Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Jonotus ohi. Pääsin käyttämään uutta bingiä. Onhan tämä näppärä. Heti ensimmäisenä päivänä keksin oikeaakin käyttöä, vaikka oli tarkoitus kokeilla tuota vasta illalla töiden jälkeen

18.2 ilmoittauduin waitinglistille, joten noin viikossa pääsee käyttämään.

11 tykkäystä

Pisteet uusimman Tecnotreen videon otsikosta, kuka sen sitten keksikään. Pääsi spontaanit naurut uimahallin pukkarissa :smiley:

27 tykkäystä

Nyt kun Dr Seussin kirjoja on alettu wokettamaan, aina yhtä elegantti mr. Gervais tarjoaa näkemyksensä asiasta :hugs:

image

34 tykkäystä

Ai, että sopisin hyvin Iltapäivälehteen toimittajaksi, kyllä tuo tviittini linkissä näkyvä teksti huutaa klikkaamaan. :smiley:
image
Voi olla, että Aten ja Vepun kotona jutellaan avopuolisoiden kanssa tänä illalla. :grimacing:

34 tykkäystä

En viitsi Tecnotreen ketjuun asiaan kirjoittaa, joten laitetaan tänne. @Roni_Peuranheimo onko Tecnotreen johto haluton keskustelemaan enempää noista myyntisaatavista? Jäi vastaus taas kerran roikkumaan, siellä on kaikkia kiinnostavat yksityiskohdat ja vastaus oli taas aika lyhyt ja heikko kokonaisuudessaan. Eli sanooko johto että enempää ei myyntisaatavista keskustella vai miksi näistä ei jauheta enempää? Nyt koko haastattelusta alle minuutti tämän asian käsittelyyn, mutta CFO muisti kyllä luetella jokaisen luvun tilinpäätöksestä johon meni varmaan kauemmin aikaa.

43 tykkäystä

Eli tulos on n. 970.000 per capita. Juu, en usko noiden marginaalien kestävän.

Sorry Verneri, tuosta on irvailtu toimittajille niin kauan kuin muistan :wink:

15 tykkäystä

Jatkona tähän, eikä pelkästään toiveena @Roni_Peuranheimo:lle vaan myöskin kaikille muillekin haastattelijoille. Toivoisin rohkeampaa otetta haastatteluihin. Kysykää suoraan hankalat kysymykset älkääkä tyytykö kierteleviin vastauksiin. Esimerkiksi tämän päivän Tecnotree-haastattelu oli vain ystävällistä jutustelua ja haastateltavista ei saatu oikein mitään merkityksellistä uutta tietoa irti. Hukkaan heitettyä aikaa kaikille osapuolille.

Muistutan jälleen Inderesin yhtiöjärjestyksestä:

9 § Yhtiön toiminnan tarkoituksena on palvella sen työntekijöitä, yhteisöä ja asiakkaita sekä tuottaa voittoa osakkeenomistajille.

Yhteisö ennen asiakasta. Jättäkää se mukava jutustelu pankkien analyytikoille​:pray::pray::pray:

53 tykkäystä

Jack Nicholson, Christian Bale ja kumppanit ovat metodinäyttelijöitä, jotka saattavat kuukausien ajan elää ja hengittää roolihahmojaan hullunkiilto silmissä.

Inderesillä voisi olla metodihaastattelija, joka uppoutuisi ennen haastattelua sellaiseen roolihahmoon, jossa koko oma varallisuus on kiinni tässä tulevan haastattelun yhtiössä eikä sitä oikein saa sieltä pois. Tällöin tulee aito, polttava tarve selvittää toimarilta konkreettisesti kaikki omistajien potentiaaliset huolenaiheet eikä tyytyä kiertelyihin.

67 tykkäystä
13 tykkäystä

Jotenkin on sellainen kutina, ettei tässä ole huippuottelusta kysymys alkuunkaan.
Viihdettä

7 tykkäystä

Kun Roni seuraavaan haastikseen summonoi sisäisen Nicholsoninsa, toivottavasti sieltä tulee Costello eikä Warren Scmidt. Toki myös Tecnotree À la Jack Torrance tai Napier olisi näkemisen arvoinen.

2 tykkäystä

Huvitti tuo kauppalehden otsikko:

Unelmasalkun edellisen viikkokisan voittanut Eetu Kaakkunen päihitti ilman aiempaa sijoituskokemusta 24 000 muuta pelaajaa.

Eihän tuossa kauppalehden unelmasalkku kisassa ole kyse sijoittamisesta vaan se on pitkävetoa/lottoa. Se aivan sama onko sijoittaja kokemusta vai ei kun teet lotto kupongin.
Ihmettelen miksi yleensä tälläisiä järjestetään edes…ehkä innostamaan joitain sijoittamaan mutta samalla voi saada käsityksen että sijoittaminenn on lottoamista lyhyellä aikavälillä.
Ainakin itsestäni pitkän linjan sijoittajalta tää on jotenkin koominen kisa ja jopa nuoremmat voi saada aivan väärän käsityksen mitä sijoittaminen on.

41 tykkäystä

Olen ihmetellyt kun olen palstan osto/myynti ketjua seurannut joskus on
tämä osarilotto eli ostetaan/myydään juuri ennen osaria. Se ei ole kovin ammattimaista…
osarin jälkeen voi hyvin tehdä päätöksen ostaako lisää jos hyvä ( vaikka vähän kalliimmalla…kurssi kyllä jatkaa nousua )
tai myydä/pitää pois jos huono osari. Osarilotto on Matti Nykäsen sanoin fifty/sixty… :wink:
ammatilaiset ei tuommoista tee yleensä.

6 tykkäystä

kuva

12 tykkäystä

Toisaalta avoimuus ‘osariloton’ suhteen on rehellistä ja läpinäkyvää. Vaikka taustalla voisi olla muitakin syitä, ainakin kerrotaan että nyt on myös yhteisöllisen tai elämyksellisen pelin formaatti kyseessä. Silloin myös fomo on puhdasta höpöfomoa, eikä lukijan alitajunnassa herää kysymys että nytkö nämä kaikki on vihkiytynyt niihin Nallen esoteerisiin saloihin.

Ja lopulta moni täällä ei ole ammattilaiseksi identifioitunutkaan tai tee sijoittamista päivätöiksi. Eri juttu jos jonkun mallisalkun performointia perusteltaisiin epäonnistuneella osarilotolla.

Tarkennuksena en siis todellakaan kannata osarilottoa. :face_with_peeking_eye:

5 tykkäystä

Ei myöskään ole vielä niin kovin kauaa vuoden 2021 bumtsibumeista, joissa huonoja osareita ei juuri tullut, kun vertailukausi oli aina koronan pilaama ja osarit aiheuttivat lähes poikkeuksetta isoja nousuja. Tuolloinhan osarilotto oli ihan voittava strategia

2 tykkäystä

Ajat on muuttuneet. Tiedä sitten onko parempaan päin. Jotenkin tuntuu että itse olen liian hidas kun luen noita nuorempien liikkeitä.
Kuitenkin; jatketaan omilla parhaaksi todetuilla tyyleillämne mitkä tähänkin asti kantaneet.

Olet mestari tusinakassa jos pystyt tekemään edes yli 10-15% tuoton vuosittain tuolla strategialla 10-20 vuotta.Ihme kun kukaan ammattilainen ei ole keksinyt samaa…
Kalakukko1 samoin tylsällä strategialla voittaa parhaiten…jos sijoitukset huitelee hieman
isomilla luvuilla niin lähes kaikilla menneen siihen boring tasoon…pääoma ei haluta hävitä.

Agh kuitti ansaittu minua itseänikin ärsyttää miten nuo menee sekaisin mediassa ja nyt meni sekaisin itsellänikin. :joy: Perjantai…

16 tykkäystä

Kivijalkapankit totaalista boomerikamaa, vai miten se meni.

Terveisin tyytyväinen pankkiosakkeiden omistaja :sunglasses:

28 tykkäystä