Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Tää nyt oli tämmöinen joku hurlum tason juttu ja täyteuutinen, mutta ihan oikeasti nyt.

Antakaa vihdoin ne viinit vaikka sille K-kaupalle jne. niin voitte näyttää tonttulaaksossa päästöjen vähentyneen.

10 tykkäystä

Älä huoli. Monen muunkin salkku alkoi laskemaan tuosta. Tuo on ollut varmaan rankimpia aikoja aloittaa. Aika huikeaa, että olet yhä mukana. Kun olet aloittanut noin nuorena, parasta, mitä sijoittaminen voi tällä hetkellä antaa on näköalan sille, miten asiat muuttuu varsin nopeastikin sinun itsesi kasvaessa.

Sulla kävi kasvuosakkeiden kanssa ehkä hieman huono tuuri, kun korot alkoi nousemaan ensimmäistä kertaa vuosiin, tietenkin ne tulivat alas. :triumph: Nollakorkoaikana sallitaan investoinneille matalemmat kasvuennusteet ja ollaan valmiita ottamaan enemmän riskejä investoinnin onnistumiselle. Korkojen noustessa sijoittajat pitävät valtionvelkakirjojen kaltaisia vähäriskisempiä sijoituselementtejä houkuttelevimpina kuin turhan riskisiä kasvuosakkeita. Jotta kasvuosake on korkojen noustessa tarpeeksi houkutteleva sijoittajalle, sen tulee tarjota nollakorkoaikaa korkeampaa tuottoa. Tämä laskee arvostuskertoimia ja ohjaa yrityksiä jakamaan enemmän tulosta ulos osinkoina.

Kanadalaiset kaivos -yhtiöt on halpoja. Joka kerta kun kuulen jonkun sijoittaneen johonkin kanadan ihmeeseen, alkaa päässäni soimaan 1950-70-lukujen radiohupaelma ”kankkulan kaivolla”. Sinne ne rakkaat asiat tuppaavat katoamaan lopullisesti, eikä niitä kuka tahansa sieltä tohdi tonkia. :sweat_smile: Siellä on ”halpoja osakkeita”, mutta jotenkin niiden kanssa tuntuu menevän ihmisillä kaikki aina pieleen. Kanadalaiset toimitusjohtajat tuntuvat tykkäävän myös valehtelusta, joka luo kaikenlaisia kurssikäänteitä.

Toiset ”halvat” osakkeet ovat osakkeet, joihin sisältyy paljon riskiä. Esimerkiksi Stockmanniin olen iskeytynyt ”halvalla”, kun sen velkasaneerausta oli kestänyt puolisen vuotta. Silloin otat näkemystä yrityksestä, että riskien pikku hiljaa purkautuessa yritykselle ei tapahdukaan niin pahasti kuin iso raha pelkää.

Noh… Velkasaneerauksessa se vieläkin on, mutta jo aivan eri yhtiö. Viimeisiä oikeuden päätöksiä odotellessa…

Aina kun osakkeita saa ”halvalla”, kannattaa miettiä, miksi sitä saa halvalla. Josset osaa sanoa syytä, älä koske siihen.

Tämä on yksi klassikko myös ”halvoista” osakkeista.

Sykliset osakkeet myös vaikuttavat toisinaan ”halvoilta”. Kun sijoittajat olettavat syklisen osakkeen olevan syklin huipulla eli edelliset kvarttaalit ovat olleet hyviä, mutta tuloksen oletetaan jatkossa laskevan. Jos yhtiö on todella syklinen kuten jokin teräsyhtiö SSAB tai Outokumpu, niitä kuuluu teoriassa ostaa silloin kun osake näyttää ”kalliilta”. Tämä tarkoittaa, että yhtiö on syklin aallon alaosassa.

Huom! Sijoitusmaailma on täynnä OLETUKSIA tulevasta ja tyypillisesti elää vähintään puoli vuotta etukenoon. Jos osaat pohtia, millainen tilanne saattaisi olla vuoden päästä ja päädyt parempaan lopputulokseen kuin kvartaali kerralla pohtimiseen.

Sama pätee ”kalliisiin” osakkeisiin. Jotenkin pitäisi tietää, miksi osake on kallis.

Lyhyesti kannattaa sijoittaa siihen, minkä ymmärtää. Pysyä kaukana siitä, mitä ei ymmärrä.

Suosittelen käyttämän omia vahvuuksiasi ja sijoittamaan sinne, mistä tiedät. Te nuoret ihan oikeasti elätte tätä aikaa ja otatte maailman sellaisena kuin se on. Näette uusimmat trendit ja kun yhtiöiden toiminta muuttuu. Veikkaan, että me foorumi-vanhuksetkin voidaan oppi paljon juuri sinulta.

Itse esimerkiksi en olisi enkä näe vieläkään, miksi Marimekko on niin suosittu muoti-ilmiö. Itselle Marimekko on jäänyt tätimäisenä muotibrändinä, joka kannattaa minkkien-tarhausta, vaikka siitä kannattamattomana liiketoimintana luopuikin. Tätähän nykyinen Marimekko yhtiö käsittääkseni ei ole, mutta meille vanhemmille kasaantuu menneisyyden taakkaa ja ennakkoluuloja, joista on vaikea päästä eroon.

Itsellä on kohtalaisen kiva näkyvyys eri teollisuuden aloille ja siihen, miten B2B-kaupankäynti toimii. Itse siksi haen näiden vahvuuksien kautta itseä kiinnostavia kohteita.

Teknistä analyysia kannattaa käyttää työkaluna, kun ostat osakkeita. Sinänsä itse pidän teknistä analyysia yksinään hieman uhkapelaamisena. (Älkää treidaajat lyökö! :joy:) Jotain siitä yhtiöstä kannattaa tietää, vaikka teoriassa sanotaan, ettei teknistä analyysia varten tarvitsisi. Päivätreidauksen tuottoja arvioidessa kannattaa laskea mukaan myös kaupankäynti kulut.

Mä tykkään jutella itseäni fiksumpien ihmisten kanssa. Lähden oikeastaan aika helpostikin mukaan ensimmäisen kerran pienellä siivulla ja katson millaisia kokemuksia saan. Itsellä silti on sellainen linja, että jos kokemukset on yhtään huonot ja dialogi vaikuttaa epärehelliseltä, toista kertaa ei tule.

Vaikka otan ideoita muilta ihmisiltä, aika vähän on tullut ostettua osaketta katsomatta yhtiötä kunnolla. Ne kaksi kertaa, kun näin olen tehnyt, eivät ole menneet hyvin, koska siihen astuu se oma psykologinen puoli. Itselle on tärkeää tietää, millä tavoin kurssi saattaa reagoida. Haluan tietää myös kaikki riskit. Herkästi henkilö, joka haluaa sinut mukaan, ei niitä aina välttämättä uskalla kertoa. Kun kurssi reagoi eri tavalla kuin itse ajattelin, on haastavaa ennustaa, miten tilanne jatkuu. Myös luottohenkilökin voi ymmärtää lukemansa väärin. Parempi kun tutkii asiat itse, eikä jätä asioita liikaa muiden varaan.

Suosittelen siis tekemään aina omaa tutkimusta, eikä sokeasti peesaamaan yhtään ketään.

Tykkään aina kertoa, että oma osakesijoittaminen alkoi niin, että kaveri antoi kaksi työpaikkansa suositusta Talvivaaran ja Nesteen. Päädyin ottamaan Nesteen ja Talvivaarassa olisikin käynyt kalpaten. :sweat_smile: Vaikka siis todennetuilta luottohenkilöiltä tulee hyviä vinkkejä, voi tulla myös katastrofeja.

Kannattaa muistaa, että Inderes-foorumin ”Mestari”-titteli, joka itselläkin on, tarkoittaa vain sitä, että on foorumilla aktiivinen. Toki oppivat ihmiset keskustellessaan sijoittamisesta ja lukiessaan juttuja monipuolisesti päätyvät lopulta hallitsemaan jotain taitoja. Sulla on yksi erittäin tärkeä piirre tähän hommaan, uteliaisuus, älä kadota sitä mihinkään. Sijoittaminen on siitä kiva harrastus, ettei sitä milloinkaan ole valmis.

Tekstistäsi päätellen susta tulee vielä aika mahtava sijoittaja. Muista, että peli on pitkä, oikoteitä ei ole ja tärkeintä tässä kohtaa on, että suojelet itseäsi siltä, ettet mene katki liian nopeasti. Sulla on kaikki aika vielä kartuttaa pääomaa. Henkisen pääoman kartoitus on tärkeä aloittaa mahdollisimman aikaisin. Muista elää samalla kun säästät osakkeisiin, etkä vivuta itseäsi liian varhain.

“…there are only three ways a smart person can go broke: liquor, ladies, and leverage; the first two are just there because they started with L; it’s leverage.”
Warren Buffett

Venyipäs taas runoelma pitkäksi. :rofl::face_with_hand_over_mouth:Toivottavasti jaksoit lukea ja ehkä jotain iloa löytyy.

87 tykkäystä

Hyzonista oppineena olen pysynyt erossa näistä orocoista ja voxtureista. Olen tähän mennessä luullut, että Puolan Markku on joku urbaani legenda :joy: Kiitos selvennyksestä @Pohjolan_Eka

11 tykkäystä

Edelleenkin, on typerää verrata voxturia hyzoniin. Sama kuin vertaisi mansikkaa perunaan. Voxturilla on aikuisten oikeasti bisnes mikä jo nyt ravistelee koko jenkkien asuntomarkkinaa. Papereilla voxtur tekee vielä tappiota mutta tämän pitäisi nyt muuttua viimeistään q1 aikana.

Ymmärrän toki kaikkia ketkä haluavat vältellä voxturin kaltaisia firmoja koska vaatii normaalia isompia kasseja sijoittaa tällaiseen high risk high reward kohteeseen. Hyviä viikonloppuja kaikille!

4 tykkäystä

Ottamatta kantaa Voxturiin(en tiedä siitä mitään) niin tämä teksti kuulostaa kuin suoraan pyramidihuijauksen sisäänheittäjän lineltä.

Tää ei varmaan sovi sulle kun vaatii vähän kovemman jätkän kun tässä on niin kovan palkinnon ja riskin juttu.

59 tykkäystä

Tervetuloa yhteisöön! :hugs:

Tässä muutamia ajatuksia.

Halvat yhtiöt. Menemättä överi syvälle alkuun, jos ostaa korkean ROI:n (sijoitetun pääoman tuotto, kulkee myös variaatioilla ROIC/ROCE mutta ei nyt monimutkaisteta liikaa) halvoilla EV/EBIT kertoimilla (yritysarvo enterprise value eli markkina-arvo + velat / liikevoitto) niin ei pitäisi mennä kauhean pieleen. Ajan kanssa sitten oppii lisää.

Keskittyisin ensisijaisesti yhtiön liiketoiminnan ja sen kilpailuetujen ymmärtämiseen. Harvalla firmalla on kestäviä kilpailuetuja.

Miten siivilöidä? Eri palveluista löytyy eri screenereitä. Ennen syvään päätyyn hyppäämistä kokeilisin vaikkapa kotimaisia firmoja etsiä Inderesin Osakevertailun kautta. Helsingin pörssi on niin pieni että vuosien varrella yhtiöt jää muistiin.

Miten ennakoida kurssilaskuja? Niitä voi yrittää ennakoida esimerkiksi taloutta, rahaliikkeitä ja sijoittajien sentimenttiä seuraamalla mutta niiden ennustaminen on vaikeaa lyhyellä aikavälillä. Ainakin alkuun keskittyisin omistamaan hyviä bisneksiä: kurssilaskut on mahdollisuuksia, ei ajoituspaikkoja!

Toimiiko TA? Ta-ihmiset sanoo että TA toimii aina, minkä voi tulkita niin että se ei ole niin hyödyllinen. :joy: Jättäisin alkuun pois ja jos himo iskee piirrellä viivoja graafien päälle niin kaikkea voi kokeilla!

Peesattavat. En peesaisi ketään, se on vaarallista. Eri ihmiset sijoittaa eri tyyleillä ja he saattavat jo myydä jotain mitä olet ostamassa aiemman viestin perusteella. Foorumilla on tosi monia eri sijoitustyylejä joten pyrkisin aluksi seuraamaan erilaisia sijoittajia. Oma tyyli sitten löytyy ajan kanssa.

Sijoittajavaikuttajat. Seuraisin Heikki Keskiväliä. Välttäisin jokaista, jota kutsutaan ”guruksi”. :joy: Suomessa sijoitusosaamisen taso yleisesti ottaen on mitä on, joten heti kun kieli taipuu etsisin Anglo-Amerikkalaisesta maailmasta lisää väkeä seurattavaksi.

Nämä ihan yleistason ajatuksia. Hienoa että olet löytänyt harrastuksen pariin!

71 tykkäystä

Ihmeellistä mussutusta jengin osakevalinnoista taas täällä viime viikkoina. Mitä se kenellekään kuuluu mihin joku muu sijoittaa tai kuinka hyvin on riskit huomioitu? Jos ei ole mitään faktaa annettavana niin olisiko parempi vaan jättää kirjoittamatta? Voisin ihan hyvin tehdä meemejä ja nauraa 50%:lle ostin/myin ketjun kirjoituksista vain sen takia että mielestäni niiden perustelut ovat niin typeriä. Ei taida parilla nimimerkillä olla muuta tekemistä, varmaan on omat salkut niin hyvässä kunnossa että pakottava tarve jakaa viisautta.

19 tykkäystä

Tätähän täällä on harrastettu jo pitkään ja aina samojen nimimerkkien johdolla. Itse firmasta ei tiedetä hevon helvattia eikä se edes kiinnosta, mutta siihen sijoittaneita ja sen tutkimiseen oikeasti aikaa käyttäviä kyllä halveerataan oikein olan takaa.
Hieno meininki, @katuviisas yms.

8 tykkäystä

Tätä 2023 vuotta olen ainakin itse odotellut voxturin suhteen, katsotaan sitten 2024 toukokuussa miten se meni :wink:

On totta, että vaihtoehtoisia, houkuttelevia kohteita kuin Markun kohteet on ollut paljon tarjolla ja on ilmeistä että korkojen kanssa ei voi olla vaikuttamatta arvostukseen.

Samalla on liikaa kaikenlaista sirkusta, mutta katsotaan nyt kumminkin. Ihan oikea yritys tuo voxtur näyttää kuitenkin olevan.

5 tykkäystä

Aluksi sanottakoon onnea mahtavasta harrastusvalinnasta! Tuolla aikahorisontilla tulet vaurastumaan melkein väkisinkin :slight_smile: :+1:

Itse kysymykseen:
Ikäisellesi, ja uudelle sijoittajalle mielestäni yksi tärkeimpiä vinkkejä onkin se, että älä peesaa sokeasti ketään. Meille kaikille tulee se hetki, kun tuttu fiksu nimimerkki laittaa salkkujen tuotto-% ketjuun komeat luvut, ja mietit miten hän sen tekee. Tämän jälkeen ostetaan & myydään ketjussa sama nimimerkki kertoo ostaneensa jotain = :money_with_wings: :money_with_wings: :money_with_wings: . Mutta näin se ei ikävä kyllä aina mene. Täällä on aivan ilmiömäisen fiksua porukkaa, jotka käyttävät tunteja ja tunteja osakepoimintaan, ja silti välillä menee metsään. Kuuluu lajiin, ja on täysin inhimillistä.

Kuitenkin tekemällä itse omat poiminnat helpottuu psykologinen peli, eikä katkeroiduta siihen, kun joku toinen on tehnyt "väärät valinnat " sinun puolestasi :slight_smile:

Onnea ja tsemppiä! Kyllä nuoret osaa.

18 tykkäystä

@Aatos_Manninen Voisin joitakin omia havaintoja kertoa. Tekstisi perusteella sinulla on hyvät eväät jo tässä vaiheessa pitkälle sijoitusurallesi.

Kun aloittaa sijoittamisen, on tärkeää ymmärtää, hyväksyä ja tunnustaa oma osaamattomuus. Ole riittävän nöyrä etenkin sijoitusvuosien alussa. Vaikka markkinat eivät ole tehokkaat, niin kyllä niissä jotain järkeä yleensä on :slight_smile: Ylituoton tekeminen on oikeasti äärimäisen vaikeaa ja on käytännössä selvää, että vasta-aloittaja ei voi tehdä ylituottoa uransa alkuvaiheessa muuta kuin satunnaisvaihtelulla eli tuurilla :slight_smile: Oman sijoitusurani paras oivallus olikin juuri yllä mainittu. Kun pysyt riittävän nöyränä ja tiedostat oman rajallisuutesi, et tule tehdäksesi isoja mokia uran alkuvaiheessa. Tärkeintä on, että et mene katki tai tuhoa pääomiasi. Tietysti uran alussa summat ovat pieniä, mutta useille ihmisille on henkisesti vaikeaa jos uran alussa ottaa pari vuotta isosti turpaan.

Jos siis tässä vaiheessa sijoitusuraa keskität esimerkiksi 30 % salkustasi yhteen yritykseen, on se minun mielestäni enemmän uhkapelaamista kuin sijoittamista. Okei, älykkääksi profiloituva @Pohjolan_Eka kin näin tekee, mutta hänen sijoitusstrategia, sijoitushistoria ja riskinottokyky/-halukkuus mahdollistaa tämän. Älä peesaa Ekaa, mutta seuraa hänen kirjoituksiaan :slight_smile:

Ole utelias, nöyrä ja opi koko ajan uutta. Ei tässä hommassa tule ikinä valmiiksi. Opettele rahoitusteoriaa, jotta ymmärrät miten arvonmääritys teoriassa tapahtuu. Sitten täytyy ymmärtää kaikki se yksilö- ja markkinapsykologia, joka tekee yhdessä teorian epävarmuuden kanssa sen, että arvonmääritys on kaukana kovinkaan “eksaktista tieteestä” (niinkuin Sauli Vilen aina sanoo). Tämä tekee ongelmalliseksi jo strategian ostaa yhtiöitä “alle käyvän arvon”. Mikä se käypä arvo on? Siinäpä ongelma :smiley:

Lopulta tullaan siihen, että sijoittamissa jos jossakin on kyse lopulta todennäköisyyksistä. Kun osaamista ja kokemusta kertyy (ainakin se muutama tuhatta tuntia), niin oppii (ehkä) hahmottamaan paremmin erilaisia tuottoriskisuhteita.

Tsemppiä! Olet valinnut juuri älyttömän hienon, älyllisesti kiinnostavan sekä haastavan lajin :slight_smile:

55 tykkäystä

Varoituksen sana:
Myös kaikenlainen vedätys eri sijoitukseen liittyvillä alustoilla on valitettavan yleistä varsinkin pienen vaihdon yrityksissä. Esimerkki, ”guru” hehkutta ostaneensa tänään firmaa x koska tuotto odotus tähtitieteellinen ja osake suuresti aliarvostettu.
Alkaa tulemaan peesaajia jotka ilmoittavat tehneet samoin. Todellisuudessa ”guru” on ostanut lappua jo ajat sitten 1/2 hintaan nykykurssista ja myy viimeistään kun peesaajat ostavat hinnan ylös.
Edit: itse tykkään mm JNivalan vinkeistä yllä.

7 tykkäystä

Joku Suomessa oli onnistunut sijoittamaan Eurojackpotissa tuottavasti,onnittelut hampaita kiristellen kun ei osunut omalle kohdalle. :+1:

2 tykkäystä

Hienoa, että näin nuori on lähtenyt mukaan upeaan harrastukseen! @Aili ja @Verneri_Pulkkinen ja @JNivala antoivatkin erinomaisia neuvoja. Laitan tähän vielä omat pointtini.

Lue tämä ketju ajatuksella läpi. Ketjun otsikko tiivistää suurimman viisauden, jonka sijoittaja voi ymmärtää. Eli hajauta omistustasi tarpeeksi, jotta yksi mätä kala - jollaisen väistämättä jossakin välissä ostat - ei pilaa koko salkkua ja yöunia. Hyväkin osake voi tippua 95% huippuarvosta kun huono aika iskee, vaikka yrityksessä ei olisi mitään vikaa. Kääntäen, huonokin osake voi nousta 1000% vuodessa, kun FOMOtus on päässyt valloilleen.

Indeksit peittoavat 95% sijoittajista, vaikka kaikki yrittävät peitota indeksit. Tästä seuraakin mielenkiintoinen kysymys? Miksi kaikki sijoittajat eivät sijoita pelkästään indekseihin? Sillä taktiikalla kun voittaisi keskimäärin 95 sijoittajaa sadasta. Syy on psykologinen. Se on vain niin innostavaa ja kivaa etsiä ja löytää piilossa oleva timantti, josta on aivan varma, että se kasvaa 100% seuraavan vuoden - kahden aikana. Ja indeksisijoittamisella ei pääse tuntemaan sitä innostusta ja huumaa, vaan se on sitä tylsää indeksin seuraamista, joka liikkuu muutaman prosentin vuodessa suuntaan tai toiseen, kuitenkin keskimäärin ylöspäin, kun aikajänne on tarpeeksi pitkä.

Tervetuloa mukaan ja onnea sijoittamiseen! :+1:

25 tykkäystä

tämä on maallikon yleinen subjektiivinen huomio keskusteluista joidenkin yhtiöiden kohdalla, ei tarkka havainto mistään tietystä yhtiöstä

Tulee aina mieleen kuinka huijausviestit on kirjoitettu hienoilla asioilla ja karmeilla kirjoitusvirheillä suodattamaan sopiva kohdeyleisö. Myös keskustelussa joidenkin yhtiöiden kohdalla mainonnan keinoin tahallaan tai tahattomasti verrataan saman sijoituspäätöksen tehneen henkilön mahtavia ominaisuuksia muihin lampaisiin (tämä keskustelutapa toteutuu kyllä muissakin ketjuissa).

On niin ristiriitainen narratiivi yhtiön ympärillä:

  1. Case vaatii pitkän pelin hahmottamista, odottamista ja kohinanegan sivuuttamista.

  2. Jee tänään noustiin 12,98%! Vaikka eilen ja viikko sitten tuli pataan -20%, mutta koko 1kk on +52,69%. Vuosi tosin -78,81%.

Sinälläänhän tää on myös tehokas suoja jos kyseessä oikeasti on pitkän tähtäimen helmi, että viisas oikea näkemys ja valinta on turvassa koheltamisen alla. Ja syvempi ymmärrys kertoo varmasti optimaalisen exitsauman, jos on parempia yhtiöitä kiikarissa.

Onko sitten pump & dumpista hyötymisellä tai ylituotolla loistavan yhtiön löytämisestä lopulta toisinaan muuta eroa kuin missä se lafka menee 10 tai 15 vuoden päästä (olettaen ettei ole tietoinen mahdollisesta pumpista). Ja kuka sen muistaa 9 vuoden päästä. :smiley: Ei käy kateeksi finanssivalvontaa. Jos vaikka miettii miten ongelmapelaamista vastaan taisteleva Veikkaus mainostaa Eurojackpottia tai elämää vakioveikkaajan silmin… :face_with_peeking_eye:

Ettei tulisi pahaa verta niin lopuksi vilpittömästi paljon etukäteen onnea niille ketkä ovat löytäneet sen helmen mikä palkitsee. :blush:

Edit: lisätään disclaimerina, että itsellä on vain Helsingin tylsähköjä osakepoimintoja ja kaikki ulkomailta vielä tylsemmin indeksirahastolaatua.

3 tykkäystä

Eihän tuo luku voi mitenkään paikkaansa eihän. Aloitin sijoittamisen 1,5 vuotta olen säheltänyt ja veivannut aivan päin honkia ainakin puolet tuosta ajasta ja silti reilusti helsingin indeä edellä. Ja monella tosiaan tuntuu menevän kaikki voxtur kritiikki todella syvälle, eikö foorumi nimenomaan ole sitä varten että siellä myös erilaiset mielipiteet kohtaavat vai pelkkää peesaustako täällä kuuluisi harrastaa🤔

4 tykkäystä

Katsotaan +5v päästä tilanne uudelleen😏

8 tykkäystä

Se pitää suurinpiirtein erittäin hyvin paikkaansa. Me kaikki sijoittajat muodostetaan markkina, jolloin lyhyellä ajanjaksolla noin puolet tietenkin voittaa ja puolet häviää markkinalla (kulut huomioiden hieman alle puolet voittaa). Jos Voxturia veivaat ei Omx ole vertailuindeksisi.

Pitkässä juoksussa taas tuotot tulevat hyvin pienestä osasta yhtiöitä. Yli 60% häviää käteiselle (T-Bills) vain noin 4% osakkeista selittää koko osakemarkkinatuoton ja 40% tippuu yli 70% eivätkä koskaan palaudu. Mitä pidempään osakkeita omistat sitä varmemmin häviät indeksille.

9 tykkäystä

Ihan suomalaisia osakkeita pääosin, voxturiin en itse uskaltaisi edes koskea ja veivaamisen lopetin kun siitä ei tule mtn😅mutta hyvä tietää jotenki loogisesti olisi voinut ajatella että ainakin 40% voittaisi. Rahastothan ei sitten kuulosta yhtään niin huonoilta harmi vaan että ne on niin hemmetin tylsiä

1 tykkäys

Nakertaa nakertaa.

1 tykkäys