Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Kokonaista kaksi osaketta? Mikäköhän ihme juttu tämä on :smiley:

2 tykkäystä

Oli omat eväät mukana työpaikalla ja pisti säästyneet rahat kiinni työnantajaan.

57 tykkäystä

kyllä se Costco saisi tulla suomeenkin. mukavia hintoja ruotsissa:

image

21 tykkäystä

Salkussa euroviisufiilistä varmaan viikonlopun kunniaksi.

"Alanpas sijottammaan
Niinku cha cha cha
Ossaa pelkääkään tätä karhumarkkinaa
Niinku cha cha cha
Kun lattaan salkkuuni lissää turskaa vaan

Cha cha cha cha, turskaa"

image

14 tykkäystä

No eikä, tämähän piti tulla suomalaiselle sijoitusryhmälle :face_with_hand_over_mouth:

5 tykkäystä

@TervanKypsyttelija lla ilmeisesti orpo kytässä UPM:n negarin kanssa!:grin:

Mukavaa vkonloppua foorumille!

Nimenomaan huumorilla itse liikkenteessä. Hauskoja letkautuksia etenkin, kun ottaa nimimerkin huomioon. :facepunch:

Vissiin on tapahtunut väärinymmärryksiä. Ihan vilpittömästi luulin vain jakaneeni hauskan viestin ja luoda lisää hyvää mieltä. Taisin erehtyä. Pahoittelut.

4 tykkäystä

1 tykkäys

Palautin viestisi. :slight_smile:

Pahoittelut TervanKypsyttelijä, minä poistin viestin viesti. Sinulta Antti kysyi tuota ja sinä vastasit. Minun moka, anteeksi! :pray:

9 tykkäystä

Tässä olisi tuoren tulosviikkosummaus. :slight_smile:

Aiheet:
00:00 Aloitus
00:35 Markkinatilanne
06:25 S&P 500
11:45 Paypal
16:20 Palantir
19:48 Under Armour
22:34 AirBnB
25:14 Roblox
28:14 Disney
33:01 Unity
36:10 Beyond meat
37:32 Robin Hood
39:07 Krispy Kreme
41:40 Helsinkin pörssin tuloskausi

7 tykkäystä

Rankka pörssiviikko on hyvä nollata sijoitusaiheisella elokuvalla Money Monster joka löytyy tällä hetkellä Yle Areenasta. Elokuvassa George Clooney parodioi aika reippaasti Jim Crameria. Elokuvasta löytyy myös kaikki rahansa ohjelman vinkeillä hävittänyt tuulipuku sijoittaja. :grinning:

9 tykkäystä

Tai sitten ei. Tiedän kymmeniä ihmisitä, kenellä on koti, loma-asunto, kakkosasunto yms Venäjällä. Osalla edes puolison lisäksi muuta rajan takana. Hyvin kulkee vieläkin kuljetukset Helsingin keskustasta. Bussiliikennekin toimii kuulemma hienosti Kaikki ei ole ihan yksiselitteistä.

Epäilen, että YLE:kään osaa oikeasti sanoa minkälaisia viisuimeita mitätöity ja keneltä. Liikenne toimii kuulemma ihan normaalisti molempiin suuntiin ilman tarkempia kyselyitä.

1 tykkäys

Nyt kun MPW romahti seuraavan legin niin pakko todeta että jos parivuotta sitten raaka-aine ketju oli ajankohtaisin niin loppuvuoden osalta sitä voi olla REIT ketju. Toivottavasti ketjun aktiivit jaksaa kirjoitella näkemyksiään kun ainakin omat tuntosarvet on heränneet sektoria kohtaan. Riskikontraajana sitä huomioi aina ensin sentimentin ja verta alkaa pikkuhiljaa jo olemaan kaduilla :man_shrugging:t3:.

@Vodel1 joo sentimentti on aika kermainen🤌.

20 tykkäystä

@Pavel voisin melkein pari euroa pistää pantiksi (ja olenkin jo pistänyt :grin:) siitä, että reit-osaston kanssa ollaan aika lähellä max. pessimismiä sentimentin osalta ja sektoria lyödään suhteessa kovemmin, mitä finanssikriisissä. Vanhat haavat vissiin parantuneet huonosti sen osalta ja nyt vedetään samaan jamaan kurssit, vaikka todellisuudessa suurin osa firmoista porskuttelee menemään ihan hyvin ja osinkoleikkureiden jäljiltäkin ollaan edelleen yli 10-20v osinkoprosenttien. Cramerinkin mielestä koko sektori on strong sell, eli ostohousuja vaan prässiin :grin:

20 tykkäystä

@Kale-possu:n kirjoituksesta @Sijoittaja-alokas:aan upeasta säästäväisyydestä tuli mieleen tämä pätkä. Jotain huippuhetkiä tästä 8 minuutin videosta joka menee vaikka aamukahvin tai ilta-kaljan kanssa.

  • Kuivaa pyykkinsä autossa
  • Säilyttää vaatteita pakastimessa
  • Kääri asuntonsa / autonsa kulutuspinnat muoviin
  • Säästäväisuus johti myös avioeroon. Tässä kohtaa voi kysellä että menikö yli, koska avioero on kallista lystiä. 2 x kaksio maksaa huomattavasti enemmän kuin 1 x neljähuonetta ja keittiö.
11 tykkäystä

Tätä on varmasti ihmetelty ennenkin, mutta mitä on nuo Nokian sisäpiirin hankinnat kun määrät on esim Uitolla neljä ja joku toinen oli kokonaista kaksi osaketta. Liittyykö johonkin, että heidän täytyy hankkia joku tietty määrä saadakseen palkkioita? Mutta miksi määrät noin naurettavan pieniä?

Vastailetko itsellesi selluketjussa?

Kovasti puhutaan siitä että nykynuoret eivät saisi eläkettä. HS Vision haastattelemien asiantuntijoiden mukaan tämä kertoo siitä että ei ymmärretä kuinka eläkejärjestelmä toimii. Vaikeuksiin järjestelmä joutuu heidän mukaansa vain kaikkein kamalimmissa skenaarioissa, joissa tulee uusi 1990-luvun lamaa vastaava suurtyöttömyysjakso, syntyvyys romahtaa entisestään ja työperäinen maahanmuutto pysähtyy.

Maksumuurin takana.

5 tykkäystä

Tuskin täällä kenenkään tunteisiin menee anonyymit laskupovaukset, vaan se, että muuten suhteellisen laadukkasta foorumia pommitetaan tällaisilla oletettavasti humalassa heitetyillä “LASKEE AINAKIN 50%” -kommenteilla ja liputusuhriutumisella.

18 tykkäystä

Nyt kyllä pakko tulla korjaamaan tähän.

Analyytikko kysyi itse asiassa kyseiseltä henkilöltä veikkaustaan pohjista, ja liputus siis oli ihan turha. Alokas myös pahoitteli turhaa liputusta ja palautti viestin.

16 tykkäystä

Minulla ei ole tapana kannattaa umpisurkeita sanoituksia tekeviä artisteja, mutta jotenkin Käärijän show iskee meikäläiseenkin. Vaikuttaa kaiken lisäksi asialliselta kaverilta. Käärijä voittoon!

14 tykkäystä