Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Noniin, ei tosiaan ollut tarkoitus sinua loukata termin käytöllä. Toisin kuin sinulle, niin itselleni asia ei ole siis millään tavalla tärkeä. En ollut ajatellut, että tämä voisi jollekin olla harmituksen paikka.

Hyvää alkanutta viikkoa sinulle ja muillekin väliinputoajille! :+1:

1 tykkäys

Väliinputoajana Boomereiden ja Milleniaalien
Ilmaisella lounaalla, pihvinä Burger-sukupolvi.

Tällaiset imbesillit pitäisi lähettää maanpakoon. Toivottavasti kukaan ei enää käytä ko. firman palveluita.

3 tykkäystä

Kiitos :slight_smile:

Yksi aihe mulla tulee olemaan Helsingin pörssin arvostustaso sitten kun tilinpäätökset ovat tiedossa :smiling_face_with_three_hearts:

21 tykkäystä

Piti kokeilla ChatGPT:tä, kuinka keskustelu menisi Trumpin ja Putinin välillä.

Versio 1: Ei mene putkeen.

Versio 2: Onnistuu kyllä, kun hieman modifoi kysymyksen parametreja.

No, hyvä keskustelu sinänsä, mutta kumpikaan hahmoista ei ole kovin autenttinen. Tekoälyllä on vielä matkaa…

6 tykkäystä

Hyvin tuo toimii, kunhan vähän kouluttaa ja miettii miten asiansa muotoilee :wink:
Tekoäly ei valitettavasti ymmärrä kovinkaan hyvin kontekstia samalla tavalla kuin ihminen, joten sitä pitää hieman avittaa ymmärtämään mitä käyttäjä haluaa.

Meiltä löytyy muuten ChatGPT -ketju, mistä voi saada inspiraatioita ja keskustella aiheesta :+1:

21 tykkäystä

Kuten aikaisemmin mainittu niin kannattaa nyt kahdesti miettiä ennen salaliittoteorioiden ym levittämistä tietääkö joku kuitenkin hieman enemmän kuin palstalaiset. Nokian hinta määritellään pitkälti jenkkilässä ja toimiala on vakiintunut ja laajalti tunnettu. Mitä sellaista tietoa palstalaisilta on jota rapakon takana ei tiedetä? Kyse ei ole mistään pölhölän Micro capista, jota seuraa kourallinen ihmisiä

10 tykkäystä

Se on jännä, miten meistä jokainen tekee elämässä todella isoja päätöksiä, mutta monessa tapauksessa heti kun astuu työpaikan ovesta sisään, sinun ei luoteta kykenevän itsenäisesti edes lyijykynän hankintaan.

43 tykkäystä

Minkälaisessa anarkiassa me elettäisiinkään jos kuka tahansa saisi ihan itsekseen ihan miten sattuu hakea omat lyijykynänsä. Jokuhan saattaisi vaihtaa kynän ennen kuin aikaisempi on edes käytetty loppuun!

42 tykkäystä

Voisi tehdä firman retken Ikeaan, siellä on lyijykynä jaossa.

7 tykkäystä

Oon kuullut että Ruoholahdessa on yks pörssiyhtiö jossa saa itsenäisesti käydä hakemassa jopa tietokoneita esimiehektä kysymättä jos tarpeen pystyy kysyttäessä järkevästi perustelemaan.

6 tykkäystä

En tiedä millaisesta urheilusta on kysymys, mutta alkoi kiinnostaa. :laughing:

21 tykkäystä

Mut mieti, miten hienoa oli saada uusi kynä ja siitä oli aidosti iloinen. :smiley: Tosin ehkä vähän samalla se oli surullista.

Kylmä hiki kyllä tuli, jos oli mennyt rikkomaan kynän taikka pari. No monet ottivat kotoa tarvikkeet, niin työnantaja hienosti säästi siinä. :sunglasses:

5 tykkäystä

Kaveri sanoi, että julkisella puolella hänen työpaikallaan ei ole enää edes pienenpienintä budjettia varattuna toimistohankintoihin. Jos pitää hommata halvin pöytälamppu niin rustaillaan esimiehen kanssa lomake kuntoon, joka menee pari pykälää eteenpäin tästä ja joskus aikanaan tulee päätös saadaanko sitä lamppua vai ei

Nooh, saadaan tuolla menettelyllä läjä virkamiehiä työllistettyä, mutta työpisteen lamppuun ei taida enää varat riittää :grin:

16 tykkäystä

Lisäkysymys: Eikös nuo kellot yleensä ilmoita ‘henkilökohtaisesti asetetut ja saavutetut tulokset/etapit’?

Jotenkin erikoinen targetti ollut kaverilla mutta ei voi muuta sanoo ku hattuu nostaa

19 tykkäystä

Voi, tuo on ihan normaalia arkea meille suuryritysten työmuurahaisille :cowboy_hat_face:

Hyvä kollega,

Saimme viime vuoden ISO 9001 -sertifioinnissa moitteita kynänluovutusprosessin puutteellisuudesta, joten tänä vuonna korjaamme toiminnassamme havaitut virheet. Uutena asiana koostamme pakollisen kynänluovutusprosessin mukaisen tarkastuslistan, jonka jokaisen esihenkilön on käytävä läpi alaisensa kanssa ennen kynän käyttöönottoa. Kiinnitämme tänä vuonna myös erityistä huomiota kyniin liittyviin tuki- ja palvelupyyntöihin, joista koostamme johtoryhmälle kuukausittain esitettävän raportin.

Strategiamme mukaisesti tavoitteenamme on nolla tapaturmaa vuodessa ja kynää väärinkäyttäessä työntekijällä on kohonnut riski ranteen ja jalkaterän vammoihin, joten jokainen esihenkilö vastaa henkilökohtaisesti siitä että alainen on saanut riittävän perehdytyksen turvallisuuteen ja ergonomiaan liittyvistä yksityiskohdista. Turvallisuus on kaikkien asia, joten jokaisella työntekijällä on velvollisuus kirjata käyttövirheet ja läheltä piti -tilanteet yrityksemme riskienhallintajärjestelmään.

Vastuullisuuslupaukseemme kuuluu ylimääräisen toimistojätteen vähentäminen, jonka vuoksi uuden kynän luovutuksen edellytyksenä on, että esihenkilö varmistaa vanhan kynän olevan käyttökelvoton ja kirjaa vanhan kynän poiston toiminnanohjausjärjestelmään. Mikäli vanha kynä on kadonnut tai käyttökelvoton työntekijän oman toiminnan seurauksena, on tapaus selvitettävä ja siitä tulee laatia käyttötapahtumaraportti.

Ensi vuonna otamme lisäksi käyttöön kaikille työntekijöille pakollisen verkkokoulutuksen, joka tulee käydä vuosittain organisaation vuosikellon mukaisesti tukien toimintamme jatkuvaa parantamista ja korkean osaamistason ylläpitoa. Muistutan vielä että johtoryhmä on päättänyt asettaa liiketoimintayksikkönne kynänluovutusprosessin moitteettomuuden osaksi henkilökohtaisten tulospalkkioittenne mittareita, joten pidättehän myös huolen siitä, että jokainen kolleganne ymmärtää toimia ohjeistusten mukaisesti päivittäisessä tekemisessään.

Ystävällisin terveisin
Laatupäällikkö

Lähettäkää apua :face_with_spiral_eyes:

65 tykkäystä

Julkisella puolella työpaikoissakin on kyllä suuria eroja. Kokemusta koulun keittiö/siivoustyöstä oman ja sukulaisten kautta, ja siellä ei pahemmin “ylimääräisiä jaella” (vaan ne otetaan kysymättä :sweat_smile:) ja oman alani valtion hommissa taas tyyliin kahvitkin ovat ilmaisia :smiley: (no palkkoihin verrattuna ne kahvit ovat hiekanjyvä aavikolla)

1 tykkäys

Onhan tuo vitsi? Onhan?

Vaikka suuryrityksessä olen duunissa niin voin ihan hyvillä mielin käydä ostamassa kaupasta tarvittavat ja laittaa laskun menemään eteenpäin, saati sitten käyttää mieluisaa kynää miten ikinä haluan.

3 tykkäystä

Viimeaikaisten kirjoitusten valossa epäilen tuota vahvasti chatgpt:n tekeleeksi.

7 tykkäystä

Kyseessä on itse kirjoittamani kompilaatio kaikenlaisesta säädöstä, mitä eri työpaikoilla on tullut vastaan :grin: :sob:

Tämä on tietysti kiellettyä, koska yhtiö on tehnyt puitesopimuksen toimistotarvikkeita toimittavan yrityksen kanssa. Kaikki sallitut toimistotarvikkeet on tilattava intranetistä löytyvästä verkkoportaalista, josta ne esimiehen hyväksynnän jälkeen välittyvät automaattisesti inventaarionhallintajärjestelmään. Tarvikkeiden toimitusaika vaihtelee saatavuudesta riippuen 3 arkipäivästä 6 viikkoon, mutta etukäteen ei tarvikkeita saa tilata, koska on tärkeää ettei ylimääräistä käyttöpääomaa sitoudu turhaan ja päästään yhtiön johtoryhmän määrittelemiin kvartaalitavoitteisiin toimistokulujen osalta :slight_smile:

reaction, upset, frustrated, screaming internally – GIF

27 tykkäystä