Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Matkakulut ainakin… Ehkä hotellikulutkin jos matka yhtiökokoukseen on tarpeeksi pitkä ja hotellimajoitus perusteltua.

Tämäköhän se pätee:

  • saa vähentää
    ”vakaassa tulonhankkimistarkoituksessa uhratut menot”:thinking:

Näköjään poistunut tuokin… Itse olen ne kyllä tyrkkinyt veroilmoitukseen.

Ja toisaalla(Pörs-Säätiön vero-opas 2022):

“Matkakulut pörssiyhtiön yhtiökokoukseen eivät ole vähennyskelpoisia menoja.”

Eli ehdottamasti juu-ei-ehkä-suattaapi olla :confounded::grinning:

Mitä silmäni näkevätkään! Iloinen veronmaksaja kyselemässä verovähennysvinkkejä :stuck_out_tongue:? Onko Juurikin tili kaapattu?

23 tykkäystä

kuva

En ole selvästi ainoa hullu joka miettinyt vastavirtaan uimista. Show must go on.

9 tykkäystä

Iloinen veronmaksaja edelleen, mutta ei nyt sentään liioitella. Reilu peli riittää. :innocent:

2 tykkäystä

Mulle on jotenkin outo käsite, että verotuksesta voidaan Suomessa puhua mistään reiluudesta. Itse käytän termiä “lakisääteinen”…sisältää pientä hampaiden kiristelyä… mutta reilua ei missään nimessä.

18 tykkäystä

Ja oli meitä hurjia muitakin. Sharevillestä kilahti ilmoitus jo heti pörssin auettua :man_shrugging:t3:

1 tykkäys

Jos tällä hetkellä kertoimet mielestäsi siedettävällä tasolla ja näkymät hyvät, niin osta pois. Pitkällä tähtäimellä on turha yrittää ajoittaa pohjia vaan ostaa sitten mieluummin vaikka lisää jos tulee vielä parempi paikka.

Itselleni yritän hokea että menneisyydestä ei ole mitään väliä, sillä vain tulevat kassavirrat ratkaisevat.

7 tykkäystä

Seinäkadulla on vanha viisaus

”Seksi vie ja Daxi tuo”

Tänään Daxi ei ainakaan ole tuomassa mitään. -0.08% samalla kun Seppo -1%. Vaikee tämä shorttikortin peluu.

3 tykkäystä

Jälkijunassa FED tässäkin…

4 tykkäystä

Pirun kusetusmarkkinat kun kaikki positiiviset uutiset on negatiivisia.

16 tykkäystä

JPow yskäisee niin S&P 500 sukeltaa.

22 tykkäystä

Ottiatuota, voisittekos vähän valaista, että mikä tässä nyt olikaan ongelma, jos korkeakouluopiskelija tekee töitä opintojen ohella?

Kultaisella kasarilla ainoa ongelma ainakin meikäläisen näkövinkkelistä oli, että kun töistä sai ainakin nörttihommissa ihan kunnolla rahaa, niin aika moni jäi sitten kokoaikaisesti töihin, eikä koskaan saanut minkäänlaista tutkintoa valmiiksi. Tai ainakin oli aikamoista viivettä. Ei ole kuin viitisen vuotta, kun eräs opiskelukaveri sieltä kasarilta bygasi kandin kasaan töiden ohella. Että on virallisesti pätevä työhönsä. Olin valmistujaisjuhlassa ainoa opiskelukaveri niiltä kaukaisilta menneisyyden vuosilta. Kovin olivat nuoria ne kaikki muut, ja paikalle tulleet opettajatkin. Mutta fiksuja olivat.

2 tykkäystä

Nyt on ollut kyllä sen verran ankaraa ja vakavaa sisäpiiritiedon väärinkäyttöä että repesin ääneen :sweat_smile:

“Kun Lemminkäisen kurssi nousi kolme päivää ostosten jälkeen, pankkiirin isä ja puoliso saivat laskennallisesti kymmenien prosenttien myyntivoiton. Syyttäjän laskelman mukaan isä sai kaupoissa rikoshyötyä noin 1 500 euroa ja puoliso sai reilut 600 euroa.”

Ei uskois että on edes resursseja noin turhanpäivisiä sisäpiirikauppoja tutkia. Hyvähän tietysti että niitä tutkitaan isoissa summissa mutta nyt kyllä nauratti :smile:

24 tykkäystä

J. Powell puhuu kerrankin asiaa. Respect. :face_with_monocle:

24 tykkäystä

Se, että päätoimisen opiskelun lisäksi liian monen täytyy käydä töissä tullakseen toimeen.

Siinä ei ole mitään vikaa, jos pystyy käymään töissä ja tarttuu tilaisuuteen. Ei ole ikinä ollut vikaa, ei tule koskaan olemaan vikaa. Omaa oppimista ja urakehitystä edistävät harjoittelut ja oman alan työpaikat ovat hyvinkin plussamerkkinen tapa käyttää aikaa. On toki todella alakohtaista, että miten työnteko on mahdollista opintojen aikana. Omalla alalla (opettaja) tilanne oli siitä hyvä, että sijaisten tarve ei lopu maailmasta ikinä ja töihin pääsi hyvinkin sujuvasti ja joustavasti. Muiden aloista en kommentoi, kun en tiedä. Sen sijaan veikkaan, että neljässä vuosikymmenessä tilanteet ovat eläneet alalla kuin alalla.

Siinä sen sijaan on vikaa, että moni joutuu tekemään täysipäiväisen opiskelun ohella töitä saadakseen rahat riittämään edes jonkinlaisiin perustarpeisiin. Valtio kun ei tuota turvaa anna, vaan selvitäkseen pitää ottaa velkaa jos rahat loppuvat tililtä. Siinä sitten moni pääsee tasapainottelemaan toimeentulon ja opintojen etenemisen välillä.

Jotain voisi sanoa myös siitä, että valtiolla on vahva tahtotila saattaa yhä useampi kansalainen korkeakouluun ja sieltä ajoissa valmiiksi, mutta tämä ei mitenkään näy resursseissa joilla tavoitteeseen pääsyä tuetaan. Tuo ei toisaalta ole kovinkaan paljoa yksilön ongelma, joten siihen ei tarvinne mennä tässä sen enempää.

12 tykkäystä

Itsekin jouduin opiskelemaan lainan turvin, ja korkotaso oli silloin nykyistä huomattavasti korkeampi. Sen vuoksi huolehdin tiukasta ja tuloksellisesta opiskelutahdista eli maisteriopinnot valmiiksi alle kolmessa vuodessa. Eipä ollut välttämättä kovin hauskaa ja huoletonta opiskelijaelämää, ja kesäkin siinä välissä töissä. Joskus täytyy ihmetellä tätä loputonta kitinää tukien puutteesta.

14 tykkäystä

Käyttäjän virheitä se laskinkaan ei pysty oikomaan, sillä 200€ maksavan tuotteen alviton hinta on 161,29€ eikä suinkaan 152€. Kaava menee seuraavasti h = vh*(1+a), jossa h on tuotteen hinta, vh on “veroton” hinta ja a on sovellettava arvonlisäverokanta.

Oikea hinta saadaan pyöritettyä ulos →
vh = h / (1+a)
= 200 / 1,24
= 161,29€

21 tykkäystä