Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Nyt kun kirjoitan tätä niin en löydä mistä voin vaihtaa ketjua. Ja kun painan “vastaa” niin ei tämä kysy mitään. Käytän siis puhelimen selaimella sivustoa.

Asiaa helpottaa se, että lainaat vastattavasta viestistä vaikka pätkän ja sitten ilmaantuu “lainaa” nappi. Painat siitä ja sitten aukeaa kirjoitusboxi jossa on [quote=jne…] tekstiä.

Sen kopioit ja vaihdat toiseen haluamaasi ketjuun. Aloitat viestin kirjoittamisen sinne ja liität saman [quote=pätkän] siihen niin sitten ilmaantuu viestin alle se linkki toiseen ketjuun.

1 tykkäys

Eli näin. Kuvat läppärin selaimesta, mutta idea on sama puhelimella. Puhelimen selaimessa pitää vaan pienentää se kirjoitusikkuna yläoikealla olevasta nuolesta kohtien 1 & 2 välissä.

  1. Aloita vastaamaan alkuperäisessä ketjussa

  2. Klikka ylhäältä tuota talon kuvaa, päädyt keskustelulistaan

  3. Valkkaat sieltä ketjun, jonne haluat vastata (tässä hypoteettisessä esimerkissä Nokia ketju)

  4. Viimeistele viesti

Tai sitten niinkin kuin N.K kertoi, kopioi tuo pätkä, eli ekasta kuvasta kopioida pitäisi

[quote=“enska, post:5997, topic:36522, full:true”]
Nyt kun kirjoitan tätä niin en löydä mistä voin vaihtaa ketjua. Ja kun painan “vastaa” niin ei tämä kysy mitään. Käytän siis puhelimen selaimella sivustoa.
[/quote]

ja sitten liittää se uuteen ketjuun uuteen viestiin. Foorumisofta kysyy vielä, haluatko postata uuteen vai alkuperäiseen ketjuun.

13 tykkäystä

Kiitos ohjeista.

Ymmärsin, että pystyn tässä suoraan vaihtamaan ketjua, mutta ilmeisesti ei pysty.

Tuo N.K:n ja Mustin kertoma tapa on mielestäni hieman hankala.

Näille ohjeille tulisi perustaa oma ketju. Voisi olla vaikka Sudenpentujen käsikirja foorumin teknisten ongelmien ratkaisuun. Myös esim. ohje meemien väsäämiseen, kadonneen tekstin palauttamiseen, keskusteluketjun aloittamiseen yms. olisi kiva löytyä yhdestä paikasta.

5 tykkäystä

Joskus huvikseni tein tällaisia ohjeita iltaisin, tein niin hyvin kuin osasin. Toki jollain voi olla parempiakin tapoja tehdä samoja asioita kuin mulla. :slight_smile:

28 tykkäystä

Olenko ainut, jolla Nordnet on ollut jotenkin hidas lähiaikoina, varsinkin kirjautumisen/sivun avaamisen yhteydessä (esim tuo tyhmä QR koodi lataa ikuisuuden, ja sen aikana ai pysty klikkaamaan vaihtoehtoista kirjautumista)? Siis vielä normaaliakin hitaampi.

Loistavaa, Alokas!

Juuri tästä itse järjestelmän ominaisuuksien tasolta pitää lähteä, mutta täydentää sitä pitemmälle menevällä käyttäjänäkökulmalla.

Siis tulee miettiä, mitä muita taitoja aloittavan foorumistin kannattaisi hallita, jotta voi toimia foorumilla. Esim. linkkejä jo valmiina muualla oleviin ohjeisiin, esim. yllä mainittuun meemien väsäämiseen, olisi hyvä lisätä. Kiitos!

3 tykkäystä


:eyes:

14 tykkäystä

Jep, tällaiset tapahtumat ovat hyvä varoitus, kun/jos treidailee yliyön näitä hypervolatiivisia kohteita. Pörssien ollessa suljettuna voi tapahtua hyvin isoja asioita, joita ei saa kiinni enää seuraavana päivänä, kun kaikki yrittää myydä massana ulos ja tulee stoppeja yms. Likvidointi kohdistuu SI:n pankkiin, mutta en tiedä, onko Capital:illa enää arvoa itsenäisenä yrityksenä. Pelkään, ettei kohde enää avaudu treidattavaksi tänään. Tällä voi kryptogenressa olla seurannaisvaikutuksia.

9 tykkäystä

Nyt kun muutamassakin ketjussa trollit tuntuu olevan vahvoilla ja ketjut täyttyy vastauksista niille niin voisin muistuttaa tuosta estämisen mahdollisuudesta. Klikkaamalla kirjoittajan kuvaketta voi lisää kohdan takaa valita tuon normaalin tilalle sivuutettu tai vaimennettu. Vielä kun saisi estettyä näkymästä suorat vastaukset trolleille niin foorumi olisi taas aavistuksen mukavampi paikka.

13 tykkäystä

Jos ketju on seurannassa ja sinne tulee estetyn käyttäjän viestejä, näkyy ketjun uusien viestien täpässä kuitenkin ilmoitus näistä estetyn uusista viesteistä. Sen nollaaminen menee melkein hankalammaksi kuin se, että jättää estämättä ja vain lujatahtoisesti sivuuttaa trollien viestit.

9 tykkäystä

Siihen pyysin korjausta mutta ei taida foorumin ylläpidolta onnistua. Omasta mielestä kuitenkin helpompaa seurata ketjua ilman trollien viestejä.

1 tykkäys

Liputtakaa niitä trolleja niin ylläpito voi puuttua tehokkaammin asiaan. =)

4 tykkäystä

Trollilla on varmaan väärät mielipiteet? Kaikkien kuuluu ketjuissa hymistä samalla nuotilla :heart:

9 tykkäystä

Hyvää trollia on vaikeaa liputtaa. Viestit liittyvät asiaan, ovat joko mielipiteitä tai täydellä hötöllä perusteltuja faktoja (mielenkiintoista, jos pitää paikkansa on nettiajan karmein lause) ja viestit eivät loukkaa ketään.

Näistä viesteistä tuskin kukaan ajattelisi, että ne ovat trollausta, mutta sitten kun on lukenut samalta henkilöltä 50 samanlaista viestiä, niin löytää yhteyden. Joskus Etelä-Afrikan lapset ovat ehkä kuolemassa sukupuuttoon, toisinaan taas Venäjä saattaa valmistella hyökkäystä Suomeen ja aina pörssi on romahtamassa varmuudella.

Jokainen saa olla väärässä ja on oikeutettu mielipiteisiinsä :smiley:

17 tykkäystä

Antakaa ensin lippu millä liputtaa. Ei ole Juurikki-rukalla lippua eikä uusien ketjujen aloitusoikeutta. Ei ole ollut 12/2021 alkaen eli 15 kuukauteen. :confused: @Verneri_Pulkkinen

1 tykkäys

Oho, nyt on päästy kovaan seuraan, kun nimimerkki mainittu aamun Vartissa :partying_face:

Portsari ei ole vähään aikaan päästänyt Mestari-loungen ovesta sisään, mutta mihin tällä kunniamerkillä pääsee :thinking:

20 tykkäystä

En tiedä oliko tämä jo täällä, mutta mitä ajatuksia herättää? :thinking:

Onnistuin itse koronadipistä ostamaan hyviä poimintoja ja miltei tuplaamaan osakesalkun. Nyt olisi rahat kasassa maksaa koko ASP-laina pois, niin tälläiset hälytysmerkit pistää miettimään. Laittaako salkku matalaksi ja maksaa laina pois vaiko ei.

8 tykkäystä

Todella helposti ja vaivattomasti ovat hoituneet ne harva kerrat, kun jotain on hajonnut takuun puitteissa.

1 tykkäys