Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Siitä oma ainut Black Friday ostos, bongattu toiselta foorumilta ja jaetaan tännekin :slight_smile:

17 tykkäystä

Jos et usko että omien osto on hyvä asia omistamassasi firmassa niin sillon kannattaa hankkiutua rivistä eroon.

16 tykkäystä

Mahtaako NASA:n Orion kirvoittanut kiinalaiset koviin puheisiin…

Saahan sitä läppää heittää, mutta Orion kelluu siellä kuun kyljessä parhaillaan. Venäjällä piti omien puheidensa mukaan olla maailman (toiseksi) mahtavin armeija. Eikä kiinalaisten puheisiin ole venäläisiä enempää luottamista. Eli odotellaan tekoja.

Mielenkintoistahan tämä on. On mahdollista, että kuussa on jo omana elinkaikanani semi-pysyvä presenssi. Co-co-cool.

Bloomberg TV+ hetki sitten →
image

Kyllä tuo Kiinan avaruusohjelma on edennyt kuin juna viime aikoina vaikka länsimaissa siitä ei ole uutisoitu hirveästi.

Kotomaassa esim. lähinnä on ollut otsikoita kun kantoraketin viimeinen vaihe on lotonnut putoamispaikkaa (typerästi suunniteltu ettei tuo tule alas hallitusti) ja moni saattaa olla missannut että Kiina on ohimennen rakentanut modulaarisen avaruusaseman.

Kolme modulia on jo kimpassa kiertoradalla ja neljäs on tulossa ensi vuonna, joka tosin on erillinen moduli joka vain välillä telakoituu asemaan.

Miehistön kierrätyslennot myös ovat pyörimässä ja ovat pyörineet yli vuoden (yksi 90 päivän keikka ja sen jälkeen kaksi 180 päivän keikkaa josta jälkimmäinen on kohta päättymässä ja uusi lähdössä 29. päivä marraskuuta) ja vastaavasti rahtia on myös pyörinyt samaan tahtiin.

Lisäksi työn alla on uusia rakettimalleja joilla kuutukikohta on ainakin teoriassa toteutettavissa.

Joku jopa on vitsaillut että Jenkkien Artemis-projekti viimein lopetti viivästymiset kun jenkkien hallinnolle jossain vaiheessa valkeni että jos ei jotain tehdä, seuraava kaveri kuussa on Kiinalainen, joka olisi ns. noloa kun katsotaan kauanko NASA on puuhannut uutta kuulento-ohjelmaansa…

Kiina on myös aktiivisesti copypastennut parhaita ideoita ja uudelleenkäytettävät raketitkin ovat työn alla

Starship / Super Heavy -kopio on jo työn alla ja sitä ennen oli suunnitelmia Falcon 9-tyylisen kantorakettien takaisin laskeutumisen toteuttamiseksi.

9 tykkäystä

Riippuu syystä. Jos yhtiö hankkii omia osakkeita johonkin epäsuotuisaan johdon palkitsemishimmeliin, niin sanon kiitos ei.

1 tykkäys

@Mauri:n haastattelu oli kahdessa osassa, koska:
image
:smiley:

Vaikka tekstiä oli paljon, niin taso pysyi kovana. :muscle:t3:

35 tykkäystä

Keräys, tuhlaus ja lappu luukulle.

Harmi kaikille muilta kanavilta jo aiemmin hyllytetyille TV-juontajille, jotka saivat AlfaTV:stä duunia.
Suuri yleisö tuskin jää kaipaamaan.

Edit.

Korjasin: Suuri yleisö.

9 tykkäystä

Niin noh, pakkohan se on olla, jos Kiinan puheita uskoo vähääkään. :slight_smile: Kovaa on kilpailu avaruudessa. Odotellaan, odotellaan.

Alfa-TV:llä oli hyviä ajankohtaisohjelmia, esim. Sanna Ukkola live ja viikon Parkkonen, joita katsoin mielelläni.

Jään kaipaamaan.

Onneksi esimerkiksi Ivan Puopolo ja Heikelä&Koskelo tekevät hyvää ajankohtaista settiä youtubeen, vaikka vasen laita ja kollektivistit haluaisivat nekin oikeistoliberaalit hössötykset banniin.

21 tykkäystä

Heikelä&Koskelon 23 minuuttia on tullut hyvin tavaksi aamukahvittelun ja -jumpan ohella kuunneltavaksi. Voi kyllä suositella. Puopolon jutut joskus menee vähän liian yli, joten jäänyt vähemmälle kuuntelut. Sieläkin lähinnä kun Sammallahti ja Miettinen on vieraina niin jaksaa vilkaista.

6 tykkäystä

Kiitos Alokas ja Mauri! Kylläpä meni lounastauko rattoisasti tämän äärellä.

Huomaan ajattelevani todella paljon samankaltaisesti kuin Mauri monesta sijoittamiseen liittyvästä elementistä.

Olet nyt Mauri virallisesti vaarallisimpien foorumistien listallani, onhan vahvistusharhapaholainen alati vaaniva piinaaja :imp:

13 tykkäystä

Kiitos! :slight_smile:

Tänään yöllä luen tuon haastattelun vielä viidennen kerran rauhassa läpi. Siinä oli niin paljon sisäistettävää, että se pitää lukea useamman kerran siitäkin syystä.


Inderes muistuttaa, että InderesTV:ssä olisi teille viikonlopuksi katsottavaa mm. yhtiöesittelyjä ja analyytikoiden tekemiä toimialaesittelyitä.

2 tykkäystä

Alfa tv:tä tuskin suljettiin “vasemman laidan ja kollektivistien” takia, vaan siksi että kanavan sanalla sanoen sekalainen tarjonta ei kiinnostanut ihmisiä.

Mainitsemiesi tubettajien ym. sisällöntarjoajien materiaalin levittämisen bännäämispyrkimykset lienevät valeinformaatiota, sillä moisen “bännääminen” ei varmasti olisi tässä maassa mahdollistakaan, joten voinet nukkua yösi rauhassa.

5 tykkäystä

YouTuben sisällönhallintapäätökset tehdään pääsääntöisesti Suomen valtionrajojen ulkopuolella.

1 tykkäys

Kiitokset täältä myös tuosta(kin) haastattelusta. Oli hyvin mielenkiintoinen ja antoi paljon pohdittavaa.

Noita kysymyksiä kyllä täytyy myös kehua! Jättävät hyvin tilaa ja mahdolisuutta vastata kullekin haastatellulle ominaisella tavalla. Eli mielenkiintoisesti parhaimmillaan saa hyvin vertailukohtaa omien ajatusten ja tiedon prosessoin ymmärtämiseen.

9 tykkäystä

Tämä haastattelun kirjoittaminen oli kyllä hauska, joskin aika työläs projekti.

Huomasin kirjottaessani, että joka toinen hetki olen aivan innoissani jostakin ajatuksesta ja itseriittoisesti hekumoin mahdollisuudesta jakaa tämän hienon oivallukseni muiden kanssa. Ja sitten heti seuraavalla hetkellä miettii, että ei perhana, tämähän on ihan suttuista ja oikeasta elämästä irrallaan olevaan ylifilosofointia, jonka ainoa mahdollinen reaktio lukijassa on suuhun nouseva oksennus. :smiley:

Meillä on yhteinen päävihollinen! :muscle:

Kiitos @Crazy_Train myös itsellesi. Suuri osa kirjoitukseni kiitoksista on kohdistettu juuri sinun kaltaisillesi foorumisteille.

34 tykkäystä

Seppo Saario taisikin raamatussaan varoitella sijoittamasta bisneksiin, jonka pomot haluavat rakennuttaa hienoja pytinkejä.
Vasta muutaman vuoden on Alfan loistelias lasitemppeli ollut kasassa…

1 tykkäys

Tämä ruokakorivertailu herätti itsessäni vähän ristiriitaisia tuntemuksia. Jostain syystä Citymarket on itselle se mieluisin kauppa ja oon kyllä kuullut että se on kallein, mutta en ole ajatellut, että noin selvästi. Olen kuitenki oikeestaan aika pihi ja kun tuosta näki kuin suuri se ero todella on, niin vähän kyllä alkoi mietityttään. Toki cittarissa on paljon plussakorttitarjouksia joita ei tuossa huomioida ja ne on itselle tärkeitä ja niitä tulee paljon hyödynnettyä. Tykkään siitä, että välillä tarjousten kautta tulee kokeiltua ruokia, joita ei ehkä muuten ostaisi. Mutta toisaalta sitten se “tarjoushaukkailu” kyllä helposti johtaa siihen, että ostaa myös jotain ihan turhaa, tai pahaa mitä kukaan ei syö… Mutta kysymys siis itselleni, pitäisikö nyt “väkisin” alkaa käymään Prismassa ja hylätä oma lempikauppani? Kumpi on tärkeämpää, säästetyt eurot vai ostos kokemus? Ja ylipäätään, miksi se Prisma tuntuu itselle jotenkin paljon vähemmän houkuttelevalta…
Onko täällä muita, joilla tunne ohjaa kaupanvalintaa?

3 tykkäystä

Citymarketissa ja Prismassa aivan eri vibat. Citymarket on parempi kauppa, mutta kyllä arkiostokset tulee keskitettyä halvempaan Prismaan.

4 tykkäystä

Citymarket: Paras valikoima. Kallis
Lidl: Surkea valikoima. Edullinen
Prisma: Hyvä valikoima, ei kuitenkaan citymarketin veroinen. Edullinen

Tässä nopeasti omat syyt kaupan valintaan. Prisma voittaa

22 tykkäystä