Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Ehkä myös onnettomia, mutta ainakin köyhiä. Köyhä on se, jolta jotakin puuttuu.

Henkisestä köyhyydestä ei parane kommentoida, ettei joku yhdistäisi sitä tähän nimenomaiseen veropakolaismiljonääriin.

8 tykkäystä

Joskus katselin Youtubesta yhdysvaltalaisen äidin ja tyttären mietteitä, millaisia kulttuurishokkeja he kohtasivat Suomessa täällä jokusen vuoden asuessaan.

Äidin sanat jäi hyvin päähän. Meillä hoidetaan veroilla paljon huolia pois. Hänen ei tarvinnut miettiä, mitä kaikkea hänen täytyy tehdä ja ketä miellyttää, jotta tyttö saa kunnon koulutuksen.

Hän avautui, että jenkkilässä jopa säädyllisen lastentarhan eteen joudut ponnistelemaan jopa valitsemaan työpaikkasi sen mukaan.

Hänestä myös oli kulttuurishokki, että hän voi antaa 14-vuotiaan tyttärensä mennä yksin kouluun, eikä häntä tarvinnut heittää. Siellä se olisi vaarallista. Koen, että on iso etu sillä, että meillä lapset voivat myös leikkiä pihalla.

Hän myös pähkäili, ettei me jouduta miettimään edes sairasvakuutuksemme sisältöä.

Jenkeissä varmaan on ihan mukava asua, jos on terve, ei lapsia ja on opiskelunsa opiskellut. Sen sijaan hieman otamme itsestäänselvyytenä sen, ettei meidän tarvitse juurikaan varautua satunnaisiin asioihin, mitä elämässä tulee vastaan, eikä ponnistella asioiden eteen, joita tässä kohtaa pidämme itsestään selvyytenä.

Vaikka verorahoja ei saa tuhlata, maksan mielelläni tästä huolettomuudesta ja keskityn muihin asioihin.

58 tykkäystä

Mietitään venäläisten pääsyä 2024 olympialaisiin ja samaan aikaan:

38 tykkäystä

Alkaa mennä peli rumaksi. Iltalehti:

"Nyt tarkkana! Lakko voi kadottaa punalaput kaupoista

Päivittäin punalaputetaan noin 400 000 tuotetta. Tuotteita ei ehditä laputtaa, jos kaupat menevät lakkoon."

Siis laputtaa ei ehdi, mutta päivämäärät ehtii tarkastamaan ja keräämään pois ne tuotteet ja hoitamaan tuhoaminen. Päivämäärät on pakko tarkistaa, sillä Suomen laki määrää, miten vanhaa saa myydä. Olisi nopeampaa vain punalaputtaa.

Kaupan liitto on paljastanut suomalaisten kaupan suurketjujen asenneongelman. Niin tuottajat kuin työntekijätkin koetaan vihollisiksi, joita pitää kurmuuttaa oikein kunnolla. Ja samalla vielä haetaan suuren yleisön hyväksyntää pelottelemalla punalappujen katoamisella, vaikka tuotteiden lakisääteinen tuhoaminen tulee kalliimmaksi. Rangaistaan siis kuluttajaa. Pelotellaan, jotta saataisiin yleinen mielipide lakon vastaiseksi.

48 tykkäystä

ilmansuunnilla voi olla mielihaluja olen kuullut. Itse en ole kuulunut niihin jotka ajattelee aamu/ilta aurinkoa ja ikkunan/parvekkeen sijaintia minään. Oma parveke ja ikkunat on etelään(eli kuuma parveke keskipäivällä. tiedä mikä ero se olisi jos pohjoiseen ainakin varjo/hämärä on varma ja käyttöaste mitätön

Mitä se @DayTraderXL tulee taas pilaamaan juhlat hyvillä faktoillaan. Nyt mennään suunta on selvä :rocket::rocket::rocket::joy::grin:

13 tykkäystä

Se on juuri näin, Suomessa todella moni asia on hoidettu yhteiskunnan avulla niin, että niistä asioista ei tarvitse murehtia. Päiväkodit, koulut, terveys ja eläke. Kaikkien näiden toteutuksesta voi olla montaa mieltä, mutta ajatus on hyvä. Monessa maassa kansalainen käyttää paljon aikaa Suomessa itsestään selviin tai itsestään toimiviin asioihin.

10 tykkäystä

Paljon aikaa ja paljon rahaa.

4 tykkäystä

Kaikista järkevintä on juuri nimenomaan julkisesti kiitellä korkeista veroista ja privaatisti sitten taas minimoida verokuorma ja nostella kaikenmaailman turhia tukia.

Näin saa kaikki mahdolliset edut: Itse rikastuu, näyttäytyy muille empaattisena ja altruistisena, on turvallinen ympäristö elää, matalat tuloerot ja on myös mukavaa kun käytännössä kaikki muut ovat köyhempiä

38 tykkäystä

Miksei tässä rikkaiden tuntemaan korkeiden verojen ahdistukseen päde samat säännöt kuin muiden vähemmistöjen kohtaamiin ongelmiin.
Jos ei kuulu tähän vähemmistöön ei voi tietää ahdistuksen määrää ja laatua. Pitää vain empaattisesti kuunnella ja ymmärtää.

29 tykkäystä

Ylipäätänsä “epäkohdista” yhteiskunnassa tulee puhua ja niitä miettiä. Jos suomea verrataan muihin pohjoismaihin niin ollaan pahnan pohjimmaisina monellakin mittarilla. Verotus huomattavasti korkeampaa, paitsi Tanska jossa taas tulot puolet korkeammat kuin täällä. Omaisuutta suomalaisilla verrattain vähän. Tiestö kehnoa, koulutus taantumaan päin, samoin monet julkiset palvelut. En kyllä hirveästi hurraisi vaan täytyisi katsoa oman maan ostovoimaa, tarjottuja palveluita ja niiden toimintaa, budjettien alijäämäisyyttä, työllisyysastetta yms… Ei se verojen maksu mikään autuaaksi tekevä asia ole. Mielestäni oy suomi ab ei ole mennyt hyvään suuntaan ja tie käy yhä tukalammaksi.

21 tykkäystä

Ei ole mitenkään mukava tilanne, jos ei jää euroakaan käteen. Itsekin vuosia sitten leipäjonossa ollessa ei naurattanut.

Ja ei siinä jonossa varmastikaan naurata myöskään miljonääriä.

4 tykkäystä

Kylllähän tämä nyky-yhteiskunta on monella tapaa masentava. Pohdiskelen aina välillä minkälaisessa yhteiskunnassa nuo omatkin muksut joutuvat elämään. Muistan omasta nuoruudesta kuinka lapsia oli paljon ja aina löytyi leikkiseuraa. Pelattiin pallopelejä tai muuten vain leikittiin ulkona. Naapurit tunnettiin ja jonkinlaista yhteisöllisyyttäkin oli havaittavissa. Koulussakin opittiin vielä jotain

Tuossa kun ajelin tänään koulun vierestä niin vastaan tuli lauma alakoululaisia zombeja, joista jokaisella naama luurissa kiinni ja kukaan tuskin edes puhui toisilleen. Yksi sankareista oikaisi toiselle puolen tietä ja olisi varmaan jäänyt auton alle jos en olisi äkkijarrutusta tehnyt. Tuskin edes huomasi mitään

Ennen oli oikeasti asiat paremmin

56 tykkäystä


Burry poistanut Twitter-tilinsä.

16 tykkäystä

Klassinen veto taas, kuinkahan mones kiukunpuuska tämä jo oli. Twitterihän saisi extratiliä velkoihinsa, jos Burrylta velotettaisiin aina vähän extraa, kun avaa tilinsä taas uudelleen :grin:

7 tykkäystä

"Äiti on varoittanut poikaansa myös siitä, että esikoinen ei ehkä löydä elämänkumppania, jos ei ole valmis välillä hölläämään rahapussinsa naruja. "

Olen saanut saman varoituksen.

52 tykkäystä

Olen myös kuullut tuota samaa usein, mutta enpä ensitreffeilläni ole ehtinyt kertomaan, että mun päivittäistavarakauppabudjettini on 30 euroa ja kaikessa säästetään. :cowboy_hat_face: No kyllä sitä joustais, jos joku löytyis.

Olipa hyvä ja mielenkiintoinen juttu fiksusta sällistä. :slight_smile:

19 tykkäystä

Vähemmällä pääsee kun etsii naisen joka myös elää säästeliäästi, ainakin oman kokemuksen mukaan se että välillä löysää ei auta mtn jos toisen asenne on että tilillä on rahaa se pitää käyttää. Toki 30€ ruokabudjetin omaavan naisen tapauksessa olisin itse varmaan se “tuhlari” kun hyvä jos kaksi päivää tuolla pärjäisi

11 tykkäystä

Helppoa se on näin nousukaudella. Nordeaakin vaan buy & hold eikä muuta tartte.

Julistan ränta på ränta -kauden avatuksi

52 tykkäystä

Innostuminen kuuluu erityisesti nuoruuteen ja onhan se tärkeää läpi elämän. Tuossa iässä fokus pitäisi olla vielä muutaman vuoden opiskelussa ja nopeassa valmistumisessa. Juusokin sen varmasti tietää ja ehkä toimiikin sen mukaan. Terveydestä kannattaa aina pitää huolta, sitä osaa sitten arvostaa omassa iässäni, joten toivottavasti nuoren miehen ruokavalioon kuuluu monipuolisesti muutakin kuin makaronia.

Juusona kuuntelisin omaa äitiä. Mielenkiinnosta osakkeita ja sijoittamista kohtaan ei tietenkään kannata luopua, mutta sijoittaminen on mukavampaa, kun on jotain mitä sijoittaa. Sitä ehtii vähän myöhemminkin.

Itse juoksin tuossa iässä pää kolmantena jalkana naisten perässä muiden innostuksen kohteiden kustannuksella. Ei sekään näin vanhemmiten tosin kaduta. Sen sortin yrittämisestä lopputuloksena oli kuitenkin lopulta – muutaman pahan harha-askeleen jälkeen – sellainen määrä sisältöä ja tarkoitusta elämään tuleviksi vuosikymmeniksi, että luopuisin edelleen silmää räpäyttämättä kaikista sijoituksistani, jos pitäisi näiden kahden välillä valita.

32 tykkäystä