Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Tässä jutussa esitellään suhteellisen arvokkaita kelloja. :sunglasses:

Omat lempparini olivat Patek Philippe Aquanaut Luce 5261R ja Vacheron Constantin Overseas Date. Rehellisesti sanottuna en ainakaan useimmiten erottaisi 50 euron kelloa kymppitonnien kellloista.

Silti sitä voisi ostaa jonkun kivan kellon, jolle voisi odottaa jonkinlaista arvonnousua. Pitäisköhän ostaa joku sellainen, kun sijotusvarallisuus nousee yli 100 000 euron. :thinking:

7 tykkäystä

Kiehtovaa!

Ite näin junttina kun katsoo noita niin ajattelee vain ettei noissa ole mitään, mitä ei 3D printteri ja halpa koneisto hoitaisi yhtä hyvin. :smiley: :tophat:

3 tykkäystä

Taas se tuli nähtyä, ei pärjää suomipoika maailmalla. Parempi olisi ehkä vetäytyä euroviisuista toistaiseksi, kun aina saa vain hävetä näitä tuloksia.

Jääkiekossakin näyttää että mm-tasolta olisi parempi siirtyä vaikka San Marinon kanssa pelaamaan puulaakisarjaa.

Ja katsotaan vain, niin Suomesta tulee varmasti ensimmäinen maa, joka erotetaan Natosta, varmaan hetimmiten kun Ruotsi sinne pääsee.

Pääsin vihdoin sisälle MAGA mielentilaan euroviisujen kisakatsomossa. Samat puheet löytyi illan aikana.

"Fake news. Euroviisu “eliitti” yrittää varastaa meiltä voiton! "
“Valta kuuluu kansalle!”
“Jury on lahjottu! Kilpailu on epärehellinen!”
"Juryn ajojahti! Poistakaa jury! "
“Seniili vanha mamma voitti!”
“Onko voittaja aineissa!?”
"Suomi oli todellinen voittaja. "
“Pitäis boikotoida koko roskaa”

Kannattaminen on helkutillista huumetta. Ei enää ikinä.

18 tykkäystä

“Powell antaa vaarallisen myrskyvaroituksen!”

“Aiaiai, kun Powell pääsee aivan liian vapaasti koronnosto paikkaan.”

“Nyt Powelin peli toimii kuin se kuuluisan entisen nuoren neidon ajatus!”

“Powell nostaa korkoja vaarallisesti yli keskialueen!”

“Uskotteko kotona! Korko on 7-0%!”

4 tykkäystä

Näissä kellojutuissa sitten tarkkana. Monet lähtivät kelloihin luvattujen tuottojen ja ”ilmaisten” lounaiden toivossa päämärkänä. Ostivat järkyttävällä preemiolla näitä yleislinjan uudenmallin kelloja ja siinä sitten lähtikin hinnat kohti msrp, niin kyllä kädet paloi äkkiä.

Oikeat löydöt varmaankin löytyvät yksityismyyjitä ja sitä kautta sitten riski esim. kopiosta kasvaa. Kopiokaan ei välttämättä ole se mikä voi työntää ostoksen alas kiellekkeeltä. Kellossa voi olla aitoja osia, mutta ne voivat olla eri vuosimallien / täysin eri mallien. Eli jos menet ostamaan jotain helmeä, niin on todella tärkeää, että siinä myös on ne helmeksi tekevät palat. Voi myös käydä niin, että koko kello on täysin mätsäävä ja juuri kuin pitää, mutta kellon taulu on hieman väärä ja maksaakin sen 10k€ tilauksena harvinaisuuden takia.

Jos kiikarissa on vaikka kolme eri kelloa, niin silloin kannattaa opetella erittäin hyvin kaikki tärkeät yksityiskohdat ja numerot kyseisistä. Tämäkin on vähän sellainen, että ei ihan hetkessä opi kukaan.

Tärkein varmaan sitten onkin se sääntö, että pysy kaukana Hubloteista.

11 tykkäystä

Kiitos erinomaisesta viestistäsi! :pray:

En ymmärrä kelloista mitään, vaikka kello tulisi todennäköisesti ikuiseen pitoon, niin kiva olisi silti saada arvonnousua, vaikka en pidä omalta osaltani sitä ollenkaan varma. Siitä olen varma kuitenkin etten noin muuten tee kellojen kanssa bisnestä tai rupea niiden kanssa sijoittelemaan.

Kuitenkin voisin kuvitella ostavani kellon enkä luonnollisesti halua maksaa siitä valtavasti ylihintaa… toki näin voi käydä varsinkin tällaiselle, joka ei kelloista tiedä.

Kelloneroa ei musta tule ja teen parhaani asioiden selvittämiseksi, jotta en tee megatyhmiä kauppoja. Hieman saanen apua parilta, jotka jotenkin tietää kelloista. Osaisitko sanoa, mistä löytäisin parhaiten ja laadukkainta tietoa kelloista suomeksi? Olen jotain toki googletellut ja muutamaa Face-ryhmää seurannut.

Kiitos vastauksesta jo etukäteen! :slight_smile:

1 tykkäys

Koko Suomi, kun Ruotsi voitti Käärijän… :scream:

2 tykkäystä

Kiitos ja ei mitään! En olisi odottanut tämän olleen ”erinomainen”, kun oikeasti vain söin ja selailin foorumia, jonka kautta sitten ajattelin kirjoittaa samalla nopean heiton tuohon sinun juttuun. Tässä taas huomaa sen, että itselle voi olla jokin juttu simppeli pätkä kirjoittaa ja toiselle auttavaa materiaalia.

Tämä on juuri se miten se kuulukin aloittaa. Se ostetaan itselle ja sellainen mistä tykkää. Se ei silti sivuuta sitä puolta, että kannattaa tehdä myös rahallisesti viisas valinta. Jos ostat itsellesi oikein mukavan ikikellon ja rakastat sitä täysin, niin ei silti olisi kiva myöhemmin tiedon karttuessa tajuta esim. jäätävää ylihintaa. Joillain se tieto voi sitten harmittaa niin paljon, että se siirtyy siihen kelloon ja vie osan nautintoa.

Parhain on aloittaa youtubesta. Porukka tekee ilmaiseksi mahtavia videoita ja sieltä oppii iltaisin nukkumaan menessä todella nopeasti jo perustietoa kellotaloista. Itselleni merkitsee kellossa juuri sen historia. Jos jollain kellomallilla on hieno menneisyys, niin se on jo todella iso kipinä uppoutua lisää. Yksi hyvä esimerkki voisi olla kaikkien tuntema Omega speedmaster.

Ei koskaan kannata asettaa itsellensä leimoja. Sijoittaminenkin tuntui aluksi älyttömän utopiselta touhulta kaikkine kaavoineen ja käppyröineen, mutta täällä sitä vain ollaan nyt :wink: Kelloissa ja vaikka viineissä on hieman sama. Ensin tuntuu todella vaikealta päästä hommaan sisään ja sitten onkin jo hypätty pää edellä hommaan.

Facebookit ja muut kelloryhmät on hyvä, jos nyt suomeksi vastavarten haluaa. Näissä ryhmissä on tietty se, että jotkut voivat olla todella auttavaisia ja toiset haukkuvat aloittelijan heti ovella. Kaikki foorumit eivät ole ihan yhtä hyväkäytöksisiä kuin tämä inderesin… Niissä myös omat FOMOttajansa / hypettäjänsä, niin kaikkea ei voi ottaa ihan totena. Juuri näitä luvattujen tuottojen ukkoja löytyy sieltäkin.

Tyhmät kaupat jo 90% mahdollisuudella vältät sillä, että löydät vaikka juuri sen kolme kivaa kelloa ja opettelet niistä hintatasoja ja muuta yleistä tietoa. Esim. jos kellokauppias tunkisi ison koon Cartieria ranteeseen, niin osaat tajuta siinä hetkessä, että ne eivät ole yhtä haluttuja ja he haluavat niistä ”eroon”.

Lisäys: Voisi vielä heittää yhden nopean ja tärkeän tiedon, josta ei usein puhuta. Jos löydät ja ostat itsellesi vaikka jonkun harvinaisen kellon, niin älä ikinä lähetä sitä kellomerkin omaan huoltoon / yksityisen pajalle ilman selviä säveliä siitä, että mitä tehdään ja mitä ei. Tuolla on esimerkiksi vanhat rouvat vieneet kuolleen miehensä kellon rolexille korjattavaksi ja he ovat esimerkiksi vaihtaneet alkuperäisen näytön ”kuluman” takia ja kello ei enää koskaan ole sama. Näissä pitää sopia aivan älyttömän tarkasti kaikki mitä haluaa ja mitä ei halua. Lopputulos voi muuten olla, että ”vähän kiilloiteltiin”.

Hauskaa harrastelua ja toivottavasti ”löytyy se oikea”.

14 tykkäystä

Sunnuntaiaamun pohdintoja lehtiä lukiessa. Yksi uutinen kertoo, että tonnin yllättävä lisälasku on nyt isolla osalle keskituloisista hankala paikka. Toinen lehti kertoo, että lentomatkailu alkaa olemaan 2019 vuoden tasolla ja kesän matkamyynti on vetänyt hyvin. Tässä kokonaisuudessa on selvästi jotain, mitä en ymmärrä.

23 tykkäystä

Kansa on puhunut, hienoa taktista äänestämistä kun Ruotsin solarium sai yleisöltä 0 pistettä, mutta tuomaristo lahjoitti kovimmalle kilpailijalle 12 pistettä. :angry:

Kärtsäri sai muuten muun maailman ääniä 10, Israel 12 ja leivänpaahdin vain 7. Ei yhtään hullumpi suoritus kun aina todettu ettei suomenkielellä voi pärjätä.

21 tykkäystä

Mietin eilen illalla, että olisipa kiva tehdä foorumin ketjujen perustamispäiviä ja viestimääriä käyttäen vertailu siihen, miten yhtiöketjujen perustamisesta kukin osake on perustamispäivästä saakka tuottanut verrattuna World TR ja onko paremmin tuottaneissa osakkeissa enemmän viestejä tai päinvastoin.

Junassa aloin näpyttelemään, mutta totesin perustamispäivien olevan niin lähellä toisiaan, ettei siitä kyllä saa mitään järkevää. Viestimääriä voisi kuitenkin tutkia, mutta niin hidas tämä junanetti, että jää minulta nyt tekemättä. Joku näppärä koodimies voisi tuon tehdä nopeammin kuin tällainen manuaalimies.

2 tykkäystä

Osa ilkeän Loreenin asettamista ansoista sentään urheasti väistettiin…

(tämä oli sitten vitsi :smiley: )

18 tykkäystä

Kestättekö lukea ChatGPT:n tulkintaa Mariannen makrosta: :partying_face: :laughing:

”Ja kyllä vaan, täällä taas Antero Mertaranta ja minun täytyy sanoa, että tämä on MAHTAVA uutinen kaikille teille siellä kuulokkeiden päässä! Inderesin raportti kertoo, että USA:n inflaatiotähdet ovat asettumassa PAREMPAAN ASEENTOON!

Ja nyt kiekko on jälleen jäähän heitetty, mutta minun täytyy sanoa, että tämä uutinen nostaa sykettä ja saa adrenaliinin virtaamaan. USA:n inflaatiopaineet ovat herättäneet huolta maailmanlaajuisesti, mutta nyt on näyttöä siitä, että tilanne voisi olla rauhoittumassa.

Inderesin analyytikot ovat nähneet merkkejä siitä, että inflaation kasvu olisi tasaantumassa. Ja tätä me kaikki olemme kaivanneet, sillä korkeat inflaatioluvut ovat voineet aiheuttaa epävarmuutta markkinoilla.

Ja nyt, kun jää on jälleen lyöty kiekkoon, muistakaa, että meidän on seurattava tilannetta tarkasti, sillä tämä kehitys voi vaikuttaa sijoitusmahdollisuuksiin ympäri maailmaa. Se oli Antero Mertaranta täältä radion puolelta, jossa tunne on aina vahvasti läsnä. Kiitos ja hyvää päivänjatkoa!

4 tykkäystä

Maga ei voittanut äänien kokonaismäärissäkään ja silloin kun voitti muuten, niin hävisi Hillarille äänien kokonais määrissä

Kääriälle näen tässä kisassa arvokkaampana yleisön suosio, vaikka se unohtuu ja voittaja jääkin viisu historiaan

1 tykkäys

Ovatkos nuo luksuskellomarkkinat kuinkakin likvidejä?

Jos vaikka menee sunnuntaiyönä siinä päivämäärärajan nurkilla Hakaniemen torilla ja ehdottaa vastaantulijalle, että tässä ois hyvä kello, vain 20 miljoonaa, niin paljonko massia sopii odottaa lompakkoonsa?

3 tykkäystä

Kannattaa huomioida että arvokellosijoittamisessa tekninen analyysi on sitten ihan eri juttu.

7 tykkäystä

Uuden pyyhkeen otin käyttöön ja sitten huomasin, ettei siinä ole ripustusteknistä osaa (eli niinkutsuttu ripustuslenkki) ollenkaan, josta sen saisi logistiseen koukkuun roikkumaan.

Ajattelin ensin että vaillinainen varustelutaso kyseessä.

Sitten tajusin että vikahan on siinä, etten omista pyyhekuivainta ( ja siihen kuuluvaa kartanoa) jolla pyyhkeen voisi säilyttää. Eli taas oli vika peilissä ja salkun koossa. Siispä sijoittaminen jatkukoon ainakin ensi viikon.

Hyvää loppuviikkoa kaikelle kansalke

7 tykkäystä

Elon Musk 2022

Twitter 2023 (Turkissa on vaalit ja Erdogan on kovilla)

Musk 2023

Jimmy Wales

Erdogan 2014

Access to Twitter was blocked on March 21 in the run-up to local elections last Sunday to stem a stream of leaked wiretapped recordings of senior officials that had appeared on the site, prompting Prime Minister Tayyip Erdogan to say he would “root out” the network.

Twitter 2014

With all announced bases for the access ban addressed, there are no legal grounds for the blocking of our service in Turkey. Furthermore, with positive developments today concerning judicial review of this disproportionate and illegal administrative act of access banning the whole of Twitter, we expect the government to restore access to Twitter immediately so that its citizens can continue an open online dialogue ahead of the elections to be held at the end of this week.

Mitä tekevät kaikki muut autoritaariset valtiot tästä eteenpäin? Seuraavat Erdoganin esimerkkiä. Free speech absolutist taipuu kuin vehnä tuulessa.

15 tykkäystä

Tämä ketju suljettiin automaattisesti sen saavutettua vastausten maksimimäärän 10000. Jatka keskustelua ketjussa Inderesin kahvihuone (Osa 7).