Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Nää Inderesin vanhat videot on just aivan parasta kamaa :sunglasses:

23 tykkäystä

Kryptoihin voi laittaa ne rahat mitä ois muutoin laittanu uhkapelaamiseen, mutta varsinaiselta sijoittamiselta sitä ei kyllä saa tuntumaan, ei millään.

Aikani oon koittanu kryptovouhotusta ymmärtää ja musta juuri tuo mitä JHeiskanenkin laitteli, on lopulta se ainoa oikea totuus mikä käy järkeen.

En epäile ettei kryptojen kurssit taas nouse sitten kun maailmassa on kaikki hyvin, mutta ihan samoja datapätkiä ne on sillonkin mitä nyttenkin, oli arvo 1€ tai 10 000€. Se kusetusten määrä kryptomaailmassa on aivan älytön ja silti rahansa menettäneet “Luna-fanit” murehtii sen perään että voi kun meitä ei viranomaisten toimesta rajoitettaisi…

2 tykkäystä

Tuntuuko kenestäkään muusta siltä, että muut ovat aina vaan nuorempia ja nuorempia? Asiantuntijat ja kaikki muut paitsi itse :man_shrugging:t2:

7 tykkäystä

Vaikeassa markkinatilanteessa otan käyttöön sellaisen strategian, että haukun yrityksen ja koko toimialan, mutta sijoitan silti. Pääsee sanomaan, että minähän sanoin, tai minäkin sijoitin. Ego saa aina palkintonsa.

16 tykkäystä

Noniin, pakko hypätä hetkeksi mukaan keskusteluun “kryptot - sijoittamista vai ei?”, sen verran mehukasta settiä puolin ja toisin :smiley:

Lyhyesti, “kryptot” ovat polarisoituneet hyvin voimakkaasti tällä hetkellä. Siellä on niitä meemi coins yms. rug pull “projekteja”, joiden ainut arvo löytyy spekulatiiviselta puolelta (perus kysyntä ja tarjonta, ostetaanhan sitä oikeita kiviäkin keräilyesineinä). Itse en tuosta spekulatiivisesta puolesta välitä yhtään.

Mutta tämä toinen puoli on sitten yleisesti blockchain, web3, metaverse ja nft -teknologia. Sieltä löytyy aivan uskomattoman nerokkaita kavereita työstämässä seuraavan sukupolven ratkaisuja. Hyvä pitää mielessä, että ne fiksuimmat koodarit eivät todellakaan mene minnekään pankkeihin / legacy firmoihin töihin, vaan haluavat oikeasti saada jotain uutta aikaiseksi. Integroituminen perinteisempään businekseen tulee tapahtumaan lähivuosina, mutta sijoittamisen näkökulmasta se on haastavampi case. Jos ostat kyseisen “kryptofirman” coins, toimiiko niiden arvostus samalla tavalla mitä osakkeiden? Kryptot ovat vielä alkumetreillä, niin en yhtään ihmettelisi, jos syntyisi vähän kehittyneempi kryptofirmojen “osakemarkkinat” nykyisten coinien kylkeen.

Tässä kannattaa seurata firmoja, jotka rakentavat oikeasti jotain konkreettista yhteistyössä perinteisempien firmojen kanssa, kuin että “coin swapit ovat halvempia meidän kautta” tms. Jälkimmäiset kun eivät oikein luo uutta arvoa. Mutta esimerkiksi luksus-muotiketjuilla väärennökset ovat suuri ongelma. Kun ostat fyysisen tuotteen, saat kyseiseltä firmalta NFT-aitousleiman samalla → tätä voit käyttää myös jälleenmyynnissä ja todistaa tuotteen olevan oikeasti aito “trust me bro” puheiden sijaan.

15 tykkäystä

Oli niin hyvä selitys tavoitehinnan leikkaamiseen, että uudistin taas meemin.

Edellinen versio


Segmentin kakkiminen kuulostaa kivuliaalta vaivalta.

Jään jännäämään Tokmannin perjantaista katsausta ja mitä sen jälkeen tapahtuu.

50 tykkäystä

Kurssin laskulle on varmaankin painetta, kun huomioi alan ongelmat USA:ssa ja kietoutuneen pörssejä vääristävän rahastojen pakkomyynnin.

Juurikkikohtaisesti ongelma on, että kaikki rahat on kiinni firmojen osaomistuksissa, jotka ovat jo pärjänneet hyvin. Nyt on siis alle miinus 10% YTD tämän vuoden alessa eli kurssilaskussa.

Tokmannin tunnusluvut näyttäisi suht houkuttelevilta, mutta yksi juttu tökkää: velka. Kuuluu varmaan alaan, mutta Juurikki pelaa aina varman päälle ja voittaa. Joku muu voittaa enemmän, kun ottaa riskiä.

8 tykkäystä

Eikö näiden arvo romahda inflaation kyykätessä? Ja paljonko tuossa on kiinteän koron osuus ja paljonko inflaation, 9,62% yieldistä?

PS. löytyikin, 0% korkoa ja 4,81% semiannual inflaatiota:

3 tykkäystä

Se on kieltämättä hauskaa ja karhujen kannalta huojentavaa että samat teemat ovat toistuneet jo yli vuoden päivät. :smiley:

Jos karhuteemat vaihtuu koko ajan se kertoo että ne ei pidä paikkaansa tai vahvistu, nyt on käynyt toisin.

Milleniaaleihin ja ikuiseen nousumarkkinaan liittyen pidän tallessa tätä Quotea viime vuoden elokuulta. :smiley:

“Bubble talk is for boomers”

31 tykkäystä

Onko se tämä UK rekisteröity rahasto?

image

Ei kovin mairitteleva tilanne tällä hetkellä.

3 tykkäystä

Hahahah tämän strategin ennustus naurattaa nyt vielä enemmän kuin vuosi sitten. :smiley: @Pohjolan_Eka

26 tykkäystä

26.8.2021: SP500:ssa ei oltu nähty yli 5 % korjausta yli vuoteen… Liian seesteistä. :smiley:

21 tykkäystä

Keskihinnasta olen nähnyt arvioita myös $253, mutta ei muuta tosiasiaa tilanteesta.

15 tykkäystä

image

154 tykkäystä

Tällaisena tilastonörttinä laskin tähän asti saadut panttipullorahat yhteensä. Tilastointi alkanut 02.12.18 (jolloin olin 16).
2018 17,15 €
2019 265,55 €
2020 187,65 €
2021 146,75 €
2022- 79,45 €
=696,55 €

Eli kelpo taskuraha. Pulloja ei tarvitse lähtemällä lähteä etsimään, mutta kyllä tuo on kiva sivuharrastus varsinkin nuorelle.

72 tykkäystä

Kahvihuone Episode 5: Return of the Meme Lord.

51 tykkäystä

Aika vähän vaikka olisi ihan kotoa vaan kerätty :joy:, mutta ammattilaiseksi tuleminen vaatiikin joka asiassa pitkäjänteistä työtä :+1:

3 tykkäystä

Voitaisiinko palata tähän seesteiseen vaiheeseen jo, kiitos. :smile:

1 tykkäys

Myönnetään että mennyt ihan fiilis tästä karhumarkkinasta kun vielä viime torstaina oltiin matkalla kohti parasta sijoitusvuotta ikinä. Nyt loppuvuoden energiasijoitusten tuotot onkin sen varassa että kuinka kylmä talvi tulee, kuinka monta hurrikaania iskee Yhdysvaltain rannikolle ja rankaiseeko Putin Eurooppaa vai Eurooppa Putinia :cowboy_hat_face:

Jos Saksaan tulee paha energiakriisi, niin veikkaan että maan osakkeisiin saattaa kohdistua reilu ylilyönti samalla kun heikentyvä valuutta boostaa vientiteollisuuden tuloja, joten ensi vuonna siellä saattaa olla vaikka minkälaista namupalaa tarjolla :heart_eyes:

Myös kupari näyttää erittäin mielenkiintoiselta jos sen hinta ja kysyntä romahtaa väliaikaisesti taantuman vuoksi, mikä mahdollistaisi että pääsisi mukaan mahdolliseen supersykliin alhaisilla hinnoilla.

Noh, tämä on taas tämmöistä vastuutonta spekulointia, mutta jos jotain tästä karhumarkkinamarkkinasta kannattaa oppia niin se ettei jää tuleen makaamaan holdaamaan tappiollisia lappuja, vaan aina katse ylös ja eteenpäin sinne mistä on mahdollisesti saatavilla seuraavat isot tuotot :money_mouth_face:

60 tykkäystä

:cold_face:

Edit

17 tykkäystä