Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Itse myös kohta vuoden tehnyt 80 % työaikaa ja tyytyväinen ollut. Huonona puolena on se, että täytyy ehkä hieman tehokkaammin tehdä työt. Ongelmana saattaa olla jollain, että samat työt pitäisi tehdä, mutta vaan 80 % työajalla. Palkka toki laskee, mutta kelan tuen ja veroprosentin pieneneminen huomioiden niin nettovaikutus ei kuitenkaan ole 20% pienempi palkka.
Keväällä jään vielä hoitamaan pienempää muksua kotio ennen kuin menee päiväkotiin vasta kolme vuotiaana. Ai että odotan tätä aikaa :grin: Kerkiää niitä töitä tosiaan myöhemminkin tekemään.

13 tykkäystä

Kim eri teillä kuin Martin. Muurin takana. Mutta asiaa.

”Entisenä ekonomistina ja analyytikkona tiedän, että ekstrapolointitaipumus on näiden ammattikuntien perisynti. Oletetaan että kaikki jatkuu ennallaan. Käännekohdat jäävät silloin havaitsematta.”

5 tykkäystä

Tässä saattaa olla perää. Oma salkku kävi pohjilla 19.10.2022, jonka jälkeen ollut hyvin hapuilevaa nousua muutama prosenttiyksikkö kuukaudessa, mutta reilun 2kk aikana siitä on jo kuitenkin noustu. Kysytään foorumin parviälyltä. Mikäli useimpien pohjat on ollut jo ennen Joulukuuta, voisi se olla merkkinä siitä, että noususuhdanne voi olla pikkuhiljaa alkamassa.

Milloin salkkusi oli pohjilla viimeisen 12kk aikana?

  • Tammikuu 2022
  • Helmikuu 2022
  • Maaliskuu 2022
  • Huhtikuu 2022
  • Toukokuu 2022
  • Kesäkuu 2022
  • Heinäkuu 2022
  • Elokuu 2022
  • Syyskuu 2022
  • Lokakuu 2022
  • Marraskuu 2022
  • Joulukuu 2022
  • Tammikuu 2023

0 äänestäjää

19 tykkäystä

Jos oikein haluaa vielä optimoida, niin päivähoitomaksuissakin säästää kun ei ota täysiä tunteja.

2 tykkäystä

Jokohan muuten ruumisarkkuja saa älytoiminnoilla varustettuna,varmaan menis kaupaksi USA:ssa,siellä niitä hörhöjä piisaa.

:smiley:

Kieltämättä Varttien peruskivenä toimiva usko fundamentteihin, kasvu ja pääoman tuotto osakkeiden ajurina, vapaa kassavirta, makrotekijät kuten mainitsemasi inflaatio, tai likviditeetti tai valtava muuttuja väestörakenne, ovat harmaita ja väsyneitä aiheita ja pitäisi remontoida koko konsepti vastaamaan 2020-luvun näkökulmia.

27 tykkäystä

Ilo ollut omistaa Suomi-osakkeita n. 40% painolla viime kuukausina, järkyttävää raketointia päivästä toiseen. Harmi toki, että mallisalkkua myötäilevä OST häviää joka päivä omxhgi:lle ja Nordnet nälvii siitä aina heti etusivulla :smiling_face_with_tear: Pitää vaihtaa vertailuindeksi varmaan. Teksisi mieli laittaa viimeisetkin rovot kiinni suomi-indeksiin, mutta alkaa tulla jo vähän olo että turha näitä enää on ostaa kun +80% voitolla, härkämarkkinat ja soft landingit saatana.

26 tykkäystä

Kasvavissa määrin on julkisuudessa eri alojen tunnettuuksia, jotka ymmärtävät talousasioiden päälle.

– Ymmärrän ikäisekseni ja tällä kokemuksella jo melko paljon metsätaloudesta. Aika paljon tulee talousasioita ja markkinoita seurattua, Hyvärinen kertoo.

Sitten hän lisää, ettei nyt sentään ole mikään meklarijuppi tai kryptokeisari.

– Ihan perus tuulipukukansaa olen, kuten muutkin suomalaiset.

Onkohan Perttu jo täällä keskuudessamme? :thinking:

18 tykkäystä

Aivan käsittämätön kyllä tuo Talouselämän mainos. Varmastikin yritetty jotain veitsenterällä keikkuvaa sarkasmia, mutta silti pitäisi jotain rajaa olla tässä mainosten huomiohakuisuudessakin.

Kovinkin uraohjus ja pölyttyneen mieskuvan kannattaja ymmärtää viimeistään vanhemmalla iällä, että niiden omien lasten kanssa vietetylle ajalle jos jollekin on saanut korkoa korolle -ilmiön kun molempia vanhempiaan tarvitsevasta lapsesta on kasvanut tervepäinen ihmisen alku ja vanhemmat ovat saaneet nauttia siitä ohikiitävästä, ainutkertaisesta hetkestä kun lapsi on pieni. Sitä ei saa takaisin, mutta niitä sähköposteja ehtii kyllä lähettelemään myöhemminkin.

34 tykkäystä

Kannatan remonttia. Jos otat mallia toisista miten ne on tehnyt niin lyhennät vaan puoleen keston :sweat_smile:

3 tykkäystä

Ylläpidolle tiedoksi että haluan profiiliini selvennyksen ‘Meklarijuppi ja kryptokeisari’ :point_up:

29 tykkäystä

Onko luvallista kutsua kusetusmarkkinoiksi niitä jotka nousee, kun niiden ei pitäisi?

Arvioin tämän orastavan ongelman omassa sijoitusstrategiassani juuri viikko sitten, että peruspessimistinä en löydä enää mitään ostettavaa.

6 tykkäystä

Ehkäpä thomas on tänään palaillut lomilta sorvin ääreen ja huomiseksi saadaan päivitettyä näkemystä. :man_shrugging:

Taitaa olla vakio ettei lomien aikaan tule kuin vierailevan analyytikon kommentteja yms…

3 tykkäystä

Mitä mieltä Inderesin käyttäjät on opintolainan kertaluontoisesta maksamisesta nyt kun opintolainojen korot ovat nousseet 0-> 3.5% (osalla, kuten minulla). Pääomaa pitäisi irroittaa osakkeista ja rahastoista paljon, jotta maksaminen onnistuisi.

7 tykkäystä

Siis tämä, niin vahvasti. Itse nautin myös samaa hoitovapaata (nelipäiväinen viikko) ja se yksi vapaa lähes 2v muksun kanssa on tuhat kertaa enemmän, kuin mitä työpaikalla on mulle tarjota. En edes vertaisi aikaa, jonka saan olla lapseni kanssa joihinkin työtehtäviin: työt häviää aina, 100-0.

Jos joku leikkii mieluummin työpaikallansa sähköpostivastaajaa, kuin on lapsensa kanssa kotosalla, suosittelen vahvasti spärdärin käyttöä. Sillä välttyy ikävät maksut lapseen liittyen, sekä ei tartte heräillä öisin huolehtimaan (viitaten talouselämän juttuun) :slight_smile:

25 tykkäystä

Inflaatio syö lainaa pois vauhdikkaasti. Itse harkitsisin kertaluonteista maksamista ainoastaan, jos inflaatio laskisi takaisin 2-4 prosentin haarukkaan ja korot pysyisivät nykytasolla tai nousisivat. Oman kokemuksen mukaan pääomaa ei kannata irtisanoa töistänsä, kuin vasta pakon edessä.

13 tykkäystä

Ota lyhennysvapaata tai neuvottele kk-erä itselle sopivaksi. Koko lainaa en itse maksaisi kerralla pois, ellei sitten raha vain seiso pankkitilillä.

Ylläpidolle kiitokset! :smiling_face_with_three_hearts: :smiling_face_with_three_hearts: :smiling_face_with_three_hearts:

34 tykkäystä

Pikainen otos 214 äänestäjän jälkeen alkaa näyttämään siltä, että lähes 2/3, tai 65% äänestäjistä on kokenut pohjakosketuksen Syys-Lokakuun aikana. Marraskuu oli hiljaisempi ja Joulukuussa taas tärähti, voisiko olla Cryptoista johtuvaa tuskaa?

Anyway, tällaisen epätieteellisen ja epämaantieteellisen metodin kautta ennustan, että pohjat on takana ja tästä aukeaa nousukausi. :raised_hands: :+1:

3 tykkäystä

Inflaatio ei taida syödä lainaa, vaan palkkainflaatio tekisi tätä (tai ennemminkin palkkojen nousut), joka on tainnut ainakin toistaiseksi olla varsin maltillista verrattuna inflaatio tasoon?

Jos on 30keur lainaa, sen takaisin maksua helpottaa se, onko palkka 3000 vai 3600 euroa - eikä niinkään se maksaako kilo banaaneja euron vai 2.

Pitkässä juoksussa kuitenkin inflaation ja palkkakehityksen luulisi olevan samalla tasolla(?).

33 tykkäystä