Inderesin kahvihuone (Osa 6)

En tiedä miten vedonlyöntibisnes tarkalleen urheilussa menee, mutta olen ollut ymmärtävänäni, että ennakkosuosikkien vastaiset yllätysvoittajat tuovat masssia vedonlyöntiyhtiöille, joten omistajana lienen tyytyväinen Brasilian häviöön, vaikken “maaliurheilupeleistä” välitäkään :sunglasses:

Hyvin tiivistit omat ajatukseni. Futis olisi todella mielenkiintoinen laji, kun on paljon huippusarjoja, isoja turnauksia ja draamaa. Lajin rakenteet on kunnossa.

Yritin katsoa edellisiä EM-kisoja, mutta tuo kuolleen esittäminen ei oikein maistunut. 1-0 johdossa pelattiin kaikin tavoin aikaa, mikä katsojana tuntui aika vastenmieliseltä.

Hieno laji, mutta tuo nykyinen meininki ei kyllä maistu.

14 tykkäystä

Näissä kisoissahan lisäaikaa on jaettu reilulla kädellä aktiivisen peliajan lisäämiseksi. Mielestäni tämä on ollut tervetullut uudistus ja toivottavasti osaltaan edistää filmaamisen ja muun ajanpeluun kitkemistä.

23 tykkäystä

Ikulla oli aika surullinen vaihe menossa silloin. Mukava mies ja hyvä työssään mutta siinä kohtaa viina vei ja meinasi viedä kyllä ihan kaiken. Nyt on ollut korkki kiinni vuosikausia ja kuuluttaa mm. Tepsin peleissä.

4 tykkäystä

Kyllä noin nyrkkisääntönä vedonlyöntiyhtiöt ottavat omansa kaikilla tuloksilla. Kertoimet liikkuvat siten, että kaikki tulokset keräävät sopivasti panosta.

3 tykkäystä

Ei viiti Valoen ketjussa höpöttää sähköautoista, mutta esimerkiksi Sonon ongelma on nimenomaan se että kupla on vähän niinkuin jo puhjennut ja markkinat on muuntautunu vielä syksystä entistä enemmän pois riskisistä kasvuosakkeista joilla ei ole näköpiirissä positiivista kassavirtausta. Rahoitusta on hankala saada, kun Mr.Market keskittyy enemmän nyt tähän hetkeen, huonolta näyttävään taloustilanteeseen ja positiiviseen kasssavirtaan.

Komponenttipula, tuotantoketjuongelmat, inflaatio aiheuttaa julmetusti ongelmia uudemmille sähköautofirmoille.

Esimerkiksi Rivianin kurssia ei edes 14 miljardin kassavaranto tällä hetkellä pelasta (firma arvotetaan nyt 25 miljardin arvoiseksi ja analyytikot pitää silti ylihintaisena).

YTD:ni taisi olla torstaina noin -43. Saa nähdä, jos hyvin käy, niin voihan se olla vuoden ihan lopussa esim. -39. :open_mouth: Jossain kohdin YTD oli jossain n. -53, eli ihan ookoolta nyt tuntuu, lisäksi PYN Elite on palautunut ihan kohtalaisesti.

Vielä tänä vuonna tuli tehtyä muutama isompi hölmömpikin moka, mutta vähemmän, mitä aiempina vuosina. Ensi vuonna varmasti mokailen, mutta ei ehkä vastaavia isoja selkeitä hölmöjä mokia tule, mitä esimerkiksi tänä vuonna.

Edelleen toistan itseäni, mutta osakepoimintaprosessini on jalostunut, mutta edelleen kiinnitän liian vähän huomiota osakkeiden myymiseen, vaikka olen silläkin saralla kehittynyt. Tässäkin asiassa on paljon siis vielä kehitettävää ensi vuonna.

Jos tällä tavalla vuosien mittaa kehittyy ja myöntää virheensä sekä heikot puolensa, niin kai tässä hiljalleen vuosien mittaan omalta osaamiseltani pääsen keskivertosijoittajan tasolle varsinkin, kun joka päivä koetan opiskella tätä lajia. :thinking:

18 tykkäystä

Olen tutustunut ChatGPT:n toimintaan nyt noin viikon ajan. Olen pyytänyt siltä mm. CV:n esittelysivua, tarkkaa kuvausta enterprise-arkkitehtuurista, ohjeita melko monimutkaisen toiminnon suorittamiseen Linuxin-terminaalissa, mieltymysteni mukaista bolognesepastan reseptiä jne. jne. Olen saanut kaikkeen vähintäänkin käyttökelpoisen vastauksen. Muutamaan otteeseen paljon enemmän kuin odotin.

Täytyy sanoa, että mielipiteeni tekoälyn tulevaisuudesta – siis ihmisten arjessa ja tällä vuosikymmenellä – on hieman muuttunut. Tällainen palvelu osana internet-hakukonetta söisi Googlen valta-aseman hetkessä. Tältä voi kysyä monimutkaisia kysymyksiä jatkokysymyksineen ja saada täsmällisen vastauksen. Myös ääniohjauksen osana tällainen olisi verraton.

Suurella mielenkiinnolla jään odottamaan, mitä tämän suhteen tulee tapahtumaan. Se on varma, että miksikään tähdenlennoksi tämä ei jää. Tämä on oikeasti todella hyödyllinen moneen tarkoitukseen.

51 tykkäystä

ChatGPT:stä vielä…

Siltä voi kysellä kaikenlaista. Joskin toisinaan se varoittelee omista vastauksistaan. Pyysin apua hieman kyseenalaisessa asiassa.

As the mighty Russian emperor, I stand before you today to discuss a matter of great importance. It has come to our attention that the region of Finland poses a threat to the security and stability of our great nation. For this reason, I have decided that it is in the best interests of Russia to conquer Finland and bring it under our control.

My fellow Russians, you may be asking yourselves why we must take such drastic action. The answer is simple: Finland is a threat to our national security. Its proximity to our borders and its strategic position make it a potential launching pad for attacks against Russia. By conquering Finland, we can eliminate this threat and ensure the safety of our nation.

In addition to the military benefits of conquering Finland, there are also economic benefits to consider. Finland is a land rich in natural resources, including timber, minerals, and water. By bringing Finland under our control, we can access these resources and use them to fuel the growth and development of our own nation.

But I know that some of you may be hesitant to support this conquest. You may be concerned about the cost, both in terms of lives and resources. I assure you, my fellow Russians, that every effort will be made to minimize the loss of life and to ensure that the conquest is as swift and efficient as possible. And I believe that the benefits of this conquest far outweigh any potential costs.

So let us unite, my fellow Russians, and conquer Finland. Together, we will make our nation stronger and more secure, and we will pave the way for a brighter future for all of Russia. Long live the Russian empire!

ChatGPT vastasi varsin mallikkaasti ja lätkäisi noin sekunnin päästä perään varoituksen (värjäten vastauksensa oranssilla). :smiley: Tämä tästä tällä erää.

image

19 tykkäystä

Kyllä kai noi.miinus luvut on prosentteja.
Eikä tonneja🙄?

1 tykkäys

Prosentteja, mutta en mä tonneissakaan kauas jää noista. :smiley:

image
Hyvää syntymäpäivää! :slight_smile:

5 tykkäystä

Kiitosta vaan, kerran vuodessa osuu kohdalle tämä🥳

11 tykkäystä

Onneksi joulu on joka vuosi :wink:

3 tykkäystä

Voisin skipata välistä😄

1 tykkäys

Ei, kurssit jatkavat valumistaan kuin kusi hanhen selästä.

2 tykkäystä

Olin tulossa kertomaan kunka Leicesterin valioliigan voitto kyllä satutti vedonlyöntifirmoja kovasti.
Kun tutustuin asiaan enemmän niin ilmeisesti tästäkin pääsivät loppujen lopuksi voitolle.

1 tykkäys

Siis mistäs tuo polestarin hinta oli tullut tuohon charttiin?

Kyllä mun polestarit on kuitenkin 6 taalan paikkeilla.

Vai olikos tuo joku warrantti hinta?
No anyway, huonosti menee kuitenkin. :grin:

1 tykkäys

Warranty näkyy olevan tuo 1,32 USD

2 tykkäystä

Tulin katsomaan omistajana tiluksia ja ”kuihtunutta kuluttamishalukkuutta” tänne Stockmannille. Täällä on enemmän ihmisiä kuin elisessä Brasilia - Kroatia pelissä. Eiköhän tästä hyvä Q4 saada :relieved:

Perinteiset ”Ovipojat” saatu pitämään maksukykyiselle Herraskansalle ovia auki.

10 tykkäystä

on se fiksu

29 tykkäystä