Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Muutamalta baarimikolta kuullut että töitä olisi niin paljon kun jaksaa tehdä ja tuntipalkka on jo 25e. Kokonaisen lähiöbaarin pyörittäminen on kuitenkin haastavampaa mutta ei myöskään kauhean hektistä.

7 tykkäystä

Tänään tulee kaspi kz q4, se on minun salkussa suurin positio. We cast olisi klo 15 suomen aikaa.

Blokkarin tai tiskaajan hommasta, kun aloittaa, ei tarvitse aluksi tietotaitoa. Olen aikoinaan itsekin työssäoppinut.

Tämä pitää paikkansa. Blockfesteilläkin esimerkiksi kaikki sai ruokakupongin, mutta eipä sitä ehtinyt kukaan käyttämään. Mikä lounastauko? Eikö syönnin jälkeen ala väsyttämään?

Näin on ollut lähes joka paikassa.

Yhden juomatauon siinä piti ja itseä hymyilytti, kun siinä meni tytöillä taisteluhaavoja vertaillessa. Mielenkiintoisin hahmo oli daami, joka pärräsi kuin merimies.

Kipu kummasti yhdistää.

25€ on varmaan sovittu, ettei ihan kaikkia lisiä makseta. La-su yönä tulee sunnuntai ja yölisät niin 13€ tuntipalkalla palkka on tietty parempi kuin tuo 25€. #paikallinensopiminen

Lähiöbaarin pyörittämiseen vaaditaan anniskelupassi, jonka saamiseksi pitää olla 2v työkokemusta. Tarkoittaa, että todistetusti on osoittanut tuntevansa alkoholilainsäädännön tarpeeksi hyvin. Periaatteessa joka tiskilläkin pitäisi olla aina yksi sellainen, mutta voidaan myös tulkita siten, että yksi vuorossa riittää.

Otan joka kerta mieluummin hektisen yökerhon kuin lähiöpubin. Yökerhossa on portsareita. Itseä jotenkin nuorena likkana jännitti lähiöpubien ongelmatilanteet. Niihin ei aina välttämättä pelkkä huumori riitä. Onneksi itselle ei osunut kertaakaan niitä kohdalle vaan kaikki tsemppasi aina kun olin yksin vuorossa.

Sitäpaitsi…
Hektisyyteen tottuu ja siitä alkaa nauttinaan. Minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa.

7 tykkäystä

https://ir.kaspi.kz/media/4Q__FY_2022_Results_WIx0AxK.pdf siinä teille ylivoimainen yritys. vaikka oonkin vasta alussa lukemassa ja vertailematta edellisiin, niin ainakin guidancea ollaan reippaasti edellä! ja paljon uutta laajentumista taas tulossa ja erinomaisen kannattavasti!

tavoite on adj. ebit nostaa taas 25% 2023!

2022 +36%

7 tykkäystä

Vastausvaihtoehdoista puuttui: “Suomettuneiden politikkojen ja kansalaisten tapa välttää oleellista turvallisuuspoliittista keskustelua Suomen liittymisestä Natoon (siten vaarantaen itsenäisen Suomen tulevaisuuden.)”

10 tykkäystä

Me voidaan pitää hauskaa täällä Kahvihuoneessa tai sitten puhua politiikasta.

2 tykkäystä

Lähiöpubilla tarkoitan sellaista lämmintä Espoolaista oluhuoneen jatketta missä paremman kotimaisen kielen puhujat juovat viiniä.

Aloitin aikanani kaupan alalla n. 7,5€ tuntipalkalla kesätöissä :smiley: . Tämä tosin jo vuosituhannen alkupuolta. Oma mielipide on, että kyllä se palkka kaupassakin nousee nopeasti niillä, jotka tekee asiat hiukan paremmin kuin muut. Ja joissakin hommissa tuo 25€/h on ihan mahdollinen.

Esimiehen hommia on tullut joskus myös tehtyä ja mun mielestä asiakkaiden kiukuttelua tulee valitettavasti kestää, mutta henkilökohtaisuuksiin menevät haukkujat tai huorittelijat nakataan ilman ostoksia pihalle. Yleensä jos haluaa huvittaa itseään, niin pikkulapsille tarkoitettu Gentle Parenting (katsokaa googlesta) toimii myös kiukkusiin asiakkaisiin:

“TEILLÄ EI OO TAASKAAN SITÄ MITÄ TULIN HAKEMAAN”
“No perhana, turha ajomatka kyllä harmittaa aina”
“…niinhän se harmittaa, mutta onneks teiltä yleensä löytyy kaikki”

Ja viimosena. Töitä kannattaa tehdä rahasta, mutta töissä ei kannata käydä rahasta. Jos työ syö niin siinä on kaksi vaihtoehtoa eli vaihtaa työpaikkaa tai vaihtaa suhtautumista. Jälkimmäisellä tarkoitan, että jos pyrkii oppimaan uutta tai saamaan jonkin asian toimimaan paremmin ihan omasta mielenkiinnosta, niin työkin muuttuu paljon mukavammaksi. Tee vaikka kuten Aili tuossa ylemänä mainitsi eli kokeilee ja harjoittelee sitä, että voiko ne happamat asiakkaat saada paremmalle tuulelle tavalla tai toisella. Silloin ainakin oppii hyviä taitoja myöhempää elämää varten.

Ja asiakkaita enemmän vaikuttaa työyhteisö. Jos sulle tullaan huomauttamaan siitä, että sanot henkilökohtaisuuksiin menevälle asiakkaalle jotain vastaan, niin kirmaa karkuun, äläkä katso taakse. Tosin senkin voi ja kannattaa tehdä siltoja polttamatta.

6 tykkäystä

Piti oikein googlata. Kyseessä näkyy olevan joku atlantalainen virvoitusjuomavalmistaja, perustettu 1886. Ei näy paljon kehitystä tapahtuneen logossa. Jos olisivat ymmärtäneet seurata aikaansa ja uusineet logonsa aika ajoin trendikkääkksi ja dynaamiseksi, kuka tietää, olisivat saattaneet menestyäkin. Edes jollain lailla :thinking:

15 tykkäystä

Olen tehnyt aina enemmän tai vähemmän asiakaspalvelutyötä, joskus aikanani olen ollut kaupan kassalla ja vastaavissa tehtävissä. Omasta mielestäni olen aina ollut kohtelias ja ystävällinen ja myönnän, että joskus kaikki ei ole mennyt putkeen, mutta peruskassatyö tuntui välillä aika rankalta.

Kassatyössäkin näkee koko ihmiskirjon ja kyllä sitä miettiessä tuli tämä kuuluisa Alin lausahdus mieleen:

Monella asiakaspalvelijalla on satoja kohtaamisia päivässä eikä ehkä juurikaan taukoja ja palkka pieni - tehdään heidän työpäivä mukavammaksi omalla käytöksellämme. No… ihan yleisestikin ottaen kaikkia ihmisiä tulisi kohdella hyvin. :thinking:

32 tykkäystä

Validointi on aika maagista kamaa sekä lapsiin että aikuisiin. :+1:

6 tykkäystä

Haha…
Nevö höörd from Coca-Cola

Jos logon muuttumattomuus onkin salaliitto, jolla yritetään peitellä sitä, että kokaiini vaihdettiin kofeiiniin, eikä legendaarinen tarkoin varjeltu resepti olekaan enää käytössä. :flushed::face_with_monocle:

4 tykkäystä

on se kun on maailman ylivoimaisin ja aliarvostetuin yhtiö, niin joutuu yksin ketjussa juttelemaan :smiley:

viljon mutu analyysi, käymättä kaikkia maailman yrityksiä läpi.

13 tykkäystä

Perusta oma ketju laadukkaalla aloitusviestillä esitellen yhtiötä, niin ehkä joku tarttuukin yhtiöön ja syntyy jotain debattia.

Aaa, harrastitkin vain kahvihuonemainontaa :slight_smile:

1 tykkäys

Täähän kuulostaa ihan sairaan hyvältä konseptilta. Jos sulla on suositella jotain hyviä tälläsiä, niin olisin kiinnostunut!

1 tykkäys

Onhan se jo perustettu ajat sitten! Pohjistakin on jo noustu 300%

Coca-Cola yritti uudistua vuonna 1985. Se oli aiempina vuosina hiljalleen menettänyt markkinaosuutta Pepsille, jonka kokista makeampi maku pärjäsi parhaiten myös kuluttajien sokkotesteissä. Coca-Cola päätyi uuden, ennakkoluulottoman toimarinsa Roberto Goizuetan kätilöimänä radikaaliin ratkaisuun: hylkäämään alkuperäisen kolareseptinsä ja korvaamaan sen uudella, joka brändättiin ”New Cokeksi”. Uudistus oli täysi farssi, kukaan ei halunnut New Cokea vaan vaativat alkuperäistä takaisin. Pitkään Kokista mainostanut Bill Cosby laitettiin televisioon sanomaan että New Coke on parempi kuin alkuperäinen. Cosby vetäytyi nopeasti yhteistyöstä, arvellen että mainos oli vaurioittanut hänen tarkoin varjeltua mainettaan. ( :grimacing:)

Jo kolme kuukautta myöhemmin Coca-Cola palautti alkuperäisen reseptin myyntiin nimellä ”Coca-Cola Classic”. Sen myynti räjähti. Yhtäkkiä Coca-Cola oli kaikkien huulilla positiivisessa valossa, ei tosin lainkaan yhtiön suunnittelemalla tavalla.

Vuonna 1987 järjestettiin sokkotesti kuluttajille, joiden lempimauksi ylsi ennakkphaastatteluissa niukasti Pepsi ennen Coca-Cola Classicia. Juuri kukaan ei liputtanut New Coken puolesta. Sokkotestissä New Coke oli ykkönen ennen Pepsiä. Jotkut New Coken valinneet olivat raivoissaan kuullessaan asiasta.

Goizueta tykkäsi New Cokesta ja joi sitä vuoden 1997 kuolemaansa asti. Tuote lakkautettiin vuonna 2002.

Lähde: New Coke - Wikipedia

32 tykkäystä

On muuten ihan todennäköistä että New Coke oli pelkästään Coca-Colan menestynyt mainoskampanja. Sai kyllä täysin käsittämättömät reaktiot mittasuhteiltaan.

7 tykkäystä

Nokian osakkeessa pirteää vaihtoa.
Uudella logolla käy kauppa paremmin, kyllä Pekka tietää!
image

2 tykkäystä

Parempi tämä kuin huonon yhtiön ketjussa yksinpuhelu. Kokemusta on :smiley:

17 tykkäystä