Inderesin kahvihuone (Osa 6)

On tää surkea katsoa näitä suomalaisia ajankohtaisohjelmia. Haastattelija vain kysyy kysymyksiä suoraan papereistaan eikä oikeasti haasta haastateltavansa sanomisia. :tired_face: :imp:

Arvioin, että koska olet voittanut indeksin 10-20% vuosittain kuten sanot, olet aivan minimissään vähintään 20 kertaistanut alkupääomasi vuodesta 2002. Tämä olettaen, että vertailuindeksi on vain omx helsinki ilman osinkoja ja että olisit päihittänyt indeksin ainoastaan 10% per vuosi.

Hieno homma, erittäin kova suoritus

4 tykkäystä

Minkälaisilla katteilla yleensä vihreän energian yhtiöt toimivat? Haluan tehdä pienen hahmotelman vihreän energian yhtiöistä pohjoismaissa.

Windfall veron toteutuessa ainakin huomattavasti heikommalla

Tuossa epsanjalainen pulju:

1 tykkäys

@Pohjolan_Eka Siirretään QT-ketjusta osa tänne, olen tuosta “liikevaihdon/-voiton optimoinnista” aiemmin epäillyt mm. kamuxia tai itse en ainakaan keksi miksei kaikkea sisäistä liikevaihtoa eliminoitaisi:

1 tykkäys

Musk on näemmä kykeneväinen itseironiaan. Tänä vuonna saamme nähdä, palaako investointi roviolla vai takaisin Muskin taskuihin. :thinking:

9 tykkäystä

Mahtaako olla itseironiaa.

Musk ei ole ensimmäinen ökyrikas, jolta mielestään puuttuu jotain. Ei Twitter ollut koskaan taloudellinen sijoitus. Muskilla on selvästi ollut vaikutusvaltaa Twitterin kautta. Se on näkynyt niin Teslan kuin Dogecoinin kurssissa. Hänellä on edelleen vaikutusvaltaa ja 44 mrd dollarin edestä ihan oikeaa valtaa.

Twitter on media, jonka omistajalla on paljon valtaa. Ei siis mikään ihme, että Musk hengasi Super Bowl -katsomossa Robert Murdoch:in kanssa. Murdoch on tunnettu poliittisen agendansa edistämisestä omistamiensa medioiden kautta ja joskus tehokkaistakin keinoista vaikuttaa julkiseen mielipiteeseen. Miesten poliittinen suuntautuminen vaikuttaa melko samanlaiselta… Oppipoika?

7 tykkäystä

Ehkä mulla onkin vain Alokkaan kultainen kosketus nykyään? :sunglasses:

Kesla kertoi eilen siirtävänsä 2022-tilinpäätöstiedotteen julkaisua kuukaudella. Yhtiön mukaan tähän ei liity mitään dramatiikkaa vaan kyseessä on vain tekninen järjestely.

3 tykkäystä

Ratkaisu Mäkyselle.

Noin helppoa. Tuottavuus samalla reippaaseen kasvuun.

19 tykkäystä

Vai että oikein tekninen syy, kun päivää ennen tilinpäätöksen julkaisua huomattiin ettei se olekaan valmis. Koira söi tilinpäätöksen? :joy:

Tilintarkastaja kun vaihtuu toiseen niin voi olla että joudutaan käymään yksi jos toinenkin aggressiivinen neuvottelu aiemmin kirjatuista harkinnanvaraisista eristä :wink:

27 tykkäystä

Sä todella olet Pohjolan nega. :frowning:

Kesla on hyvä yhtiö, jos:

ja muut huonot puolet. :cowboy_hat_face:

8 tykkäystä

En kiellä tätä, koska keskitetyllä salkulla pitääkin olla todella tietoinen riskeistä, sillä riskin pamahtaessa naamalle salkku tippuu sen kaksinumeroisen prosentin. Vaikka “vääriä positiivisia” tuleekin usein ja monta hyvää sijoitustilaisuutta jää käyttämättä, niin tähän mennessä kyllä jokaisen isomman miinuksen salkussa olisi voinut välttää, mikäli silmät ja korvat olisivat olleet täysin auki. Mitään B-luokan sijoituksiahan ei muutenkaan kannata tehdä, vaan sisään vain silloin kun on tiedossa todella paljon rahaa mahdollisimman pienellä riskillä :wink:

21 tykkäystä

Mieti, kuinka jänniä kokemuksia olisit saanut esimerkiksi Hyzonin parissa, jos unohtaist mun tapaani negatiiviset asiat ja näkisit vain mahdollisuuksia sekä positiivisia asioita. :smiling_face_with_three_hearts:

Pakko sanoa, että kryptot ne vasta antaakin elämyksiä ja niitä on kokonaisvarallisuudestani n.0,4%. Tosin niihin en ole koskenut piitkään aikaan enkä ihan tiedä, missä menevät. :smiley:

3 tykkäystä

Kyllä siihen uppoavan miinusrivin katseluun ja lopullisen törmäyksen odotteluunkin jossain vaiheessa väkisinkin kyllästyy :cowboy_hat_face:

Truck Crash GIF - Truck Crash Test - Discover & Share GIFs

Puhut nyt kaverille, joka on joskus ollut 100% sijoitusasteella kiinni Talvivaarassa. Tein vissiin sijoituksella voittoakin, ainakin omien muistikuvien mukaan. Mulla on kyllä turhien riskien jännityskiintiö loppuelämältä täynnä! :rofl:

@Pavel
Tästä tulikin mieleen Suomisijoittajan klassikkoriski: Majavat

Lisäksi joskus Suomessa sataa liikaa vettä :angry:

32 tykkäystä
16 tykkäystä

Tiedoksi: Ahnaajat ovat edelleen lakossa jumittaen 90% Suomen viennistä ja tuonnista.

43 tykkäystä

Ai että! Talvivaarassa marinoituneille “sijoittajille” pitäisi melkein olla ihan oma ketjunsa. Aikanaan isäni ihan tuputtamalla lainasi rahaa sitä lisämerkintää varten. Oli niin riskitön kuitenkin niin tottakai lainasin. Eipä se isäukko sitten sitä rahaa takaisin halunnutkaan kun majavat yllätti :smiley: Jälkikäteen ajateltuna Talvivaara olisi voinut vuosia kupata lisää rahaa sijoittajilta jos vain olisi ollut oikeassa pörssissä (TSXV) :wink:

13 tykkäystä

Kyllä Talvivaarasijoittajalle sopivia ketjuja löytyy vaikka millä mitalla :wink:

Yksi Talvivaaran merkittävistä haasteista oli, että Suomi on liian köyhä maa kaivosyhtiöille eikä täällä ole kenelläkään muulla kuin valtiolla varaa tehdä tuon kokoluokan sijoituksia. Mikäli ylösajovaiheessa joudutaan säästelemään pääomanpuutteen vuoksi ja tekemään tehdään epäoptimaalisia ratkaisuja, niin ei se ole ihmeellistä että jälkikäteen tapahtuukin rutkasti huonoja asioita. Sitten kun vielä YMPÄRISTÖMINISTERI huutelee lehdistössä, että yhtiön toiminta pitäisi selvittää ja kieltää, niin milläs järjestät rahoituksen.

24 tykkäystä

Projekteja tulossa?

25 tykkäystä