Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Oi oi…! Piti laittaa tänne, kun en yhtiöketjuun viitsi jännitellä.

Oikein vatsan pohjasta ottaa, kun pääsee jännittämään tätä, jääkö negari tulematta. :popcorn::popcorn::popcorn:

Alan olemaan todella toiveikas, ettei negaria tule.

Mutta…

It ain’t over till the fat lady signs…

11 tykkäystä

Likviditeetti on paljon monimuotoisempi käsite kuin mainstream QE ja QT puheet antaa ymmärtää. Aiheesta kiinnostuneille hyvä lanka MacroAlfilta.

5 tykkäystä

Mulla on jäänyt vähän häilyvä kuva susta, koska jos oikein muistan, niin olit viime vuonna arvostelemassa ihmisiä riskinottohalukkuudesta, kun kertoimien laskiessa pääomat suli. Nordeaa olet ostannut, mutta on kaikkea muutakin… Jos et trolli ole ostoksiesi koon suhteen, niin isolla salkulla olet liikenteessä. Jos viitsit yhtään avata, niin mihin sijoituspäätöksesi perustuu? Treidaaja? Historiasi sijoittamisessa?

3 tykkäystä

Niih, pelisalkku on ihan eri homma ku säästösalkku. Kannattaa pitääkkin erillään vinkkinä

Tämä on sanomattakin selvää. “Fair enough”, jos tämä oli kaikki mitä haluat kertoa.

4 tykkäystä

Kiitokset hyvästä haastattelusta Sijoittaja-alokkaalle sekä kiitokset Jukalle ja Tuomakselle hyvästä kontentista Traders Clubissa.

@Jukka_Lepikko Kiinnostaisi tietää, että mistä alkupääoma tuota yllä mainittua tavoitetta varten on hankittu? Tuliko kaikki asunnon myynnistä 21-vuotiaana niinkuin tuota lainausta ennen mainitsit? Verojen jälkeen 20% vuosituotto 20 vuoden ajan vaatisi yli 50k alkupääomaa, jotta olisi “edes” se kaksinkertainen miljonääri 20 v myöhemmin. Tämäkin on aika iso raha alle parikymppiselle.

Kiitos vielä kerran ja tsemppiä vuoteen!

6 tykkäystä

En usko että negaria tulee. Olisi Vareliukselle noloa, kerta puhui todella vahvasta pipelinesta. Uskon tosin että ohjeistusta miettivät kovasti. Jos ohjeistus kasvutahdista pitää, niin silloin annetaan negari vähän myöhemmin keväällä. Jos annetaan pehmeät näkymät, niin osake ei välttämättä jaksa pyristellä ylöspäin. Alkaa olla yliostettu osarin alla…

3 tykkäystä

Hyvä analyysi. :star_struck:

Varmasti olet oikeassa, että on ottanut etukenoa jo ennakkoon. Toisaalta maailmalla on innostuttu noin muutenkin tekno-osakkeista. Saattaa löytyä jo trendinkin vuoksi nostetta, mikäli tulokset on hyvät ja ohjeistus kunnossa.

Oletteko käyneet kertausharjoituksissa viimeaikoina? Millaista on ollut? Erityisesti talviharjoituksen kokemukset kiinnostaa - hiihtänyt viimeksi ala-asteella :smile:

Tuli käsky heti maaliskuun alussa viikon kertausharjoituksiin, vapautusta ei heltynyt edes yliopisto-opintojen ja kanditutkielman viimeistelyn perusteella + professorin vapautus-suosituksella ja kattavilla perusteluilla. Näemmä korpraali nönnönnöö on Puolustusvoimille elintärkeä, vaikka ihan kiväärimiehenä ilman spesiaalitehtäviä palvelin armeijan.

Tämä nyt neljäs kova kertauskäsky 12/2016 kotiutumisen jälkeen. Vapaaehtoisia tullut myös useampia. Tiuhaan tahtiin postiluukkuun kirjeitä saapunut.

12 tykkäystä

Kertaakaan ei ole tullut kutsua. :no_mouth:
Yli 15v sitten olin intissä. Aseseppä-Au. En varmaan saisi enää nykyään edes rynkkyä purettua. :sweat_smile:
Mysteeriksi taitaa jäädä, että ovatko sitä mieltä, että olen kerrasta oppinut niin hyvin, ettei tarvitse kerrata vai sitä mieltä, että turha tuhlata aikaa tähän tapaukseen yhtään enempää. :thinking::sweat_smile:

4 tykkäystä

Ei viime aikoina, viimeisestä kerrasta on yli 30 vuotta, mutta ihan hauskoja kokemuksia. Muista käydä viinakaupassa, vaikka rynkyn kera.

Mistäs niitä museo-osakkeita pystyi ostamaan?

Tutkimuksessa tarkasteltiin myös koetun hyvinvoinnin arvoa suhteessa museotoiminnan aiheuttamiin kustannuksiin museoiden. Museoiden tuottama arvo suhteessa sijoituksiin oli keskimäärin +2 900 prosenttia. Jokainen sijoitettu euro tuotti museokävijälle hyvinvointia 30 euron arvosta.

11 tykkäystä

Museoiden ongelma on aina ollut että ne veloittaa cost-plus eikä arvo-pohjaisesti palveluistaan. Tässäkin taas jätetään pöydälle hyviä rahoja. Paljonko kiasmakin tienaisi kun lipun hinta olisi vaikka 1000e ja kuinka paljon veroja voitaisiin laskea kun valtiolla oli tälläisiä raha sampoja. :man_shrugging:

12 tykkäystä

Nämä on aina vähän monimutkaisia yhtälöitä laskea. Puhtaasti rahallisesti laskettuna olisi veronmaksajalle halvempaa lennättää jokainen kansallisoopperan katsoja Wienin kansallisoopperaan katsomaan sikäläistä esitystä, verrattuna Suomen kansallisoopperan ylläpitoon.

16 tykkäystä

Pikkaisen ihmetyttää kun Hesari ei ole vetäissyt etusivulleen otsikkoa:

Hesarin toimittaja Pietiläinen on maanpetturi

HS ei ole edes esiintymään puolueettomasti, vaan pyrkinyt jutuissaan puolustelemaan syyllistä´. Kirsikkana kakun päällä antoi fudut toimittajlle, joka edes pyrki toimimaan oikein ottamalla yhteyttä puolustusvoimiin etukäteen.

Oksettavaa.

9 tykkäystä

“Sisäpiirin tekemiä osakekauppoja seuraamalla voi tehdä rahaa.” :moneybag:

HS Visio. Tilaajille.

HS Vision selvitys | Sisäpiirin osakekauppoja seuraamalla voi tehdä rahaa. HS Visio kävi läpi tuhansia sisäpiiriläisten ostoja ja myyntejä.: https://www.hs.fi/visio/art-2000009345159.html?share=01f3e5be04061185be30d4c6dfac0c48

5 tykkäystä

”Koska Padma myy?”-spekulaatioita odotellessa…

33 tykkäystä

Pitää varmaan skarpata omaa ruotsin kielen taitoa, koska ihmettelin eilen pitkään, että mikä helkkarin maakari on ostanut Smart Eyen osakkeita ja miksi se on ilmoitusasia.

No sitten tajusin, että se “maka” on joku toimitusjohtajan emäntä, jolla on keskimääräistä syvemmät taskut. :grin:

5 tykkäystä

Sisäpiiriostot, kuka niistä edes keskustelisi kun voi piirtää mielikuvitusviivoja kurssiliikkeiden päälle? Näiden taikaviivojen avulla pystyy printata rahaa.

6 tykkäystä

Oliks tää miltä aikaväliltä, kun en ole tilaaja. Jos viimevuodelta, niin ymmärtää että myynnit onnistunu paremmin :slight_smile:

1 tykkäys