Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Aika moni Nassen pieni kasvuyhtiö otti takkiin 90% kurssihuipuista viime vuonna. Nyt osa samoista yhtiöistä ottaa vähän takaisin päin. Eli ne jotka laittaa 50% ytd:tä on todennäköisesti vielä 12kk tuotoissa aika railakkaasti edelleen pakkasella. “Hype-yhtiöissä” mennään kovaa molempiin suuntiin.

8 tykkäystä

Tässä varsin esimerkki Modulightista, kun sopi tuohon 50% YTD.

Suurin osa yhtiöön sijoittaneista on varmasti vielä tukevasti pakkasella.

11 tykkäystä

Uuden automallin valmistus Uudessakaupungissa loppui lähes valonnopeudella.

5 tykkäystä

Tuo 14 kyllä kuulostaa tosi isolta määrältä, jos viikoittain noin törpöttelisi :flushed:

Milläs tavalla tuo Qt-ketjun meemi tuo lisäarvoa keskusteluun?

Muutamat kirjoittelijat täällä foorumilla tykkäävät käyttää sanontaa “odottelen vastaustasi”. Tätä ilmaisua käytetään usein jonkun töykeän one-linerin tai passiivis-aggressiivisen viestin yhteydessä, esimerkiksi niin, että kirjoitetaan toiselle kettuileva viesti ja lopetetaan viesti muka-nerokkaasti tuohon lausuhdukseen “odottelen vastaustasi”.

Jotta en henkilökohtaisesti näkisi punaista näistä viesteistä kuvittelen aina mielessäni tällaisen kirjoittelijan baariin, jossa kirjoittelija omaa luotaantyöntävän fyysisen habituksen, lähestyy vastaikkaista sukupuolta, esittää soidinriittinsä ja kysyy vastapuolta jatkoille. Vastapuoli ei esitä minkäänlaista kiinnostusta, johon tämä sankari jatkaa “odottelen vastaustasi”.

57 tykkäystä

Taidat viitata foorumin ehkä toksisimpaan ketjuun, eli Teslaan. Itse luen tätä ketjua vain sen tarjoaman huumoriarvon takia, niin siinä mielessä kaikenlaiset hupiukot ovat ihan ok. :smiley:

2 tykkäystä

Eikös tämä ollut se auto, johon tulee aurinkopaneelit Valoelta?

EDIT: Vähän eri auto, mutta sama tehdas.

Tuohon en osaa vastata.

Näitä uutisia kun lukee niin on kyllä onni ettei Valmet Automotive saanut listautumistaan maaliin. Kurssikäyrä mukailisi tällä hetkellä varmasti tuota ylempänä näkyvää Modulightin käyrää. :smiley:

3 tykkäystä

Lunalovers Joker GIF - Lunalovers Joker The Joker - Discover & Share GIFs

5 tykkäystä

Vieläkö Ugissa valmistetaan muuten mersuja? Muistan lyöneeni siitä joskus vetoa, ettei niitä valmistettaisi enää ajankohtana X, panos oli viskipullo… Ajankohtaa X pitänee kaivaa jostain kalenterista :smiley:

*Stuart Dunbar on kirjoittanut ennustamisen vaikeudesta ja siitä, miten on tavallaan helpompi nähdä 10 vuoden päähän kuin 12 kuukauden päähän. *

Vaikka se tuntuu hullulta, on paljon helpompaa esittää varmoja väitteitä siitä, mitä seuraavan kymmenen vuoden aikana tapahtuu kuin seuraavan 12 kuukauden aikana. Jo nyt voimme nähdä teknologian ja liiketoimintamallien kehityspolkuja, jotka väistämättä syrjäyttävät nykyiset käytännöt seuraavan vuosikymmenen aikana.

4 tykkäystä

Kyllä, GLC:n valmistus päätettiin mallisarjan päivityksen yhteydessä mutta tuotantolinjat muutetaan AMG GT-mallin valmistukseen joka alkaa loppuvuodesta. Ja A-sarjaa valmistetaan oletettavasti 2025 saakka.

3 tykkäystä

Yleensähän eri ketjuissa on kirjoittelijoista 90% bulleja ja tämähän on ihan normaalia. Olen itse hyvin karhu esim Injeqin suhteen mutta käytän aikani mielummin yhtiöihin joissa minulla on rahaakin pelissä. Teslan ketjussa hämmentää se miten paljon bearit on valmiita käyttämään aikaa sellaisen yrityksen ketjussa jossa ei ole edes rahaa kiinni(en usko näistä kovinkaan monen olevan shorttina). Yleensähän tämä rikastuttaa keskustelua mutta kun on kyseessä Tesla niin öhöm… :smiley: Selvää on ainakin että Tesla jos joku herättää ihmisissä tunteita.

10 tykkäystä

Jos sun X>10, niin sulla on vielä mahdollisuuksia, Mesujen kokoaminen alkoi 2013

Hyvä muistutus hajautuksesta. Se korostuu, mitä pidempi aikahorisontti on.

Tässä on takana se seikka, että iso osa pörssiyhtiöistä tuottaa huonosti, mörnii tai menee nurin. Voittajat on harvassa, mutta ne selittää indeksitasolla suuren osan kaikista tuotoista.

49 tykkäystä

Nyt on hyvät ohjeet. Näillä et voi epäonnistua! :grin:

51 tykkäystä
  1. steppi on aika kriittinen tuossa prosessissa miljooniin, sekä hitusen hankala toistaa. Mutta ihan kelpo ohjeita… :upside_down_face:
9 tykkäystä

Piti oikein hieraista silmiä, kun katselin tuottoprosentteja vuodesta 2020 ja vertailin, mikä osake on tuottanut eniten.

Se ei ole Revenio, jota ostin toukokuussa 2020.

Eikä liioin Fortum, joka päätyi salkkuun syvimmässä koronadipissä.

Eikä tietenkään Neste, jota ostin kesäkuussa 2020.

Missään nimessä se ei ole maaliskuussa 2020 ongittu Wärtsilä.

Vaikka voisi toisin kuvitella, se ei myöskään ole Marimekko, jota sipasin tammikuussa 2020.

Se on nimittäin NORDEA, jota tarttui haaviin tammikuussa 2020 hieman reilu 7e:n osakekohtaiseen hintaan, jolloin kurssinousuksi saadaan 47%. :smile: Tässä välissä on kaiken maailman bumtsibumit vetäneet yli 100% ja palanneet aina asemalle. En edes ottanut tähän vertailuun huomioon osinkoa, mutta sitähän Nordea maksaa melko ruhtinaallisesti, joten…

54 tykkäystä