Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Kauan ulkomailla asuneena tulojen julkinen riepottelu tuntuu kyllä oudolta. Itsekkin noilla listoilla olisiin jos Suomessa asuisin. Ei kiitos. Toivon, että ensivuonna on 100 x enemmän 1337 miehiä ja naisia.

3 tykkäystä

Ilman muuta näin on! Mutta kyllähän tätä valtion talouskriisiä pitäisi lähtä ratkaisemaan nimenomaan ihan ruohonjuuritasolta lähtien niistä pienistä julkisen sektorin yksiköiden kustannuksista. Tehostettavaa on paljon ja vaikka nämä summat ovat tässä meressä vain pisaria, niin periaatteellisena kysymyksenä tämän näen :slight_smile:

19 tykkäystä

Kysely:

Tuleeko tänä vuonna black fridayna nordnettiin 0€ välityspalkkiopäivä?

  • Kyllä tulee
  • Ei tule!

0 äänestäjää

Monesko päivä se blackfriday olikaan?

Henkisesti olen valmistautunut 25.11

2 tykkäystä

Nyt himottaisi tosiaan shortata Teslaa. Ei tarvita muuta kuin muutama Muskin twiitti samaa tajunnavirtaa kuin viime viikkoina, sekä muutama suuren mainostajan vetäytyminen Twitteristä lisää.

3 tykkäystä

Ihan toinen asia seuraavaksi. Twitterin paskamyrsky on alkanut. Pitäkää hatuistanne kiinni.

Harmi kun Twitteriä ei voi enää shortata… :confused:

8 tykkäystä

Osaako joku heittää hihasta, että mihin summaan asti yrityksen omistajan/omistajien kannattaa ottaa palkkansa ansiotulona? Itse olen pelkkä duunarin retku, mutta heräsi mielenkiinto asian suhteen. :thinking:

1 tykkäys

Niin suuri/pieni summa millä arjessa pärjää imo.

Hihasta heittäisin, että siihen summaan asti jossa ansiotulojen veroprosentti ylittää pääomatulojen prosentin. Eli sen verran mitä saa vuodessa tienata ennen kuin veroprosentti nousee sinne 30% kantturoihin.

1 tykkäys

Kysymys on vaikea vastata yleisellä tasolla ja aina tapauskohtaista. Jonkin verran on hyvä ottaa ansiotuloina, koska tiettyyn rajaan asti ovat käytännössä verovapaita ja senkin jälkeen hetken aikaa kevyemmällä verolla. Tosin osinkojen verotus listaamattomasta yhtiöstä riippuu niin julmettoman monesta asiasta, että asia ei ole kovin helppo. Toki pitää myös muistaa, että palkat ovat yrityksen osalta vähennyskelpoisia, jolloin yhtiön verorasite vähenee, kun taas osinkoja ei saa luonnollisesti vähentää kuluna.

Kaikki tuo sanottuna, niin normitilanteessa muistaakseni joku 30-40k€, jos ei muita tuloja. Tämän jälkeen veroprosentti taitaa olla siinä tilassa, että yhteisövero+huojennettu osinkojen verotus tulee halvemmaksi.

6 tykkäystä

Se ei taida vielä olla edes kriisi. Katsotaan siinä 100 %:n kohdalla BKT:hen. :joy:

Lisäys: se onkin vasta 70 % ja ennusteissa pysyy siinä.

6 tykkäystä

@Hoyhoy kertoi hyviä pointteja. Ehkä nyrkkisääntönä voisi pitää jotakin 30-34% kokonaisveroastetta, jonka jälkeen pääomatulo on kevyemmin verotettua. Karkeasti 34% kokonaisveroaste tulee täyteen n. 54000 € bruttovuosiansiolla kun lasketaan tuloveroasteikon mukaisesti (riippuu kuntaveroista, työeläkemaksuista, muista vähennyksistä, jne.).

Eli tuohon saakka voisi ehkä ottaa palkkana ja siitä yli menevä tulo vaikka osinkoina (listattu osakeyhtiö). Ja listaamattomien yhtiöiden osinkoverotus on ihan oma maailmansa, kuten @Hoyhoy tuossa mainitsikin.

Tämä auttaa laskemaan tuloverotuksen verokuormaa, mutta on vain suuntaa antava.

1 tykkäys

Toki pitää verrata marginaaliveroon. 34% tulee vastaan jo paljon alle 54.000:n, en kyllä jaksa lähteä laskemaan missä kohtaa tarkalleen ottaen.

4 tykkäystä

Olet niin oikeassa!

Eikö silti voitaisi käyttää yhteistä termostaattia? Sellaista joka on asetettu tasolle joka pitää kelvata jokaiselle.

Äh tätä yksilönvapautta :triumph:

Pörssien nousu näyttää taas siltä, että johan on kusetusmarkkinat ja sitä rataa. Huh huh…

3 tykkäystä

Terveiset Nassaulta, all good everything.

Tulin tsekkaamaan CPI luvut, meni juuri niin kuin piti. Voin jatkaa lomailua.

43 tykkäystä

Tähtäimessä Bahamapaperit (jatko-osa Panamapapereille)? :wink:

1 tykkäys

Miks mun osakesalkku näyttää plussaa tälle päivälle? Mitä tapahtuu?

18 tykkäystä

Joulu tuli aikaisemmin