Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Ja tarinahan jatkuu, että tuon taikapuhelin sanan jälkeen tajusi että homma on pelattu. Tähän Nokiaan on kiva palata on niin uskomaton tuo ylimielisyys mikä vallitsi firmassa. Isot suositukset The Smart Device kirjalle ja taustoista liittyen millaisia valintoja Nokia tuolloin teki ennen Iphonen julkaisua.

9 tykkäystä

Nokialla olisi kyllä tuossa ensimmäisen iPhonen jälkeen paljonkin mahdollisuuksia kääntää kelkka ja jäädä edes relevantiksi valmistajaksi.

Toyota näyttää kärsivän kyllä samasta taudista sähköautojen kanssa. Ylimielisyyttä ja kohtuullisen surkealta näyttää tuo bz4x.

13 tykkäystä

Täytyy myöntää, että olen todella usein ja pitkään väärässä menestystarinoiden suhteen.

Esimerkiksi olen epäillyt jatkuvasti Alphabetin, Amazonin, Applen ja Teslan menestystä jo lukuisia vuosia. Ei minulla ole näitä firmoja vastaan mitään, mutta olen aina ajatellut etteivät nuo enää voi kasvaa syystä x ja y etc. Sama koskee lukuisia muitakin yhtiöitä kuin vain noita esimerkkieni yhtiöitä.

Olen niin kauan ja pitkään epäillyt eri yrityksiä, että jos joku noista joutuisikin joskus pitkään syöksykierteeseen, niin en voi sanoa olleeni oikeassa. :slight_smile:

Ehkä tällaiset yhtiöt tai muuten potentiaalisten tulevaisuuden kasvajamenestyjien poiminta ei sopine mulle.

16 tykkäystä

Sama täällä👍

Mielikuvitus, äly, tulevaisuuden ennustaminen, kärsivällisyys tutkia erilaisia vaihtoehtoisia reittejä, luotto

Ei vaan riitä ymmärtämään tuollaisia yritysarvoja. Pakko hakea yksinkertaisempia tapauksia, joista voi edes luulla ymmärtävänsä enemmän, kuten netto-velattomuus tai hyvin pieni valkaantuneisuus, + rahavirta, toteutunut kasvu joka ei vielä näy markkina-arvossa

8 tykkäystä

Tulee tosta Novo Nordiskista mieleen, että jos se laihduttava diabeteslääke osoittautuu yksi kaunis päivä haitalliseksi syystä X, niin tuleeko kurssi alas kymmeniä prosentteja sillä sekunnilla. Perustuuko myyntimäärät jo kuinka paljon lääkkeen väärinkäytölle ja sitä kautta edellinen kysymys on sitäkin relevantimpi.

Ei pidä paikkansa, ollaan oltu positiivisina 2018 ja 2015 :sweat_smile:

@pt99659 kommenttiin liittyen kannattaa tsekata tämä avautuminen:

21 tykkäystä

Oho, näin helposti sitä tuli taas levitettyä fake newsiä. Joka tapauksessa kannattaa sunnuntain ratoksi lukea tämän harvojen seuraamasta yhtiöstä tehty analyysi, jotta selviää syyt, miksi Sauli kaikkien näiden vuosien jälkeen vihdoin käänsi kelkkansa. Tässä tapauksessa ei liene enää asiallista puhua käänneyhtiöstä vaan kenties kyseessä onkin ollut käänneanalyytikko :smiley:

https://www.inderes.fi/fi/hyvista-asemista-alkaneeseen-vuoteen

14 tykkäystä

Mutta onneksi nyt olet kuitenkin Voxturin kyydissä!:blush:

4 tykkäystä

Neljältä päästään seuraamaan miten suomalaisen teollisuuden kilpailukyvyn käy.

2 tykkäystä

Shhh GIFs | Tenor
Ei taas pilata siellä, kun taas esitän, että olisin oikeasti oppinut jotain. :smiley:

4 tykkäystä

Tämä on tosi ymmärrettävää, että meillä Suomessa on haastava arvioida jenkkijöttiyhtiöiden tulevaa menestystä, kun eihän meillä ole muuta vastaavaa kuin Nokia. Nokialle kävi

Tunnetustihan jenkit eivät edes innostu mistään alasta, jossa eivät voi olla markkinajohtajia. Jenkkien markkinat on vielä sen verran iso, että pystyvät tarjoamaan skaalatusti kotimarkkinaetua ja sitten tuottoja käyttää investointeihin. Kun pystytään huomattavasti merkittävämpiin investointeihin, kilpailijat eivät vain pysy vauhdissa mukana.

Toivotaan, että EU pääsee jossain kohtaa samaan tapaan vetämään yhtä köyttä ja tännekin saadaan enemmän noita markkinajohtajia. Meillä on kuitenkin moni muu asia Euroopassa paremmin mm. koulutus, mitä tarvitaan menestymiseen.

10 tykkäystä

Tuli käytyä Sisu kahtomassa leffateatterissa. Huhut kertoivat että se oli tehty Rambo I:sen meininkejä kunnioittaen ja kieltämättä aika huvittava suomalainen natsi-rambo smash toimintaleffa siitä olikin tehty. Ei passaa liian vakavasti ottaa, mutta jää mieleen positiivisena kokemuksena. Suomella voisi olla nähtyä enemmänkin tarjottavaa maailmalle leffamaailmassa.

Henkilökohtaisesti sitä mieltä että “Talvisota” on edelleen paras sotaelokuva historiassa.

30 tykkäystä

Jään mielenkiinnolla odottamaan Jälkipörssin/Kauppalehden vastausta tähän Harrin kysymykseen. :yum::grin::blush:

32 tykkäystä

Ja suomalaisen kuluttajan. Se tiedetään että ei sieltä voi toivoa edes puolta mitä vaaditaan pitämään ostovoima ennallaan.

Onneksi omat kehityskeskustelut on vasta edessä, niin voi sielä perustella suurempaa korotusta. Osalla epäonnisilla ne on jo käyty ja niiden ulkopuolella kokemuksen mukaan korotuksia huomattavasti vaikeampi saada.

3 tykkäystä

Harri Tahkola on Talenomin hallituksen puheenjohtaja. Jos hän näkee Talenomin tällä hetkellä niin houkuttelevana sijoituskohteena niin miksei hän tuki tyytyväisenä turpaansa ja aja yhtiötä ostamaan ja mitätöimään omia osakkeitaan? Sen sijaan Talenom jakaa aggressiivisen kasvun keskellä 2/3 osaa tuloksestaan osinkoina. :smiley:

Edit. Itse näen myös Talenomin tilanteen varsin herkullisena, ja voisin harkita salkkuuni piirun halvemmalla. Risoo tällaiset julkiset kommentoinnit yhtiön sisäpiiriläisiltä kun sanat ja teot ristiriitaisia.

54 tykkäystä

Eikä tämmöinen passiivis-agressiivinen kommentointi kritiikkiä kohtaan vahvista ainakaan omaa luottamusta kyseisen firman johtoa kohtaan.
Muutenkin nämä lupaukset kasvusta ovat kyseenalaisia kun peruutuspeilistä näkyy alle 30% kasvua samalla kun ebitti marginaali on sulanut kuin napajäätikkö.
Heikin kesäinen ketjukin kannattaa tsekata Talenomista jos yhtiö kiinnostaa.

https://twitter.com/hkeskiva/status/1543130298589843456

12 tykkäystä

Aina varoitellaan huumeista. Nyt on syytä myös varoa pakinoita. :open_mouth:

Kuukautinen: Voitko kirjoittaa minulle pakinan?

Chat GPT: Valitettavasti en voi kirjoittaa sinulle pakinan. Pakina on laittomia huumeita, ja niiden käyttö, hallussapito tai myynti on rikos. Suosittelen etsimään apua ongelmiin, joihin huumeiden käyttö liittyy.

6 tykkäystä

Hyvä ja opettavainen kolumni Heikiltä, kannattaa lukea. Ei maksumuuria. :slight_smile:

Sijoittajien salkkuja on kuritettu niin Suomessa kuin kansainvälisestikin, ja turvasatamat ovat olleet harvassa. Osakkeiden lisäksi velkakirjojen hinnat ovat olleet yhteenlaskettuna pahimmassa laskussa vuosikymmeniin. Uudet tulokkaat ja kokeneemmatkin sijoittajat toivovat jo trendin kääntyvän. Ihmettelen kovasti, miksi.

6 tykkäystä

Heh, jopa tuli surkeat yleiskorotukset sieltä. Vielä huonommat kuin odotin. Noh näillä mennään…

"Vuonna 2023 palkat nousevat teknologiateollisuudessa 3,5 prosenttia yleiskorotuksella sekä 400 euron kertaerällä. Sopimuksen kustannusvaikutus vuodelle 2023 on Teollisuusliiton mukaan 4,5 prosenttia.

Vuonna 2024 palkat nousevat 2,0 prosenttia yleiskorotuksella sekä 0,5 prosenttia työnantajan jakamana eränä. Sopimuksen kustannusvaikutus vuodelle 2024 on 2,5 prosenttia."

27 tykkäystä

Joo kesyjä on korotukset josko ihmisten elinkustannusten nousuun tuota vertaa. Eikö niin että myös NOKIA kuuluu näiden tehtyjen sopimusten piiriin. Jos/kun niin kilpailukyvyn pitäisi parantua, Ruotsissa ei 3,5% riitä mihinkään.

2 tykkäystä