Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Ihan liian laitonta ja riskistä! Onneksi suoria riskittömiä lappuja saa Helsingin pörssistä ilman esitteitäkin!

10 tykkäystä

Liz Truss ehdottaa talousliittoa vastaamaan Kiinan aiheuttamaan uhkaan. Olisipa se mahdollista! :thinking:

20 tykkäystä

Tärkeä tiedotus ystäviltänne twitterissä

42 tykkäystä

Onko minkään näköisiä tilastoja siitä, kannattaako osinkoehdotuksesta tai yhtiökokouksesta osingon irtoamispöivään asti pitää osakkeita? Entäs sitten onko yleensä osingonjaon jälkeen isompi lasku kuin osinko - verot on ollut? Mistä tällaisia tilastoja löytää?

Onko todennäköisempää, että kurssi nousee osingon irtoamispäivään asti ja sen jälkeen tippuuko kurssi yleensä enemmän vai vähemmän kuin osingot - verot?

9 tykkäystä

Lisätään vielä että kaikessa sijoittamisessa on riskinsä. Siitähän mahdollinen voitto tarjotaan. Nämä on kuitenkin moni riskejä joiden realisoituessa lappusi on takansytykkeitä. Ne on myös riskejä joita on erittäin vaikea ennustaa ennakolta. Sammon yhtiökokous tuskin ilmoittaa rynnäkkökiväärisisseistä IF:n pääkonttorilla. Ehkä tästä syystä aika vähän päivittelen ostin ja myin ketjuakaan.

6 tykkäystä

Ei ihan 700% mutta perus nasdaq etf on tuottanut kulujen jälkeen vuoden 2011 alusta +625%. Mallisalkun tuotoista kun poistaa verot niin varmaan jäisi jopa alle tuon.

16 tykkäystä

SEKO (Sampo-Elisa-Kone-Orion) -sijoittajille pureksittavaa, että riskitön korko 5% ylittää tiettyjen vakaiden mutta vähäkasvuisten yhtiöiden osingon. Tuloskasvun paree tulla läpi :thinking:

13 tykkäystä

En ollu kahtonukkaan näitä, joten tattista! Neljännessä kaivosvideossa mennään. Oikealla asenteella tehtyjä videoita. Ei tarvihe miettiä onko pumppitarkotuksessa. :smiley:

4 tykkäystä

Suomessa puhutaan osinkoanomaliasta ja englanniksi aiheesta löytyy lisää termillä price drop to dividend ratio.

Periaatteessa osakkeen hinnan pitäisi pudota noin 1:1 osinkoon nähden, mutta yleensä osake tippuu vähemmän. Ohessa gradu, missä tutkittiin osinkoanomaliaa vuosilta 16-18:

image

15 tykkäystä

Saako riskittömälle talletukselle/sijoitukselle jo yli 5%? Kertoisitko mistä ja kuinka pitkään fyrkat kiinni?

Koneesta löytyi bugi. Koko algoritmi vaalikoneen takana alkoi epäilyttämään kun asiaa vähän tutki. Olisi hyvä jos vaalikoneiden lähdekoodin saisi julkiseksi mutta vasta ehdokkaisen vastausten jälkeen jottei käy kuten Feministi puolueen kanssa. He siis vastasivat viime vaaleissa kaikki täsmälleen samalla tavalla kun koneessa oli bugi joka laski lähimmän puolueen typerällä tavalla.

14 tykkäystä

Päivän uutiseen viitaten. Kempower - liikkuminen sähköistyy laitureilla

1 tykkäys

Hesarin vaalikone on omituinen. Antoi kristillisdemokraateille 84% matchin vaikka kaikki yksittäiset kategoriat on tuon alle?

T: Ateisti markkinaliberaali.

15 tykkäystä

Joku tuota taisi kommentoida että tietyissä kysymyksissä kohtuuton painotus. Esim. Sukupuoli monimuotoisuus 29%. En tietä pitääkö paikkaansa…

Ehkä toimii jos on pyritty hakemaan maksimaalista differentaatiota ehdokkaiden välillä tai sitten vain ujutettu vasemmiston propagandaa kojeeseen.

1 tykkäys

Pojan koneelle PS Now (Premium jäsenyys) ja Sly Cooperit käyntiin. Etenkin trilogian toinen ja kolmas osa kun ne on dubattu. Kasvaa priima junnu kun näitä pelaa :cat:

10 tykkäystä

Viime viikolla tuloksensa antanneella united bankersilla on mm. korkorahastoja joissa yield on 2,3% (lyhyet korot-rahasto) ja 7,4% (high yield-rahasto) välillä, mutta nämä on tietenkin tämän hetkisiä yieldejä, eikä mitään takuutuottoja. Jos haluaa muuta kuin talletuskorkoa, pitää yksityissijoittajan sijoittaa joko ETFn tai rahaston kautta. Mutta kannataa tutustua korkojenkin lainalaisuuksiin ennenkuin lähtee näistä hakemaan mitään +5% takuutuottoja. Saulilta tuli pari viikkoa sitten hyvä korkopodi.

PS. korkorahastoja löytyy vaikka ja keneltä, peruspankeista seligsoniin ja united bankerseihin.

4 tykkäystä

Go BMW!

5 tykkäystä

Eikös uraani ja öljykin ole tuon määritelmän mukaan noita energy carriereita? Autoille ja voimaloille ne kuitenkin ovat energian lähteitä.

1 tykkäys

Niin, joten mikä on energian lähde? Kuka uskaltaa sanoa mitään?

1 tykkäys

Eka hyvä, jos löydät joskus elämästäsi liikaa vapaa-aikaa, niin miten olisi juttusarja, jossa grillaat läpi eri yhtiöitä?

Tyylisi on erittäin opettavainen ja samaan aikaan suorasukaisen viihdyttävä.

Pointtina ei ollut siis, että naureskellaan yhtiöihin x, y ja z sijoittaneille, hyviä haastoja on vain miellyttävä lukea yhtiöstä riippumatta.

34 tykkäystä