Inderesin kahvihuone (Osa 6)

En tiennyt mistä kuva tarkallleen on. Intian vuoristot kyllä sopisivat. Mutta tiesin että kuvassa olevat ihmiset näyttivät Intialaisilta joten valinta oli todella helppo.

Edit: Vanhana kiipeilijänä kallion kivityyppi viittasi myös enemmän Himalajan vuoristoon.

8 tykkäystä

Varmaan juu asian tietäneet ovat päätelleet ihmisistä. Kuvassa oleva rakennus varmaan myös ohjasi ihmisiä veikkaamaan suosituinta Japania.

En itsekään olisi arvannut. Hyvä te!

2 tykkäystä

En tiedä mistä päin Intiaa Padma on, mutta olisiko tässä selitys kun ei osta vai ostaako vai onko sekin vaan niin jäässä.

36 tykkäystä

Mullakin meni Intia-veikkaus oikein. Päättelyt tapahtui näin: Aili ei laittaisi oikeaa vastausta ensimmäisten eikä viimeisten joukkoon. Vastaus ei myöskään voisi olla mikään tylsä helposti arvattava maa (esim. Suomi, Kanada). Intia sopi profiililtaan hyvin ja oli maantieteellisestikin mahdollinen + eksoottinen kohde tällaiselle.

Ja kaiken tämän “loistavan” päättelyketjunkin jälkeen on todennäköistä että mikään näistä “päättelyistä” ei johtanut luotettavasti oikeaan tulokseen, vaan kyse oli täysin tuurista. Samanlaisia johtopäätöksiä teemme myös sijoittamisessa. Jos kurssi nousee, päättelemme että olemme neroja koska ajattelimme näin ja näin. Todellisuudessa, harvoin asiat näin menevät.

52 tykkäystä

Meillä taitaa olla vähän erikokoiset ruudut. Minä pystyn sijoittamaan kuvan ihmiset lähinnä pohjois- ja etelänavan välille.

8 tykkäystä

On yhdenlaisia laatuyhtiöitä ja sitten toisenlaisia laatuyhtiöitä. :kissing_heart:

Kamuxin viimeisin myynnin tilannekuva (tiedotteesta):

Kamuxin käytettyjen autojen kysyntä supistui neljännellä vuosineljänneksellä odotettua merkittävästi voimakkaammin kaikissa toimintamaissa. Kysynnän supistumisen taustalla on Ukrainan sodasta ja sen aiheuttamista vaikutuksista […]

27 tykkäystä

Näin jälkikäteen tosiaan täytyy ihmetellä Kamuxin hypetystä, tosiaan tuo taloudellinen raportointi heillä täysin ala-arvoista viime hetken tulosvaroituksineen. Myyntiluvut päivä- ja myymälätasolla kuitenkin hyvin tiedossa, kehuihan Kalliokoski aikanaan ne aina tsekkaavansa. Sitten tulee, kuten @ljkangas mainitsi Keskon kaltainen laatuyhtiö, joka kuukausittain raportoi myyntiluvuistaan. Siitä huolimatta, että bisnes on huomattavasti monisäikeisempää kuin Kamuxin yhteen tuotekategoriaan keskittyminen. Fiskars kuuluu myös näihin sijoittajaystävällisiin firmoihin, kertoivat ennakkotietoina jo viime viikolla vuoden 2022 tuloksen ja myös liikevaihdon, jälkimmäisestä ei edes ollut ohjeistusta, mutta huomasivat, että analyytikot yliarvioivat sen.

Onko sitten Kamuxin suosioon yhtenä syynä se, että tuotteet kiinnostavat kovasti 30-40-vuotiaita miesoletettuja, jotka ovat tälläkin foorumilla enemmistönä!? Luultavasti tästä ryhmästä löytyy ne innokkaimmat renkaanpotkijat. Ottakaa tämä kommentti hieman huumorilla, vaikka @Masse :n tyyliin voisi todeta, että siinä piilee ehkä totuuden siemen🙂

31 tykkäystä

Ja useammat alat odottavat kunnes Teknologia- ja teollisuus saavat ratkaisunsa. Taisi Pam ja Pro-liitto sanoa että eivät tee mitään ratkaisuja kunnes näkevät edellä mainitun ratkaisun.

1 tykkäys

Nojuu, sekin vielä plussaa Keskossa, että talousraportointi ja tiedottaminen on erinomaisella tasolla. Mutta ennen kaikkea halusin kehaista Keskoa aivan erinomaisesta suorittamisesta. Jotain tekevät oikein, kun autot käyvät hyvin kaupaksi. Usein tietysti hyvä tekeminen heijastuu laaja-alaisesti yrityksestä - ja päin vastoin.

Arvasitte jo varmaan, kumpaa näistä omistan :joy:.

3 tykkäystä

Hyvää huomenta!

Kuvataan @Ville_Kivinen kanssa tällä viikolla vuoden ensimmäinen ja historian toinen jakso Jatkoilla Ruoholahdessa -sarjaan. Vieraaksi saadaan tällä kertaa rakas kollegamme @Verneri_Pulkkinen.

Jakson yhtenä osiona on luvassa viime jaksostakin tuttu Mini-ROAST. Tällä kertaa Verneri joutuu roastaajan paikalta roastattavaksi, joten toivoisimme teiltä kinkkisiä kysymyksiä Vernerille. Mitä pahempia, sitä parempi!

Kysymyksiä voi laittaa anonyymisti tämän Google Forms -lomakkeen kautta. Jos haluat nimesi/nimimerkkisi mukaan videolle, voit laittaa kysymyksen yksityisviestillä mulle tai Villelle.

Kiitos jo etukäteen :slightly_smiling_face:

34 tykkäystä

Tämä paikannus kuvan perusteella on itse asiassa joillekkin jopa harrastus. Olen sitä itesekin muutaman kerran pelannut.

Expertit saavat kuvan perusteella hyvällä varmuudella 100km sisälle arvauksen alle sekunnissa.

6 tykkäystä

Varmaan johtuu siitäkin, Tuote on tuuttu monelle ja herättä paljon tunnetta puolesta ja vastaan.

Kun lukee Auto vaurastumisen jarruna palstaa, jossa samat henkilöt ovat läsnä, niin monella on selvästi taivaspaikka jo varma ihan autoilun perusteella :sweat_smile:

2 tykkäystä

Turbo pieristä tälle niin kuin internetissä sanotaan. Olipa harvinaisen hyvin ja suoraan kirjoitettu kolumni. Nauratti ainakin minua.

7 tykkäystä

Keskohan on konsernitasolla varsin laadukas yhtiö, nytkin saatu tiristettyä autokauppa palttiarallaa 2v sitten ollelle tasolle joulukuussa, vaikka koko vuosi ei ollutkaan suuri menestys.

Itse taas pidän kamuxin taloudellisesta raportoinnista todella paljon, harvoilta saman kokoluokan yhtiöiltä tulee yhtä spesifiä dataa? Nykyinen johto toki suullisessa kommentoinnissaan liian varovaista, jos vertaa vaikka tulevan TJn nykyiseen avoimuuteen - saa nähdä kumpi linja jatkaa TJ vaihdoksen myötä.

10 tykkäystä

Joskus täällä juteltiin vihreästä teräksestä ja alla olisi HS:n juttu siitä mm. SSAB:n johtajaa on haastateltu. Ei maksumuuria.

SSAB aikoo puolestaan kääntää terästehtaansa Luulajassa ja Raahessa fossiilittoman teräksen tuotantoon. Yhtiö on perustanut energiayhtiö Vattenfallin ja kaivosyhtiö LKAB:n kanssa yhteisyrityksen nimeltä Hybrit, jolla on pilottilaitos Luulajassa.

Yhtiön investoinnit tehtaisiinsa vihreän teräksen takia nousevat noin neljään miljardiin euroon. Raahen osuus on noin kaksi miljardia euroa, Lindqvist sanoo.

8 tykkäystä

Wau, aika hyvin tiesin (arvasin) :smile:

1 tykkäys

Onneksi olkoon merkkipäivän johdosta!

Saitko pitkänkin kakun?

16 tykkäystä

Im In Jail And Loving It GIF - Im In Jail And Loving It Prisoner GIFs|262.5x208.80681818181816

24 tykkäystä

GeoGuessr on kyllä veikeä peli. Joskus 2020 pelasin ja sainpa jopa pari kierrosta melkein täydellisiä tuloksia (ilman aikarajaa). Hämäävintä oli kerran kun tuli ihan sattumalta lähtöpaikaksi ensin käytännössä “takapiha” ja heti perään seuraavana jotain 500 m päästä edellisen asunnon huudeilta :smiley:

4 tykkäystä

@Emma_Kuusinen avasi omaa työpäiväänsä vuosi takaperin (oletan että menee yhteisötiimin alle):

9 tykkäystä