jäätävä, on ollut ihanaa seurata asiaa sivusta alaa opiskelevana. Taitaa olla ns oikea ala löytynyt kun rohmuan ilolla näitä artikkeleita ja dataa.

Aivan uskomatonta miten Euroopan kaasun- ja sähkönkulutus on “romahtanut” viimeisien kuukausien aikana. En muista kuulleeni vastaavasta shockista tai siihen liittyvästä joustosta. Olisi kiinnostava tutkia 1970-luvun öljykriisiä ja sen seuraksia. Ja verrata nykypäivään.

Jouston päälle on tullut vielä EU:n päästöoikeuksien hinnan lasku, yhdistettynä noihin vähennyksiin ja siihen että useilla voimalaitoksilla on kyky käyttää biomassaa tai öljyä vaihtoehtona.

Vaikka kaasun ja öljyn energia-ekvalienssi hinnoittelusta on siirrytty pois, on tämä monille vielä vaihtoehto. Etenkin CO2 päästölupien laskettua.
Nämä ovat tarkoittanut sitä että markkinoilta on poistunut aivan jäätävä määrä kysyntää lyhyessä ajassa.

Moni “kansallinen” toimija ei ole vielä edes saanut ajettua kaikkia säätöstö ohjelmiaan maaliin ja RePowerEU:n investointipaketit + koronarahat käytetään vielä tähän siirtymään. Kyseessä saattaa olla yksi nopeimpia ja tehokkaimpia pivotteja maailman historiassa jos tässä onnistutaan.

Toivotaan että “kenraali talvi” ei ole tänä vuonna Venäjän puolella.
Sää ennusteet lupailevat vielä Euroopalle hyvää.

29 tykkäystä

Jep.

Vaikka jos tarkkoja ollaan niin ei se Venäjän talvi, vaan pitkät huoltoyhteydet sekä mutasesonki syys/lokakuussa on se mikä yleensä on saanut hyökkääjän miettimään uudelleen. :smiley:

Napoleoninkin armeijaa kuihdutti enemmän kulkutaudit, talvi oli vain loppusilaus vetätyessä pakkasessa.

Toivotaan siis ettei talvi auta tällä(kään) kertaa.

13 tykkäystä

Laitan vielä tännekin, eli neljäs haastattelu on tehty ja julkaistu. :slight_smile: Joiltakin ystäviltä ja aktiiveiltakin kuulemma on mennyt ohi tämä haastatteluketju, niin siksikin täällä “mainostan”:

Tahti on ollut nyt nopea, kun on ollut normaalia enemmän aikaa, mutta pitkässä juoksussa tahti tulee olemaan kai noin 1 haastattelu kahta viikkoa kohti. Hyvin hauskahan noita on ollut tehdä ja haastateltavillakin on vissiin ollut ihan kivaa. :slight_smile:

16 tykkäystä

Eikös tuo ole Nikolan käppyrä VTIQ-ajoilta ja jälkeen, eiku :slight_smile:

2 tykkäystä

Hmm onpas jännä, pitää selvittää oliko vian syy järjestelmässä vai käyttäjässä :smiley: Nyt sieltä ainakin löytyy tuo kokonainen versio ja poistin tuon vanhan lyhyemmän version hämmentämästä.

4 tykkäystä
24 tykkäystä

Menee hieman näpläilyksi, mutta kaavallasi laskettu edge voi olla silmänlumetta tietyissä tapauksissa.

Esimerkiksi: Voiton ja tappion todennäköisyys on 50%. Voitto on +50% ja tappio on -40%.

Tällöin kaavallasi:
(tuotto/riskisuhde +1)(voiton todennäköisyys eli osumisprosentti) -1
(5/4+1)
(0,5)-1= 0,125

Kyseessä on positiivinen odotusarvo, mutta jos todennäköisyydet pysyvät samana ja jatkan kyseistä vetoa koko potilla, niin menetän lopulta kaikki rahani:

kuva

1,5x0,6= 0,9

Its a tricky game

5 tykkäystä

Aivan uskomatonta miten Euroopan kaasun- ja sähkönkulutus on “romahtanut” viimeisien kuukausien aikana. En muista kuulleeni vastaavasta shockista tai siihen liittyvästä joustosta. Olisi kiinnostava tutkia 1970-luvun öljykriisiä ja sen seuraksia. Ja verrata nykypäivään.

Jos into asiaan riittää, anna palaa. :slight_smile: Tässä vaiheessa kannattaa muistaa pari asiaa:

  1. Saksa on ajautumassa taantumaan. Eli tehtaiden tilausmäärät ovat vähentyneet sekä monet tehtaat ovat joutuneet vähentämään tuotantoa tai jopa laittamaan lapun luukulle, koska tuotannon hinta on mennyt niin suureksi, että yritys ei ole enää kilpailukykyinen. Seuraavan 12kk aikana käy erittäin selvästi ilmi, että Saksan “voittamaton tehokkuus” onkin pääasiassa ollut erittäin halvan energian tuoma kilpailuetu, joka on nyt poistunut.

  2. Koska Tuotanto on vähentynyt ja yritykset lopettaneet toimintojaan, on sillä ollut suuri vaikutus Saksan energian kulutuksen vähentymiseen. Toki yksityiset ihmiset myös optimoivat omaa kulutustaan, mutta kummalla on ollut suurempi vaikutus?

Jos inflaatio jatkuu korkeana vielä ensi vuonna ja työttömyys kasvaa, on vaara ajautua stagflaatioon. Tämän riski on tosin vähenemään päin, koska inflaation kasvu on toistaiseksi pysähtynyt ja taantuma vähentää kulutusta, joka edelleen auttaa inflaation painamisessa alaspäin.

Tilanne oli Syyskuuun alussa jo huomattavan vaikea. Vaikka kaasun hinta on laskenut, ei vielä tiedä, millaiseksi talvi muodostuu. Kaikki toivovat lauhaa talvea, paitsi Putin & mafiaveljet.

Due to high prices of natural gas and electricity, German companies are switching to other energy sources, reducing output, but also shutting down production facilities, according to Economy Minister Robert Habeck.

https://balkangreenenergynews.com/german-firms-reduce-halt-production-over-high-energy-prices/

Nyt on erittäin hyvä aika tehdä vertailevaa tutkimusta, esimekiksi 70-luvun öljykriisiin ja dokumentoida yhtäläisyydet ja erot. Ja jos todella menet syvälle aiheeseen, suosittelen tutustumaan siihen, kuinka tehokkaita toimenpiteitä nyt tehdään, jotka todella osuvat ongelman juurisyihin. Esimerkiksi joissakin maissa harrastettu polttoaineen hintatuki on laastaria syöpäpotilaalle. Olisiko parempi tukea yritysten ja yksityisten energiatehokkuusinvestointeja (esim. talon lisälämmöneristys) vai laittaa sama raha uusiutuvien energianlähteiden investointeihin (esim. tuulipuistojen rakentaminen), vai jokin kombinaatio tästä.

Jos teet tutkimusta, laita tänne tuloksia ja kysy tarvittaessa apuja. Foorumilla on monen alan asiantuntijoita, joista varmasti moni jakaisi tietojaan mielellään. :+1:

10 tykkäystä

Pokerimies “lähes” all-in :grin:

22 tykkäystä

On rohkea kaveri kyllä ja se on palkittu viime vuosina runsaasti. Väkisin herää kysymys, onko viime vuosien menestys kuitenkin enemmän seurausta isosta riskinottohalukkuudesta kuin taidosta? Luonnolliseti, kun ottaa enemmän riskiä niin nousumarkkinassa se palkitaan.

Kun tietää Paulin huikean varallisuuden kokoluokan, niin on vaikea näin “perusmattimeikäläisenä” ymmärtää miksi tuollaista riskionttoa tuossa vaiheessa vielä ottaa. Toki ymmärrän sen, että tuottohalukkuuden lisäksi tähänkin valintaan voi liittyä (ja varmaan liittyykin) myös muita aspekteja/arvoja.

43 tykkäystä

Korkean riskin salkussa tapahtuu :slightly_smiling_face:

15 tykkäystä

Twiittien kommenteista päätellen kukaan ei oikein uskalla sanoa suoraan, että tuohan on suorastaan helvetin tyhmää. No minäpä juuri sanoin ja toistan: Helvetin tyhmää. :grin:

Fail Dumb Invention GIF - Fail Dumb Invention Flips GIFs|262.5x262.5

42 tykkäystä

Tilanteet, jossa ollaan korkella riskillä lähes all-in jossain ovat hyvin mielenkiintoisia. Minua ainakin kiinnostaa silloin, millaista tutkimusta on tehty ja millainen päätöksentekoprosessi on käyty läpi.

Muistelin Paulin perehtyneen keissiin, ainakin takavuosina jäi sellainen kuva teerenpeleistä.

Jos tasan tietää mitä on tekemässä, ml. Riskit, niin eihän siinä

12 tykkäystä


Jim Cramer on kotoisin Philadelphiasta, hänen lempiseuransa on Phillies ja ensimmäinen työpaikka seuran peleissä myyjänä.

29 tykkäystä

Vaikka kuinka perehtyisi ja tiedostaisi riskit niin ei ne riskit mihinkään kuitenkaan poistu. Oletetaan että hyvällä perehtymisellä saa vaikkapa tuosta Twitter sijoituksesta positiivisen odotusarvon. Kuitenkin se on loppujen lopuksi vain kolikon heittoa mitä siinä tulee käymään.
Vaikka saisit 10 kertoimen klaavasta niin ennen pitkää menet poikki jos aina laitat all in klaavalle.

31 tykkäystä

Kyllä perehtymisen tavoitteena on huomattavasti parempi tilanne, kuin tämä kuvaamasi kolikonheitto-esimerkki. Tällä esimerkillä ei mitään järkeä all-in hommassa

Vaikkapa näin.

Tiesiköhän Tommi, ettei osakkeen hinta heijastele näkymiä? Samoja aikoja Varelius taisi painaa puoli miltsiä sisään kommentoiden indereksen haastattelussa “ettei kurssi heijastele näkymiä”.

16 tykkäystä

Teksti-TV on kyllä paras sovellus ja itsellä ensimmäinen mitä avaan aamulla. Tallensin tuon 189 aamulla suosikkeihin😄.

4 tykkäystä