Inderesin kahvihuone (Osa 6)

CLrUk6kXAAA5oUA

Jos hyvästä tasosta puhutaan niin lähdetään liikkeelle oikeista mittakaavoista. Olihan tuo 90-luvun olympia hyvällä tasolla, kun viimeisimmän kisan Top 3 olisi hädin tuskin päässyt edes kympin sakkiin sen tasoilla

Ronnie 98 oli yksi omista suosikeistani. Gyno vähän häiritsi kokonaisuutta, mutta se korjattiiin myöhemmin

6 tykkäystä

Tähän on pakko todeta, että tuossa joku aika sitten, kun treenaaminen vähän jäi ja oma massa alkoi olla tuon saman 140kg, niin kyllä se oli vielä paljon brutaalimpaa massaa… :wink:

No nyt taas vähän välillä salille päässyt, niin paino jo vähän alle 130kg. Silloin joskus nuorena huippukunnossa ollessani paino oli noin 108kg, joten ihan ei neuvolan vaa’alla silloinkaan punnittu. Nyt olisi tavoitteena alkaa vähän aktiivisemmin treenaamaan ja ainakin 120kg:n kieppeille olisi mukava päästä. Sali siis ollut aina vain mukava harrastus, tavoitteet oli joukkuelajissa nuorena ja edelleen tulee joskus höntsäiltyä silloin kuin vain suinkin ehtii. Vapaa-aika kun on kortilla, niin salitreeni on hyvää nollausta ja lisäksi salille voi mennä melkein milloin vaan, kunhan vaan ottaa itseään niskasta kiinni ja vie sinne salille…

14 tykkäystä

Omistajayhteistyöjärjestelyt saivat aikaiseksi foorumin Stockmann-ketjun nimen muutoksen.

Kauppalehden keskusteluissa nimimerkki “Voittoon” lanseerasi saman lausahduksen erittäin myönteisesti menneen Q1/2022-osaripäivänä 29.4. viime vuonna ja on sen jälkeen lopettanut viestinsä samalla tavalla. (Kävin huvikseni katsomassa, mistä viestistä lausahdus lähti liikkeelle.)

2 tykkäystä

Hah valitettavasti turkkilaisella ylösnousulla ei kasvateta hauista. On tosin liki vastuutonta treenata turkkilaista niin kauan kun Turkki ei ratifioi Suomea. :stuck_out_tongue:

Huomaa kyllä tämän kuinka amerikkalaisuus on vallannut Suomen jo kauan sit. :smile: Sellainen hauska keksintö kun kahvakuula on tullut yllätys yllätys Venäjältä. Jotkut maajussit käyttivät ennen vanhaan kahvakuulan näköistä traktorin tms työkoneen “vastapainoa” kuntonsa ylläpitämiseen ja näin kahvakuula sai alkunsa. Se saavutti Euroopan kuntosalipiireissä suurta suosiota kunnes koitti 60-luku ja Schwarzenegger kavereineen toi yleisön tietoisuuteen levypainot ja kaiketi koko kehonrakennuksen nykyisenä muotoaan. Onneksi kahvakuulat ovat tehneet mitä ilmeisimmin jonkinlaisen comebackin.

Mikä itsellä nostattaa punttia eniten? Kun katselee jotain vanhoja pätkiä missä neukku jääkiekkoilijat “tanssivat” painojen kanssa tehden syväkyykkyjä Anatoli Tarasovin, kaikkein merkittävimmän jääkiekkovalmentajan, johdolla (Tarasov oli oikeasti tanssija). Siinä on sitä jotakin. Siis sehän mullisti koko jääkiekon.

11 tykkäystä

Aint nothing but a peanut…

1 tykkäys

Kun alle kolmevuotiasta muksua hoidetaan kotona ja talouden tulot jäävät tasolle, jossa kela maksaa hoitolisää, niin osa kunnista maksaa tuon päälle vielä kuntalisää. Ehtona tuohon on, että kotiin jäävällä vanhemmalla on vakituinen työpaikka johon palata.

Ihan puhdasti kilpailuahan tuo on lapsiperheistä ja hyvä niin. Kovimmat tarjoavat ilmaista päivähoitoa sekä ihan suoraa rahaa syntyvästä lapsesta.

2 tykkäystä

Laiton systeemi, joka syrjii osaa vanhemmista. Olisi parempi unohtaa tuo perustuslain vastainen vakityön edellytys.

Nyt torille!

Suomi mainittu, eikun se taisikin olla taas vaan Juurikki tai Juurikin joku, ei älyä.

“Kymmenen eniten ääniä saanutta sanaa ovat kaikki peräisin valmiilta listalta, mutta äänestäjillä oli myös mahdollisuus ehdottaa omaa sanaa. Jokerivastausten joukossa paljon ääniä keräsivät muun muassa sanat dinneri , jaksuhali , juurikin , perkele , syöpä , rääkätä-verbin muoto rääkkääkään , kieliopillisesti virheellinen enään , sekä sana ketä silloin, kun pitäisi sanoa kuka.”

Me naiset: Suomen kielen rumin sana on nyt valittu – suomalaisten inhokki paljastui, eikä se ole edes rivo: ”Aivan sietämätön sana”

5 tykkäystä

Itse pidän kanssa Tarasovia yhtenä merkittävimpänä jääkiekon kehittäjänä. Hänen tapa valmentaa soisi olla nykyään enemmän käytössä, vaikka hitaasti siihen suuntaan on käännytty. Bob Johnsos joka johti Pittsburghin 90-91 Stanley Cup voittoon oli kanssa valmentaja jonka kanssa pelaajat viihtyivät ja onnistuivat. Nykyisistä valmentajista en osaa enään sanoa, kun seuraaminen on jäänyt aika vähälle.

2 tykkäystä

Nyky-Venäjästä on tullut epäinhimillinen ja ruma – ja missikisat olivat viime vuosituhannen tuote.

Sekä Venäjän suuruuden että missikisojen aika on lopullisesti mennyttä. Ja hyvä niin.

23 tykkäystä

Ja joku jos kyseenalaistaa Venäjän osallistumista, niin olet rasisti ja sodanlietsoja.

HNNNGH.

Pitää käydä lyömässä seinään.

10 tykkäystä

Jos nyt palaa sekunniksi bodausaiheeseen, niin Arnoldhan oli ”on the sauce”. Silloin kultaisena aikana kaikki oli, mutta se ei ollut todellakaan yhtä avointa kuin nykyään. Kun uusi aine todettiin toimivaksi, niin sana kiersi ja löytyi varmasti siellä jossain goldsin pukkarissa useammalta sen jälkeen syklistä. Sitten on näitä tapauksia, kun jotkut olivat melkein puoliksi ”narkkareita” hormonien lisäksi.

Nykypäivänä nuo aineet ovat avoimemmassa ja turvallisemmassa käytössä ammattitasolla. Silti 90% käyttäjistä on melkein tavallisia Matteja salilla ja eivät edes näytä käyttävänsä. Esim. Britanniassa on näissä ihan ”kriisi” menossa, kun kymmenen tusinasta paikallisella salilla piikittää kotona.

Silti joku oma läheinenkin voi olla nykyään teston käyttäjä. Nimittäin trt (testosterone replacement therapy) on melko laajasti miehillä maailmassa käytössä. Vanhempana saattaa tasot laskea normaalia enemmän ja tästä imbalansista tulee ongelmia. Tasojen ylläpito auttaa miehellä ihan jo pääkopan sisällä jaksamisen puolesta.

15 tykkäystä

Suomi on totisesti hyväuskoisten sinisilmien hölmölä, ei tarvitse kuin vilkaista artikkelia piiritystilanteesta Juupajoella kun sama hörhö on artikkelin mukaan aikonut räjäyttää itsensä 2021 mutta Suomessa onnistut! Never stop the madness :flushed:

Toinen mitä ihmettelen suu auki kun saman lehden (HS) artikkelissa ihmetellään miksi vain 1:3000 on edennyt jääkiekossa miljonääriksi. Jeesus, Joosef ja Maria :cry:

1 tykkäys

Onkos tuolla teston korvaushoidolla minkälaisia pitkän aikavälin terveysvaikutuksia todettu? Todettiinhan estregeenin korvaushoidollakin suotuisia vaikutuksia, mutta haitat ilmenivät sitten vähän myöhemmin.

2 tykkäystä

TRT hoitoon pääseminen on suomessa erittäin vaikeaa, viiterajat ovat melkein kuin 13v tytöllä, yritä siinä sit miehenä pärjätä jos tärkein mieshormoni on vain vähän yli teinitytön. Täällä kun ei hoideta ihmisen terveyttä vain sairauksia. Aivan sama kuinka “perseestä” elämälaatu olisi mutta viiterajat ei alitu niin no can do sanoo suomilekuri. Muualla maailmassa tämäkin on paremmin.

Tunnen muutamia jotka vihdoin pitkien prosessien jälkeen ovat TRT hoitoon päässyt ja ei voi kuin ihmetellä kuinka ison positiivisen muutoksen tuo on aiheuttanut. Tuntuu että heille paistaa aurinko marraskuussakin.

24 tykkäystä

No siis en ole ammattilainen, mutta kuunnellut ammattilaisilta juttua tästä aiheesta muuten vain kiinnostuneena.

Näissähän on todella yksilöllistä, kun käytetään joko tuohon tai bodarin syklin jälkeen. Onko sinulla herkkyyksiä tiettyihin asioihin, tai onko vaikka uniapneaa sairastava jne. jne. Sitten siinnä saatetaan myös käyttää muita aineita sivuvaikutuksien estoon.

Jotkut aloittavat 20v tuon joko kehon vajaatuotannosta, tai että on mennyt sähläämään aineilla ja ”tuhonnut” oman kehonsa hormonibalanssin nuorena. Siinnä kohtaa varmaan puhutaan aivan eri vaikutuksista kuin vaikka 55v aloittaneella.

Voi löytyä aknelle aroille ihossa ongelmia, voi uniapneaa sairastavalle tulla ongelmia hieman aikasempien päälle ja sitten voi olla ilmeisesti aktivoitua syövällistä tai ei syövällistä kasvua eturauhasessa. Nämä varmasti liikkuvat prosentuaalisesti aika paljon vakavuusasteelta.

Mutta kovat aknelääkkeetkin voivat rasittaa sisäelimiä ja aiheuttaa vaikka nivelkipua, niin voiko sitten kumpaa pitää pahempana, kun toisella voidaan ”pelastaa henkilön elämä”.

Kuten @Wallet_Nahlroos tuossa puhui, niin tuon trt:n saaminen Suomessa on jankkaamista. Lääkärit saattavat ihan loppuun asti vängätä, että kokeile elämäntavat ja uni korjata, niin katsellaan sitten. Ai käytät alkoholia? No eipäs anneta vielä. Ja jos sitten itkukurkussa saatkin ne, niin voi olla aivan naurettavan kokoinen annos.

Tästä miehet ovatkin sitten päättänyt ottaa omiin käsiin asian ja hakeneet ammattibodaajilta ns. trt:n käytön ohjeet ”valmennuksen” tapaan ja hankkivat käsiinsä nuo aineet. Tuossakin hankinnassa sinänsä se helppoa, kun teston tekeminen on ilmeisesti melko simppeliä. Usein jotkin toiset aineet hämymarkkinoilla saattaakin olla testosteronia toisen sijaan juuri tämän helpon saatavuuden takia.

En nää itse tässä mitään pahaa, jos teet sen turvallisesti omin nokin. Joillakin on ollut niinkin vakavaa, että on johtanut viimeiseksi itsetuhoisuuteen, kun yleinen jaksaminen, petipuuhat kotona, elämässä ilo ja motivaatio on poissa.

Jokainen trt:n käyttäjä on varmasti punninnut hyödyt ja haitat. Jos elämäsi ajautuu tuon takia karille, niin onko sivuvaikutukset silloin pahemmat?

(Niin ja unohdin lisätä, että tuo hoito tulee varmasti kehittymään tulevaisuudessa entisestään esim. sukupuolivaihdoksien ja niihin käytettyjen hoitojen takia.)

18 tykkäystä

Tietysti on syytä mainita näissä omin päin hormooneja-keskusteluissa, että kasvuhormonien väärinkäytöllä on moni tuhonnut elämänsä. Niiden liiallisen käytön sivuvaikutukset kun kulkevat erektio-ongelmista väkivaltaisuuteen ja impulssikontrollin puutteeseen. Siihen päälle sitten sydänkohtauksen ja verenpaineongelmat.

9 tykkäystä

Tottakai. Itse puhuin miesten pienen testosteroniannoksen käytöstä vastuullisella ohjeistuksella, lääkärikäynnillä ja tietyn väliajoin tehtävillä verikokeilla. Ei mitää takapajulan Pekalta kuultua juttua.

Bodaritason ainekäytössä usein viilataan 10 vuotta elämästä pois. Ellei joskus enemmänkin. Trt:n fiksua itsekäyttöä ei silti kuuluu argumentoida tai demonisoida toisilla aineongelmilla. Pelkkiä kasvuhormoneja on joka lähtöön ja Permormance enhancing drugs / PED on aika laaja kattaus avata.

8 tykkäystä

Tuoteportfolio lienee eri.
Nyt muistuu mieleen miksi 4 lapsen jälkeen sijoittaminen alkoi vähän vanhempana :thinking:

1 tykkäys

Tarasov on kiinnostava hahmo jääkiekon historiassa. Kanadalaiset muistuttavat aina Tarasovin ottaneen vaikutteita kanadalaiselta Lloyd Percivalilta ja kirjastaan The Hockey Handbook. Tästä Percivalin ja Tarasovin yhteydestä oli juttua myös Jouni Niemisen NHL-kolumneissa. Muistelisin, että NHL:ssä Percivalia pidettiin yliopistonörttinä eikä mies saanut töitä NHL-joukkueista ja vasta viimeisinä elinvuosinaan sai tunnustusta Kanadassa.

Tarasov omaksui Percivalin ajatuksia ympärivuotisesta kuntoharjoittelusta ja kuivaharjoittelusta kaukalon ulkopuolella. Samat opit kuin Nummisen Kalevilla ja Korven Ranella, kun Tapparaa nostettiin 80-luvun menestykseen Pyynikin portaissa. Kuivaharjoittelu eli laukominen levyltä taisi olla Pekka Marjamäen lämärinkin salaisuus.

YLE Areenasta löytyy muuten tunnin dokumentti, jossa käsitellään NL:n punakoneen kehittymistä. Päähenkilönä on Fetisov, mutta äänessä on myös Tarasov 7-17 minuutin kohdalla.

5 tykkäystä