Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Erikoista, että minun nopeuteni vaikuttaa sinun palkkaasi.

4 tykkäystä

Kannattaa muistaa, että myös aika monen karhun veikkaukset ja ennustukset ovat menneet viime vuosina pieleen. Myös täällä foorumilla :wink:

Hyvä olla nöyryyttä kummassakin leirissä. Kannattaa olla varautunut sekä positiivisiin että negatiivisiin skenaarioihin. Markkina tuntuu olevan enemmän posin puolella tällä hetkellä, mutta vuoden 2021 “this time it’s different”-positiivisuus on sentään kuopattu.

Lisäys: @Pohjolan_Eka lla oli muuten pari erinomaista viestiä tässä ketjussa aiemmin. Jos joltain meni ohi, niin kannattaa ehdottomasti käydä lukemassa. Olen miettinyt viime aikoina paljon samoja asioita sijoittajan ajankäytöstä, mutta jälleen P1 kiteytti asian paljon paremmin kuin olisin itse osannut.

13 tykkäystä

Kiitos paljon! Kyllä tuo oli hyvä tsemppiviesti ja tuossa on paljon hyvää juttua tosiaan “tavis-sijoittajille”, mutta miksei muillekin. :slight_smile:

On tosiaan kiinnostavaa lukea toisten “tavis-sijoittajien” ajatuksia ja saada hyviä sekä ymmärrettäviä ajatuksia + vinkkejä omaan sijoitustoimintaan. On helpompi samaistuakin toisten juttuihin ja tarinoihin, kun on jokseenkin samanlaisessa tilanteessa.

2 tykkäystä

Sotkamo Silver tiedotti tiistaina, että yhtiön hallitus on päättänyt merkintäoikeusannista ja suunnatusta osakeannista vahvistaakseen yhtiön taloudellista asemaa. Anneilla on tarkoitus kerätä alustavasti noin 5 MEUR:n bruttovarat ennen transaktiokuluja. Kerättäviä varoja yhtiön on tarkoitus käyttää sen käyttöpääoman vahvistamiseen.

En ole tehnyt silver-analyysiäni, mutta selkärankareaktionakin tulee mieleeni, että miten se menikään se sananlasku… Mitä se olikaan, mitä piti heittää huonon rahan perään…

Ei se näköjään ole helppoa aina isommillakaan pojilla pitää hyvistä periaatteista kiinni.

2 tykkäystä

Ei kaupassa saa 2500euroa/kk. Cittarit ja Prismat pitää osa-aikaisina melkein kaikki ja about 20h-30h/viikko/naama. Tuo on yhtä kuin nälkäkuolema, saa vain ihailla ruokavuoria työssään. Mä en ole tätä koskaan käsittänyt… Joku osastonhoitaja millä täydet tunnit niin saa 2500e/kk. kaupan alalla on sekä huonot työajat että palkkaus.

21 tykkäystä

Muistakaahan lainan lyhentäjät että tämä ei sitten ole järin joustava ratkaisu. Jos korot laskevat takaisin 1-2 % välille niin “tuotto” on sitten sitä ja rahoja ei niin vain irroiteta takaisin osakemarkkinoille.

9 tykkäystä

Jos on osa-aikainen työntekijä ja tunnit ovat korkeintaan 80% alan enimmäistyöajasta, niin on oikeutettu soviteltuun päivärahaan.

Kaupan ala on käyttänyt tätä hyväkseen vuosia ellei vuosikymmeniä.

12 tykkäystä

Eli tuohonkin peilaten, vajaa 2000 euroa on kesätyöntekijälle erittäin hyvä palkka.

6 tykkäystä

Samaa ihmetellyt; mikä ruokakaupan toiminnasta tekee niin vaikeasti ennustettavaa, että kokoaikaisten vakituisten työntekijöiden sijaan palkataan jatkuvasti osa-aikaisia määräaikaisilla sopimuksilla.

Samansuuntaista ilmiötä olen nähnyt myös paljon puhutulla varhaiskasvatusalalla. Työntekijöistä on jatkuvasti huutava pula, ja sijaisuuksia otetaan tekemään melkein millaisella koulutuksella hyvänsä. Kuitenkin vakituisia työpaikkoja tulee avoimeksi harvoin. Mikä estää palkkaamasta vakituiseksi kiertäviä sijaisia, jotka tuuraisivat tarpeen mukaan siellä missä tarvitaan, kun tuuraustarve on ilmeisen kroonista.

21 tykkäystä

Ihan vertailun vuoksi laitan oman viime kuun palkkatietoni vartailtavaksi.Taustaksi se että helmikuun 19.päivä tulee 34 vuotta täyteen samalla kunta-alalla ja teen 50 % työaikaa,kaikki mahdolliset lisät mukana mitä voin saada.Elikkä työaikani on n.20 tuntia per viikko.Edellinen tilinauha kertoo verotettavaksi ansioksi 1.565,84 € josta jäi käteen 1289,08 €. Tällä työkokemuksella tuntuu tuo kyllä ihan kohtuulliselta palkalta Lidlistä vaikkakin tuossa esimerkissä oli 30 tuntia viikossa.Nuoren työmoraalin kannalta ei liian pientä palkkaa kannata kyllä maksaa eikä taas liian suurtakaan ettei tunnu liian helpolta rahan saaminen,siinäpä sitä on taiteilua.Eipä tuo oma palkkakaan häävi oo ollut milloinkaan mutta eletyksi on tullut,nyt vain terveys reistannut pitkän aikaa moneltakin osin.

24 tykkäystä

Somessa leviää video mistä näkyy että Suomessa tuotettuja kurkkuja myydään Puolassa reilusti yli puolet halvemmalla mitä Suomessa.

Toinen mielenkiintoinen huomio uutisesta on K- ja S-ryhmän sama kilohinta kotimaiselle kurkulle (jonka en vihjaa liittyvän kartelliin). Osuipa nyt vain silmään.

16 tykkäystä

Don’t mess with @Pohjolan_Eka
image

44 tykkäystä

Onkohan tää kohta blummalla?

DUELL SHARES DOWN 13,74% AS A FINNISH INVESTOR DUELS INDERES ANALYST ON INTERNET FORUM

55 tykkäystä

Lisää unelmasalkku-uutisia kauppalehdessä

21 tykkäystä

Kiinnostaisi tietää kuinka paljon inflaatio on aiheuttanut pienille firmoille ihan käytännön ongelmia. Itse parinkymmenen työntekijän rakennusfirmassa töissä ja tilinpäätös saatiin tänään alustavasti tehtyä. Rakennustarvikkeiden hinnat nousivat 2022 jokatoinen kuukausi ja hintojen päivittäminen järjestelmään olisi pitänyt tapahtua automaattisesti, kuitenkin ilmeisesti jo kesällä joku oli alkanut huomaamaan ettei kaikki ole aivan kunnossa, mutta asiaa ei sen tarkemmin tutkittu. Nyt sitten kävi ilmi, että firma on myynyt tavaraa tappiolla yli 200 000 euron edestä.

10 tykkäystä

“FIRST NORTH STOCK DUELL DEMOLISHED AFTER INDERES FORUM ARMCHAIR ANALYST NORTH_FIRST BASHES THE COMPANY”

46 tykkäystä

HS 16.1

HS 18.1

On tämä mielenkiintoista :smiley:

63 tykkäystä

Ai perhana, joudutaan luopumaan puolesta miljoonasta suomalaisesta. :expressionless: Nyt alkaa olla kallista sähkönsiirtoa…

image

24 tykkäystä

Alkaa olla mittaristo luokkaa USA.

My electricity bill has gone trough the roof. I went from 100 units of Freedom to Bugers to 50 pounds of ammuntion to 12 acre of land

5 tykkäystä

Se olis taas negari Osta-suosituksen puljuun… ei ole helppoa…
image

23 tykkäystä