Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Iltaa! Ja kysymys kokeneemmille: Omistan yhtä jenkkibiotechia, josta tehtiin ostotarjous. Osaako joku kahvittelija sanoa pitääkö mun tehdä jotain toimenpiteitä, vai odottaa vaan että osakkeet häviää ja rahat kilahtaa tilille?

carey-mahoney-salute

Yhteisö, jossa poliisi on tykätyin. :+1:

23 tykkäystä

17 tykkäystä

Tietääkö joku, näkeekö Nordea Investorista (tai Nordean perus nettipankista) samantyyppistä graafista kaaviota omista tuotoista/tappioista kuin esim. Nordnetillä? En ainakaan onnistu löytämään mitään tilastoja omista tuotoista mutta luulisi sen olevan perus ominaisuus :roll_eyes:

Ainakin saat rahasi nopeammin käyttöön myymällä osakkeet pörssissä normaaliin tapaan jollekin, joka ehkä haluaa jäädä odottelemaan parempaa tarjousta tai ottaa pienen preemion välistä. Joskus jotkut on valitelleet, että lunastusten rahoja on joutunut odottelemaan pitkäänkin.

3 tykkäystä

Awww @Kaisa_Vanha-Perttula.

Tää lämmitti kovasti sydäntä näin viikonloppua vasten. :heart:

Mä tässä kera muiden kanssa olen jo kovasti jännittänyt, koska sulle tulee ensimmäinen yritys analysoitavaksi. Ei nuo Inderes vanhukset sua kovin paljon vanhempia olleet yritystä perustaessaan ja ennustivat jo Nokian tuhon ja niiltä ajoilta perustettu mallisalkku pärjännyt indekseihin nähden hyvin.

Nuorena sitä on vähemmän historian taakkaa ja mallisalkku on paras referenssi, mitä Inderesillä on. :wink::grin:

20 tykkäystä

Semmoinen meno muutamaan tuntiin indekseissä… jokainen tsäänssi on mahdollisuus.

Viikonloppuja tasapuolisesti :sunny:

4 tykkäystä

Nyt kun alkaa taas börsä piristyä, eikä me kuollakaan sähkön loppumiseen, niin alkaisi olla tällaisen paikka #näkeeketkäpärjää

Myydään Cadillac Escalade 2014 - LPE-109 | Kamux - Edullisempaa autokauppaa

1 tykkäys

Ei valitettavasti näe. Tuota mielestäni perusominaisuutta on jo jokunen vuosi odoteltu.

Olin reilu vuosi sitten yhteyksissä Nordean asiakaspalveluun tähän asiaan liittyen ja sain geneerisen vastauksen: “Pyrimme kehittämään kaupankäynnin alustojamme Investoria ja verkkopankkia koko ajan. Nyt meillä ei vielä ole tiedossa seuraavaa ajankohtaa, koska uusia muutoksia tulee palveluihin. Julkaisemme uusia palveluita sitä mukaa, kun toiminnot ovat testattu toimiviksi asiakkaillemme. Palveluita kehitetään myös asiakkaiden palautteiden ja toiveiden perusteella. Olen välittänyt viestisi eteenpäin tämän suhteen, jossa huomioidaan se että kyseiselle työkalulle, olisi toiveita asiakkailtamme.” Tämän jälkeen muutoksia ei ole näkynyt Investorin tai verkkopankin puolella. Voisinkin jälleen laittaa uutta tiedustelua menemään ja kysellä että missä mennään.

Kehoittaisin Nordean asiakkaita laittamaan palautetta ja toiveita menemään verkkopankin, chatin, palautelomakkeen ja Investorin & verkkopankin palauteboksien kautta, jotta saataisiin painetta kehitystyöhön.

12 tykkäystä

:joy:Anteeksi, oli pakko.
Ei nää eikä kuule.
On mallia Lada.

Teslan ketjussa lällätellään muille autoille, Tesla menee ja muut kopiot tulee jäljessä… no onhan se vähän noloa hävitä Fiatille… Tesla Model X v Fiat Panda Cross: UP-HILL DRAG RACE & which is best OFF-ROAD! - YouTube

1 tykkäys

Kuinka niin noloa?
T. Fiat kuski?

Kaikille tekisi hyvää kohdata oman pettymys pandansa.

4 tykkäystä

Lähinnä Teslan hypettäjien kannalta. Ps. Multipla on hienompi kuin semi :laughing:

1 tykkäys

Multiplalla ajavilta ei odoteta teknistä analyysiä,
kulkuvälineensä ominaisuuksista.
Eikä odoteta arvonnousua

1 tykkäys

Onko Lauri Markkasen valinta NBA:n All-star-otteluun syy lähteä torille?

  1. Lauri Markkanen on kaikkien aikojen ensimmäinen pohjoismaalainen pelaaja All-star-ottelussa.

  2. NBA:n historiassa ennen Markkasta oli Euroopasta valittu vain 21 pelaajaa All-stariin.

  3. Yli 150 suomalaista on voittanut urallaan olympiakultamitalin. Mikäli määrästä vähennetään viime vuoden jääkiekkokultamitalistit ja esim. arkkitehtuurin olympiavoittaja Yrjö Lindegren, suomalaisia olympiavoittajia on yli 120.

Eli: Eurooppalaisen huippu-urheilijan on todella paljon helpompi voittaa olympiakulta kuin päästä NBA:n All-star-otteluun maailman toiseksi kilpailtummassa lajissa.

34 tykkäystä

Oletko huomioinut paljonko on olympiaurheilijoita vs. koriksen All Stars
Pelaajia?

Tuli vain yhtäkkiä mieleen. Vähättelemättä mitenkään vertailuasi tai Markkasta tai Koripalloa tai mitään.

Mietin vaan suhteellisuutta

4 tykkäystä

En ole.

Ehkäpä tuo suomalaisten olympiavoittajien määrä/ eurooppalaiset All-star-pelaajat vuosikymmenten saatossa antaa kuitenkin vertailupohjaa Lauri Markkasen suorituksen arvoa arvioitaessa.

4 tykkäystä

Pekingin viime vuoden talviolympialaisissa Euroopan (Venäjä mukaan lukien) valtiot saavuttivat yhteensä 80 kultamitalia.


Samoin kesäolympialaisissa kultamitaleita riittää Eurooppaankin, vaikka USA ja Kiina ovat varsinaiset mitalirohmut.

Tuskin tarkoitus oli väheksyä Markkasen saavutuksia, vaan vähän epäillä logiikkaa tässä:

Vaikka vuosittain on vain yksi loimaan shakkimestari, tuskin moni väittäisi että mm-kultaa jossain yleisurheilu lajissa on helpompi voittaa. Vaikka yleisurheilun mm-kulia jaetaankin useita ja loimaan shakkimestari titteleitä vain 1.

NBA all stars - olympia vertailua toki vaikeampi tehdä, mutta mahtavia saavutuksia eittämättä molemmat.

5 tykkäystä

Käsittääkseni siihen All Stars -peliin pyritään ideaalitilanteessa saamaan melkolailla 24 parasta NBA-pelaajaa, tarkoittaen samalla suunnilleen 24 maailman parasta pelaajaa. Yleisö äänestää osan, osan taas valmentajat (omia pelaajia ei tietenkään voi äänestää). Tylsän pohjoiseurooppalaisen Markkasen on varmaan keskimääräistä vaikeampaa tulla valituksi. Ehkä hän on maailman top 20 -pelaaja nyt?

Paljonko koripallomaailmasssa on pelaajia ja rahaa suhteessa jalkapalloon? En osaa sanoa, mutta voisiko Markkasen analogia jalkapallossa olla jonkin eurooppalaisen suurseuran kantava runkopelaaja? Ehkä joku koripalloasiantuntija voi kertoa, ja jos on jotain numeroita tueksi, tietysti vielä parempi.

Jos tuo on toimiva analogia, jalkapalloilijana olisi varmaan tullut jo valituksi Vuoden urheilijaksi.

20 tykkäystä