Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Kun naapurin kanssa rakennettiin omakotitalot yhtä aikaa, oli naapurin ensimmäinen toimenpide tontilla asentaa postilaatikko, tontti kasvoi siinä vaiheessa vielä sankkaa metsää kun hän siirsi osoitteensa tontille. Idea oli että kun talo valmistui vuoden kuluttua oli siinä “asuttu” jo vuosi ja oikeaa asumista riitti valmistumisen jälkeen vuosi niin pystyi myymään verovapaasti kun 2v asuminen täyttyi. Rakensi siis alkuaankin myytäväksi.

5 tykkäystä

Sitä ihmettelen, kun täällä käydään tuhatrivisiä keskusteluja ja käydään kauppaa mitä erilaisemmilla yrityksillä jellonista hyzoneihin, mutta kun katsoo tuota “mitä sinulla on salkussa” threadia, niin kellään ei kumminkaan ole niitä salkussa. Mihin ne sitten meni.

2 tykkäystä

Jarno on suosikkini, mutta Eeron jalanjälki on isompi.

Joskus on hyvä ottaa etäisyyttä jopa rakkaaseen harrastukseen. Tänäkään vuonna se ei tuota vaikeuksia. Hienoa päästä taas liikkumaan.

18 tykkäystä

On maamme köyhä, siksi jää
-Runeberg

14 tykkäystä

Sama täällä. Osakesijoittamista sitten taas kyllä voin harjoittaa vivulla.

Jotkut hurjathan tekee asuntosijoittamista (isollakin) vivulla, joka ei taas omaan sijoitusprofiiliin sopisi alkuunkaan.

Hienoahan sijoitushommissa on, että vähän kaiken muotoisille sijoittajille löytyy sopivia tapoja :chart_with_upwards_trend: :chart_with_downwards_trend:

15 tykkäystä

Jatkoa ketjulle Sijoittajana koettua - omakohtaisia tarinoita - inspiraatioksi tai opiksi:

Ei kait sillä ole väliä mitä alussa ja lopussa tapahtuu, vaan se että osaa tuossa välissä tulla mukaan ja lähteä oikeaan aikaan. Näin mä ainakin tuon ajattelen, toteutus on sitten vielä hakusessa.

2 tykkäystä


Laitoin itselleni muistutuksen aamuksi. Hieno taito osata naurattaa itseään :yum:

52 tykkäystä

Toi on kyllä upea! Mielenkiintoisinta omasta mielestä oli sen rakentaminen. Hauska on myös tarina kilpailun voiton juhlista, kun ensin juhlivat “väärää” Saarista viikon ja kun se selvisi juhlivat oikeaa Saarista toisen viikon. Huomaa toteutuksessa rakentamisajankohdan, kun kapselilla nilkutetaan ylös avaruutta valloittamaan.

2 tykkäystä

Mikähän [Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 3)] on pielessä, kun se pistää Chromen lataamaan kaistan täydellä jotain eikä lakkaa ennen kuin suljen koko inderesin välilehden selaimesta.

1 tykkäys

Jarno oli näistä kahdesta Saarisesta ainakin nopeampi.

1 tykkäys

Tämä tilaisuus on jo ensi viikon lauantaina, joten ajattelin muistuttaa vielä siitä. :slight_smile: :point_down:

5 tykkäystä

Hyvää Sunnuntain jatkoa kaikille.

63 tykkäystä

Eilisten kruunajaisten vähemmän uutisoitu osuus on myös onnistuneesti suoritettu. :grin:

33 tykkäystä

Onko verotuksella yhteys onnellisuuteen? Suunnilleen samat maat molemmilla listoilla. :face_with_monocle::sweat_smile:

24 tykkäystä

Tympiikö muita Lepikön katoaminen Tesla- ketjusta?Luin hänen viestejä suurella mielenkiinnolla. Jännä miten yksi kirjoittaja voi vaikuttaa ketjun luettavuuteen noin paljon. Nyt ketjua ei jaksa edes lukea kuin nopealla selauksella. Toivottavasti Lepikkö tekee pian paluun sorvin ääreen. Yksi viesti tauon jälkeen antoi jo vähän toiveita.

13 tykkäystä

Kuulostaapas oudolta. Eikö muka tarvitse olla edes käyttöönotto tarkastettu ennen kuin “laskuri” lähtee rullaamaan kahta vuotta? :thinking:

6 tykkäystä

Mielestäni ihan mielenkiintoinen tviittiketju EBITDAsta. :slight_smile:

10 tykkäystä

Voi olla, että mennyt itseltä vain ohi, mutta mielestäni en ole nähnyt keskustelua tästä Hinderburgin uusimmasta shorttirapsasta, jossa käydään läpi Carl Icahnin yhtiön toimintaa
https://hindenburgresearch.com/icahn/

TLDR: Väittävät Icahnin vääristelevän omistusten arvoa ja maksavan korkeaa osinkoa ponzi huijauksen avulla.

  • Our research has found that IEP units are inflated by 75%+ due to 3 key reasons: (1) IEP trades at a 218% premium to its last reported net asset value (NAV), vastly higher than all comparables (2) we’ve uncovered clear evidence of inflated valuation marks for IEP’s less liquid and private assets (3) the company has suffered additional performance losses year to date following its last disclosure.

  • Icahn Enterprises’ current dividend yield is ~15.8%, making it the highest dividend yield of any U.S. large cap company by far, with the next closest at ~9.9%

  • As a result of the company’s elevated unit price, its annual dividend rate equates to an absurd 50.5% of last reported indicative net asset value.

  • The dividend is entirely unsupported by IEP’s cash flow and investment performance, which has been negative for years

  • Given that the investment and operating performance of IEP has burned billions in capital, the company has been forced to support its dividend using regular open market sales of IEP units through at-the-market (ATM) offerings, totaling $1.7 billion since 2019.

  • In brief, Icahn has been using money taken in from new investors to pay out dividends to old investors. Such ponzi-like economic structures are sustainable only to the extent that new money is willing to risk being the last one “holding the bag”.

5 tykkäystä

Ohessa Patrick Boylen yhteenveto samasta asiasta. Mielestäni hyvin tiivistetty ilman eläinmuodon ottamista kumpaakaan suuntaan.

Edit: Myös hyvät Wood ja Cramer hassuttelut

2 tykkäystä

Yksiselitteisesti kyllä. Koko Westendin yläaste tulee joukolla huutamaan, kun joku erehtyy kertomaan usein perusteltuja näkemyksiä autosegmentin mahdollisesta kehittymisestä, mielikuvista ja markkinaosuuksista sitten joskus. Sen jälkeen tulee 5-6 kirjoittajaa postaamaan samoja taulukoita, miten Q1 meni, paljonko Fordin tai VW:n kannattavuus on nyt tai on ollut 2022 ja vaativat kukin eri “faktoja” ja tilastoja kritiikin pohjaksi. Järkevästi perustellun viestin jälkeen räksytetään sitten, että se tulevaisuus onkin akkuvarasto ja kattotiilibisneksessä. Tämän jälkeen odotetaan uutta uhria juoksemaan häpäisykujalle ja taas samat koirat räksyttämässä.

5 tykkäystä