Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Nyt en kyllä ymmärrä. Mitä Musk tuolla twiitissä tarkoittaa, kun sanoo “gain of function research that killed millions”, jos ei Covid-pandemiaa, ja oletusta että pandemia sai alkunsa laboratoriosta karanneesta viruksesta?

1 tykkäys

Suoraan sanottuna, en osaa/pysty kirjoittamaan tähän mitään saatetekstiä. :frowning:


@Kale-possu@musa_2… olekste vielä täällä? :pleading_face:

23 tykkäystä

Ah pahoitteluni. En voinut uskoa, että tuo oli mielestäsi se accurate information. My bad.

4 tykkäystä

OK. Mikä tässä siis on epätotta? Se, että Fauci on ohjannut liittovaltion rahoitusta kyseiseen tutkimukseen, vai se että pandemia sai alkunsa tutkimuslaboratoriossa tapahtuneessa vuodossa, vai molemmat?

1 tykkäys

Sarjassamme Elämän Suuria Mysteerejä

Kun haen lapsille halvinta einestä mitä kaupasta löytyy ja ilmoitan että tänään syödään maksalaatikkoa, olo on kuin rokkitähdellä. ‘Jee, isi sä oot paras! Mahtavaa! Olet myös komea ja hyvä sijoittamaan!’ (ulkomuistista). :yum: :yum: :yum: :yum:

Kun taas haen vaimolle eksoottista joskin keltalaputettua herkkua lähikaupasta (en yhtä rasiaa vaan kolme niin kuin välittävä aviomies tekee) on vastaanotto tyystin toinen. :face_with_raised_eyebrow:

Kun ilmoitan että ‘kulta, tänään valmistan * lukee paketin kyljestä * … chicken madras’ ja läväytän kaikkien pakettien sisällön pannulle samalla pohtien mitähän kokinhatut maksaa ja mistä niitä saa,
kuulen sieluni korvin laskukoneen raksutusta vaimon tyhjän katseen takaa:

Mikähän mun markkina-arvo vielä on … edelleen nätti mutta 2 lasta kannossa … ei helvetti pitääkö tota oikeasti vielä sietää

Kaikkensa sitä yrittää mutta mikkään ei riitä

44 tykkäystä

Yksi pahin ongelmani on aina ollut että kiinnostus sijoitusteemoihin on hyvin kausittaista.

Tällä hetkellä on menossa vähäisemmän kiinnostuksen kausi joten olen semisti lomalla foorumilta ja hodlaan vaan.

Mutta kirjoitan kyllä heti jos kaikkien muiden kiireiden keskellä ilmaantuu jotain poikkeuksellisen mielekästä kommentoitavaa. Näin ollen siis tuo luonnehdinta että olen semisti lomalla enkä täysin :slight_smile:

37 tykkäystä

Voin vastata: Molemmat.

Fauci ei ole ohjannut mitään yhtään mihinkään. Jos joku on ohjannut rahoitusta jonnekin se on Amerikan kansallinen terveysinstituutti (NIH). NIH:lla on tuhansia tutkijoita ja se rahoittaa tuhansia tutkimuksia ympäri maailmaa. Henkilökuntaa yli 18 000 ja vuosibudjetti 45 miljardia dollaria. Gain of function research on perustutkimusta eikä sitä ole edes määritelty kovin tarkasti. On siis erimielisyyttä siitä, mitä se pitää sisällään.

Sille, että pandemia olisi saanut alkunsa vuodosta laboratoriosta ei ole mitään näyttöä. Toisin sanoen väite on täysin väärä.

Se, että Musk asemassaan Twitterin omistajana levittää tällaista sontaa ja hyökkää yhden ihmisen kimppuun tukien äärioikeiston parhaillaan netissä levittämää roskakampanjaa on… ikävää.

Jatketaan Wuhan- ja Fauci-juttuja Wuhan-ketjussa.

20 tykkäystä

Juu, voidaan palata asiaan vaikka muutaman vuoden päästä ja katsoa onko tämän päivän kiistattomat totuudet edelleen voimassa.

4 tykkäystä

Olen samaa mieltä, että opettaminen on varmaan viimeisiä asioita mitä kannattaa tekoälyllä toteuttaa. Mutta ajatuksesi siitä, voisiko tekoälyllä vapauttaa enemmän aikaa opettamiseen tai muuten keventää opettajien työtaakkaa? Ehkä? Jonkin verran luokanopettajakavereilta saanut sitä käsitystä, että oppituntien ulkopuolella menee paljon aikaa esim. kokeiden ja muiden palautettavien tehtävien tarkistamiseen. Tekoäly voisi todennäköisesti tehdä ainakin alustavan tarkistuksen moniin kokeisiin, jolloin opettajalta riittäisi kursorinen arviointien “hyväksyntä”.

1 tykkäys

Nörttinetti näköjään maissa?

Pitäisi päästä häviämään rahaa… :roll_eyes:

3 tykkäystä

Säästän kuukausittain vuorotellen ETF:iin Nordnettiin ja Degiroon. Nordnetissä käytän kuukausisäästösopimusta ja Degirossa ostan manuaalisesti. Nordnetissä ei ilmeisesti voi vaan jotenkin “disabloida” tuota kuukausisäästösopimusta niiltä kuukausilta kun ei sitä halua käyttää? En ole ainakaan löytänyt sellaista toimintoa. Tosi ärsyttävää, nyt joutuu aina poistamaan sen ja sitten rakentamaan uudelleen kun haluaa sitä käyttää. Mitä jos sen jättää aktiiviseksi, mutta tilillä ei ole tarpeeksi rahaa sen toteuttamiseksi? Jääkö se silloin toteuttamatta vai meneekö tili miinukselle? Jos vaan jää toteuttamatta ja sieltä tulee joku viesti “Emme voineet toteuttaa koska ei ollut rahaa” niin sittenhän se olis hyvä ja ei tarvi aina poistaa ja rakentaa uusiksi :smiley:

Se jää vaan toteuttamatta, jos ei ole rahaa. Mutta annas olla kun tilille tulee joku 25€ osinko, niin siinähän se sitten toteuttaa niillä rahoilla jotain ostoja ja perii iloisesti sen 2,5€ kulun :wink:

1 tykkäys

Stockphoto era / aikakausi oli ja meni jo kauan sitten. Markkina saturoitui 2006-2012 välillä niin, ettei sieltä enää kukaan oikeastaan tienannut mitään, korkeintaan 0.01% kuvaajista sai vaivoilleen palkkaa, ja sekin todella ahkeralla stock-kuvan tuotolla. Sittemmin kuvaajien osuudet myynnistä ovat laskeneet kuin lehmän häntä, ja käytännössä työllä ei elä kuin stockphoto-pankkien omistajat.

4 tykkäystä

Ulkona tuuli lähes myrskylukemissa, tuulimyllyt jauhaa sähköä.
Fingridin mukaan tuotanto on suurempi kuin kulutus, joten sähköä siirretään Ruotsiin ja Viroon yli 1400 megawattia.
Silti sähkö maksaa juuri nyt Suomessa 50 snt/kWh eli pörssisähkösopparin tehneillä verenpaine nousee.

Miten tämä on mahdollista?

45 tykkäystä

Tuulivoima tuottaa ennätysmäärän sähköä, mutta kallista on.

kuva

Taloussanomien artikkeli aiheesta.

11 tykkäystä

Ollaan kollegani @Ville_Kivinen kanssa lanseeraamassa uutta videokonseptia loppuviikosta. Vielä ei ihan kaikkea sisällöstä paljasteta, mutta ensimmäistä jaksoa saadaan tähdittämään @Mirko_Sampo_IR, jonka kanssa on tarkoitus puhua mm. osingoista ja Mirkon tavasta sijoittaa.

Jos teillä on mielessä roast-henkisiä kysymyksiä Mirkoon tai osinkosijoittamiseen liittyen, niin ampukaa ihmeessä tänne tai yksityisviestillä joko mulle tai @Ville_Kivinen. Kiitos! :blush:

56 tykkäystä

Eikös ne hinnat määräydy vuorokauden eteenpäin eli tämän päivän tuuli vaikuttaa vasta huomisen hintaan?

Kuluttajan näkemä spot-hinta muodostuu iltapäivisin käytävässä huutokauppatyylisessä myynnissä, jossa sähkön ostajat ilmoittavat paljonko haluavat ostaa, millä hinnalla ja milloin. Vastaavasti myyjät ilmoittavat paljonko ovat valmiita tuottamaan milläkin hinnalla kyseisenä ajankohtana. Kun kysyntä ja tarjonta kohtaavat saadaan sähkölle hinta tietylle ajankohdalle. Sähköä ei pysy varastoimaan ja tuotanto ja kulutus ovat vain arvioita, joten markkinatoimijat käyvät kauppaa myös päivän sisällä. Tässä Fingridin sivulla on avattu asiaa tarkemmin Johdanto sähkömarkkinoihin - Fingrid

2 tykkäystä

Senpä takia en tavoittelekaan sillä elantoa, vaan passiivista tulovirtaa kuvista jotka olen muutenkin ottanut ja käsitellyt :smiley: Jos joskus päädyn toisen uran tekemään valokuvauksen parissa, pitää siinä olla joku ihan muu kulma, ehkä fine art luontokuvia kuvaillen, tai sitten tapahtumakuvaajana.

2 tykkäystä

Päivän tunnelmat.

30 tykkäystä