Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Omasta mielestä se menee paljon ylempänä.
Palkka on suoraan tuloksesta pois. Tuloksesta taas maksetaan ensin 20% yhteisöveroa ennen kuin voidaan maksaa osinkoa.
Toki verohuojennetut osingot eli 8% OPO:sta kannattaa aina nostaa, mutta sen jälkeen laskin että palkkaa kannattaa nostaa johonkin 150k€ asti.
Jos osinkoja nostetaan yli tuon huojennetun osan, niin ne ovat kuitenkin 75% ansiotuloa ja loput verotonta. Enpäs itseasiassa tiedä onko tuo 75% vähennyskelopoista vai ei. Käsittääkseni ei ole ja koko osingosta maksetaan tuloksen yhteydessä yhteisövero. Voin toki olla väärässäkin.

Huomenna sitten astiat puhtaaksi ja saunoo muutaman tunnin nii pärjää hetken!

20 tykkäystä

Mietin eilen pitkään tuplaisko Unity position ja lopulta päätin olla kakkahousu, enkä lähteny isommalla positiolla osarilottoo. Eilen kello 23:15 oli hyvä fiilis ku afterissa oli noin -15%. Nyt se Unity painaa sitte melkee 30 pinnaa vihreellä… Eipä täs auta muuta ku kiroilla hiljaa partaan ja mennä pesemään housuja…

7 tykkäystä

Laskeeko tuo nordnet ytdhen myös osingot kun ei tuossa ole mtn järkeä näyttää +9,6%, mutta euroina kun tuosta laskee mitä ilmoittaa pitäis olla luokkaa 13-14%

Salkkujen vuoden tuotto karkasi plussalle. Tai euromääräisesti plussalle, prosentit vielä pakkasella. Ei olisi kuukausi tai edes viikko sitten ihan uskonut. Pääsalkku painanut kuukaudessa kiitettävästi 18 %. Tähtinä näköjään toimineet QT ja Harvia. Epäilen, että ilmiö ei ole pysyvää, mutta johonkin tällainen ihmeellisyys piti heti kirjata.

2 tykkäystä

Anteeksi jo etukäteen, että venytän hieman analyytikon sanoja, mutta tämä oli niin hauska viesti, että tyrskähdin kahvit suussani tämän luettuani :joy:

Lifa Airin hinta pörssissä on analyytikollekin mysteeri :smiley:

4 tykkäystä

Juhlapäivä kyllä! Aamusti yo-tulokset saapuivat ja nyt salkku nousi plussalle kaiken säädön ja oppirahojen maksun (ainakin näin alkuun) jälkeen näin heinäkuussa aloittaneena.

15 tykkäystä

Matematiikka ei ole ihan niin yksinkertaista. Käytännössä:

  • palkka: ansiotulovero + YEL
  • osinko: yms - yhteisövero (20%) + pääomatulovero (mahd. 25% siitä jos ‘veroton’ osinko, hah hah) = ~ 26% (‘veroton osinko’) tai -47% (‘verollinen osinko’)

Noiden kahden prosentit kun on samat tulee raja vastaan. Alhaisella YELillä (koska osingotkaan eivät kasvata YELiä) raja on yllättävän iso jos ei ole riittävästi varallisuutta yhtiössä ‘verottomille osingoille’ (=26% veroasteisille tuloille).

75% ei ole vähennyskelpoista. Sen ansiosta ‘veroton osinko’ on 26% yms verotettua tulosta, joka naurattaa.

2 tykkäystä

Twitter eilen

Twitter tänään

Niinpä… :roll_eyes:

37 tykkäystä

Ajatelkaa, jokainen trolli näistä maksoi Muskin kiskalle 8 taalaa tästä huvista. Ja perään saavat bannit. Tämä kun jatkuu muutaman kuukauden niin Twitter on voitolla… :smiley:

31 tykkäystä

Koskakohan viimeksi mulla on ollut tällainen nousupäivä, 2020? :open_mouth:
image
Puheet kultaisesta kosketuksesta eivät ole liioiteltuja.

39 tykkäystä

kuva

Kiitos Qt ja kumppanit :pray:

Vieläkin on vähän kakka housussa tänä vuonna, mutta nautitaan nyt…

18 tykkäystä

Ärsyttääkö ketään muuta hokema “tuotemix ei ollut suotuisa” kuunnellessa syitä tulostavoitteista jäämisestä?

17 tykkäystä

Tunnetaan (minun salkussani) myös “Harvia syndroomana” :smiley:

Sijoitusportfolioni osakemix ei ollut suotuisa tämän vuoden ennalta-arvaamattomiin kusetusmarkkinoihin ja kriiseihin saatana.

79 tykkäystä

Virke “tuotemix ei ollut suotuisa” on huonoa suomenkieltä. Tulee sanoa: “tuote miksi ei ollut suotuisa” tai runollisesti “oi tuote miks ei suotuisa ollut”.

24 tykkäystä

image
YTD enää miinus -41%, kateelliset saa vapaasti huudella ja Alokas vaan suorittaa.

88 tykkäystä

Kannattaa silloin miettitä kuka siihen on vaikuttanut ja kuka voi siihen vaikuttaa tulevaisuudessac :eyes: :mirror:

Boolitukalla vieläkin sangat solmussa :joy:

23 tykkäystä