Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Meillä avokado on ollut aamiaisella paahtoleivän päällä jo vuosia. Sitä en tiedä mitä muut tekevät.

Meillä ei ole niin tiukkaa että pitäisi avokadojen hankkimista ryhtyä vähentämään. Melko pieni osa ruokakuluja se on. Kiinteä korko asuntolainassa, kaukolämmöllä lämpiävä kerrostaloasunto ja siedettävän hintainen kiinteä sähkö auttavat meitä onneksi paljon.

1 tykkäys

No, ihan varmuuden vuoksi laitan tähän liudan näitä edullisempia samppanjoita, joita on ihan tutkittu ja sieltä on löytynytkin ihan helmi vaihtoehto, joka varmasti sopii foorumilaisille ja varmaan Susannallekin Krug 1928 sijasta näin YTD lukujen ollessa n. -50%. Ensi vuonna palataan toki sitten tuohon standardiin juomaan. :wink:

3 tykkäystä

Viitannet toiseen kokoomusedustajaan Laura Rätyyn, ja kuuluisaan kommenttiinsa “Kuinka moni suomalainen löytää itsensä ryhmästä, joka tienaa alle 2 100 euroa tai 2 600 euroa?”. Kosken suorin rahansäästötokaisu köyhyyttä koskien on tainnut olla, että ruokaa voi laittaa itse eikä käydä ravintoloissa.

2 tykkäystä

Hyvää pohdintaa, ihan totta. Onhan se HKI-TRE on Suomen tärkein raideväli että ymmärtää panostuksen.

Toisaalta myös lisäplussana (tähän kuvitteelliseen Lahti-Oulu väliin) yhtäkkiä Lahdesta pääsisi jopa järkevämmin pohjoiseen helpottaen hivenen myös HKI-TRE väliä. Yhtäkkiä esimerkiksi Jyväskylään ja Ouluun olisikin lyhyempi reitti.

… Joka toki olisi todella kallis, kuten useampi jo hyvin kommentoikin että välillä on jumalattomasti vesistöjä sun muuta. Mutta ehkäpä joskus joku tuonsuuntainen juttu voisi ollakkin hyvä, konkreettinen pykälä kehittämään Suomea kokonaisuudessaan ja vähentämään päästöjä.

Fantasiaa siis, mutta kiva mutustella joskus mitä optioita voisi olla.

2 tykkäystä

Tällä hetkellä ärsyttää toimittajien lempipuuha eli Ovechkenin varjolla hyvesignalointi. Kaverin vastenmieliset mielipiteet ovat olleet tiedossa jo pitkään, mutta nyt tuntuu että jokainen itseään toimittajaksi kutsuva hörhö julkaisee jonkun artikkelin, jossa haukutaan Yhdyvaltoja moraalittomuudesta, NHL:ää ahneusta ja ladotaan kaikkea millä saadaan oma sädekehää kirkkaamaksi.

Todetaan nyt se tosi asia, että tavallista amerikkalaista ei kiinnosta Ukrainan karmea tilanne yhtään. Tilanne on suurimmilla osalle täysin merkityksetön. Sota jossain kaukana Euroopassa ketä kiinnostaa? No ennen kuin nostamme itsemme taas tavallisen amerikkalaisen yläpuolelle, niin Jemenissä on käyty jo vuosia veristä sisällissotaa. Eikä ketään tavallista suomalaista se kiinnosta. Kadulla kansalaisilta kysyttäessä tuskin edes 20% tietäisi missä Jemen sijaitsee. Tavalliselle amerikkalaiselle Jemenin sisällissota ja Putinin hyökkäyssota ovat yhtä samanarvoisia eli täysin mitättömiä pieniä yksityskohtia maailman menossa.

Ja todettakoon, että minua kuvottaa nähdä sitä Ovechkenin naamaa. Mutta vielä enemmän kuvottaa se, että joku onnettoman surkea toimittaja käyttää toisen kuvottovuutta oman sädekehänsä kiilottamiseen ja hyvepisteiden keruuseen. Saatanan pelkurit ja pellet.

4 tykkäystä

Harvian pyyhettä odotellessa voi tilata Sandels pyyhkeen, näkyi mainoksessa vielä OLVI15 koodilla saavan alennuksen. Sauna ja Sandels yhteen soppii illalla mennään hikikoppiin :beers:

6 tykkäystä

Ehdottomasti kivoja pohdintoja ja kiva harrastus näiden infrahankkeiden pohdiskelut ja suunnitelmiin perehtymiset! Tässä vielä mutustelun tueksi Keski-Suomen liiton taannoinen selvitys:

6 tykkäystä

Ooooooo, kiitokset rapsan jaosta! :slight_smile:

1 tykkäys

Tässä lähes yhtä hyvä säästö-vinkki köyhille

25 tykkäystä

Arkipäivä käytössä Möet ja Taittinger ovat erittäin onnistuineita ja muutaman euron kalliimpia kuin nuo. Yhtä ”hehkutettua” alennus samppanjaa ostin eikä sillä kuravedellä voisi huuhdella edes ulkohuussia.

En ymmärrä tälläistä ”Pakko olla luksusta mutta ei oo ihan vara, niin ostetaan pirkka samppanjaa” juttua.

Mut ne piirtää kellä on liituu.

8 tykkäystä

Enpäs ees muistanu että toden totta, vähän isompi lätäkköhän tuolla Lahti-JKL välillä on ja täynnään luonnonsuojelualueita. :smiley:

1 tykkäys

Susanna Koski ei ole tuollaisia vinkkejä antanut. Säästäminen ja sijoittaminen on silti varma tie pois köyhyydestä. Haasteena vain on juurikin tuo säästämisen vaikeus. Sijoittaminen on tunnetusti helppoa.

Jos aloittaisi nollasta, säästäisi joka kuukausi 100 euroa ja sijoittaisi sen Helsingin pörssiin olisi 40 vuoden jälkeen 159 000 euroa säästöjä. Laskemassa oletuksena 7,7% vuosituotto (OMXPI 1999-2021 osingot huomioiden), 30% pääomatulovero, kuluja ei huomioitu.

10 kuukausisäästöllä päätyisi 15 953 euron sijoitusvarallisuuteen ja 630 euron säästöllä miljoonaan euroon, mikä aiemman kahvihuonekyselyn mukaan on tavoitteena suurimmalla osalla vastannesta foorumisteista. Inderesin kahvihuone (Osa 6) - #1323 käyttäjältä RahatonMies

3 tykkäystä

Eiköhän tän junaradan voi vetää tunneliin samalla vaivalla kun Helsinki - Tallinna rataa duunataan.

1 tykkäys

Tallinnasta saa halvemmalla työvoimaa, pihkanat kehä kolmosen ulkopuoliset (varmaan kaikki on saamelaisia) vaatii kuitenkin samaa palkkaa. Viinaki maksaa saman verran ellei jopa enemmän. :grin:

1 tykkäys

“Floridassa pakkasasteita, eihän tällaista vuosittain tapahdu” – meteorologi selittää Yhdysvaltain poikkeuksellisen lumimyrskyn mitkä yhtiöt hyötyy tästä pinnanmuotojen tasaisuudesta? Mitä siis longiin?

Kun koronasulut alkoivat olin vakituisessa toimessa eräässä kaupungin liikelaitoksessa. Meidät lomautettiin kolmeksi kuukaudeksi, koska kotona esti laitokseni toiminnan täysin. Kaupunki tarjosi korvaavia töitä puisto-osastolla. Minähän menin, vaikka siitä lystistä pitikin muutama satanen kuussa maksaakin ansiosidonnaiseen verrattuna (en ole kovin häävi rahan kanssa :sweat_smile:).

Työ oli rehellistä risusavottaa. Pajujen ja vesakoiden parturointia ja harvennushakkuita kaupungin puistometsissä. Työnantaja osti minulle ensimmäisenä päivänä 500€:lla henkilökohtaisia työvaatteita ja suojaimia. Palkka oli 12,5€/h, tähän päälle vaarallisen- ja raskaan työn lisiä silloin, kun työkohteet niihin oikeuttavat. Töitä oli tiukasti 38,5h/viikko. Päivässä tuli 30000 askelta, painoa tippui 4 kiloa eikä ylitöitä saanut tehdä koskaan. Ikinä ennen en myöskään ole päässyt töistä yhtä rentoutuneena kuin tuolloin, ei paljoa tarvinnut miettiä.

Muutamaankin kertaan vitsailtiin, että ei olisi uskonut Susanna Kosken tai kenenkään muunkaan kokoomuslaisen ehdottavan näin hyvää ratkaisua työttömyyteen :joy:

22 tykkäystä

Nyt lähtee Messin muotokuva halvalla:

1 tykkäys

Halvalla🤣 tolla hinnalla saa ihan nimimiesten ja naisienkin teoksia… mutta ihan hieno työ…

Jos itse arvioisin niin olisi max tonnin molemmin puolin arvio. Sille ei lasketa arvoa kauanko maalausta nyhertää…

https://m.tori.fi/vi/106896453.htm

4 tykkäystä

Täällä ollaan kovasti ratoja rakentamassa, vaikka noin kymmenen miljardin verokertymästä ei riitä rahaa edes nykyinfran ylläpitoon. Korjausvelka kasvaa ja kasvaa ja kasvaa…

Ei tuolla periferiassa kohta edes asu enää ketään. Meillä on parhaimmillaankin rataosuus, jota valtio tukee rahallisesti ja VR silti kitisee jatkuvasti, etteikö tämän ja tämän reitin voisi nyt lakkauttaa. Siis vähän kuten lentoasemien osalta.

Ehkä jokin taloudellisesti hyvin merkittävä teollinen klusteri tietyllä alueella olisi ainoa järkevä syy perustella investointia

3 tykkäystä

Juu juu valtion budjetista ehdittiin jo varata muutama kymmenen miljardia. Rane oli sitä mieltä että ois näppärä jos samalla junalla pääsis Ruotsiin niin lisätään raideleveyttä. Kippurassa räkätettiin että otetaan siten vaikka koulutuksesta pois.

5 tykkäystä