Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Uusin haastattelu on juuri julkaistu. :slight_smile:
:pizza:

Mukavan rentoa perjantaita kaikille!:slight_smile:

13 tykkäystä

En keksi yhtään syytä miksei sijoittajapuhelut tulisi / voisi olla avoimia kaikille. Sen ymmärrän että ihan keneltä tahansa ei voi kysymyksiä ottaa koska olen kerran esim ollut Elisan yhtiökokouksessa jossa piensijoittajat kyseli Mattilalta että milloin tulee 4G tähän ja tähän osoitteeseen. :grinning:

24 tykkäystä

HARVIA mainuttu:

"Noin puolessatoista vuodessa Harvian osakkeen arvo kahdeksankertaistui.

Jälkikäteen on helppo sanoa, että överiksi meni.

Harvian suurin omistaja, perheyhtiö Onvest, säilytti huuman keskellä kirkkaan katseen ja suhteellisuudentajun. Maria Toivasen vetämä yhtiö ilmoitti syyskuussa myyneensä Harviasta 8 prosentin osuuden eli valtaosan omistuksestaan. Onvest sai osakkeista 77 miljoonaa euroa."

10 tykkäystä

Applen vallihauta on ekosysteemi millä saadaan synkattua kaikki laitteet helposti toisiinsa ja puhelimen/laitteen päivitys uuteen on tehty todella vaivattomaksi. Laitteen vaihtamisen kynnys kasvaa isommaksi mitä pidempään on ollut asiakkaana ja mitä useampia laitteita omistaa (itse tuskin tulen merkkiä vaihtamaan).

Teslan vaihtaminen toiseen automerkkiin ei taas tuota kenellekkään mitään ongelmaa. Kilpailu kovenee joka vuosi ja muut merkit ottaa etumatkaa kiinni tai menevät teknisesti ohi.

Applen ei tarvitse olla teknisesti parempi että ihmiset jatkavat niiden käyttämistä toisin kun teslan.

Ps. En omista kumpaakaan yhtiötä

22 tykkäystä

2021 lopulla vaimoni on ompeli minulle karhu kolleget… Vähän nyt kyselin olisko sonni tai edes härkä kuosi ja saatavilla kangaskaupasta, että saisi 2023 vuodeksi kunnolliset osto housut, mutta ei sellaisia sonni kankaita kuulemma oikein ole, mutta perhana löysy taas jonkun söpön karhu kankaan, josta meinasi tehdä lapselle paidan…

Että ei ole merkit kauhean vahvat 2023 vuodellekaan…

Mistä saa tyylikkäitä härkä kankaita, saa vinkata :pray:

10 tykkäystä

Mitä ihmettä minä juuri luin :face_with_monocle: :sweat_smile:

17 tykkäystä

Alphab on niiin last season :stuck_out_tongue_closed_eyes:

79 tykkäystä

Kyllä on törkeää käydä kuvaamassa murhasta epäillyn 91v ihmisen kotia ja oikein videon kera laittaa uutinen lehteen. Teko mihin tämä ihminen on päätynyt on luultavasti itselleenkin kamala asia jonka taustalla voi olla oma sairastuminen vaikkapa muistisairauteen. Kyllä jokaisen koti pitäisi olla jo uhrien omaisten takia pyhä paikka mitä ei tuoda koko kansan tuijotettavaksi.

1 tykkäys

Tässä olisi sitten ihan toisen luokan anti. Osakkeita printataan kahdella kädellä enemmän kuin Powell printtasi dollareita. Reippaasti yli kaksi kertaa enemmän kuin yhtiön nykyinen osakemäärä (ja ei, kyse ei ole splittauksesta).

Saanko esitellä, kolmatta tai neljättä kertaa, Coala Life:

Diluutio olisi huomattavasti pienempi, jos markkinat arvostaisivat yhtiön aiemmassa 2-3 eurossa. Mikä “hauskinta”, annista 75% jo ennaltamerkitty, eli anti mennee läpi. Voinkin kuvitella päässäni yhtiön johdon sanovan markkinoille/omistajille: “Mitäs sössitte kurssin alas, siitäs saitte” :smiley:
(Itsekin omistaja, onneksi miniseurantapositiolla, koska lupasin itselleni pitää tätä yhtiötä “ikuisuuteen” sen mielenkiinnon vuoksi (ja oman treidaussössimiseni takia)

1 tykkäys

Nyt on kovaa settiä.

@Antti_Luiro, @Joni_Gronqvist ja @Frans-Mikael_Rostedt juttelivat IT-palvelusektorista. :slight_smile:

Inderesin seurannassa ovat:
Tietoevry, Vincit, Gofore, Witted, Siili Solutions, Digia, Loihde, Solteq, Innofactor, Netum, Digital Workforce ja Nixu

Aiheet:
00:00 Aloitus 01:50
IT-palveluyhtiöt
07:10 Kasvu ja kannattavuus
16:49 Sektorin kunto
20:16 Q3’22
24:07 Hyvä yhtiö sektorilla
32:10 Markkinamuutos
40:00 Kilpailuedut
46:15 Vuosi 2023
51:50 Yritysjärjestelyt
59:19 Arvostustasot ja riskit
01:06:20 TietoEvry
01:10:05 Vincit
01:12:43 Gofore
01:16:46 Witted
01:18:49 Siili Solutions
01:21:50 Digia
01:23:43 Loihde
01:28:03 Solteq
01:31:01 Innofactor
01:32:25 Netum
01:35:12 Digital Workforce
01:38:55 Nixu
01:40:40 Yhteenveto

11 tykkäystä

Tämä aihe on ollut jälleen viime aikoina pinnalla. :smiley:

32 tykkäystä

Jos yhtään lohduttaa, niin tiedoksi että Kauppalehden kirjastohinta on noussut paljon paljon enemmän. Ei enää tule Kauppalehti monen kunnan tai kaupungin kirjastoon. Näin kertoi Juurikille kirjastotäti.

2 tykkäystä

Itse kuulun tähän ikä haarukkaan ja voin sanoa että esim ruuan laitossa jos tarvitsen reseptiä/inspiraatiota käytän Tiktokkia Google sijaan. Haulla ”pasta carbonara” Google antaa Valion, Pirkan yms ns. Suomalaisia reseptejä kun taas Tiktokista tulee kymmeniä italialaisten tekemiä carbonaaroja reseptin ja videon kanssa.

Muuten asioiden hakemiseen en ole Tiktokkia käyttänyt (vielä😈).

8 tykkäystä

image
Tulevaisuudessa

16 tykkäystä

Nyt olisi Harvian omistajille (ja miksei muillekin saunaosaajille) tarjolla oma arvomerkki Varustelekasta. Saunamajurin lisäksi löytyy Saunaklonkku.

5765963a1c31ce1270

19 tykkäystä

Juho Toratti on tehnyt jutun Sijoittaja.fihin isoista kansainvälisistä yhtiöistä ja siitä, miten ne ovat menestyneet. Jutun lukee muutamissa minuuteissa.

Kymmenen parhaiten tuottaneen mega-cap osakkeen joukosta jopa kuusi on energiasektorin yhtiöitä: Exxon Mobil, Conocophillips, Equinor, Chevron, Shell ja Totalenergies.

3 tykkäystä

Harvan salkussa… mutta onneksi kuitenkin.

1 tykkäys

Jos taas väärän otsikon alle menee niin Alokas korjannee…
Kaikille palstalaisille parasta toivon tulevaan Jouluun ja tulevaan vuoteeen. Ollaanhan ihmisiä toisillemme.

Hyvää Joulua.

11 tykkäystä

Ihan oikeaan paikkaan laitoit, fiksuja sanoja. :slight_smile:

Kiitos toivotuksista ja mukavaa joulua Sulle!

1 tykkäys