Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Sen verran köyhää logiikkaa että vasemmistoliitto voisi olla kiinnostunut.

7 tykkäystä

Tässä se ongelma onkin. Paljon on laitettu yhden kvartaalin varaan. Tämä on vain minun mielipiteeni, mutta Varelius on myös tarinankertoja. Usko QTn tarinaan on vahvasti koetuksella, jos tuloksessa ei osuta lankulle. Viime vuosi ei ole ollut mikään nappisuoritus ja epäonnistumista on selitelty eri tavoilla. Näin tietysti kuuluukin TJn tehdä. On yhtiön edun mukaista, että osakkeenomistajat saadaan pidettyä rauhallisina. Jos katsoo kurssikehitystä ja erityisesti reaktioita viimeisimpiin kvartaalikatsauksiin, tässä on myös onnistuttu. Kurssi on kyykännyt rumasti tiedotteen tultua julki, mutta konferenssipuhelussa Varelius on saanut osakkeenomistajat rauhoitettua. Nyt viime vuoden viimeisen vuosineljänneksen aikana on varmasti tehty kaikkia mahdolliset toimet tulosvaroituksen välttämiseksi. Minun nähdäkseni tässä on nimittäin myös Vareliuksen uskottavuus pelissä. Jos ohjeistus missataan ja joudutaan antamaan tulosvaroitus, puheet eivät mene enää niin helposti läpi.

Jos tätä samaa on jauhettu QT ketjussa jo viimeiset 3 kuukautta, olkoon tämä sitten kertausta. Minua kuitenkin häiritsee tässä keississä muutama asia:

  1. Raportointi. Miksei lisenssituottoja raportoida läpinäkyvämmin niiden merkityksen ollessa niin suuri. Tarkoitan tällä sitä, että raportoitaisiin erikseen paljonko on tuloutettu 1 vuoden, 3 vuoden yms lisensseistä. Helpottaisi huomattavasti tulosten vertailukelpoisuutta.
  2. Se, miten huomattava henkilöstön määrän kasvu ei ole näkynyt samassa suhteessa liikevaihdon kasvussa viimeisen vuoden aikana. En ole tutkinut rekryjä laadullisesti ja tästä syystä kuulen mielelläni opponointia väitteelleni. Jos kyse on rekryistä tuotekehitykseen, on se täysin eri asia kuin rekryt tukitoimintoihin tai myyntiin.

Tämmöistä tänään. Eihän tässä auta kuin odotella ja katsoa mitä tapahtuu. Siirtäkää QT-ketjuun jos katsotte aiheelliseksi.

2 tykkäystä

Meikällä se oli ihan kunnon kimppakiva 30.5.2016, kun samaan syssyyn sujahti Okmetic (9,00 €), Nordea (8,845 €), Fortum (13,57 €) ja CapMan (0,955 €) :wink:

1 tykkäys

Politiikkanurkkauksessa on keskustelu käynnissä seksuaalikasvatuksesta ja siitä miten sitä pitäisi toteuttaa koulussa. Mitenköhän pahasti tämä boomeri olisi vinoutunut jos joku olisi murrosiässä kertonut että on ihan ok, jos sisimmässä tuntuu siltä, että olisin mielummin tyttö - tuskin mitenkään. Kapitalistisen maailmankatsomuksen omaavana ei tunnu edes pahalta, että leimaudun ajatusteni kanssa vasemmistolaiseksi, sitä en ole. Tässäkin asiassa, ihme ja kumma oma tietoisuus riittää mainiosti. En muuten tajua tätä nykymeininkiä: poliittinen suuntaus on ikäänkuin haukkumasana. Miten joitain kanssaihmisiä voi niin kovin paljon närästää toisen maailmankatsomus. Jokaisella on tässäkin asiassa oikeus mielipiteeseen ja se on ainakin itselleni se ja sama mitä puoluetta tai suuntaa kannattaa. Asioista voi silti keskustella rakentavasti. Joku viisas sanoi joskus, että suurin este vaurastumiselle on keskittyä muiden tekemisiin omien sijaan.

40 tykkäystä

Uhka vai mahdollisuus:

29 tykkäystä

Tämän prosenttilaskun voisi tarkistaa.

36 tykkäystä

Mistä tunnistaa rahamiehen?

Operaattori Elisa nostaa lankaliittymän kuukausihinnan lähes 190 euroon - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Harhaanjohtava klikki-“uutinen”. Kuluttajaliittymä vain 30 €/kk.

2 tykkäystä

:thinking:

image

image

:bear:

50 tykkäystä

Se että markkina tuolla hitusen peruuttaa ei merkitse mitään jos teknologiaa käyttävien laitteiden osuus kaikista kasvaa. Merkitsevä statistiikka on QTn uusien sopimusten määrä.

Tilanne olisi toinen jos leijonanosa tuloista olisi jakelulisenssejä jotka suoraan skaalautuisivat laitteiden myynnin mukaan ja uusia käyttökohteita ei tulisi.

21 tykkäystä

Olet tuossa asiassa täysin oikeassa ja näytön omaavien laitteiden osuus kaikista myydyistä vekottimista varmaan kasvaa vuosi vuodelta, erityisesti kun sirujen hinnat tulevat alas. Silti, koska koko keissihän nojaa niihin jakelulisensseihin niin olisi tietysti hyvä jos kosketusnäytöllisiä laitteitakin ostettaisiin aiempaa enemmän eivätkä kuluttajat sniiduilisi kaupassa ja hankkisi sitä kaikista halvinta Pirkka-vehjettä :smiley:

24 tykkäystä

Qt osakkeenomistajat odottelemassa q4 tuloksia:

53 tykkäystä

Odottamiseen kypsynyt @Verneri_Pulkkinen yrittää lypsätä Vareliukselta tietoja puhelimitse.
Latest Rasputin GIFs | Gfycat

56 tykkäystä

37 tykkäystä

Ehdottomasti ja tässä on vielä vipuna, ettei niitä kosketusnäyttöjä joka paikassa ole ollut. Vaikka myydyn elektroniikan määrä vähentyisi, se ei tarkoita, että kosketusnäytöllisen elektroniikan myynti vähenisi.

Kosketusnäytöt madalsivat puhelimissakin lopulta tuotantokustannuksia.

Jos teknologia olisi mennyt eteenpäin kuluttajien toiveita kuunnellen, teknologia ei olisi kehittynyt sitä vauhtia, miten se on kehittynyt viime vuosikymmenet.

By the way…

Tässä kuussa tilatun Skoodan toimitus tapahtuu ehkä tämän vuoden puolella. Toivottavasti homma hoidossa syyskuun aikana.

Vaikuttaisi siltä, että kyllä siellä autoteollisuudellakin tekemistä riittää.

8 tykkäystä

Voimakkaan pohjilta nousun ja yleisen sentimentin kohenemisen myötä foorumi on mennyt rikki, viestejä tulee enemmän pelkästään kahvihuoneeseen kuin jaksaa lukea ja “Padma ostaa” alkaa riittämään. Uskon että aktivoidun siinä kohtaa enemmän taas kun Padma myy.

Käteinen on kuningas :money_with_wings:

32 tykkäystä

Toisin sanoin alkaa FOMO-ahdistus olla käsillä? Kyllä jos olisin cashina isosti tässä kohtaa, alkaisi jo vähän hikikarpaloita pukata…

Mutta luultavasti olen taas väärässä.:sweat_smile:

Ainakin jos olisin oman salkun osakkeiden kehitystä alkuvuoden käteisen kanssa katsellut, saattaisi nyt hieman harmitella.

23 tykkäystä

Yksi hyvä puoli Nokian ostamisessa oli se, että on taas yksi aktiivinen ketju lisää jota seurata Inderesin foorumilla :sweat_smile:

16 tykkäystä

Laitoin 22 vuonna loputkin rahat pörssiin kiinni jotka olen säästöistäni suunnitellut osakkeisiin menevän, eli nyt ei mene fomon piikkiin.

Sitä vain jaksaa olla silloin kiinnostuneempi kun tuotto-odotus paranee viikko viikolta :slightly_smiling_face:

14 tykkäystä

Minulla on sellainen fiilis nykysentimentistä, että sijoittajat eivät ole ihan kunnolla vielä sisäistäneet, että olemme siirtyneet pois yli vuosikymmenen jatkuneesta harhaisen alhaisten korkojen, yrityksille hyvin myönteisen politiikan ja ihanteellisen inflaation maailmasta pysyvämmin korkeamman tason korkoihin ja aikaan, jolloin inflaatio on aina kysymys jota on pidettävä silmällä ja joka voi päästä arvaamattomasti pullosta epäsäännöllisesti sahaavin väliajoin. Moni haluaa uskoa että 2022 oli vain paperikädet pois ravistellut paha dippi joka tarjosi tässä hiljattain hyvät alennusmyynnit, ja nyt lähdetään taas voimakkaasti ylös. Kohta kaikenlainen spekulatiivinen aines voi taas kellua kuin vanhoina hyvinä aikoina nollakorkojen painottomassa tilassa?

Ainakin S&P 500 näyttää aika huonolta diililtä tällä hetkellä jopa ihan pitkiin korkoihin verrattuna? (Aiemminhan keskeinen argumentti oli että osakkeista voi maksaa oikeastaan mitä tahansa kun koroista ei saa mitään.) Koko maailma palvoo USA:n dynaamista taloutta ja osakemarkkinaa kuin jumalaa, mitään riskipreemiota ei tarvita kun pääsee omistamaan niin upeaa laatua. Ennätykselliset marginaalit eivät missään tapauksessa liu’u jatkossa lainkaan kohti historiallisia normaaleja, päin vastoin jatkavat kasvuaan, se on turvallinen perusskenaario.

Ehkä joskus tulevaisuudessa Sepe ei taas kelpaa kenellekään ja julistetaan uuteen tilanteeseen sopeutumattoneiden pappojen pystyynkuolleeksi aroksi kuten vaikka 1979?

91 tykkäystä

Alokas on ruvennut possuilemaan ja mulla on ennätysmäärä käteistä tällä hetkellä. No ei valtavasti, mutta enemmän kuin koskaan sijoitusuran aikana. :slight_smile:

29 tykkäystä