Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Mututuntuma olit nimesi mukaisesti ihan oikeassa. :smiley:

Itse oletin lievempää reaktiota avauksessa, kun niin paljon on epävarmuutta loppuvuoteen. Jos ohjeistus ei pidäkkään niin negaria pukkaa syksyllä.

Toivotaan että myynti vetää myös kesäkauden jälkeen!

2 tykkäystä

TradingView-tilaus ja sieltä Xetran livekurssit 8usd/kk.

Katos olin jossain kryptohuoneessa :wink:. En viitsi maksaa 2 osakkeen takia livestä.

Tänään vaan vähän fomotti pitkästä aikaa ja varmasti turhaan, kun voidaan varmaan aloittaa taas kohta synkistely…

Tuplasin nyt kuitenkin siltronic position… Ostellaan lisää sitten alle 60 eur hinnoista :sweat_smile:

1 tykkäys

Tradegate ja Lang&Schwarz kertovat omat livekurssinsa ilmaiseksi, mutta ne voivat liikkua vähän eri tahtiin kuin Xetrassa.

https://www.ls-tc.de/en/

3 tykkäystä

Pitäisi uskoa @Mututuntuma :a silloin harvoin, kun hänellä on positiivista sanottavaa Tokmannista :slight_smile:

14 tykkäystä

Inden piti vaihtaa miestä rivissä, kun tuli Tokmannilta ihan ok rapsa?! :rofl:
(Tuloskommentin kirjoitti siis Thomas). Säilyy Ollin maine viikatemiehenä :blush:

29 tykkäystä

Heti keljuillaan. :smiley: Ei passaa vetää kaikkeen mukaan niitä negatiivisia asioita. Tuloksessa on onneksi vain lukuja, joten joskus harvoin voi kommentoida vain niitä. Tämä ei tietysti tarkoita, että ostaisin hyvien lukujen takia missään elämäntilanteessa jotain v#¥^n Mustia ja Mirriä salkkuun.

8 tykkäystä

Ajettu puolivahingossa Muuramen ohi eikä ainakaan tulipaloa näkynyt, joten pahin Harviakatastrofiskenaario vältetty :smiley:

16 tykkäystä

Taas alkaa ahdistamaan, kun pörssi nousee :sweat_smile: Karhurallia vain?

10 tykkäystä

Kurssi reagoi heti havaintoosi :wink:

2 tykkäystä

Kaikki nousut ovat karhuralleja tonttiintulojen välissä :point_up:

13 tykkäystä

Tähän on jo tehty ohjeitakin, mutta tätä aika usein monet joutuvat pohtimaan, joten ajattelin taas tehdä ohjeet avuksi ja muistutukseksi. Eli nyt kerron, miten vastataan toisessa ketjussa olevaan viestiin. Tätä taitoa tarvitaan esimerkiksi silloin, kun joku haluaa kysyä Ostin/myin-ketjuun kirjoittaneelta foorumilaiselta, että miksi ostit tätä yhtiötä.

Haluan nyt vastata Vernerin Pörssien suunta -ketjussa olevaan viestiin, mutta vastaukseni ei leikisti sovi sinne, joten haluan vastata tänne Kahvihuone -ketjuun.

1.Ensimmäiseksi maalaan kohdan, jota haluan lainata Vernerin viestistä:
image

Kun olen maalannut kohdan, niin klikkaan tuota “Lainaa”-painiketta. Sitten tuo Verneriltä lainattu kohta tulee tänne “vastaus”-ikkunaan. Tällä tavalla:

Ai näkee vai? :exploding_head:

2.Sitten vain siirryn Kahvihuoneelle ja tämä “vastaus”-ikkuna lainauksineen siirtyy mukana.

3.Lähettäessäsi viestiäsi, voi tulla vielä tällainen vastaan - siitä sitten valitsemaan oikeaa vaihtoehtoa:
image


Sitten toiseen asiaan, jos haluat kopsata kätevästi kokonaisen viestin, niin tämä on yksi hyvä tapa:

1.Klikkaa tuota viestin oikeassa alalaidassa olevaa ketjun kuvaa.

2.Klikkaa tuota painiketta, joka on ympyröity.
image

3.Sitten vain tänne “vastauslootaan” voit siirtää sen painamalla ctrl+v. :slight_smile:

Toivottavasti joillekin on tekemistäni ohjeista apua, on varmaan olemassa parempiakin tapoja, mutta näillä olen pärjännyt ihan hyvin. Tosin itsekin teen nämä välillä eri tavoin kuin esimerkeissäni. Toki, jos ja kun joillain on parempia tapoja tehdä asioita, niin siitä vain kannattaa laittaa jakoon, kiitos! :slight_smile:

55 tykkäystä

Harvoin tulee uutisia mitenkään otsikkotasoa syvällisemmin luettua, mutta tuota Kulosaaren lapsisieppausta olen hieman seuraillut. Vaikka vakavasta rikoksesta puhutaan, enemmän olen kiinnostunut sieppauksesta syytetyn miehen yleisesti rikollisesta toiminnasta. Kyseessä on nimittäin todella poikkeuksellinen huijari ja manipuloitsija.

Varsinkin tapaus, missä tämä mies oli esittänyt varakasta pääomasijoittajaa ja suorastaan tunkeutunut erään pariskunnan elämään, vieden uhrilta, pariskunnan mieshenkilöltä, 68 tuhatta euroa, oli aika hurja. Vähän eri luokkaa kuin ”soitan vanhukselle ja esitän sukulaista”. Oli kuulemma vetänyt ihan kuin pässiä narusta tätä pariskuntaa ja selittänyt äärimmäisen uskottavasti kaikkea mahdollista ja mihin he voisivat säästönsä sijoittaa. Jokaiselle selitykselle ja tarinalle löytyi uskottava lähde. Kaikki oli puhdasta. Haastateltavan naisen mukaan huijari oli todella älykäs ja vähintään ottanut ilmiömäisen paljon asioita selvää ennen tätä huijausta.

Mies loi luottamuksellista suhdetta pariskuntaan puolen vuoden ajan ja uhkasi välistä jopa vetäytyä sijoitusprojektista, näin hän osasi vedellä oikeista naruista. Siinä kohtaa kun rahat oli jo lähtenyt huijarin matkaan, pariskunta vasta tunsi että kaikki ei ole nyt kohdillaan.

Muutama asia puoltaa miehen olevan melko ammattilainen omalla alallaan. On vaihtanut esim nimeään useasti, jopa aiempien esitutkintojen aikana, on päässyt raksafirmaan työnjohtoon olemattomilla ansioluetteloilla, ja oli esittänyt poliisia kun oli hankkinut aseen itselleen. Pahin rikos oli tappo, missä hän oli ampunut erään asemyyjän. Miehen puolustus oli todennut, että syytetty on niin taitava puhuja, “ettei hänen tarvitsisi turvautua väkivaltaan rikosta suorittaessaan”, heh. Miehellä on lukuisia rikoksia, mutta ilmeisesti jäänyt kaikista aina kiinni.

Tuli vähän jo pelottava olo kun luin tota rahapetostarinaa. Täälläkin foorumilla on luonnollisesti paljon ihmisiä joita yhdistää raha ja sijoittaminen. Tietenkin foorumi edustaa keskivertoa valveutuneempaa väkeä, mutta tarkkana silti kenen kanssa alkaa yhteistyötä tekemään omilla rahoilla. Varmasti moni tämän lukenut toteaa, että idiootti saa olla jos tuommoiseen lankeaa, mutta kun kyseessä on oikeasti lahjakas, aidosti pahantahtoinen (eikä mikään ”eksynyt sielu” plaaplaa) ja häikäilemätön kusettaja, huomaat olevasi pulassa vasta silloin, kun on jo liian myöhäistä. Ties vaikka joku samanlainen heppu on nytkin meidän keskuudessa täällä etsimässä seuraavaa uhria.

Tässä tämä tarina siitä rahapetoksesta.

27 tykkäystä

Tokihan olen sen lukenut, se on pdf:nä tallennettu, joten on helppo poimia…

Risto kirjoittaa

“Sovellusten käyttäjätilastot kertoivat, miksi näin oli. Kaksi ekosysteemijättiläistä oli erottautumassa muista: Apple ja Android. Sovelluskehittäjät olivat innostuneet joukolla Applesta, jolle oli kehitetty yli 300 000 sovellusta. Android oli yltänyt vain puoleen tästä, mutta sekin oli selvästi saanut taakseen riittävän laajan kehittäjäjoukon.13 Sen sijaan Symbianille oli tehty vain 28 000 sovellusta ja Microsoftin Windows Phonelle vaivaiset 2 000. MeeGolle ei ollut tarjolla käytännössä lainkaan kolmansien osapuolten sovelluksia”

Kuitenkin Nokian (johtoryhmä ja hallitus) päättää pelata uhkapeliä, all-in, syteen tai saveen.

Jälleen Risto tekstiä…

"Windows Phone oli uhkapeli, jossa houkutteli mahdollisuus suurvoittoon mutta toisaalta myös täystuhon mahdollisuus oli suhteellisen suuri. Android ei toisi suuria voittoja, mutta tuhoisan epäonnistumisen todennäköisyys oli huomattavasti pienempi.

Vain McKinseyn konsultti oli eri mieltä. Hänen perustelunsa oli seuraavanlainen: ”Kahden vaihtoehdon erona on se, että Windows Phone on mustavalkoinen mahdollisuus. Kaiken on onnistuttava täydellisesti, jotta Nokia voittaisi. Vaihtoehto on Nokian tarinan loppu. Windows Phone -skenaariossa Nokiasta tulisi suurin laitevalmistaja. Jotta ekosysteemi löisi läpi, sen on saavutettava tietyt käyttäjämäärät. Jos Nokia saavuttaa nämä määrät, se saa automaattisesti haltuunsa markkinoiden johtoaseman. Mutta jos kriittistä massaa ei saavuteta, sekä Windows Phone että Nokia epäonnistuvat. Lopputulos on joko–tai. Jos valinta on Android, lopputulos olisi jotain siltä väliltä.”
Konsultin mielestä Windows Phonen valinta oli uhkapeli, jossa houkutteli mahdollisuus suurvoittoon mutta toisaalta myös täystuhon mahdollisuus oli suhteellisen suuri. Android ei toisi suuria voittoja, mutta tuhoisan epäonnistumisen todennäköisyys oli huomattavasti pienempi.

Sopimusneuvotteluja tukemaan valittu tilapäiskomitea löysi riskikartoituksessaan 25 vakavaa riskiä, joista kaksi suurinta olivat: ekosysteemin rakentaminen epäonnistuu ja Windows Phone ei olekaan kilpailukykyinen järjestelmä. Kumpikin osui napakymppiin. Me emme vain uhranneet aikaa perehtyäksemme uhkatekijöihin. Nokian suunnitelma riskien toteen käymisen varalta oli suunnilleen se, että tehdään kovemmin töitä."

Samsung joka valmisti Symbian, Maemo/Meego että Android puhelimia, on yhä olemassa merkittävällä markkinaosuuden la, myös Sony-Erikson (mutkittelee).

Nokialla oli myös oma “nokia-versio” Androidista (NauOS: räätälöity Androidin kitkat).
Ainakin minä odotin “viimeiseen” asti, että milloin kuolinkamppailussaan Nokia tuo tuon markkinoille, mutta ei koskaan…

P.S. Intel piiri oli likes sama, jolla oltiin upottaa kaikki

11 tykkäystä

Nokialla ehti julkaista Nokia X -halpapuhelimet, joissa oli sisällä Nokian Android -fork ilman Googlen palveluita. Kaikki osaaminen Android -kapuloita oli tehdä, mutta kun puhelimet myytiin MS:lle, se ajoi kaiken muun alas ja halusi tehdä vain Windows Phonea. Toki tuossa kohtaa WP oli jo se valinta. Mahdollisuudet valita oikein kuitenkin olivat olemassa aika pitkään :slightly_smiling_face:

2 tykkäystä

Tuntuuko kenestäkään muusta, että kukaan ei halua tehdä enää töitä?

15 tykkäystä

Maksajat ovat maksavinaan ja tekijät on tekevinään.

15 tykkäystä

Päivittäin näen erittäin ahkeria ukrainalaisia. Yhteistä kieltä ei ole, mutta silmistä näkee, että sisällä on suuri tuska, jota upotetaan kiitollisena työntekoon. Yllä on vaatteita, jotka selvästi ovat jonkun suomalaisen lähiön vaatehuoneen perähyllyltä. Jos suomalaisia ei esim koti opeta työtä maistamaan, niin maailma opettaa.

13 tykkäystä

Et tainnut edes avata koko linkkiä :smiley: Laiskuudesta ulisemista löytyy varmaan esi-ihmisten luolamaalauksista.

3 tykkäystä

Hyvä twiitti. Eikös Rooman imperiumikin tuhoutunut ylenpalttisten orgioiden seurauksena. Aaltoliikettä tämä vain on. Huonot ajat korjaavat laiskottelijan ahkeraksi puurtajaksi.

4 tykkäystä